С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (3 - 9 юли)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Варненското сдружение "Приятели на Карин дом" обявява лятна стажантска програма. Организацията, която предоставя професионални услуги на деца със специални нужди и техните семейства, търси стажант в направление "Развитие партньорства". Кандидатите трябва да са студенти в сферата на маркетинга, рекламата, PR-а или други подобни специалности. Стажът ще продължи 3 месеца и е с гъвкаво работно време. Стажантите ще участват в организирането на благотворителния семеен фестивал "Усмихни се, Карин дом", като ще търсят нови партньорства, изграждане на контакти и финансиране. За да кандидатствате, е нужно да изпратите автобиографията си и мотивационно писмо на имейл: karindom@karindom.org. Крайният срок за подаване на документи е 20 юли.

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) стартира Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". Инициативата е насочена към младите професионалисти, които искат да навлязат в света на бизнеса, да получат възможности за развитие и стимул за реализация в България. Програмата предлага възможности за стаж в различни икономически сектори - финанси, публична администрация, енергетика, здравеопазване и т.н. За да се включат в нея, кандидатите трябва да подготвят материал на тема "Портрет на успелия човек, когото познавам". Формите, в които могат да го направят, са презентация до 10 слайда, видео репортаж до 2 минути, комикс, постер или есе. Победителите ще имат шанса да посетят компаниите - членове на Съвета и ще бъдат консултирани от водещи HR мениджъри. Отличеният на първо място ще получи покана от патрона на инициативата Ева Майдел за посещение и стаж в Европейския парламент в Брюксел. Творбите, с които се кандидатства, трябва д бъдат качени на сайта на Съвета. Крайният срок за участие е 15 август. Повече за инициативата може да откриете тук.

Райфайзенбанк обяви стажантската си програма "РайСтарт". Тя е насочена към студенти 2-ри, 3-ти и 4-ти курс редовна, задочна или дистанционна форма на обучение, както и такива, които са в процес на завършване на квалификационната си степен във висше учебно заведение. От банката предоставят възможност за 45-дневна практика. Кандидатства се с автобиография и мотивационно писмо. Повече информация може да откриете тук.

Конкурси

Центърът за развитие на човешките ресурси обяви конкурс на тема "Какви са плюсовете на моя Еразъм". Той се организира по случай тридесетгодишнината на програма "Еразъм". В него могат да участват хора, които са били част от програма "Еразъм" или предшестващите я програми - Учене през целия живот, Младежта в действие, Леонардо да Винчи, Сократ, Erasmus Mundus или Темпус. Кандидатите трябва да изпратят снимки или видео, придружени с кратко описание до 100 думи. Жури от Центъра ще определят първите две места във всяка от категориите - снимка и видео. Първата награда за финалистите е ваучер за пътуване на стойност 700 лв., а втората - таблет. Готовите материали изпращайте на имейл: konkurs@hrdc.bg. Крайният срок за участие е 10 юли. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Лабораторията за иновативно изкуство 180° обявява конкурс за късометражен ням филм. Темата му е "unCOOL", като организаторите искат да видят визията на участниците върху тази дума. Видеото не трябва да надвишава 3 минути - само образи, без звук. Форматът на файла може да е .mp4, .m4v, .mov. Избраните видеа ще бъдат представени на събитието на организацията на 26 юли, като музикантите от ансамбъл 180° ще озвучат картината и накрая публиката ще избере победител. Крайният срок за изпращане на видеата е 14 юли на имейл: info@180-degrees.org, чрез сайтовете за споделяне като WeTransfer, Dropbox или Google Drive.

Обучения

Започна записването за IT академията на технологичната компания SoftServe. Темата на безплатния тримесечен курс ще бъде насочена към технологията .NET с направление Sitecore. Обучението стартира на 24 юли, а занятията ще се провеждат вечер два пъти седмично. Подходяща е за кандидати с основни познания по информатика и информационни технологии. При успешно завършване на академията най-добрите курсисти имат възможност за платен стаж в компанията с продължителност 4 месеца на пълен работен ден. След този период и при добро представяне стажантът може да започне работа на постоянен договор на позиция "Младши специалист". Документи се подават тук до 19 юли.

Стартира нов прием за шестмесечната обучителна програма Telerik Academy Alpha. Тя е подходяща, както за хора без предишен опит и знания по програмиране, така и за студенти и специалисти с базови познания в областта. Обучението включва две профилирани програми, от които участниците могат да избират - разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript. Спрямо избраното направление кандидатите е необходимо да преминат входен изпит съответно с езика C# или JavaScript. Хора, които нямат предишни знания по програмиране, ще имат възможността за три месеца да се подготвят онлайн, а останалите могат да кандидатстват директно. Кандидатстването става с подаване на автобиография и мотивационно писмо, успешно положен приемен изпит (който ще се провежда през октомври) и интервю. Самото обучение започва през ноември. Повече информация за академията може да откриете тук.

Консултантската компания EY организира менторска програма за жени предприемачи. Тя е подходяща за дами, които имат свой бизнес и имат планове за развитие на международните пазари. Условието е компаниите им да са на поне 1 г., да са базирани в европейска страна и да имат приходи по-високи от 500 000 евро за 2016 г. Участниците в програмата ще бъдат представени на предприемачи, консултанти и инвеститори, които ще ги обучават на важни в бизнеса умения. Крайният срок за кандидатстване е 10 юли. За целта е нужно да попълните апликационна форма.

Екипът на ИМКА Габрово организира Лидерска академия за студенти и ученици. Те ще имат шанса да придобият опит и да развият своите лидерски умения сред природата. Обучението ще бъде в периода от 29 юли до 2 август в местността Узана, близо до Габрово. В програмата са предвидени ролеви игри, занимания на открито, творчески дейности и обучителни модули. Участниците трябва да са на възраст от 14 до 19 г. Крайният срок за записване е 25 юли. За участие в академията, трябва да попълните формуляр.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Предстои втори информационен ден за конкурса "Промяната", организиран от "Нова Бродкастинг Груп" и фондация Rеach for Change. Инициативата е отворена за всеки, който има иновативна идея за подобряване на живота на децата в България. Крайният срок за кандидатстване е 18 юли. На събитието ще участва Евгения Сарафова, която е съосновател на образователната организация Географ.БГ и победил в миналогодишното издание на "Промяната". Тя ще разкаже за нейния опит като участник в конкурса и ще даде съвети на новите кандидати. Другият лектор ще бъде Христина Попова, която е програмен мениджър на организацията Reach for Change. Тя ще даде повече информация за формата на конкурса, условията за кандидатстване и критериите за оценка. Събитието ще бъде на 11 юли 17:30 ч. в Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58).

Dev.bg организират събитие на тема "Маркетинг платформа с клиенти в 36 държави - Q&A с Мъри от Метрилo". Компанията "Метрило" е основана от предприемача Мъри Иванов, който ще бъде и лектор на събитието. Към момента тя има клиенти от 36 държави. Мъри Иванов ще разкаже как "Метрило" намират клиенти, какъв е процесът по наемане на хора, как успяват да скалират продукта си и колко важно е да избереш правилните инвеститори. Събитието ще бъде на 11 юли от 19:30 ч. в SBar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои събитие на тема Marketing, Sales & Business Development In The IТ B2B World. Лектор ще бъде Цвети Кьосева - изпълнителен директор на софтуерната компания "Методия". На него ще можете да разберете повече за разлика между маркетинга, продажбите и бизнес развитието, както и за най-често допусканите типове грешки. Събитието започва в 19:30 ч. на 18 юли в SBar (бул. "Никола Вапцаров" 6). За участие е нужно да се регистрирате на този адрес.

BizLabsToastmasters организира събитие за усъвършенстване на уменията за говорене пред публика Improve Your Pronunciation. Работният език е английски. В рамките на формата ще можете да работите за подобряване на нивото на английския и произношението си, както и да научите техники как да говорите по-добре пред аудитория. Събитието ще се проведе на 5 юли в Biz Labs (бул. "6-ти Септември" 152) в Пловдив, с начален час 19 ч. Повече информация може да откриете тук.

Стартира семинар на тема "Ключът към успех в социалните мрежи през 2017". На него ще се говори за важността и въздействието на социалните мрежи, как те ни помагат да увеличим продажбите си и как чрез тях може да изградим успешен и разпознаваем бранд. Лектор ще бъде Петър Дяксов, който се занимава с онлайн търговия и дигитален маркетинг. Семинарът ще бъде на 12 юли от 19 ч. в SoftUni Digital (ул. "Тинтява" 15-17). Нужна е предварителна резервация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Фондация Open Space предлага платен PR стаж. За да заявите желание за участие, трябва да изпратите имейл на сайта на организацията: info@openspacebg.com до 6 юли.

От "Мобилтел" провеждат стажантска програма в направление "Администрация". Продължителността на стажа може да бъде от 1 до 6 месеца. Кандидатите трябва да са креативни, да имат добра компютърна грамотност и желание да опознаят бизнеса. Крайният срок за кандидатстване е 4 юли. Може да го направите тук.

Предстои новото издание на международните стипендиантски програми на "Фондацията за наука и образование" на "Байер България". Студенти, които възнамеряват да започнат иновативен изследователски проект в чужбина, могат да кандидатстват за стипендиите "Ото Байер", "Карл Дуисбург", "Джеф Шел" или "Курт Хансен". Крайният срок за кандидатстване за петте програми е 18 юли. Повече информация за програмата за стипендии и формулярите за участие може да откриете тук.

Стартира фотоконкурс на тема "Магията на Балканския зелен пояс". Той ще бъде в три категории - за деца (под 18 г.), любители и професионалисти. Всеки участник може да се включи с не повече от 3 снимки, направени по протежение на Балканския зелен пояс. Необходимо е да ги изпратите на имейл адрес: gb_photo@greenbalkans.org, като отбележите името си, дата и мястото, където са направени снимките, както и категорията на конкурса. Крайният срок за участие е 15 юли. Всички условия за кандидатстването, може да намерите тук.

Организира се конкурс, с който може да спечелите 12-дневно филмово преживяване в Индия от 7 до 17 ноември. За да участвате, трябва да заснемете видео до 3 минути, в което интервюирате вдъхновяващ пътешественик и да разкажете историята му. За да кандидатствате, трябва да попълните апликационната форма. Крайният срок е 18 юли. Допълнителна информация за конкурса може да откриете тук.

За четвърта поредна година "Нова броудкастинг груп" и Фондация Reach for Change провеждат конкурса "Промяната". Крайният срок за кандидатстване е 18 юли. Повече информация за конкурса и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Уикенд обучение за жени с интерес към дигиталното предприемачество Move It Forward Sofia ще се проведе на 8 и 9 юли. Целта е да се помогне на стартиращите жени предприемачи в дигиталния свят, включително и дами от ромски произход. Събитието ще се проведе в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (зала "Яйцето"). За да участвате, трябва да се запишете на имейл: team@bg.digital до 3 юли 2017 г.

Ще се състои среща с младежка делегация от Южна Корея. Участниците ще имат възможността да научат повече за това как работят младежките организации и какви са целите им. Събитието ще се проведе на 5 юли, от 11:00 ч., в Националната информационна система за младежта. Повече информация може да откриете тук.

Фондация "Тръст за социална алтернатива", "Биджитал" и Белгийският институт по дигитално лидерство организират форум Digital Capacity Forum for Digital Happiness. Събитието е посветено на изграждането на дигитален капацитет за неправителствени организации (НПО), работещи с групи в неравностойно положение. Събитието ще се проведе на 7 юли, от 8:30 ч., в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (зала 224). За да се регистрирате, трябва да изпратите имейл на team@bg.digital до 3 юли 2017 г. Работният език на форума е английски.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly