Регистрация

Българи с най-високите резултати в международни изпити по счетоводство

Снимка

 Фотограф: Красимир Юскеселиев

Мая Близнакова и Ангел Кръстников постигнаха най-високите резултати в света на тазгодишните изпити за международна професионална квалификация по счетоводство. Престижните им сертификати за отличие в сферата на финансовото управление са издадени от Световната асоциация на дипломираните експерт счетоводители (АССА).  Към момента тя има 147 хил. членове в 170 държави.

Мая Близнакова е финансов контрольор в "Рош България". Тя е първенецът в проектния модул на АССА за тълкуване на финансови отчети и управление на представянето. Участвала е с проект върху хотелиерската индустрия, който сама е разработила и написала. "Процесът на подготовка на проекта беше ценна инвестиция, защото се научих как да търся необходимата информация, как да структурирам отчета и най-вече ми предостави страхотната възможност да свържа теорията с практиката. Успехът ми се дължи на добро управление на времето и педантично проучване на тази индустрия", коментира Близнакова.

Като източник на информация тя е използвала предимно интернет, но е осъществила и директен контакт със служители в световна хотелска верига. С тях е обсъдила основните двигатели на бизнеса и най-разпространените критерии за оценяване на представянето в сектора. Крайният резултат според Близнакова, а явно и според АССА, е ефективен модел, който би могъл успешно да се използва в хотелиерския бизнес като пример за балансирана карта на обвързаните показатели.

Ангел Кръстников пък е с най-високата оценка в изпитния модул на Асоциацията. Той е мениджър "Бизнес партньори" в Глобалния център на "Хюлет Пакард" за отдалечени услуги. "Дипломата на АССА повишава експертните ми познания в редица области на управление на финансите и риска. Това ми позволява да прилагам по-задълбочен, всеобхватен и систематичен подход към предизвикателствата на финансовото управление в ежедневната ми работа", коментира Кръстников. Той е убеден, че знанията, придобити благодарение на специализирания курс, ще му бъдат от голяма полза занапред.

  • Печат
  • Изпращане
  • Споделяне
  • Twitter
  • Споделяне във Facebook Facebook
  • LinkedIn

Реклама

Подбрани позиции

© 2003-2015 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2015 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com