Регистрация

Трудовоправна консултация

въпроси и отговори

 • sonela

  12 Окт 2011, 18:07

  Картинка Картинка

  Здравейте,
  Завършила съм Българска филология с педагогическа правоспособност, в момента карам магистратура Детска и начална педагогика. Мога ли да бъда назначена в Начално училище или Детска градина на редовно място на постоянен трудов договор и на редовна заплата?
  Имам 2г. стаж като учител в гимназия и 2г. стаж като учител в начално училище! Питам и за заплатата, защото като работех в начално училище заплатата ми беше на нередовен учител 387лв., а нали по принцип минималната учителска заплата е 450лв.
  Благодаря Ви предварително!

 • asyamaya

  14 Окт 2011, 11:51

  Картинка Картинка

  Длъжността "учител" се заема от лица, които са придобили висше образование на образователно-квалификацина степен "магистър", "бакалавър" или "специалист" по:
  1. специалност от професионално направление "педагогика" с присъдена професионална квалификация "педагог" и/или "детски учител", "детски и начален учител";
  2. специалност от друго професионално направление с присъдена квалификация "учител" и допълнителна професионална квалификация "детски учител". Тези изисквания са публикувани като изменение на инструкцията за аземане на длъжността "учител"в ДВ бр.81 от 2003 г.
  В случай, че отговаряте на тези условия няма пречка да получавате възнаграждението на редовен учител.

вашите въпроси

 • petar_77

  05 Май 2015, 14:24

  преди ви зададох въпрос за давността на данъка за мпс и сметки ток и вик . не съм професионалист .останали сте с погрешни впечатления.,като за отговора предварително ви благодаря

 • petar_77

  05 Май 2015, 14:14

  предварително ви казвам че съм непрофесионалист.
  Имам следния въпрос:доходите от гражданския договор/около7000 лв на година/ влиза лит при изчисление на базата за среднодневното брутно възнаграждение 1.за временна нетрудоспособност 2.при определяне на пенсията

 • ataqny

  05 Май 2015, 07:05

  Здравейте!
  Накратко: имаме профилактика на тока в понеделник и работодателя е определил събота за задължителен работен ден, а понеделник съответно за почивен.
  Ако не искам да работя в събота самоотлъчка ли ще имам? Или е редно да си пусна молба за отпуска за събота? Или няма да има последствия понеже събота и без това е почивен, а понеделник няма да се работи, но не е по вина на служителите?

 • tipeca

  04 Май 2015, 16:41

  Здравейте,

  Именно, понеже съм непрофесионалист се обръщам за помощ към Вас.

 • tipeca

  04 Май 2015, 13:40

  Здравейте,

  Колко месеца отпуск по болест може да ползва работещият в рамките на една календарна година?

 • borikan

  03 Май 2015, 21:39

  Здравейте , много благадаря за бързия отговор.А ко сиподам молба за неплатен отпуск.Дали ще се удължи срока на предизвестието?

 • Savo Dodov

  03 Май 2015, 11:29

  Извинявам се много,че забравих за въпроса .Въпроса ми е наистина ли имат основание да не ми се изплати болничния по мотивите които съм описал в писмото си и дали си заслужава да пускам жалба .Все още съм в 14 дневен срок

 • Savo Dodov

  03 Май 2015, 11:24

  Извинявам се много,че забравих за въпроса .Въпроса ми е наистина ли имат основание да не ми се изплати болничния по мотивите които съм описал в писмото си и дали си заслужава да пускам жалба .Все още съм в 14 дневен срок

 • jakimova

  02 Май 2015, 21:13

  Как мога да издиря стажа си в определени предприятия в София и Монтана от преди 1994г?

 • borikan

  01 Май 2015, 17:57

  Здравейте г-н Георгиев
  моето питане е следното;
  Подписах молба за напускане с едномесечно предизвестие от 30 април до 30 май.Кандидатствах на друго место за работа но те искат да започна при тях на 24 май.Какво да направя в този случай.Могали да ги сачетая и двете да работя и на двете места едновремено.Законно ли е? Посаветвайте ме как да постапя?Хубава вечер!

партньори

© 2003-2015 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2015 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com