Форум

Търсене за Търсене

Фалшиви обяви / Некоректни работодатели

• 15:23 на 18.01.2010
    Мнението е на повече от 6 месеца. Възможно е вече да не е актуално.
    Анонимен потребител

Търсеща

1

Здравейте ,

Знам , че за съжаление, особено напоследък , темата за положението на пазара на труда и многочислеността на професионалистите останали без работа е много голяма.

Аз лично от известно време ходя по различни интервюта в град София и честно казано вече съм доста отчаяна от положението.
    Като цяло съм с 3 години трудов стаж в офис. Наясно съм, че в момента има много по-квалифицирани от мен хора на пазара, но няма как да не ми правят впечатление и някои неща :

1.Има обяви , които излизат всеки ден в продължение на месец, та и повече...
    2.На много от местата, на които пускам СВ - та, въпреки, че покривам изискванията, дори не се и обаждат за интервю...
    3.Отивайки на част от интервютата, още от самото начало се осеща изключителна незаинтересованост и чисто отбиване на номера от страна на интервюиращия.

Искам да уточня , че няма, някаква причина във визията или начина ми на говор / колкото и тъжн...

Прочитане на целия коментар

• 15:56 на 18.01.2010
    Преглед на профил
    2

Здравей, Търсеща! Съгласна съм с теб и тези неща са обсъждани многократно тук. Има обяви, които се въртят не с месеци, а години. Има такива със заблуждаващо съдържание за реалната позиция: едно е обявено, но се оказва, че позицията е съвсем различна и на въпроса "Защо обявата е поднесена по този начин,а естеството на работа е съвсем различно?", отговорът беше "Амииии, за да получим повече кандидатури". Тази обява се върти може би от 2-3 години нонстоп. Аз съм била на интревю за работа , което траеше точно 4 мин.- докато седна и трябваше да стана, като в тези 4 мин. дамата ми повтори обявата и само ме попита, дали ме била устройвала заплатата, написана в обявата. Очевидно са бяха спрели на кандидат преди моето интервю, но времето е ценно на всеки и не е коректно да си го губим взаимно. Относно обратната връзка след интервю, вече не го и мисля и отдавна спрях да се дразня на това. Въпрос на професионална етика е и организационан култура, които просто отсъстват на...

• 10:22 на 19.01.2010

Поне за Бургас съм 95% сигурен, че повечето обяви публикувани от посреднически агенции са ФАЛШИВИ по един или друг начин. Ако една позиция стои обявена като свободна в рамките на 60 дни то вариантите са:

А. Агенцията публикува изцяло фалшива обява с цел да вземе незаконна такса от 15 лв за регистрация
    Б. Работодателя пуска фалшива бройка до агенцията, за да го ориентират за пазара на труда и евентуално ако се появи някой ултра квалифициран и склонен да работи за без пари, да бъде уволнен настоящият работник. (това междувпрочем в момента се практикува и от големи - сериозни мултинационални компании)
    В. Работодателят има нужда от човек, но не знае от какъв човек има нужда. Междувременно разбира се работата си върви и работодателят клони към вариант Б.

И в трите случая за мен обявата за работа не е реална.

• 00:37 на 22.01.2010

Много от обявите са вид проучвателни или дадена фирма иска да покаже, че е добре и може да си позволи нови назначения, но когато пуснеш СVне ти се обаждат. След 20 дни отново пускат същата обява. Явно никой не назначават. Обявите са безплатни и така се въртят.
    РЯДКО ИМА ОБЯВА, КОЯТО ДА Е ИСТИНСКА.

Българин е този, който не лъже, не крадне, не завижда и не продава вярата си за печена кокошка. Ах, лековерието ще погуби България.

• 11:10 на 23.02.2010
    Анонимен потребител

anti6ef

5

Здравейте! Ако някога някой от вас попадне на обява за работа от фирмата 24online.bg , съветвам го за нищо на света да не отива дори на интервю. В най добрият случай ще ви накарат да работите няколко дни по 12 часа, "обучителен период" без заплащане, след което ще ви кажат, че ще ви се обадят. И НИНКОГА няма да ви звъннат. Но тогава трябва да почерпите, защото сте се отървали! А ако случайно започнете работа, ви предстоят 12-часови дневни и нощни смени с хиляди изисквания и задължения (а сте започнали като продавач-консултанти) срещу скромната сума от 350 лв. месечно, която няма да получите поради липси при ревизия, липса на пари от касата, глоби и безкрайно отлагане на момента на плащане. А на вас ви спират тока,телефона, интернета, течат ви лихви по заеми, хазяйна звъни през ден, а в хладилника ви е настъпила бяла тишина.
    Повтарям, хора , фирмата е 24online.bg !!! МНОГО ЯДОВЕ ЗА НИЩО !!! Надявам се да съм помогнал на някого, защото аз много изпатих - работих без...

• 11:53 на 23.02.2010
    Анонимен потребител

габриела иванова

6

здравейте бих искала да сигнализирам за фирма фантом СИТИ ГРУП 7тази фирма набира работници за испания и я има във всички сайтове за работа аз и мой блиски кандидатсвахме за работата внесохме парите и потеглихме за испания на сръбската граница ни позваниха и наредиха да сменим билета трябваше да работим в гандия а после трябваше да продължим до севиля това е ддо границата с мароко след 4 дни път престигнахме и започнахме да званим че сме на автогарата никой не вдигна телефона наложи се да спим на гарата обраха ни взеха ни всички дукоменти и пари с ацки мъки се добрахме до мадрид ако и вие искате да прижевеете този ад доверети им се ако някой още е опарен от тази фирма нека да ни сигнализира подготвяме общ иск досега сме близо 1880

• 12:05 на 23.02.2010
    Анонимен потребител

консултанта

7

Здравейте,
    За съжаление, всичко което казвате се покрива и с моите наблюдения (работейки в областта на ЧР). Така че бих дала съвет към всеки който си търси работа: да не се отчайва, слагайки всички под общ знаменател. И най-вече, моля Ви недейте да давате пари, за да ви регистрират в някоя борса. точно по този начин се стимулира практиката да има все повече неверни обяви. Не че няма криза на пазара, но някои практики зависят и от нас...

• 09:46 на 02.03.2010

Здравейте,

Мога да кажа по повод темата, че когато си търся работа първото нещо, което правя е да проверя фирмата-работодател в интернет. Има един сайт - www.bgrabotodatel.com, където има мнения от служители за дадената фирма.На мен специално, като си търсих работа на морето, много ми помогна да не попадна на некоректен работодател, а там ги има в изобилие - повярвайте !
    Вярно е, че няма писани мнения за някои от фирмите,може би, защото са по-нови, но и хората пишат повече, когато са недоволни. За това призовавам всички, които попадат на некоректни работодатели да споделят в интернет в такива сайтове, за да се предпазваме взаимно.

Поздрави : Ели

• 12:28 на 02.03.2010
    Анонимен потребител

ППК

9

в допълнение, аз примерно бих публикувал фалшива обява и за да разбера кои от служителите ми имат намерение да напускат...затова ви съветвам внимателно с безплатните обяви!

• 11:43 на 04.03.2010
    Анонимен потребител

Препатил

10

Аз имам същите проблеми като колегата която отвори темата - имам перфектен профил,образование и опит в облстта , на 30г съм и отговарям на изискванията на позициите за които кандидатствам . За съжаление обаче срещамсъщите проблеми - не получавам дори обаждане за среща от повечето от фирмите при които съм кандидатствал а малкото които ме канят на интервю ми задават въпроси чийто отговор могат да намерят в СВ-то ми или пък ме разпитват надълго и широко за работният ми опит и практики,получават доста инфо,обещават да се обадят за втора среща след време , а впоследствие не само че не се обаждат ами и не дават никаква обратна връзка за резултата и те оставят в неведение . В тази връзка и във връзка с публикациите по-горе ви предлагам да направим ЧЕРЕН СПИСЪК на некоректни работодатели в който да се включи инфо за фирмите които пускат фалшиви обяви,разкарват хора по интервюта без да назначават никой,лъжат и мамят служителите си и т.н. Според мен това е правилният подход към подобен род...

• 18:00 на 04.03.2010
    Анонимен потребител

zdravka

11

Здравейте,аз искам да предпазя и други от фирма "елит-05" Русе.Набират хора за Италия,там ги посрещта някаква бг на име Катя,която е доста злобна и подозрителна.Излъгала е мн бг-та.Фирмата лъже за условията на труд и длъжността.Казват 4е комисионна 6те се иска след скл. на договор,но с пристигането се запо4ва и изнудването.Оказва се комисионна се иска за фирмата,Катя и съответно тя пък иска и от работодателя.Условията са мизерни.

• 22:23 на 04.03.2010
    Анонимен потребител

аз

12

Обявите на Строително Предприемачески Холдинг ЕООД са съмнителни.Целта им е рекламна,а не да ви наемат на работа.

• 11:25 на 18.03.2010
    Анонимен потребител

slun4ogled4e

13

Здравейте,изключително много се дразня когато фирми пускат обяви,за които вече имат избран човек.Пример за това е следната обява,която беше публикувана вчера и когато се обадих/вчера/яече имали избран кандидат.Ами махнете си обявата-деа!!!!!!!!!!!
    Медицински секретар
    Ref.No 5
    Описание и
    Изисквания Нанасяне на данни на пациенти в програмата на НЗОК
    Категория Здравеопазване
    Тип Работа
    Ниво
    Населено Място София / Област София - град / България
    Дата 17.03.2010

Лице за Контакт Любка Костова
    Телефон 02/9312021
    Fax 02/8321156

Организация ОДОЗС София област ЕООД
    Тип на
    Организацията Фирма / Организация

Директно търсеща служители.

• 14:23 на 18.03.2010
    Анонимен потребител

Работник

14

Най некоректната фирма е Телетек Електроникс.Пускат фалшиви обяви.Постоянно едни и същи обяви .Абе как не намериха правилните хора досега.

• 19:28 на 18.03.2010

Zdraveite....Na vnimanieto na vsi4ki...!!!! V saita na www.zele.bg ima obqvi za rabota v Daniq....tova e palna izmama...tova e dalgogodishen moshenik koito puska obqvi i mami horata s mnogo pari , govoril sam s takiva hora no za sajalenie nikoi ne iska da podade jalba v policiqta. Izmamete sa ot porqdaka na 1000 leva. Signaliziral sam na MVR, do gospodari na efira i vestnik Trud...za sajalenie nikakva reakciq....Drugiqt sait na koito toi predlaga vazmojnostite e www.4.dir.bg

MOLQ VNIMAVAITE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 14:02 на 02.04.2010
    Анонимен потребител

shiatzu

16

Здравейте, някой пътувал ли е за Дания с фирма Димаркс ЕООД?Поредната измама ли е?В интернет няма никаква информация за тях...

• 15:23 на 02.04.2010

Аре стига вопли! На това му викат разузнаване с бой в армията. Пускаш обява и гледаш какво ще стане. Правиш си изводи. Никой не ви пречи и вие да 'разузнавате' по този начин - ако идете на интервю - нали не ви искат пари - правите си го и поемате към следващото. Ако някой пък ви се обади с предложение - какво по-хубаво от неочаквана изненада. трупайте опит и си свиркайте. Аз лично бях вторник в АйБиЕм - един дядка доста ме позабавлява с тъпи въпроси. Казахме си чао, едва не се разцелувахме на прощаване - още не ме е потърсил, а и да ме потърси - ако позицията е мизерна, ще си останем с интрвюто.
    Сега, някои може да оспорят, че нямали пари/време да чакат. ами затуй ви проповядвам 2 неща - от първия си работен ден почвате пак да си търсите работа и като се договаряте и ви кажат, че искате много пари, отговорът е простичък - абе пундьо, ти като ме уволниш и аз нямам някакви резерви - от какво ще живея. И да не го просветите евентуалния работодател, поне се хванете на ларж работа...

bat Anguel.

• 00:07 на 03.04.2010

#17 Бе ти на кой свят живееш? УСА?

А да ти е направило впечатление, че форума е на кирилица?

А да се присещаш, че там от дето и ти си се излюпил такова нещо като "ларж работа с много бенефити и/или гъвкаво работно време" практически няма .... Що не пробваш да зарежеш дедовците от IBM и да се върнеш тук да направиш демонстрация как се отиграва таз хава с бойното разузнаване.

• 00:50 на 03.04.2010
    Преглед на профил
    19

"Разузнаване" е добре да се прави, най-малкото за да е наясно човек с пазара на труда.
    Примерно, аз в момента работя и не ходя на интервюта, но това не пречи да преглеждам обявите за нещо интересно. Току виж съм си харесал нещо и съм пратил CV.
    Примерно, преди няколко години работех на едно място, но исках по-добро заплащане, затова редовно си пусках CV-та и ходех на интервюта. Като си намерих по-добре платена работа, веднага се махнах.

• 00:53 на 03.04.2010
    Преглед на профил
    20

П.П. А да, пускал съм CV-та и без да имам намерение да ходя на интервюта, или да искам да си сменям работата, а само с идеята да видя дали ще ме поканят.
    Т.е., за мен такова проучване е нормално, предполагам и за работодателите също.

• 11:54 на 03.04.2010

Като си говорим за фалшиви обяви и некоректни работодатели трябва да споменем и измислената фирма Huber Hausbetreuung/Хубер Хаусбетроюнг ООД.
    На тоя линк може подробно да се запознаете за какво иде реч -- > http://www.karieri.bg/forum/rabota/kompanii/2360876_huber_hausbetreuunghuber_hausbetrojung_ood/

• 11:31 на 06.04.2010
    Анонимен потребител

slun4ogled4e

22

"ако идете на интервю - нали не ви искат пари"
    Я първо помисли дали ти плащат транспорта до интервюто?Защото аз този месец като отида на 10 такива фалшиви,повечето пъти сменям 2 превозни средства ,по 1 лв билетчето са 40лв.Ами извинявай Anguel Terziyski,ама за мен 40лв са доста пари

• 13:35 на 06.04.2010
    Преглед на профил
    23

Аз мисля,че повечето обяви са с проучвателна цел. Работодателя да разбере хора с каква квалификация и опит са на пазара на труда в момента и за какви пари са склонни да работят. Това го прави , за да прецени дали може още да намаля заплатите и ако някой недоволен напусне дали веднага ще намери равностоен или по-квалифициран да го замести.

• 15:55 на 06.04.2010
    Анонимен потребител

2x2 leva razhodi

24

slun4ogled4e е много права, като смениш две транспортни средства отиване и връщане ето ти ги 4 лв зян.
    Това само за едно измислено интервю.
    Когато си без работа и 2 лв са ти много, особено в тая смачкана псевдодържава, особено в тая криза, която в БГ е от 1944 перманентна до ден днешен.

• 17:45 на 06.04.2010
    Преглед на профил
    25

Щом 2 лева са ви проблем, остава ви варианта да си стоите в къщи и да чакайте някой да дойде на крака и да ви покани на работа.
    В крайна сметка вие си решавате дали да ходите на интервю или не.

За да публикувате нови мнения трябва да сте регистриран потребител. Можете да влезете в сайта с потребителско име и парола или да се регистрирате тук.

Регистрацията е безплатна и отнема минута.

Защо е необходима регистрация за включване във форума?

Трудовоправна консултация

Подбрани позиции

© 2003-2012 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2012 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.