С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (19-25 юни)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Редакцията на CNN в Лондон набира стажанти. Стажът е подходящ за млади журналисти, които наскоро са завършили своето образование и желаят да натрупат опит. Медията предлага позиции за работа на терен, в публицистични програми, онлайн или спорт отделите. Стажантският период започва през септември тази година и завършва в края на декември. Крайният срок за кандидатстване е до 1 юли. Повече инфомация може да намерите тук.

Британският съвет в България търси стажант в екипа по маркетинг и комуникации. Стажът ще продължи от септември до февруари и ще бъде на непълен работен ден. Екипът по маркетинг и комуникации отговаря за връзките с медии, управлението на събития и за планирането и изпълнението на маркетингови стратегии. Кандидатите трябва да са студенти или наскоро завършили в специалностите Журналистика, Маркетинг, Икономика или Бизнес администрация. Нужно е да са запознати със социалните медии, да имат отлични умения по писане и да владеят перфектно английски език. За да кандидатствате, трябва да изпратите автобиография и есе на тема "Being Human in a Digital World" на имейл: press@britishcouncil.bg. Крайният срок за подаване на документи е 30 юни. Повече информация за стажа може да откриете тук.

Стипендии

Oтпускат се стипендии за двугодишната магистърска програма Emerald, фокусирана върху основните аспекти на георесурсния инженеринг. Академичната година ще започне през септември в Лиеж, Белгия. Вторият семестър ще бъде в Нанси, Франция, третият - в Люлео, Швеция, а четвъртият - в един от партньорските университети на Emerald. Магистърската програма е изцяло на английски език и е предназначена за обучение на ново поколение млади професионалисти. Кандидатите трябва да имат бакалавърска степен в областта на инженерството, както и общи познания в сферата на геологията. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни. Може да подадете документите си на адрес.

Конкурси

Българо-белгийската асоциация Best2B обявява конкурс за есе на тема "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Победителят ще получи стипендия в размер на минимална работна заплата, която ще му бъде превеждана за период от една година. Кандидатите трябва да студенти в български университети и да се обучават в специалности с икономически профил. Изискванията към есето са да бъде в PDF файл, в обем до 3 печатни страници, шрифт Times New Roman, 12 пункта. Есето, заедно с данните на участника в конкурса - три имена, университет, специалност, курс, телефон и имейл, се изпращат на: presscenter@best2b.org. Крайният срок е 17 ч. на 31 август.

За седма поредна година ще се проведе журналистическият конкурс Mtel Media Masters 2017. Той ще отличи най-добрите материали в сферата на новите технологии, иновациите и науката. В конкурса могат да кандидатстват представители на електронни, печатни и интернет медии, както и журналисти на свободна практика. Ще бъдат отличени по двама победители в категориите електронни, печатни и интернет медии. Журналистите могат да подадат своите кандидатури през сайта на конкурса, като предоставят свои материали, публикувани в периода от 1 октомври 2016 г. до 2 октомври 2017 г. Краният срок за кандидатстване е 2 октомври. Повече информация за конкурса и изискванията му може да намерите на този адрес.

Център за развитие на човешките ресурси и "Еврогайдънс България" оргазинизират национален конкурс за есе за ученици от 13 до 19 години на тема "Моята кариера - мечта или реалност". Целта му е да се насочи общественото внимание към избора на професия и да насърчи участниците към разкриването на талантите им. Учениците имат пълната творческа свобода да изберат за какво да пишат, като могат да си изберат и професия, измислена от тях. Есето се изпраща на мейл: euroguidance@hrdc.bg. Крайният срок е до 3 юли. Повече подробности за конкурса може да откриете тук.

Обучения

За пета поредна година ще се организира Лятната практика на Experian. Тя е насочена към бакалаври след втори курс или магистри по математика, иконометрия, статистика, финански или сходна специалност. По време на Лятната практика студентите ще приложат знанията си по статистика, като придобият умения по моделиране и разработване на стандартизирани скор карти. Крайната цел ще бъде участниците да създадат финансов модел, оценяващ кредитния риск. Обучението ще се проведе от 17 до 28 юли. Крайният срок за кандидатстване е 19 юни. За да участвате, е нужно да попълните фомуляр на този адрес.

Започва второто издание на менторската програма за жени предприемачи EY Entrepreneurial Winning Women. Тя е насочена към дами, които управляват собствен бизнес и искат да го развият до мащабите на световните пазари. Изискванията са компаниите на участничките да са на поне 12 месеца, да са базирани в страна от Европа и да имат приходи по-високи от 500 000 евро за 2016 г. или за последните 12 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 10 юли, като документите се подават на този адрес. Повече информация за обучението може да откриете тук.

Сдружение "Възможности без граница" организира обучение на обучители на тема права на човека. То ще се проведе в с. Долна баня в периода от 19 до 23 юли. Ще се съберат 25 активни обучители, младежки работници и активисти на възраст над 18 години, които имат интерес и опит в сферата на неформалното възпитание. Обучението ще представи българската версия на наръчника за обучение по права на човека на Съвета на Европа - Компас. Крайният срок за кандидатстване е 20 юни. Необходимо е да попълните формуляр за участие, който може да откриете тук.

Започва новото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в България. В нея могат да участват 40 дами на средни мениджърски позиции или собственици от малкия и среден бизнес. Те ще преминат програма за обучение в лидерски умения, насочена към професионалното им развитие. Академията ще продължи 6 месеца, като началото й е през септември. За да участвате, е нужно да изпратите CV и мотивационно писмо. Подробните изисквания към кандидатите може да откриете тук. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности , които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Предстои ден на отворените врати по програма "Еразъм за млади предприемачи", организиран от ИКТ Клъстер. Събитието е подходящо за хора, които имат идея за собствен бизнес или вече имат опит в областта на предприемачеството. Участниците ще могат да развият своята бизнес идея чрез обмяна на опит с предприемачи от други държави. Събитието ще се проведе на 10 юли от 10:30 часа. Адресът е бул. "Цариградско шосе" 133, БИЦ Изот, етаж 2, офис № 290. За да се регистрирате, е нужно да попълните формуляр за участие на този адрес. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Варна ще бъде домакин на Националната младежка среща на тема "Младежки пространства". Събитието ще събере над 150 активни млади хора, които заедно да работят в посока развитието на младежката общност в страната. То ще бъде открито от европейския комисар за образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич. На 15 юни от 16.00 часа младите хора ще могат да се включат и в Граждански диалог с комисар Наврачич по темите образование и обучение, възможности за младите хора, културни дейности и бъдещето на Европа за младите. В инициативата ще се включи и президентът Румен Радев. Събитието ще се проведе между 14 и 18 юни. За регистрация последвайте този линк.

В рамките на събитието SwiftSofia ще бъдат представени програмният език Swift и методът Protocol buffers за сериализиране на структурирани данни. То ще се проведе на 20 юни, от 19 часа в споделеното работно пространство "Бетaхаус". Повече информация може да откриете тук.

Събитието Start up Legal Solutions ще обърне внимание на правните особености, пред които може да се изправят предприемачите. В рамките на инициативата ще бъдат представени техники как да привлечем инвеститор, как да преговаряме успешно и как да защитим правата си. Събитието ще се проведе на 29 юни от 18 ч. в Work & Share Coworking Space (ул. ''Тинтява" 15). Не е необходимо предварително записване за участие.

Dev.BG организира събитие на тема "IТ Project Management: Дзен и изкуството на приоритизирането". На него ще бъдат представени законите на софтуерната икономика, както и различните видове приотизиране. Лектор на събитието ще бъде Петър Попов, който занимава с въвеждането и прилагането на Agile методологии в компании като Cisco, Skyscanner, OSI и други. За да заявите участие, може да се регистрирате тук. Лекцията ще се проведе на 3 юли от 19:30 ч. в "Бетахаус" (ул."Крум Попов 56-58").

Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Днес ще се проведе събитието "Социални понеделници: проактивност, съпричастност, доброволчество". То е подходящо за хора, които са социално ангажирани и търсят своята кауза или проявяват интерес към неправителствените организации. Събитието започва от 19:00 ч., в бар "Петък". Може да се регистрирате за участие на този адрес.

Организира се конкурс за блогъри "Европа в моя регион". Може да се включите в него, като напишете публикация в блог на избран от вас език за проект, финансиран от ЕС. Крайният срок за кандидатстване е 27 юни. Повече информация може да откриете на този сайт.

"Лидл България" организира инициативата "Ти и Лидл за по-добър живот", която цели да подкрепи социално значими проекти в цялата страна. Програмата е предназначена за неправителствени организации, като одобрените проекти ще получат грант до 10 хил. лв. Крайният срок за кандидатстване е 25 юни. Повече информация може да намерите тук.

Предстои новото издание на Careers in White Medical Career Virtual Fair. Събитието е подходящо за медицински специалисти, които търсят работа или нови кариерни възможности. В платформата може да откриете актуални предложения за работа от водещи здравни компании. За да участвате във виртуалния панаир, трябва да си създаде профил на сайта на инициативата.

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде начало на Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". Кандидатите трябва да подготвят материал на тема "Портрет на успелия човек, когото познавам". Крайният срок за кандидатстване е до 15 август. Повече информация можете да намерите тук.

Райфайзен банк интернешънъл стартира финтех акселератор Elevator Lab. В рамките на инициативата се търсят финтех стартъпи от Австрия и Централна и Източна Европа, които вече са активни на пазара със своите първи продукти и услуги. Кандидатстването е отворено до 31 юли 2017 г. през официалния сайт на проекта.

Предстои интерактивен младежки семинар за демокрацията в Американския университет. Темата му е
"(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България". Семинарът ще се състои от 26 до 30 юни в кампуса на университета в Благоевград. Участието е безплатно, а крайният срок за кандидатстване е 15 юни. Може да попълните формуляр за участие на този адрес.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly