С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (12-18 юни)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Samsung обявява едногодишна стажантска програма в отдел "Маркетинг и продажби". Стажантските позиции са платени и на пълен работен ден. Ще имате възможността да натрупате ценен опит в международна компания. Изискването е да сте студент последна година бакалавър или магистър. Необходимо е да владеете отлично английски език. За да кандидатствате е нужно да изпратите автобиографията си на английски език на този имейл адрес: n.buric@samsung.com. Крайният срок за подаване на документи е до 15 юни.

Започва стажантска програма в IT компанията Programista. Кандидатите трябва да са любознателни, млади хора, които имат IT образование. Те ще преминат входящ технически тест и разговор, за да станат част от 3 месечната програма, в която ще се обучават. След първата фаза кандидатите ще преминат отново техническо тестване и HR разговор, за да започнат същинската 6-месечна стажантска програма в реални вътрешни проекти. Кандидатурата си за участие може да изпратите на този имейл адрес. Може да го направите до 15 юни.
"Лидл България" обявява стажантска програма, подходяща за студенти и дипломанти. Тя предлага на кандидатите развитие в отдели "Продажби", "Складова логистика", "Персонал", "Счетоводство" и "Строителство и експанзия". Това е една добра възможност да натрупате практически опит в международна компания. Стажът ще бъде в периода 17 юли- 31 август. Одобрените кандидати ще сключат 18-месечен договор и ще получат конкурентно възнаграждение, ваучери за храна и допълнително здравно застраховане. За да кандидатствате, трябва да изпратите автобиографията си и мотивационно писмо на този имейл адрес. Крайният срок за кандидатстване е до 18 юни.

Конкурси

Youmanity организира фотографски конкурс на тема The Everyday Heroine. Фокусът му е насочен към жените, които променят обществото всеки ден. Фотографиите, с които може да участвате, са на тема "Обикновени жени с необикновени професии". Конкурсът е отворен, както за професионални фотографи от цял свят, така и за аматьори. Избраните творби ще бъдат показани на изложба в Лондон. Крайният срок за кандидатстване е до 16 юни. Готовите материали може да качите на сайта на организацията.

Организира се конкурс за блогъри "Европа в моя регион". Може да се включите в него, като напишете публикация в блог на избран от вас език за проект, който е финансиран от ЕС. Публикациите ще бъдат оценени от жури, като оценките им ще се комбинират с количеството трафик в мрежата и с броя на споделянията на всяка публикация в социалните мрежи. Победителите ще бъдат четирима и те ще имат възможността да участват през октомври в Европейската седмица на регионите и градовете в Брюксел като акредитирани журналисти. Също така те ще участват в обучителни сесии по мобилна журналистика и журналистика за разказване на истории. Необходимо е да изпратите адреса на публикацията ви на имейл адреса на Европейската комисия. Крайният срок за кандидатстване е до 27 юни. Повече информация може да откриете на този сайт.

"Лидл България" организира инициативата "Ти и Лидл за по-добър живот". Програмата има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна. В периода от 1 май до 25 юни компанията ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон. Събраните средства ще се използват за финансирането на обществено значими проекти в цялата страна. "Лидл" ще подкрепи проекти, свързани с образователни инициативи за деца, опазване на околната среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. До 25 юни могат да кандидатстват неправителствени организации на официалния сайт. Одобрените проекти ще получат грант до 10 хил. лв.

Обучения

Ще се проведе "Лятна младежка академия" с доброволци от Испания. Те ще бъдат в Разлог в продължение на 5 месеца. Ако искате да се забавлявате и същевременно да учите нови неща, то академията е подходяща за вас. Тя започва на 12 юни, от 11:00 ч., в двора на "Историческия музей" в Разлог. Подробната програма на "Лятната младежка академия" може да откриете тук.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности , които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Ще се проведе новото издание на Careers in White Medical Career Virtual Fair. Събитието е подходящо за медицински специалисти, които търсят по-добра работна позиция или се опитват да намерят нови възможности за развитие на кариерата си. В платформата може да откриете актуални предложения за работа от водещи здравни компании. За да участвате във виртуалния панаир, трябва да си създаде профил на сайта. Може да подадете документите си за няколко работни позиции, както и да зададете своите въпроси на рекрутърите.

Volontime организира лекция на тема Philanthropy and volunteerism: how to do good better. На нея ще бъдат обсъдени възможностите, които предлага доброволчеството. Лектор ще бъде Ли Тран, която е професионалист в международното развитие. Презентацията й ще бъде на английски език. Събитието ще се проведе на 14 юни, от 14:00 ч., в Столична библиотека (пл. П. Славейков 4), зала Вяра. Може да се запишете на този адрес.

Ще се проведе Икономически форум на младите лидери в Полша. Международната среща е насочена към бъдещето на Европа. Основната цел е да се постигне промяна, като се генерират нови идеи и се вземат решения за действие. Кандидатите трябва да на възраст между 18 и 35 години и да владеят английски език. Таксата за участие в размер на 40 евро, като разходите за транспорт ще бъдат поети изцяло. За да участвате, трябва да попълните апликационна форма на този сайт. Крайният срок за кандидатстване е 18 юни. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Ще се проведе събитието "Социални понеделници: проактивност, съпричастност, доброволчество". На него ще се съберат хора с добри каузи, които да представят дейността си и да срещнат съмишленици. Събитието е подходящо за хора, които са социално ангажирани и търсят своята кауза, както и проявяват интерес към неправителствените организации. То ще се състои на 19 юни, от 19:00 ч., в бар "Петък". Може да се регистрирате за участие на този адрес.

Ще се проведе лекция на тема
Securing Sensitive Data on Azure. Срещата ще води Христомир Христов, който е програмист с над 10-годишен професионален опит. Все повече продукти и услуги преминават в клауд пространството. Основното притеснение за потребителите е сигурността на техните данни. На лекцията ще бъде представена програмата "Ажур", която предоставя широка гама от техники за сигурност. Събитието ще се проведе 12 юни, от 18:45 ч., в Coworking space by Puzl (бул. Черни връх 47, етаж 4). Повече информация може да откриете тук.

Ще се проведе събитието "Сoфтуерен вторник: Java 9, Docker и Jenkins2". На него ще се засегнат темите за приложението на модулната система в Java 9, как Docker и контейнерите променят IT индустрията и какви са новостите в Jenkins 2.0. Събитието ще бъде в бар "Петък" от 18:00 ч., на 13 юни. Повече информация за него може да откриете тук.

Ще се проведе Global DevOps Bootcamp. По време на събитието участниците ще имат възможността да се присъединят към общностите (Microsoft) DevOps в целия свят, за да обсъдят концепцията на DevOps . Те ще се състезават в групи, като задачата им ще бъде да трансформират съществуващото приложение в пълноценно, контейнерно приложение. Събитието ще се състои на 17 юни, от 9:00 ч. до 18:00 ч., в СофтУни. Повече информация ще намерите тук.

Ще се проведе събитието "Виртуални дни на кариерата", организирано от JobTiger. То е подходящо както за хора, търсещи работа, така и за работодатели. За да участвате, е необходимо да си направите профил на сайта. Така ще имате достъп до работодателски профили и ще може да решите с кой от тях да проведете кратко интервю за работа. Може да се регистрирате за участие на този сайт. Събитието ще се проведе на 22 юни, от 11:00 ч. до 16:00 ч.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде начало на Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". За да участват в стажантската програма, кандидатите ще трябва да подготвят материал на тема "Портрет на успелия човек, когото познавам". Крайният срок за кандидатстване е до 15 август. Повече информация можете да намерите тук.

Младежка банка София обявява конкурс за млади хора с идеи. Ако сте група млади хора на възраст от 14 до 25 години, живеете в София и имате идея как да промените своя град, може да се включите. За да участвате, трябва да изпратите попълнен формуляр за кандидатстване на този адрес до 15 юни. Може да изтеглите формуляра за участие, както и намерите повече информация за конкурса тук.

Организира се Национален ученически конкурс на тема "България - врата към Европа". Участниците могат да участват с есе, приказка, стихотворение, рисунка или фотография. Кандидатите трябва да попълнят формуляр, който може да откриете тук. Крайният срок за кандидатстване в конкурса е до 15 юни.

Adobe Design Achievement Awards (ADAA) 2017 организира конкурс за дигитални медии, насочен към студенти от целия свят. Категориите в конкурса са в три основни сегмента - визуално изкуство, реклама и социално въздействие. Крайният срок за подаване на документи е до 12 юни. Повече информация за конкурса може да откриете на този адрес.

Райфайзен банк интернешънъл стартира финтех акселератор, наречен Elevator Lab. В рамките на инициативата се търсят финтех стартъпи от Австрия и по-специално от Централна и Източна Европа, които вече са активни на пазара с техните първи продукти и услуги и имат подходящо финансиране. Периодът за кандидатстване е до 31 юли 2017 г. през официалния сайт на проекта.

Dev.bg организира събитието Choosing the Right Engineers for my Teams. Събитието ще се проведе на 14 юни, от 19:30 ч., в cosmos coworking camp (София, ул. "Ангел Кънчев" 3). Може да си направите безплатна регистрация, както и да видите пълната програма на събитието на този адрес.

Предстои интерактивен младежки семинар за демокрацията в Американския университет. Темата му е "(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България". Той ще се състои от 26 до 30 юни в кампуса на университета в Благоевград. Събитието е напълно безплатно, а крайният срок за кандидатстване е до 15 юни. Може да попълните формуляр за участие на този адрес.

В рамките на Mini Art Fest ще се проведат рисувателните конкурси Grozen Drink & Draw Days. Те ще се състоят на 18 и 24 юни, като ще започнат в 11:00 ч. Ще се проведат в Маймунарника в Борисовата градина.

Академия "Градът" обявява три конкурса съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Първият конкурс е разделен на две категории - "Градове и инфраструктура" и "Сгради и вътрешни пространства". Крайният срок за регистрация е до 14 юни. Темата на втория конкурс е "Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Крайният срок за регистрацията на проектите е до 14 юни. Последният конкурс е на тема "Фасади, цветове, хармония". Крайният срок за регистрация на проектите е 14 юни. Разработките се подават на този имейл.

За седма поредна година фондацията "Заедно в час" организира безплатна Лятна академия за ученици от 1 до 12 клас. Обучението ще продължи от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9 до 12:30. Може да запишете детето си до 15 юни на този сайт.

Община Бургас организира за втора поредна година Лятната IT Академия. Обучението е безплатно за ученици и студенти. То ще се проведе от 3 до 31 юли, а всички желаещи могат да подават своите заявки за участие най-късно до 15 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие на адрес ул. "Райна Княгиня" № 11. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Фондация "Елизабет Костова" (ФЕК) организира летен уъркшоп по творческо писане, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение с интерес към литература и писане. Крайният срок за кандидатстване е до 17 юни. Повече информация за обучението и за изискванията за кандидатстване може да откриет е тук.

Във Варна ще се проведе национален дебат на тема "Младежки пространства – среда за развитие на доброволчество, младежка работа и социален капитал". Събитието ще бъде в периода 14-18 юни. Повече за инициативата тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly