С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5-11 декември)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Фондация "Заедно в час" обявява нова кампания за привличане на кадри в образователната система. Одобрените кандидати ще започнат работа като учители през септември 2017 г., а крайният срок за подаване на документи е 20 февруари 2017 г. на сайта на инициативата. За кандидатстване не се изисква опит, нито предварително придобита професионална квалификация като учител. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2017 г.) и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. Кандидатури се приемат както от завършващи студенти от всякакви специалности, така и от успешни професионалисти от различни сфери. По време на двете години, през които ще преподават, участниците ще получават месечен финансов стимул в размер на 500 лв. от "Заедно в час" като допълнение към заплатата.

Филиал "Студентски труд" – София набира документи на желаещи за лятна работа в Германия през 2017 г. по силата на международна спогодба, сключена между двете страни. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да са студенти редовно обучение; да не са последен курс на семестриално обучение; да имат добри познания по немски език; да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия и да притежават средства за финансиране на заминаването си за Германия. Повече информация можете да получите на bst.dir.bg или на тел. 868 75 64.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Възможности и инициативи

Пет индустриални компании стартират стратегическа инициатива за наемане на работници в "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) от населени места с висока безработица извън Пловдивска област. Над 5 хил. служители са необходими на предприятията от ТИЗ през 2017 г. В тази цифра се включват приблизително 600 специалисти с висше образование и 1000 средни специалисти. Инициативата започва в градовете Монтана, Ловеч, Сливен, Бяла Слатина и Стамболийски и ще продължи в други 15 града в страната и чужбина. В кампанията участват "Сенсата технолъджис България", "АББ България", "Кауфланд България" и "Либхер хаусгерете – Марица". Актуалните свободни позиции ще се обявяват своевременно на уеб страницата на инициативата.
Още текущи обяви за работа от различни компании в България можете да откриете в секцията "Обяви за работа" на Karieri.bg.

Стипендии

Посолството на САЩ в България и Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" обявяват конкурс за подпомагане на ученици в 11 клас в рамките на програмата Opportunity Funds – Bulgaria Grants. Проектът помага на талантливи ученици, които имат нужда от финансова помощ, да направят първите крачки за учене в университет или колеж в САЩ. Младежите могат да получат финансиране до 5 хил. щатски долара, с които да покрият разходите си за явяване на тестове, такси за кандидатстване и самолетни билети. Субсидията се получава при осребряване на разходите. Фондът е достъпен само за ученици, които участват в текущата онлайн група за виртуално съветване EducationUSA Advisers към "Фулбрайт". Учениците трябва да участват активно в групата, за да могат да кандидатстват. Крайният срок за подаване на документи е 9 януари 2017 г. Повече информация можете да откриете тук.

Конкурси

Клуб "ЮНЕСКО" и 1-ва Английска езикова гимназия организират фотоконкурс по случай 60-годишнината от членството на България в ЮНЕСКО. Условието е да посетите някои от обектите на България, включени в листата на организацията, да го снимате и да го изпратите на имейл адрес: unescofels@gmail.com. Всеки участник има право на 3 снимки, които е желателно да не бъдат преработени. Също така трябва да посочите мястото или събитието, уловено от обектива, както и името на автора на творбата. Крайният срок за подаване на материалите е 9 декември 2016 г. Победителите ще получат предметни награди.

Наближава осмото издание на софтуерното състезание HackFMI. Тридневният хакатон ще се състои от 16 до 18 декември в сградата на Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски". Тази година той ще се проведе под наслова Hack for Data. Организаторите отправят предизвикателството към участниците да се разработят интересни софтуерни и хардуерни решения, които включват използването на всякакви данни, както и различни анализи, алгоритми, machine learning и изкуствен интелект. Могат да се включат студенти от всички университети в страната. Те трябва да се регистрират в отбори от двама до шест човека, като максималният брой на отборите е 32. Записването става до 14 декември на сайта на HackFMI.

Събития

Предстои деветото издание на виртуалното изложение "Кариери в бяло". Инициативата предоставя възможност за работа за лекари - специалисти, лекари - специализанти, лекари - дентална медицина, общопрактикуващи лекари, медицински сестри, акушерки, наскоро завършили студенти по медицина и друг медицински персонал. Изложението е безплатно и е отворено за всички в продължение на 3 седмици. През този период участниците могат да проведат чат в реално време с агенции за набиране на персонал, да задават въпроси и да кандидатстват онлайн за всяка обявена позиция. За да получите достъп до събитието, трябва да се регистрирате безплатно на www.careersinwhite.com и да добавите актуална автобиография в профила си.

От IT портала Dev.bg организират събитие "EnhanCV и пътят от 0 до 200 000 потребителя". По време на срещата съоснователите на EnhanCV Волен Вълков и Георги Иванов ще разкажат за това как са създали стартъпа, как са успели да привлекат инвеститори и успешни професионалисти в екипа си, както и за етапите на развитие на компанията, която е разработила собствен софтуер за създаване на CV–та. Събитието е безплатно и ще се проведе на 7 декември /сряда/, в Sbar, бул. "Никола Й. Вапцаров" 6, София, от 19:00 ч. Повече информация можете да научите тук.

Предстои поредната среща от поредицата "Вечери за наивници", която се организира от Move.bg в партньорство с "Тук-там". В нея ще вземат участие трима младежи, завършили висше образование в чужбина, които са избрали да се върнат да работят в България. Това са Димитър Петров, създател на фентъзи анимационния сериал "Златната ябълка"; Томислав Рашков, учител по програма "Заедно в час" и част от екипа на "Сдружение 365", което организира и провежда Sofia Free Tour и Free Plovdiv Tour; и Мартин Димитров, журналист във в. "Капитал". Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация тук.

Start It Smart организира поредна среща с успешни бизнесмени SIStory (Successful Inspirational Story). Този път гости на събитието ще бъдат Ирина и Петър Горялови, предприемачи и създатели на DreamersDo – компания за коучинг за изпълнителни директори и доставчик на услуги по организационно лидерство за управители и собственици в България. Лекцията ще се проведе на 13 декември 2016 г., от 19:00 ч. Необходима е предварителна безплатна регистрация тук.

Организира се безплатен семинар "VET Factor, Открий таланта си!". Семинарът е посветен на темата за професионалните умения и възможностите за придобиването им. В него могат да вземат участие ученици, младежи, обучителни центрове, професионални гимназии, представители на бизнеса и НПО сектора, както и всички желаещи да научат повече за новите тенденции и възможности в сферата на професионалното обучение и образование. В събитието ще се включат и представители на Дирекция "Регионална служба по заетостта" - Русе, които ще споделят добри практики и успешни програми за стажуване, квалификация, преквалификация, дуално образование у нас и Европа, както и нови форми на мобилност при чиракуване в рамките на мрежата EURES. Срещата ще се проведе на 7 декември 2016 г. /сряда/, от 10:00 ч., в конферентната зала на Русенската търговско-индустриална камара (ул. "Фердинанд" 2, ет. 2). Повече информация можете да научите тук.

Обучения

Софтуерният университет (СофтУни) започва кампания за безплатни обучения по програмиране за начинаещи от цялата страна. Курсът "Основи на програмирането" ще запознае участниците с основите на програмната логика, както и с някои от базовите особености на професията на един програмист. Обученията ще започнат на 14 януари 2017 г. и ще продължат 2 месеца. Желаещите ще имат възможност да започнат обучение по софтуерна разработка в СофтУни чрез сертификационен изпит след курса. Записванията за програмата продължават до 5 януари на този адрес. Обучителната кампания обхваща общо 28 града, сред които са София, Горна Оряховица, Велико Търново, Русе, Бургас, Варна, Пловдив, Сливен и др.

Стартира записването за трето ниво в програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals на Капитал Business School, MDV Professional Education. Програмата е подходяща за млади експерти в компании с големи финансово счетоводни отдели и компаниите центрове за услуги (shared service centers), както и за млади специалисти, които търсят професионално израстване или кариерна промяна. Курсовете са в blended формат – комбинация от присъствени занятия и онлайн съдържание, а работен език на обученията е английски.
Третото ниво или Professional Gateway включва изготвяне на по-сложни финансови документи и инструменти, както и управление на парични потоци и бюджети. Курсовете в него са Law and Tax (българска правна рамка) - 5 декември, External and Internal Audit, Professional Ethics - 6 декември, Cost Accounting - 10, 11 декември, Budgeting - 12 декември, Cash Management and Credit Control - 13 декември, Preparation of Financial Statements - 17, 18 декември. Програмата се подкрепя от компаниите ЕY, Paysafe, Exl Service, Asarel Medet, Coca Cola, които осигуряват стипендии и/или стаж на успешно завършилите обучението. Може да се запише отделен курс или цялото ниво. За повече информация и записвания - capital.bg/mdv_FA.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Софтуерният университет предизвиква младежи да участват в СофтУниада - конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти. В него могат да участват както студенти, така и ученици в две възрастови групи - под или над 16 години. Представянето на състезанието може да бъди в екип или самостоятелно. Членове на журито са: Момчил Станчев - Senior Software Developer в Luxoft; Радостин Богданов - CTO в Smartit и Димо Адамов - Software Support Partner Manager в HPE. Наградите за най-добрите участници включват 3 парични премии по 400 лв., възможност за работа и стаж, стипендии за обучение в СофтУни, игрални конзоли, лаптоп, сертификати. СофтУниада ще се проведе на 7 и 8 януари, а крайният срок за записване на сайта на инициативата е 9 декември.

Google и образователната платформа Udacity предлагат стипендии за подпомагане на Android разработчици, живеещи на територията на ЕС. Те са насочени както към хора с дългогодишен опит, така и към напълно начинаещи. Общо 10 хиляди компютърни ентусиасти ще имат възможност да спечелят финансиране. Стипендиите са за преминаване на обучение по някоя от програмите на Udacity за софтуерни разработчици. Завършилите програмата за напреднали, получават сертификат от Google и възможност за намиране на работа. Крайният срок за кандидатстване е 18 декември, а единственото, което трябва да направят кандидатите, е да попълнят онлайн апликационната форма на сайта на инициативата.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly