С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 - 11 юни)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде начало на Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". Програмата е насочена към най-младите професионалисти, които искат да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. Патрон на инициативата е българският евродепутат Ева Майдел. За да участват в стажантската програма, кандидатите ще трябва да подготвят материал на тема "Портрет на успелия човек, когото познавам". Формите, чрез които могат да го направят, са презентация до 10 слайда, видео репортаж до 2 минути, комикс, постер, есе. Крайният срок за кандидатстване е до 15 август. Повече информация можете да намерите тук.

Стартира новото издание на лятната стажантска програма Happy Summer Trainees, организирана от блоговете "Аз чета" и "Детски книги". Програмата представлява двумесечен интензивен неприсъствен курс, който предоставя овладяване на правилата за писане на журналистически текстове. Курсът дава познания за съвременния свят на книгите и начина, по който функционират не само книжните сайтове и блогове, но и самите издателства, как писателите създават творбите си и как една идея се превръща в книга. Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл: alex@azcheta.com CV, мотивационно писмо, ревю на любимата си книга, линкове към Goodread профила си или блог (ако имат такъв), както и описание на асоциацията си с "Аз чета" в 5 изречения. Кандидатите трябва да владеят отлично английски, немски, френски или испански. Крайният срок за кандидатстване е до 10 юни. Повече информация за инициативата може да разгледате тук.

Стипендии
Конкурс на тема "София. Заслужава си да я посетиш" обявяват рекламната агенция "Saatchi & Saatchi България" и Университетът по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Трима финалисти с най-вдъхновяващите и интересни разработки ще получат частични стипендии в размер 50% от таксата за обучение в магистърската програма "Реклама, бизнес дизайн и бранд мениджмънт" на Saatchi & Saatchi и ВУЗФ. Форматът на разработките е напълно свободен – презентация, интерактивно видео, реален проект или др. От кандидатите се очаква да покажат процеса, по който са стигнали до същността на бранда София, целевата група и комуникацията му по ясен и последователен начин. Участниците трябва да изпратят разработките си на имейл адрес: saatchi@vuzf.bg, или на адрес: София, бул. "България" 118, ет. 1, Saatchi & Saatchi. Крайният срок за кандидатстване е до 11 юни 2017 г. Повече информация за условията на конкурса можете да намерите тук.

Конкурси

Младежка банка София обявява конкурс за млади хора с идеи. Ако сте група млади хора на възраст от 14 до 25 години, живеете в София и имате идея как да промените своя град, може да се включите. Конкурсът е част от инициативата за подобряване на градския облик и околната среда. За да участвате, трябва да изпратите попълнен формуляр за кандидатстване на този адрес до 15 юни. Може да изтеглите формуляра за участие, както и намерите повече информация за конкурса тук.

Организира се Национален ученически конкурс на тема "България - врата към Европа". Участниците могат да участват с есе, приказка, стихотворение, рисунка или фотография. Младежите трябва да са на възраст до 18 години, като могат да бъдат от страната и чужбина. Творбата може да бъде изпратена на чужд език, но към нея трябва да има превод на български. Кандидатите трябва да попълнят формуляр, който може да откриете тук. Нужна е и декларация от родител, която е нужно да се подпише, сканира, разпечата и изпрати обратно на този имейл адрес, заедно с творбата на участника и 5 негови любими снимки. Творбите ще бъдат публикувани в списание "Щъркел". Крайният срок за кандидатстване в конкурса е до 15 юни.

Български фонд за жените обявява конкурс за проекти в сферата на женските права и постигането на равнопоставеност на половете. Той е насочен към младите жени и момичета. Целта му е изграждането на устойчива среда без дискриминация, в която момичетата и жените да имат възможност да разгърнат напълно своя потенциал и да постигнат пълноценна реализация. Бюджетът на конкурса е в размер на 30 хил. лв., като ще бъдат финансирани проекти на организации на стойност между 1000 и 5 хил. лв. Проектите трябва да бъдат насочени към лидерството и икономическото развитие на младите жени и момичета. Те могат да бъдат артистични (изложби, пърформанси), проекти с научна и изследователска дейност или лобистки или застъпнически дейности като събития, информационни кампании. В конкурса могат да участват само организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ) в обществена полза. Документите за кандидатстване са формуляр, копие от съдебната регистрация на организацията, копие на удостоверение за актуално състояние на организацията, издадено през последните 6 месеца и автобиография на ръководителя на проекта. Пълния пакет от документи може да изпратите на този имейл адрес: office@bgfundforwomen.org" до 12 юни. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Adobe Design Achievement Awards (ADAA) 2017 организира конкурс за дигитални медии, насочен към студенти от целия свят. Категориите в конкурса са в три основни сегмента - визуално изкуство, реклама и социално въздействие. В конкурса могат да участват пълнолетни студенти и те трябва да са записани в акредитирана институция за висше образование по време на кандидатстването. Крайният срок за подаване на документи е до 12 юни. Повече информация за конкурса може да откриете на този адрес.

Райфайзен банк интернешънъл стартира финтех акселератор, наречен Elevator Lab. В рамките на инициативата се търсят финтех стартъпи от Австрия и по-специално от Централна и Източна Европа, които вече са активни на пазара с техните първи продукти и услуги и имат подходящо финансиране. Целта е дългосрочно сътрудничество, чрез което банката да разшири протфолиото си от продукти и услуги. Периодът за кандидатстване е до 31 юли 2017 г. през официалния сайт на проекта.

Обучения

Академията за личностно и бизнес развитие Training Academy организира безплатно обучение на тема "Работа в условия на различия – как да работим и общуваме ефективни с четирите типа личности в бизнеса". Курсът цели да подобри уменията за ефективна комуникация и взаимно разбиране в лична и работна среда между различните типове хора. Това включва изграждане на хармонични отношения и адекватно поведение в условията на различия, както и осъзнаване на ролята на емоционалната интелигентност за ефективността на нашата работа. Лектор ще бъде Антоанета Тодорова, бизнес треньор и консултант по бизнес развитие и управление на екипи. Обучението ще се проведе на 7 юни 2017 г., от 18:30 ч., в Training Academy (София, бул. "Витоша" 19, ет. 3). Необходима е предварителна онлайн регистрация тук.

Training Academy организира безплатно обучение на тема "Как да си изградим имидж на професионалист и да се развиваме бързо в кариерата". Участниците в курса ще научат какво да (не) правят при запознанство и първа среща с колеги, партньори и клиенти; и ще се запознаят с ефективни тактики за спечелване на доверието на хората около тях. Лектор ще бъде Вергиния Къшева, маркетинг и бизнес консултант. Обучението ще се проведе на 7 юни, от 20:00 ч., в Training Academy (София, бул. "Витоша 19, ет. 3). Необходима е предварителна онлайн регистрация тук.
От 2017 г. Висше училище за застраховане и финанси (ВУЗФ) ще предлага магистърска програма по иновации, разрабoтена в сътрудничество в организацията "Иновейшън стартър". Програмата засяга пълния цикъл на иновационния процес, методи, стратегия и принципи в бизнес организации, неправителствения и публичния сектор. Получава се диплома за "Магистър" (Master), в областта на: "Социални, стопански и правни науки, направление "Икономика". Методиката на преподаване е "учене чрез правене и експериментален опит", а лектори са експерти в областта на иновациите и публично-частните иновационни партньорства в България, с над 15 годишен бизнес и академичен опит. Кандидатстването е отворено до края на септември. Повече за програмата можете да научите тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Предстои ново събитие от поредицата "Вечери за дигитални наивници" на Move.bg. Лектори ще бъдат Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп"; Валентина Миланова, кореспондент за сп. "Икономист"; и Георги Иванов, основател на онлайн платформата за генериране на CV-та Enhancv. Те ще разкажат историите си и ще споделят ценни съвети за успех с присъстващите. Събитието ще се проведе на 7 юни, от 19:00 ч., ул. "Сердика" 20, София. Необходима е предварителна регистрация тук.

Предстои събитието IOS: 1 App- Infinite appearances, което е част от потребителската група IOS. В рамките на срещата ще можете да научите как се създават приложения с динамични свойства. Лектор ще бъде Шариф Ахмед, който е участвал и помогнал за release-a на повече от 100 приложения в Аpp store и е носител на множество награди от различни хакатони. Събитието ще бъде на английски език. Може да се регистрирате на този адрес. То ще се проведе на 8 юни, от 19:30 ч., в cosmos coworking camp (София, ул. "Ангел Кънчев" 3).

Dev.bg организира събитието Choosing the Right Engineers for my Teams. Лектор ще бъде Александър Попов, който е съосновател и Site Engineering Lead на офиса на Skyscanner в София. Той има 12 години опит като софтуерен инженер. Събитието ще се проведе на 14 юни, от 19:30 ч., в cosmos coworking camp (София, ул. "Ангел Кънчев" 3). Може да си направите безплатна регистрация, както и да видите пълната програма на събитието на този адрес.

Фондация "Хеписфера" организира събитие на тема Erasmus+ // One adventure = Many changes 2.0. На него ще бъдат обсъдени младежките обмени и възможностите, които предлагат те. То ще се проведе на 9 юни, от 19:00 ч. Това е линкът към събитието. Адресът е ул. "Развигор 3", 1421 София.

Университетът за световно и национално стопанство (УНСС) организира среща на тема "Възможности за кандидатстване и постъпване на работа в ДАНС". На него ще се запознаете с дейността на ДАНС и ще бъдат представени възможности за кандидатстване и постъпване на работа в агенцията. Събитието е подходящо за студенти, които ще се дипломират или са магистърски програми. То ще се проведе на 6 юни, от 9:00 ч., в Малка конферентна зала на УНСС. Още информация за него може да откриете тук.

Факултетът по математика и информатика към Софийския университет организира "Форум на кариерното развитие" с медийната подкрепа на Кариери и ComputerWorld. Той ще бъде под мотото "Знам и искам да го докажа". Целта на форума е да срещне студентите с водещи компании в сферата на информационните технологии и така да им представи възможности за развитие и професионална реализация. По време на събитието ще има интервюта със студентите, презентации и уъркшопи. В него ще вземат участие около 50 фирми. Събитието се провежда с благотворителна цел - подпомагане на развитието на изявени студенти на Факултета по математика и информатика, като средствата ще се използват за стипендии и награди. Форумът ще се проведе на 6 и 7 юни, в градината на Факултета (бул. "Джеймс Баучер" 5). Подробна информация за събитието може да откриете тук.

Предстои интерактивен младежки семинар за демокрацията в Американския университет. Темата му е "(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България". Той ще се състои от 26 до 30 юни в кампуса на университета в Благоевград. Ще се дискутират актуални въпроси по темите демокрация, върховенство на закона, гражданско участие, медии, икономика и предприемачество в разнообразни лекционни формати и практически ориентирана работа в групи. В семинара могат да се включат общо 100 младежи от цялата страна. Събитието е напълно безплатно, а крайният срок за кандидатстване е до 15 юни. Може да попълните формуляр за участие на този адрес.

В рамките на Mini Art Fest ще се проведат събитията Comix Box Art Fest и Grozen Drink & Draw Days. Comix Box Art Fest е еднодневен младежки фестивал с 9 конкурса за комикси, графити, рисунки, косплей. Участниците ще имат шанс да участват с изкуството си в конкурсите за graffiti-комикс и graffiti-рисунка, чиято цел е да се съберат най-красивите концепти за проекта "София - Балканска столица на комиксите", украсявайки над 50 сгради в столицата ни. Ще има косплей конкурс за най-добър дизайн на костюм на анимационен или комикс герой. Победителите в него ще имат възможността да станат мейкъп-дизайнери на артистите на Mini Art Fest -фестивалът на цирковите изкуства. Събитието ще се проведе на 11 юни от 11:00 ч. Повече информация за него може да откриете тук. В рамките на програмата са и двата рисувателни конкурса Grozen Drink & Draw Days. Те ще се състоят на 18 и 24 юни, като ще започнат в 11:00 ч. И трите събития ще се проведат в Маймунарника, Борисовата градина.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Академия "Градът" обявява три конкурса съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Първият конкурс е разделен на две категории - "Градове и инфраструктура" и "Сгради и вътрешни пространства". Крайният срок за регистрация е до 14 юни. Темата на втория конкурс е "Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Крайният срок за регистрацията на проектите е до 14 юни. Последният конкурс е на тема "Фасади, цветове, хармония". Крайният срок за регистрация на проектите е 14 юни. Разработките се подават на този имейл.

Институтът за икономическа политика организира академичен конкурс, носещ името своя основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Крайният срок на първата фаза на конкурса е до 11 юни. Повече насоки за кандидатстването може да откриете тук.

За седма поредна година фондацията "Заедно в час" организира безплатна Лятна академия за ученици от 1 до 12 клас. Обучението ще продължи от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9 до 12:30. Може да запишете детето си до 15 юни на този сайт.

Община Бургас организира за втора поредна година Лятната IT Академия. Обучението е безплатно за ученици и студенти. То ще се проведе от 3 до 31 юли, а всички желаещи могат да подават своите заявки за участие най-късно до 15 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие на адрес ул. "Райна Княгиня" № 11. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Фондация "Елизабет Костова" (ФЕК) организира летен уъркшоп по творческо писане, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение с интерес към литература и писане. Крайният срок за кандидатстване е до 17 юни. Повече информация за обучението и за изискванията за кандидатстване може да откриет е тук.

Международната НПО мрежа Women Who Code и "Теком България" организират неформална среща на тема "Различните лица на кариерната промяна". Срещата ще се проведе на 5 юни, от 18:00 ч., в SOHO coworking room (София, ул. "Искър"). Необходима е предварителна регистрация тук.

Във Варна ще се проведе национален дебат на тема "Младежки пространства – среда за развитие на доброволчество, младежка работа и социален капитал". Събитието ще бъде в периода 14-18 юни. Повече за инициативата тук.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly