Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Курсове за професионално усъвършенстване (юни 2017 г.)

Преглед на актуалните възможности за безплатни курсове, насочени към кариерно развитие и усъвършенстване в различни професионални области
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Курсове за професионално усъвършенстване" в края на всеки месец ви представяме безплатни обучения в различни сфери, за които можете да се запишете през последващия месец. За тази цел подбираме инициативи, които да са насочени към придобиването на конкретни професионални умения и знания и които наистина да ви дадат конкурентно предимство, когато кандидатствате за работа.

Виенският университет, катедра "Славистика", и Институтът за Дунавския регион и Централна Европа, Виена, организират Австрийско-български летен колеж. Инициативата предоставя възможност на 15 студенти от български университети и на 15 студенти от австрийски университети да подобрят и задълбочат знанията си съответно по немски и български език. В обучението се прилагат интерактивни методи от квалифицирани преподаватели, чийто майчин език е немски или български. Провеждат се няколко екскурзии до София, Пловдив и Велико Търново, както и до различни културни забележителност като Рилски манастир, етнографски комплекс "Етъра" и др. Всички разходи на участниците по обучението и престоя (нощувки, закуски, обеди, без вечери), екскурзии и входни билети за различни културни мероприятия се поемат от организаторите. Необходимите документи за кандидатстване са CV Europass на български език; мотивационно писмо на български език; и уверение, че сте студент или докторант, също на български език. Кандидатурите се изпращат до 30 юни на имейл: sommerkolleg@yahoo.com. Повече информация ще намерите тук.

Образователната организация "Телерик академия" стартира програма за подготовка на младши софтуерни специалисти Telerik Academy Alpha с продължителност 6 месеца. Обучението е безплатно и е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически опит и да започнат работа в IT индустрията. В пилотното издание на програмата ще бъдат допуснати само 25 души. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Желаещите да участват трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно преминалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език. Обучението започва на 26 юни в трейнинг центъра на академията в ж.к. Младост и изисква задължително присъствие. Повече информация можете да намерите на този адрес.
Рекламната агенция Saatchi & Saatchi организира безплатна лекция на тема "Как да отключим креативността си". Тя е отворена за всички, които се интересуват от маркетинг и реклама. В рамките на презентацията участниците ще научат как да развият творческото си мислене и да го използват, за да създават работеща рекламна кампания. Гост-лектори ще бъдат Бари Бранд, дългогодишен творчески директор в няколко офиса на Saatchi & Saatchi в Близкия Изток и Европа, и Милин Джалалиев, управител "Комуникации" в Publicis One.
Във втората част на инициативата участниците ще имат възможност да се включат в практически уъркшопи, където ще приложат творческото си мислене, за да развият идеите и проектите си за участие в стипендиантския конкурс "София. Заслужава си да я посетиш" на Saatchi & Saatchi и Университета по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Лекцията ще се проведе на 3 юни, от 10:30 ч., в Аулата на ВУЗФ, като е необходима предварителна онлайн регистрация тук.

Неправителствената организация "За Земята" организира летен лагер Clim'act – Youth for Climate Justice от 10 до 15 юли 2017 г. в Рим, Италия. Лагерът ще бъде с фокус върху темата за климата чрез лекции и работилници, като ще обедини активисти от Италия, Еквадор, Нигерия и България. Всички разходи за транспорт и настаняване се поемат от "За Земята", която ще отговаря и за предварителното закупуване на билетите. Работният език е английски, а пълната програма на инициативата ще бъде обявена скоро. Желаещите трябва да изпратят мотивационно писмо на имейл: k.naidenov@zazemiata.org. Крайният срок за регистрация е 7 юни 2017 г. Организаторите ще подберат 6-ма участника, като 4-ма от тях ще бъдат на възраст до 30 години, а другите д-ма могат да бъдат и над 30 години. За повече информация можете да посетите този адрес.

VMWare организира за пета поредна година безплатен интензивен клас за начинаещи програмисти Talent Boost. Програмата ще се проведе от 3 юли до 18 август всеки работен ден и е отворена за студенти от университети от цялата страна. Най-добре представилите се ще бъдат наети на 6-месечен платен стаж в технологичната компания през септември. Кандидатури се приемат до 20 юни 2017 г. на този адрес.

Корпоративният университет "Карол" организира образователна програма "Обучение в практиката", насочена към студенти, които учат бизнес и финанси. Обучението се провежда всяка година в периода от 1 до 31 юли. Включва лекционна част, уъркшопи, практическа работа по групови и индивидуални проекти, срещи и дискусии за кариерно ориентиране, посещения в други компании или институции. Изискванията към кандидатите са да бъдат студенти след 3-ти курс на образователна степен бакалавър или магистри по икономически специалности в български или чуждестранни висши училища. Също така те трябва да имат среден успех от обучението си до момента (зимния семестър на академичната 2014-2015 г. включително), който да е минимум много добър (4.50). За да участвате в обучението, трябва да изпратите мотивационно писмо, CV, портфолио, включващо ваше участие в проекти, служебен документ, удостоверящ средния ви успех от следването ви до момента и препоръка от преподавател. Може да кандидатствате до 5 юни, а документите може да изпратите на имейл: education@karoll.bg. Повече информация за обучението може да откриете тук.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.

Започна кандидатстването за четвъртото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Инициативата дава възможност на дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес да преминат през професионална обучителна програма. Модулите в академията са водени от професионални обучители на Уникредит и SAP. Те целят да развиват лидерските умения, да насърчават инициативността и предприемаческия дух за разширяването на бизнеса и поемане на по-големи отговорности. Всички желаещи да се включат в безплатната програма могат да кандидатстват на www.womeninbusiness.bg, като изпратят CV и мотивационно писмо до 15 юни 2017 г.

Община Бургас организира за втора поредна година Лятната IT Академия. Обучението е безплатно за ученици и студенти. То ще се проведе от 3 до 31 юли, а всички желаещи могат да подават своите заявки за участие най-късно до 15 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие на адрес ул. "Райна Княгиня" № 11. Лятната IT Академия е по идея на кмета Димитър Николов, а целта й е ученици и студенти с интерес към информационните и комуникационните технологии да развиват своите знания и умения в областта на програмирането, графичния дизайн и разработването на мобилни приложения. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Софтуерният университет организира безплатно обучение по 3D анимация за игралната индустрия. Курсът е подходящ за начинаещи, както и за всички, които имат начален или среден опит с 3D софтуер. Участниците ще придобият основни умения в областта на моделирането и анимацията на 3D анимационни персонажи и околна среда, използвайки Maya софтуер. Също така ще усвоят основните методи за 3D скулптиране, анимиране, текстуриране на анимационни персонажи, както и основните техники за рендериране и комбиниране на крайния анимационен филм. Обучението стартира от 10 юни и ще продължи 8 седмици. Лекциите ще се провеждат всяка събота от 14 до 18 ч., в зала Creative+Experience в сградата на "Софтуерния университет". Крайният срок за записване е 8 юни, като може да се регистрирате за участие тук. Повече информация може да откриете на този сайт.

За седма поредна година фондацията "Заедно в час" организира безплатна Лятна академия за ученици от 1 до 12 клас. Целта й е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Всички учители в Лятната академия са обучени по международния модел "Преподавай като лидер", създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Тази година академията ще се проведе в 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в квартал Люлин и 144 СУ "Народни будители" в квартал Младост. Обучението ще продължи от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9 до 12:30. Може да запишете детето си до 15 юни на този сайт.

Фондация "Отворени изкуства" и галерия Sariev Contemporary организират безплатна лекция на тема "Разказът на колекцията – колекцията на Дойче телеком Art Collection Telekom". Лекцията е част от поредицата "Форум колекционери" в рамките на проекта "Въведение в съвременното изкуство". Гост-лектор ще бъде Райналд Шумахер, куратор и директор на Office for Art, Берлин, както и куратор на корпоративната колекция на немския телеком от 2010 г. Той ще представи и разгледа няколко предмета от колекцията и ще сподели как арт кураторите разказват история. Събитието е безплатно и ще се проведе на 2 юни, от 6:30 ч., в "Гьоте-институт България". За повече информация посетете този сайт.

Фондация "Елизабет Костова" (ФЕК) организира летен уъркшоп по творческо писане, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение с интерес към литература и писане. Той е с фокус художествена документалистика. Инструктор на събитието ще бъде Дилейни Нолан от САЩ, която е настоящ стипендиант на комисия "Фулбрайт" в България и Гърция. Продължителността на уъркшопа ще бъде пет дни. Обучението ще бъде на английски език и е напълно безплатно. Крайният срок за кандидатстване е до 17 юни. Повече информация за обучението и за изискванията за кандидатстване може да откриете тук.

Софтуерният портал Dev.bg организира безплатна лекция на тема "IT Sales: Ефективни продажби, стойност и растеж". Гост-лектор ще бъде Боян Келчев, който се занимава с бизнес развитие в IT сектора. В рамките на събитието той ще сподели как да адаптирате и практикувате техники за бизнес развитие в реални условия; как да дефинирате стойност и полза за потребителя; и др. Лекцията ще се проведе на 27 юни, от 19:30 ч., в Sbar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6, София). Необходима е предварителна онлайн регистрация.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение в обзора "Курсове за професионално усъвършенстване", пишете на reklama@karieri.bg.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2017 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново . Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2017 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly