Регистрация

Специалисти по вътрешни комуникации основават професионално сдружение

Снимка

 Автор: ApeironAcademy

В края на март представители на водещи български и чужди компании основаха "Клуб на вътрешния комуникатор". Това е първото неформално сдружение на специалистите в областта на вътрешните комуникации в България, основано със съдействието на Лиам Фитцпатрик и Кевин Рък. Двамата са международни практици, преподаватели от Института за PR на Великобритания (Chartered Institute of Public Relations) и гост лектори към програмата от обучения на ApeironAcademy. 

Клубът ще има за цел да улесни обмена на опит и знания между специалистите по вътрешни комуникации, както и да популяризира самата професия. Изследване, проведено по поръчка на ApeironResearch през октомври 2007 г., показва, че професията вътрешен комуникатор все още не е добре позната на мениджърите и служителите на ръководни позиции в България. В 87,1% от включените в проучването компании липсва отдел "Вътрешни комуникации" или тази дейност се извършва от друг отдел. Основателите на клуба се надяват с инициативата си да помогнат на повече компании да осъзнаят нуждата от ефективна вътрешна комуникация. Клубът има за цел и издаването на наръчник, който ще включва примери и професионални казуси от дейността на вътрешните комуникатори в различни среди. Предстои създаването и на интерактивен форум за дискусии на професионални теми и проблеми.

В клуба могат да членуват специалисти по връзки с обществеността, човешки ресурси, организационно развитие и управление. Срещите, които ще се провеждат последната сряда на всеки месец, са отворени за всички, които проявяват интерес към вътрешните комуникации.

  • Печат
  • Изпращане
  • Споделяне
  • Twitter
  • Споделяне във Facebook Facebook
  • LinkedIn

Реклама

Подбрани позиции

© 2003-2015 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2015 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com