Регистрация

Администрацията с гъвкаво работно време

Снимка

 Фотограф: Красимир Юскеселиев

Работното време на централната и областните администрации ще бъде с променливи граници, реши днес правителството. Чиновниците трябва да изпълняват служебните си задължения осем часа на ден, както е по Кодекса на труда. От тях се изисква задължително присъствие само между 10 и 16 часа. Останалите два часа могат да се отработват по договорка между служителя и неговия началник в периода между 7.30 ч. и 10 ч. или между 16 ч. и 18.30 ч.

Кабинетът прие днес две постановления, с които се изменят устройствените правилници на областните администрации, на Министерския съвет и на министерствата. Целта на промяната е да се повиши ефективността на изпълнението на служебните задължения на служителите чрез постигане на баланс между работата и личния живот.

  • Печат
  • Изпращане
  • Споделяне
  • Twitter
  • Споделяне във Facebook Facebook
  • LinkedIn

Реклама

Подбрани позиции

© 2003-2015 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2015 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com