С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (22-28 май)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Община Сливен стартира проект за обучение и професионална квалификация на 80 младежи. Основната цел на проекта е идентифициране и мотивиране на неактивни лица от 18 до 29 годишна възраст за активно включване в обучение или реално участие на пазара на труда. Община Сливен, като бенефициент, се ангажира с наемането на 60 от обучените лица по професиите "озеленител" и "помощник в строителството" за период до 6 месеца. Условията, на които трябва да отговарят неактивните младежи, са: да не са били регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през предходните 12 месеца и за период от минимум 4 месеца преди включването да са били извън заетост или извън образователната система. Повече информация можете да намерите на сайта на общината.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Сдружение "Тук-там" предоставя стипендии за магистърски програми в чужбина за студенти, които планират след обучението си да се върнат и да работят в България. Програмата "Иди, учи и се върни" се организира за втора поредна година, като този път размерът на финансирането е увеличен. Стипендиите са три, всяка с размер от по 10 хил. лв. Условията за участие в конкурса са да имате само българско гражданство; да имате завършена бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 г. и 31 юли 2017 г.; да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 г. с начална дата на курса на обучение през 2017 г.; да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина. Крайният срок за кандидатстване е 24 май, а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на инициативата.
Конкурс на тема "София. Заслужава си да я посетиш" обявяват рекламната агенция "Saatchi & Saatchi България" и Университетът по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Трима финалисти с най-вдъхновяващите и интересни разработки ще получат частични стипендии в размер 50% от таксата за обучение в магистърската програма "Реклама, бизнес дизайн и бранд мениджмънт" на Saatchi & Saatchi и ВУЗФ. Форматът на разработките е напълно свободен – презентация, интерактивно видео, реален проект или др. От кандидатите се очаква да покажат процеса, по който са стигнали до същността на бранда София, целевата група и комуникацията му по ясен и последователен начин. Участниците трябва да изпратят разработките си на имейл адрес: saatchi@vuzf.bg, или на адрес: София, бул. "България" 118, ет. 1, Saatchi & Saatchi. Крайният срок за кандидатстване е до 11 юни 2017 г. Повече информация за условията на конкурса можете да намерите тук.

Конкурси

Центърът за руски език и култура на Пловдивския университет обявява три студентски конкурса. Те са посветени на Годината на Пушкин и на 140-годишнината от Руско-турската война. Всички студенти, които учат русистика в университета, могат да участват в конкурса за най-добро есе на тема "Я вас любил: любовь ещë, быть может". Крайният му срок е до 31 май, а награждаването ще бъде в Деня на Пушкин - 6 юни.. Участниците трябва да бъдат между 18 и 35 години. Целите на конкурса са откриване на творчески индивидуалности, развитие на езиков и творчески усет към руския език и поощрение на хората, които желаят да се изявяват като творци.Част от програмата е и творческият конкурс за поезия, проза и художествен превод "Я памятник себе воздвиг нерукотворный". Най-добрите работи ще получат диплома и специални награди, както и съдействието на Руския център към Пловдивския университет за участие в Международния творчески конкурс "Всемирный Пушкин". И при двата конкурса есетата трябва да са написани на руски език и да са съобразени с поставените условия, които могат да бъдат разгледани на този сайт.
В програмата е включен също така и националният фотоконкурс "Русско-болгарская боевая слава через объектив времени" . Той ще се проведе от 1 април до 1 август. Най-добрите фотоси ще получат специални награди и ще бъдат експонирани на заключителна изложба в сградата на Пловдивския университет. Повече информация за условията на фотоконкурса може да откриете тук. Желаещите да се включат в конкурсите, могат да го направят на този имейл адрес. За завършек на събитието е планирана седмицата 21-26 август, която ще е посветена на Шипченската епопея. На 26 август ще се проведе награждаването на победителите в конкурсите.

Обучения

Образователната организация "Телерик академия" стартира програма за подготовка на младши софтуерни специалисти Telerik Academy Alpha с продължителност 6 месеца. Обучението е безплатно и е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически опит и да започнат работа в IT индустрията. В пилотното издание на програмата ще бъдат допуснати само 25 души. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Желаещите да участват трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно преминалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език. Обучението започва на 26 юни в трейнинг центъра на академията в ж.к. Младост и изисква задължително присъствие. Повече информация можете да намерите на този адрес.

Фондация "Каузи" ще проведе отворена среща на тема "Маркетинг в социалните мрежи". Участниците в събитието ще разберат как могат да използват социалните мрежи не просто като място за контакти, а и като инструмент за професионална реализация. Те ще научат също и как доброто позициониране в социалните мрежи може да им донесе доходи. Водещ на събитието ще е Жюстин Томс, маркетинг и комуникационен експерт, основател на агенция ABC Design & Communications. Обучението е безплатно за младежи от 15 до 29 години и ще се проведе на 29 май, от 13:00 ч., в Младежки информационно-консултантски център "Каузи" в 90 СОУ (София, ж.к. "Люлин", ул. "Виолета Якова"). За да се запишете, е необходимо да изпратите имейл на адрес: fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация можете да намерите на Facebook страницата на събитието.

Предстои второто международно издание на форума Model European Union Sofia, който ще се проведе от 6 до 10 септември 2017 г. на територията на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Събитието е отворено за хора, които имат интерес към европейската тематика и искат да влязат в обувките на европейските законодатели и журналисти. Целта на проекта е да бъдат обсъдени две законодателни инициативи, съответстващи на стратегията на Европейския съюз (ЕС) за създаване на единен цифров пазар и достъп до екологично правосъдие в рамките на системата на ЕС за търговия с емисии. Ще се проведе дебат, на който ще се обсъдят теми от общоевропейско значение като Бялата книга за бъдещето на Европа и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС от януари до юни 2018 г. Участието е безплатно, а разходите по настаняването ще бъдат покрити от организаторите. Може да кандидатствате до 31 май, като попълните формуляр за участие на този адрес.

Корпоративният университет "Карол" организира образователна програма "Обучение в практиката", насочена към студенти, които учат бизнес и финанси. Обучението се провежда всяка година в периода от 1 до 31 юли. Включва лекционна част, уъркшопи, практическа работа по групови и индивидуални проекти, срещи и дискусии за кариерно ориентиране, посещения в други компании или институции. Изискванията към кандидатите са да бъдат студенти след 3-ти курс на образователна степен бакалавър или магистри по икономически специалности в български или чуждестранни висши училища. Също така те трябва да имат среден успех от обучението си до момента (зимния семестър на академичната 2014-2015 г. включително), който да е минимум много добър (4.50). За да участвате в обучението, трябва да изпратите мотивационно писмо, CV, портфолио, включващо ваше участие в проекти, служебен документ, удостоверящ средния ви успех от следването ви до момента и препоръка от преподавател. Може да кандидатствате до 5 юни, а документите може да изпратите на имейл: education@karoll.bg. Повече информация за обучението може да откриете тук.

Софтуерният университет организира безплатно обучение по 3D анимация за игралната индустрия. Курсът е подходящ за начинаещи, както и за всички, които имат начален или среден опит с 3D софтуер. Участниците ще придобият основни умения в областта на моделирането и анимацията на 3D анимационни персонажи и околна среда, използвайки Maya софтуер. Също така ще усвоят основните методи за 3D скулптиране, анимиране, текстуриране на анимационни персонажи, както и основните техники за рендериране и комбиниране на крайния анимационен филм. Обучението стартира от 10 юни и ще продължи 8 седмици. Лекциите ще се провеждат всяка събота от 14 до 18 ч., в зала Creative+Experience в сградата на "Софтуерния университет". Крайният срок за записване е 8 юни, като може да се регистрирате за участие тук. Повече информация може да откриете на този сайт.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
Рекламната агенция Saatchi & Saatchi организира безплатна лекция на тема "Как да отключим креативността си". Тя е отворена за всички, които се интересуват от маркетинг и реклама. В рамките на презентацията участниците ще научат как да развият творческото си мислене и да го използват, за да създават работеща рекламна кампания. Гост-лектори ще бъдат Бари Бранд, дългогодишен творчески директор в няколко офиса на Saatchi & Saatchi в Близкия Изток и Европа, и Милин Джалалиев, управител "Комуникации" в Publicis One.
Във втората част на инициативата участниците ще имат възможност да се включат в практически уъркшопи, където ще приложат творческото си мислене, за да развият идеите и проектите си за участие в стипендиантския конкурс "София. Заслужава си да я посетиш" на Saatchi & Saatchi и Университета по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Лекцията ще се проведе на 3 юни, от 10:30 ч., в Аулата на ВУЗФ, като е необходима предварителна онлайн регистрация тук.

Организацията "Челик" търси доброволци за организирането на събитието "Фестивал на игрите" в Морската градина във Варна. Фестивалът включва 20 игри на открито (около Морското казино и Обсерваторията), подходящи за деца от различни възрасти. Събитието ще бъде на 10 и 11 юни. Може да заявите участие, като изпратите лично съобщение на фейсбук страницата на събитието.

Startup Grind организира събитие на тема "Иновациите в здравния сектор". Гост-лектор ще бъде Боряна Герасимова, изпълнителен директор и съосновател на Nutrigen. Тя ще разкаже за индивидуализирания и превантивен подход в медицината, който се базира на данните, получени от генетични изследвания и е съобразен с индивидуалните нужди на отделния човек. Събитието ще се проведе на 31 май, от 18:30 ч. в CoworKing Space Puzl в София. За участие може да се регистрирате на този адрес.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Софтуерният университет ще е домакин на технологичния фестивал-състезание SoftUni Tech Fest. В състезанието може да участва всеки с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията, дигиталния маркетинг, роботиката и други, като целта е да се съчетаят всички тези знания за реализация на креативна идея с реално приложение и полза за обществото. Участниците ще разработват своите идеи в някоя категориите: "Софтуерни и уеб приложения над 18 г."; "Софтуерни и уеб приложения под 18 г."; "Уеб сайтове"; "Дизайн и мултимедия" и "Роботика". Представянето става в отбори до 5 души или индивидуално. Общият награден фонд е на стойност 10 000 лв. Фестивалът ще се състои на 3 и 4 юни в сградата на СофтУни. Крайният срок за записване е 24 май.

Предстои хакатонът FMICodes, който се организира от Факултетния студентски съвет при Факултета по математика и информатика (ФМИ). Темата на състезанието е Codes for fun и е отворено за всички студенти. Максималната бройка на участващите отбори е 25. Членовете на един отбор могат да бъдат между 2 и 6 човека. Всеки, който проявява интерес към събитието, може да се регистрира на този сайт. То ще се проведе от 27 май в 9:00 ч., до 28 май, в сградата на ФМИ.

Образователната организация "Телерик Академия" организира поредица от открити семинари на тема "UX дизайн" през юни. Обученията, които са безплатни, са подходящи за хора с интерес към създаването на ангажиращо потребителско изживяване (UX) и без предишен опит в областта. Лектори ще бъдат специалисти с международен опит в сферата на потребителското изживяване. Те ще споделят основни UX принципи и изпитани практики за създаване на ангажиращ дизайн. Семинарите ще започнат на 1 юни и ще се провеждат всеки вторник и четвъртък, от 18:00 ч., в учебния център на "Телерик Академия" (София, ж.к. Младост 1А, бул. "Александър Малинов" 31. Желаещите да участват трябва да се регистрират на сайта на академията най-късно един ден преди началото на семинара, който искат да посетят, или до запълване на 30-те свободни места.

Започна кандидатстването за четвъртото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Инициативата дава възможност на дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес да преминат през професионална обучителна програма. Модулите в академията са водени от професионални обучители на Уникредит и SAP. Те целят да развиват лидерските умения, да насърчават инициативността и предприемаческия дух за разширяването на бизнеса и поемане на по-големи отговорности. Всички желаещи да се включат в безплатната програма могат да кандидатстват на www.womeninbusiness.bg, като изпратят CV и мотивационно писмо до 15 юни 2017 г.

Софтуерният портал Dev.bg организира събитие на тема "Freelancing като основа за стартиране на собствен бизнес". То е част от от потребителската група IT Freelancers And Digital Nomads. На него ще се засегнат теми като: каква сфера да изберем за свободната ни практика; как да станем специалисти; как да разраснем своя бизнес; как да привлечем нови клиенти. Лектори ще бъдат Мартин Минчев и Надя Калоянова. Мартин Минчев притежава компания, която се занимава с Chatbots, Natural Language Processing, Machine Learning и Real-Time Applications и е основател на новинарския сайт за изкуствен интелект AI Valley. Надя Калоянова има над 6 години опит в IT Project и Program Management. Може да се регистрирате за събитието, което ще се проведе на 29 май в betahaus, на този сайт.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly