Форум

Търсене за Търсене

Бруталната селска пръчка във фирмата - как да се справим с нея?

• 01:05 на 29.03.2007
    Мнението е на повече от 6 месеца. Възможно е вече да не е актуално.
    Анонимен потребител

Борислава Шишманлиева

1

Попаднах на този адрес http://www.otselo.hit.bg/ където е описан подробно такъв случай. Във фирмата, където работя има много такива представители, просто незнам как да се справям с тях. Дайте ми съвет ако сте се сблъсквали с подобни представители. Ето час от текста:

Селянинът с вратовръзка или "Ела у градо чи те отворим на живот"

”Уникално същество” – в смисъл не че е рядко срещано – напротив, може да го срещнете във всяка по-голяма фирма, а най добре вирее в гръцки такива. Види се че вятърът на промяната довя благодатни дни за така наречената „интелигентна селска младеж” докато на обикновената, нито селска нито чак толкова „интелигентна” освен неистово желание за емиграция нищо друго не донесе. Е да се върна на темата с малко предистория, началото се поставя от дивата социалистическа урбанизация в стил „Да строим завод край София”, когато плътни (по – точната дума е сплъстени) селски...

Прочитане на целия коментар

• 09:49 на 29.03.2007
    Анонимен потребител

karmelita

2

hm

Priznavam beshe mi trudno da go izcheta cialoto, vupreki che e interesno i pravdopodobno. Mislia, che e dopusnata faktologicheska greshka v chastta sus stud grad. Da ne zabraviame, che tam e miastoto kudeto vseki seliak dava volia na naj-divite si navici. Vse pak "volumeto" na kasetofona HITACHI s pridrujavashtite go "kasetki" biva "dadeno na MAX", a ako eventualno TO beshe ot jenski pol shteshe da prespi s polovinata obshtejitie zashtoto mama i tate ne sa ia puskali po-kusno ot 20:00 navun (schitaj gat kokoshkite sa legnali shtoto chasovnikut e slojen ured). Aaaa i da ne zabraviame estetikata v oblekloto - kude osven v studentski grad shte se pochuvstva kato doma i sha si odi po beli havlieni chorapki i djapanki.
    Moje bi triabva da se napravi naruchnik za borba s tejkata seliania.

• 12:48 на 29.03.2007
    Анонимен потребител

mai

3

hehe

Доста неграмотно и преувеличено, ама бива като за упражнение по писане.
    "Селяните" в момента са доста образовани, видели са свят, упорити и амбициозни са, и много трудно могат да бъдат разпознати от лице, което не е в постоянен досег с тях.
    Патила съм си от такива де, изходът е да смениш фирмата.

• 15:51 на 29.03.2007
    Анонимен потребител

vladob

4

лично мнение

Зависи на какво ниво във фирмата си ти и то.
    Ако сте на равно или си отгоре може и трябва да го мачкаш винаги. Като онзи древен римски сенатор който мразел картагенците и без значение по каква тема вземал думата, започвал и завършвал изказванията си с изречението „И Картаген трябва да се унищожи“.
    Аз бих казал агресивната простащина трябва да се тъпче по всяко време.
    Ако е над теб и не можеш да го прескачаш ( примерно той е „генералният“ или собственика), тогава правиш баланс приход/разход, всичко материално и морално което ти дава фирмата и ако е на „+“ или в краен слуай на „0“оставаш, ако е „-“ си вземаш х** под мишница и ги оставяш.
    Винаги съм постъпвал така и не съжалявам, колкото и да ми е бил празен хладилника след това.

• 02:55 на 30.03.2007
    Анонимен потребител

Ina

5

i moeto mnenie

Няма нищо по-опасно от скритата или от агресивната простотия. И ДВЕТЕ крайности на простотията са нещо което просто гледай да отбягвш, без значение дали са над тебе или под тебе на служебното място. Ако са под тебе -- ако можеш уволнявай -- неочаквано и без коментари, и валидно ВЕДНАГА; ако е над тебе, дори и не пряко, но във неголяма фирма -- напускай. Ако е край тебе във не работни отношения ( съседи, познати на познати, и подобни)... ужас, там вече не знам -- крий се.

• 08:45 на 29.06.2007
    Анонимен потребител

Pepa

6

Много често комплексари коментират темата "Вижте ме какъв съм гражданин, значи задължително съм интелигентен"

Доста интелигентни хора от село има,а да не говорим, че 90% от гражданите са такива, довлачи ли се неотдавна до София/Пловдив и станали големите граждани. Тук не става дума за географско местоположение, а за възпитание, образование, култура и ред други неща. Независимо от къде си, липстват ли ти, живеенето в големият град не може да промени нищо. Така, че такива изказвания,претендиращи за общовалидност, ме вбесяват меко казано. Работав така наречения от Вас град от слески тип Панагюрище в просперираща фирма, работата ми доставя удоволстве, успях да се докажа като специалист и да обиколя половината свят, така, че господине такива изявления са абсолютно неприемливи и говорят за комплекси тип "Аз съм гражданин, пък той/тя е от село". И какво от това?

• 10:15 на 03.07.2007
    Анонимен потребител

PI4

7

PI4

KOI ZNAE NA KOLKO TUBI BENZIN OT SOFIA E I GOSPODINA-GRAGDANIN. HA-HA-HA.......AMA KO DA GO PRAI6......V USTI4A I .........

• 16:58 на 02.09.2007
    Анонимен потребител

Карелия

8

За селяните и гражданите?

Какво означава да се гражданин - да знаеш как да се обличаш, поведение сред обществото, мозък в главата, маниери, начин на хранене - същото се отнася и за хорицата от провинцията. Познавам "Граждани", за които всички гореизложени аргументи не могат да се отнесат и да им се присъди звание "Гражданин"

• 10:42 на 01.11.2007
    Анонимен потребител

Не се коси

9

Браво!!!

Браво!!! По-свежо четиво отдавна не съм чела!!! Истината в очите!!! Който се ядосва - да си помисли защо!!!

• 15:15 на 01.11.2007
    Анонимен потребител

Браво!!!

10

Браво!!!

Аз познавам един такъв...да не е той, а? Май работи нещо в Пощенска, а?

Борислава, с теб трабва да се заподнаем - имаме много общо.

Покана!

• 15:15 на 01.11.2007
    Анонимен потребител

Браво!!!

11

Браво!!!

Аз познавам един такъв...да не е той, а? Май работи нещо в Пощенска, а?

Борислава, с теб трабва да се заподнаем - имаме много общо.

Покана!

• 23:22 на 09.11.2007
    Анонимен потребител

Били

12

wow!

ЕЕЕЕЕ! НЕ е истина! Толко точно са го описали тоя типаж, че едва ли може да се желае повече. За съжаление "те" са навсякъде и не можем да се борим с тях- аз за това ги отбягвам; много мразя селяния и простащина. Още повече, че като "додат у големия град" се комлексират и озлобяват двойно. Еми не става- просто сте расли на село и сте пасли говедата, докато ние сме учили здраво- не като в селското школо. За манталитета да не говорим, че там вече са светлинни години разстояние

• 17:21 на 10.11.2007
    Анонимен потребител

Ани

13

А

РЯДКА ПРОСТОТИЯ... БЕЗ КОМЕНТАР!

• 20:07 на 10.11.2007
    Анонимен потребител

Бранимил

14

ентелегентно, ама...

Борислава, интересно като идея,ама защо е написано с толкова правописни грешки? Олекват ти претенциите за нещо,губи се смисъла на написаното от теб-ами ти защо имаш претенции, че си нещо като си неграмотна.Може да те подмятат не защото са от село, а защото са те усетили колко си куха и с голи претенции.Ако искаш да ти е по-спокойно прочети си пак,,и не гледай сламката в окото на брата си ,а виж гредата в своето си...,,

• 00:26 на 11.11.2007
    Анонимен потребител

Bili

15

до Бранимил

Бранимилеее, много си зле! Момичето каза, че го е намерила в един сайт. Еми мисли малко- просто го е копирала и пействала след това /обяснявам като за идиоти :)/. Следователно явно и очевидно не го е писала тя! А и в случая не е това най- важното, ами че от такива като тебе и гореописания герой ни е дошло до гуша

• 19:19 на 11.11.2007
    Анонимен потребител

Б

16

Били...били

Ето час от текста
    кой час е 2 или 3 сутринта...велики били

• 00:22 на 12.11.2007
    Анонимен потребител

жана

17

Бранимиле,

Първо си погледни твоето писане и грешките в него; ако имаш нещо в "тавана" ги поправи първо и после обиждай колко неграмотни са другите. Аман от такива "грамотни " съветници и "учители" ! Наистина си погледни гредата в окото ..или гредите.
    PS: Да не си се припознал в текста, че така нападаш момичето? Много лично го приемаш...:)

• 10:49 на 12.11.2007

18

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Анонимен потребител

Браво

19

Браво

Отлично е!!! Колкото повече го чета, толкова повече оставам с впечетлението, че е писано "на един дъх". Почти съм убедена в това - все пак текста не е никак кратък и предполагам авторът не имал време да го редактира(което си е негова грешка), преди да го предостави в интирнит пространството. Не бих си позволила да го критикувам, защото от целия текст личи, че писан в момент на афект, но въпреки това достойнствата на текста са достатачни за да го приемем сериозно. Аз с удоволствие бих прочела и нещо друго от него - който и да е той.

Анонимен потребител

Браво

20

Браво

Отлично е!!! Колкото повече го чета, толкова повече оставам с впечетлението, че е писано "на един дъх". Почти съм убедена в това - все пак текста не е никак кратък и предполагам авторът не имал време да го редактира(което си е негова грешка), преди да го предостави в интирнит пространството. Не бих си позволила да го критикувам, защото от целия текст личи, че писан в момент на афект, но въпреки това достойнствата на текста са достатачни за да го приемем сериозно. Аз с удоволствие бих прочела и нещо друго от него - който и да е той.

• 13:06 на 12.11.2007
    Анонимен потребител

Браво

21

Браво

Браво
    Браво
    Браво
    Отлично е!!! Колкото повече го чета, толкова повече оставам с впечетлението, че е писано "на един дъх".
    Аз съм си Бравото де...

• 13:08 на 12.11.2007
    Анонимен потребител

Е добро е

22

Е добро е

Великолепно!!!

Анонимен потребител

Е добро е

23

Е добро е

Великолепно!!!

Анонимен потребител

Е добро е

24

Е добро е

Великолепно!!!

• 17:20 на 12.11.2007
    Анонимен потребител

Елин

25

Малякас

Сто говорис лосо за гарцис - гарцис най добър схеф бугар - лос лос лос работник. иска пари юро Сто бугар не сте работи без пари сто иска висока заплата бугар прост глупов човек аз харесва груб бугар да бие други бугари умен бугар - аз уволнява. умен бугар - само проблем, диво бугар прост де - той смазва други бугари - аз харесва - грубо бугар бие други бугари - дисциплина. Аз издига такив бугари дава юро на тях. бугар алчен и безродник види юро - нема вече умен бугар. диво бугар пребил изгонил от фирма него. аз гарцис - доволен.Маляци с маляци...

Темата е затворена за нови мнения.

Трудовоправна консултация

Подбрани позиции

© 2003-2012 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2012 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.