С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Курсове за професионално усъвършенстване (юни 2017 г.)

Преглед на актуалните възможности за безплатни курсове, насочени към кариерно развитие и усъвършенстване в различни професионални области
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Курсове за професионално усъвършенстване" в края на всеки месец ви представяме безплатни обучения в различни сфери, за които можете да се запишете през последващия месец. За тази цел подбираме инициативи, които да са насочени към придобиването на конкретни професионални умения и знания и които наистина да ви дадат конкурентно предимство, когато кандидатствате за работа.

Виенският университет, катедра "Славистика", и Институтът за Дунавския регион и Централна Европа, Виена, организират Австрийско-български летен колеж. Инициативата предоставя възможност на 15 студенти от български университети и на 15 студенти от австрийски университети да подобрят и задълбочат знанията си съответно по немски и български език. В обучението се прилагат интерактивни методи от квалифицирани преподаватели, чийто майчин език е немски или български. Провеждат се няколко екскурзии до София, Пловдив и Велико Търново, както и до различни културни забележителност като Рилски манастир, етнографски комплекс "Етъра" и др. Всички разходи на участниците по обучението и престоя (нощувки, закуски, обеди, без вечери), екскурзии и входни билети за различни културни мероприятия се поемат от организаторите. Необходимите документи за кандидатстване са CV Europass на български език; мотивационно писмо на български език; и уверение, че сте студент или докторант, също на български език. Кандидатурите се изпращат до 30 юни на имейл: sommerkolleg@yahoo.com. Повече информация ще намерите тук.

Образователната организация "Телерик академия" стартира програма за подготовка на младши софтуерни специалисти Telerik Academy Alpha с продължителност 6 месеца. Обучението е безплатно и е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически опит и да започнат работа в IT индустрията. В пилотното издание на програмата ще бъдат допуснати само 25 души. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Желаещите да участват трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно преминалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език. Обучението започва на 26 юни в трейнинг центъра на академията в ж.к. Младост и изисква задължително присъствие. Повече информация можете да намерите на този адрес.
Рекламната агенция Saatchi & Saatchi организира безплатна лекция на тема "Как да отключим креативността си". Тя е отворена за всички, които се интересуват от маркетинг и реклама. В рамките на презентацията участниците ще научат как да развият творческото си мислене и да го използват, за да създават работеща рекламна кампания. Гост-лектори ще бъдат Бари Бранд, дългогодишен творчески директор в няколко офиса на Saatchi & Saatchi в Близкия Изток и Европа, и Милин Джалалиев, управител "Комуникации" в Publicis One.
Във втората част на инициативата участниците ще имат възможност да се включат в практически уъркшопи, където ще приложат творческото си мислене, за да развият идеите и проектите си за участие в стипендиантския конкурс "София. Заслужава си да я посетиш" на Saatchi & Saatchi и Университета по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Лекцията ще се проведе на 3 юни, от 10:30 ч., в Аулата на ВУЗФ, като е необходима предварителна онлайн регистрация тук.

Неправителствената организация "За Земята" организира летен лагер Clim'act – Youth for Climate Justice от 10 до 15 юли 2017 г. в Рим, Италия. Лагерът ще бъде с фокус върху темата за климата чрез лекции и работилници, като ще обедини активисти от Италия, Еквадор, Нигерия и България. Всички разходи за транспорт и настаняване се поемат от "За Земята", която ще отговаря и за предварителното закупуване на билетите. Работният език е английски, а пълната програма на инициативата ще бъде обявена скоро. Желаещите трябва да изпратят мотивационно писмо на имейл: k.naidenov@zazemiata.org. Крайният срок за регистрация е 7 юни 2017 г. Организаторите ще подберат 6-ма участника, като 4-ма от тях ще бъдат на възраст до 30 години, а другите д-ма могат да бъдат и над 30 години. За повече информация можете да посетите този адрес.

VMWare организира за пета поредна година безплатен интензивен клас за начинаещи програмисти Talent Boost. Програмата ще се проведе от 3 юли до 18 август всеки работен ден и е отворена за студенти от университети от цялата страна. Най-добре представилите се ще бъдат наети на 6-месечен платен стаж в технологичната компания през септември. Кандидатури се приемат до 20 юни 2017 г. на този адрес.

Корпоративният университет "Карол" организира образователна програма "Обучение в практиката", насочена към студенти, които учат бизнес и финанси. Обучението се провежда всяка година в периода от 1 до 31 юли. Включва лекционна част, уъркшопи, практическа работа по групови и индивидуални проекти, срещи и дискусии за кариерно ориентиране, посещения в други компании или институции. Изискванията към кандидатите са да бъдат студенти след 3-ти курс на образователна степен бакалавър или магистри по икономически специалности в български или чуждестранни висши училища. Също така те трябва да имат среден успех от обучението си до момента (зимния семестър на академичната 2014-2015 г. включително), който да е минимум много добър (4.50). За да участвате в обучението, трябва да изпратите мотивационно писмо, CV, портфолио, включващо ваше участие в проекти, служебен документ, удостоверящ средния ви успех от следването ви до момента и препоръка от преподавател. Може да кандидатствате до 5 юни, а документите може да изпратите на имейл: education@karoll.bg. Повече информация за обучението може да откриете тук.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.

Започна кандидатстването за четвъртото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Инициативата дава възможност на дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес да преминат през професионална обучителна програма. Модулите в академията са водени от професионални обучители на Уникредит и SAP. Те целят да развиват лидерските умения, да насърчават инициативността и предприемаческия дух за разширяването на бизнеса и поемане на по-големи отговорности. Всички желаещи да се включат в безплатната програма могат да кандидатстват на www.womeninbusiness.bg, като изпратят CV и мотивационно писмо до 15 юни 2017 г.

Община Бургас организира за втора поредна година Лятната IT Академия. Обучението е безплатно за ученици и студенти. То ще се проведе от 3 до 31 юли, а всички желаещи могат да подават своите заявки за участие най-късно до 15 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие на адрес ул. "Райна Княгиня" № 11. Лятната IT Академия е по идея на кмета Димитър Николов, а целта й е ученици и студенти с интерес към информационните и комуникационните технологии да развиват своите знания и умения в областта на програмирането, графичния дизайн и разработването на мобилни приложения. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Софтуерният университет организира безплатно обучение по 3D анимация за игралната индустрия. Курсът е подходящ за начинаещи, както и за всички, които имат начален или среден опит с 3D софтуер. Участниците ще придобият основни умения в областта на моделирането и анимацията на 3D анимационни персонажи и околна среда, използвайки Maya софтуер. Също така ще усвоят основните методи за 3D скулптиране, анимиране, текстуриране на анимационни персонажи, както и основните техники за рендериране и комбиниране на крайния анимационен филм. Обучението стартира от 10 юни и ще продължи 8 седмици. Лекциите ще се провеждат всяка събота от 14 до 18 ч., в зала Creative+Experience в сградата на "Софтуерния университет". Крайният срок за записване е 8 юни, като може да се регистрирате за участие тук. Повече информация може да откриете на този сайт.

За седма поредна година фондацията "Заедно в час" организира безплатна Лятна академия за ученици от 1 до 12 клас. Целта й е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Всички учители в Лятната академия са обучени по международния модел "Преподавай като лидер", създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Тази година академията ще се проведе в 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в квартал Люлин и 144 СУ "Народни будители" в квартал Младост. Обучението ще продължи от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9 до 12:30. Може да запишете детето си до 15 юни на този сайт.

Фондация "Отворени изкуства" и галерия Sariev Contemporary организират безплатна лекция на тема "Разказът на колекцията – колекцията на Дойче телеком Art Collection Telekom". Лекцията е част от поредицата "Форум колекционери" в рамките на проекта "Въведение в съвременното изкуство". Гост-лектор ще бъде Райналд Шумахер, куратор и директор на Office for Art, Берлин, както и куратор на корпоративната колекция на немския телеком от 2010 г. Той ще представи и разгледа няколко предмета от колекцията и ще сподели как арт кураторите разказват история. Събитието е безплатно и ще се проведе на 2 юни, от 6:30 ч., в "Гьоте-институт България". За повече информация посетете този сайт.

Фондация "Елизабет Костова" (ФЕК) организира летен уъркшоп по творческо писане, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение с интерес към литература и писане. Той е с фокус художествена документалистика. Инструктор на събитието ще бъде Дилейни Нолан от САЩ, която е настоящ стипендиант на комисия "Фулбрайт" в България и Гърция. Продължителността на уъркшопа ще бъде пет дни. Обучението ще бъде на английски език и е напълно безплатно. Крайният срок за кандидатстване е до 17 юни. Повече информация за обучението и за изискванията за кандидатстване може да откриете тук.

Софтуерният портал Dev.bg организира безплатна лекция на тема "IT Sales: Ефективни продажби, стойност и растеж". Гост-лектор ще бъде Боян Келчев, който се занимава с бизнес развитие в IT сектора. В рамките на събитието той ще сподели как да адаптирате и практикувате техники за бизнес развитие в реални условия; как да дефинирате стойност и полза за потребителя; и др. Лекцията ще се проведе на 27 юни, от 19:30 ч., в Sbar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6, София). Необходима е предварителна онлайн регистрация.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение в обзора "Курсове за професионално усъвършенстване", пишете на reklama@karieri.bg.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly