С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (26 юни - 2 юли)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Лайфстайл медиата ImediaGroup.bg провежда стажантска програма за автори на статии. Стажът ще бъде в рамките на 3 месеца и е дистанционен, но са предвидени и седмични срещи на екипа. В края му стажантите ще получат удостоверение и препоръка. Най-добре представилите се ще имат възможността да започнат работа в медията. За 3-те месеца стажантите ще получат възнаграждение от 200 лв. За да кандидатствате, е необходимо да напишете авторска статия на тема, която ви интересува, както и да изпратите автобиография и мотивационно писмо. Крайният срок за кандидатстване е 25 юни. Повече информация може да откриете тук.

Фондация Open Space предлага платен PR стаж. В него стажантите ще създават комуникационни кампании в социалните медии и ще организират събития. Ще имат възможността да участват в конференции, да презентират пред ученици и студенти и да вземат участие в радио екипа на фондацията. Кандидатите трябва да имат базови познания в областта на връзките с обществеността, както и отлични комуникационни умения. За да заявите желание за участие, трябва да изпратите имейл на сайта на организацията: info@openspacebg.com до 6 юли.

От "Мобилтел" провеждат стажантска програма в направление "Администрация". Дейностите, които се извършват, са свързани със събиране и анализ на данни, обработката на заявки в специализирани системи и работа с класифицирана информация. Продължителността на стажа може да бъде от 1 до 6 месеца. Кандидатите трябва да са креативни, да имат добра компютърна грамотност и желание да опознаят бизнеса. Крайният срок за кандидатстване е 4 юли. Може да го направите тук.

Стипендии

Предстои новото издание на международните стипендиантски програми на "Фондацията за наука и образование" на "Байер България". Фармацевтичната компания ще отпусне 350 хил. евро за иновативни проекти в сферите на науките за живота, химията и медицината. Студенти, които възнамеряват да започнат иновативен изследователски проект в чужбина, могат да кандидатстват за стипендиите "Ото Байер", "Карл Дуисбург", "Джеф Шел" или "Курт Хансен". Стипендията "Херман Щренгер" оказва подкрепа на млади хора с неакадемична програма на обучение, които искат да придобият първоначален трудов стаж в чужбина. За нея могат да кандидатстват стажанти с професии в областта на здравеопазването - с търговска, научна, промишлена или медицинска насоченост. Крайният срок за кандидатстване за петте програми е 18 юли. Повече информация за програмата за стипендии и формулярите за участие може да откриете тук.

Конкурси

Стартира фотоконкурс на тема "Магията на Балканския зелен пояс". Той ще бъде в три категории - за деца (под 18 г.), любители и професионалисти. Балканският зелен пояс обхваща южната част на Европейския зелен пояс, който се простира на територията на 9 страни. Всеки участник може да се включи с не повече от 3 снимки, направени по протежение на Балканския зелен пояс. Необходимо е да ги изпратите на имейл адрес: gb_photo@greenbalkans.org, като отбележите името си, дата и мястото, където са направени снимките, както и категорията на конкурса. В фотоконкурса ще участват всички 9 страни от Балканския зелен пояс, като ще бъдат избрани 5 международни снимки, които ще се публикуват на сайта на организацията. Крайният срок за участие е 15 юли. Всички условия за кандидатстването, може да намерите тук.

Организира се конкурс, с който може да спечелите 12-дневно филмово преживяване в Индия от 7 до 17 ноември. За да участвате, трябва да заснемете видео до 3 минути, в което интервюирате вдъхновяващ пътешественик и да разкажете историята му. То трябва да е свързано с една от темите - кураж, доброта или приемане. Кандидатите не трябва да се занимават с режисура професионално и видеото трябва да е на английски език. Победителят ще може да заснеме документален клип около 5-7 мин., с помощта на режисьора Брайън Рапси. За да кандидатствате, трябва да попълните апликационната форма. Крайният срок е 18 юли. Допълнителна информация за конкурса може да откриете тук.

За четвърта поредна година "Нова броудкастинг груп" и Фондация Reach for Change провеждат конкурса "Промяната". Кандидатите трябва да притежават предприемачески дух и да имат иновативна идея, с която да допринесат за промяната на възможно най-много деца. В него могат да участват физически лица и организации с нестопанска цел. Победителят и четиримата финалисти ще спечелят място в Инкубатора на промяната. Също така победителят ще получи финансиране в размер на 30 хил лв, а двама от финалистите - 15 хил. лв. Крайният срок за кандидатстване е 18 юли. Повече информация за конкурса и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Обучения

Предстои Лятна академия на тема "Медиите и правата на човека", предназначена за младежи на възраст 15-29 г. Ще се засегнат теми като каква е ролята на журналистиката, къде е границата на етичните норми, как се отразяват събития и новини, засягащи нарушение на правата на човека. В обучението са предвидени интерактивни игри и симулации, както и са поканени професионалисти в областта на журналистиката, които ще изнесат лекции. Академията е подходяща за хора, които се интересуват от журналистика, като не е задължително те да имат опит като журналисти. Крайният срок за кандидатстване е 2 юли. Нужно е да попълните формуляр за участие. Обучението ще бъде от 14 до 16 юли в 17 ч.

Balkan School on Internet Governance организира обучение на тема "Как интернет влияе на обществото, културата и икономиката на съвременния свят". То ще бъде в периода 21-25 август в Сараево. Кандидатите трябва да са от сферата на медиите, бизнеса или академичните среди и да имат интерес към темата. Европейското консулство отпуска стипендия, която ще покрие всичките разходи за обучението. Крайният срок за кандидатстване е 29 юни. Повече информация за подаването на документите може да намерите тук.

Събития

Фондация "Тръст за социална алтернатива", "Биджитал" и Белгийският институт по дигитално лидерство организират форум Digital Capacity Forum for Digital Happiness. Събитието е посветено на изграждането на дигитален капацитет за неправителствени организации (НПО), работещи с групи в неравностойно положение. Участниците във форума ще се информират за предизвикателствата, тенденциите и моделите на сътрудничество в сферата на дигиталните умения; ще получат знания и умения за постигане на повече резултати; и ще имат възможност да създадат контакти със съмишленици. Събитието ще се проведе на 7 юли, от 8:30 ч., в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (зала 224). За да се регистрирате, трябва да изпратите имейл на team@bg.digital до 3 юли 2017 г. Работният език на форума е английски.

Уикенд обучение за жени с интерес към дигиталното предприемачество Move it Forward Sofia ще се проведе на 8 и 9 юли. Инициативата се организира от Белгийския институт по дигитално лидерство, Фондация "Тръс за социална алтернатива" и "Биджитал". Целта е да се помогне на стартиращите жени предприемачи в дигиталния свят, включително и дами от ромски произход. На участниците ще се предоставят експертни познания и достъп до ресурси, за да започнат дигитален бизнес или да развият компанията, която вече са стартирали. В рамките на обучението ще могат и да развият проектите си с помощта на ментори и наставници и ще бъдат оценявани от международно жури. Успешните проекти ще получат като награда експертна помощ и продължаваща подкрепа за реализация на идеите си. Събитието ще се проведе в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (зала "Яйцето"). За да участвате, трябва да се запишете на имейл: team@bg.digital до 3 юли 2017 г.

Ще се състои среща с младежка делегация от Южна Корея. Събитието се организира от Националната информационна система за младежта. Посещението е в изпълнение на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на младежта между България и Южна Корея. Участниците ще имат възможността да научат повече за това как работят младежките организации и какви са целите им. Също така ще се докоснете до корейската култура и ще научите интересни факти за страната. Събитието ще се проведе на 5 юли, от 11:00 ч., в Националната информационна система за младежта. Повече информация може да откриете тук.

Ще се проведе събитие на тема "Как да построиш личен бранд в Instagram". Ще разберете как личният бранд помага в личен и професионален план, как може да създадете автентично съдържание и защо Instagram е добра платформа за налагането и изграждането на личен бранд. Лектор ще бъде Биляна Славейкова, която е журналист и работи в издания като Go Guide, Capital LIGHT. Събитието ще се проведе на 26 юни, от 19:00 ч., в "СофтУни". За участие можете да се регистрирате тук.

Фондация "Каузи" организира семинар на тема "Как се управлява НПО". Участниците ще имат възможност да разберат какво стои зад създаването, управлението и финансирането на една неправителствена организация. Събитието е безплатно за младежи от 15 до 29 г. и ще бъде в Стопанския факултет на "Софийския университет". То ще се състои на 27 юни, от 10:00 ч. За да заявите участие, е нужно да изпратите имейл на адрес: fondacia_kauzi@abv.bg, като напишете трите имена и възрастта си.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Редакцията на CNN в Лондон набира стажанти. Стажантският период започва през септември тази година и завършва в края на декември. Крайният срок за кандидатстване е 1 юли. Повече инфомация може да намерите тук.

Британският съвет в България търси стажант в екипа по маркетинг и комуникации. Стажът ще продължи от септември до февруари и ще бъде на непълен работен ден. Кандидатите трябва да са студенти или наскоро завършили в специалностите Журналистика, Маркетинг, Икономика или Бизнес администрация. За да кандидатствате, трябва да изпратите автобиография и есе на тема "Being Human in a Digital World" на имейл: press@britishcouncil.bg. Крайният срок за подаване на документи е 30 юни. Повече информация за стажа може да откриете тук.

Oтпускат се стипендии за двугодишната магистърска програма Emerald, фокусирана върху основните аспекти на георесурсния инженеринг. Кандидатите трябва да имат бакалавърска степен в областта на инженерството, както и общи познания в сферата на геологията. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни. Може да подадете документите си на адрес.

Българо-белгийската асоциация Best2B обявява конкурс за есе на тема "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Изискванията към есето са да бъде в PDF файл, в обем до 3 печатни страници, шрифт Times New Roman, 12 пункта. Есето, заедно с данните на участника в конкурса - три имена, университет, специалност, курс, телефон и имейл, се изпращат на: presscenter@best2b.org. Крайният срок е 17 ч. на 31 август.

За седма поредна година ще се проведе журналистическият конкурс Mtel Media Masters 2017. Журналистите могат да подадат своите кандидатури през сайта на конкурса, като предоставят свои материали, публикувани в периода от 1 октомври 2016 г. до 2 октомври 2017 г. Крайният срок за кандидатстване е 2 октомври. Повече информация за конкурса и изискванията му може да намерите на този адрес.

Предстои ден на отворените врати по програма "Еразъм за млади предприемачи", организиран от ИКТ Клъстер. Събитието ще се проведе на 10 юли от 10:30 часа. Адресът е бул. "Цариградско шосе" 133, БИЦ Изот, етаж 2, офис № 290. За да се регистрирате, е нужно да попълните формуляр за участие на този адрес. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Dev.BG организира събитие на тема "IТ Project Management: Дзен и изкуството на приоритизирането". За да заявите участие, може да се регистрирате тук. Лекцията ще се проведе на 3 юли от 19:30 ч. в "Бетахаус" (ул."Крум Попов 56-58").

Събитието Start up Legal Solutions ще обърне внимание на правните особености, пред които може да се изправят предприемачите. Събитието ще се проведе на 29 юни от 18 ч. в Work & Share Coworking Space (ул. ''Тинтява" 15). Не е необходимо предварително записване за участие.

Център за развитие на човешките ресурси и "Еврогайдънс България" оргазинизират национален конкурс за есе за ученици от 13 до 19 години на тема "Моята кариера - мечта или реалност". Есето се изпраща на мейл: euroguidance@hrdc.bg. Крайният срок е до 3 юли. Повече подробности за конкурса може да откриете тук.

Започва новото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в България. За да участвате, е нужно да изпратите CV и мотивационно писмо. Подробните изисквания към кандидатите може да откриете тук. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни

Започва второто издание на менторската програма за жени предприемачи EY Entrepreneurial Winning Women. Крайният срок за кандидатстване е 10 юли, като документите се подават на този адрес. Повече информация за обучението може да откриете тук.

Организира се конкурс за блогъри "Европа в моя регион". Може да се включите в него, като напишете публикация в блог на избран от вас език за проект, финансиран от ЕС. Крайният срок за кандидатстване е 27 юни. Повече информация може да откриете на този сайт.

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде начало на Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". Кандидатите трябва да подготвят материал на тема "Портрет
на успелия човек, когото познавам". Крайният срок за кандидатстване е до 15 август. Повече информация можете да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly