Регистрация

Фонд "Земеделие" назначава 170 нови служители

Снимка

Дневник Фотограф: Асен Тонев

Ръководството на фонд "Земеделие" и ще поиска от Министерския съвет да назначи 170 нещатни служители, които да се занимават само с одобряването на проекти по програмата за развитие на селските райони. Това съобщи изпълнителният директор на фонда Калина Илиева на днешното заседание на парламентарната комисия по земеделие.

Заради тежката ситуация с националния бюджет българската страна е поискала от Брюксел на допълнителните нещатни служители да се плаща със средствата за техническа помощ, предвидени за административното обслужване на програмата за селските райони.

За двете години от действието на програмата във фонда са постъпили 10 хил. проекта, от които до момента едва 2300 са със сключени договори. До края на годината няма да се приемат нови проекти по четири от мерките на програмата, за да могат да се обработят вече постъпилите и да не се допусне блокиране, допълни Илиева. 

Етикети

  • Печат
  • Изпращане
  • Споделяне
  • Twitter
  • Споделяне във Facebook Facebook
  • LinkedIn

Реклама

Подбрани позиции

© 2003-2015 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2015 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com