С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10 - 16 юли)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Стажът е подходящ за студенти, които имат интерес към неправителствения сектор и искат да научат повече за дарителския процес. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Задачите, за които ще отговаря стажантът, са свързани с медийния мониторинг, мониторинга на работата на държавните инстутуции, участие в организирането на събития, превод на статии от английски на български език. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.

Агенцията за подбор и лизинг на персонал Horizons търси стажант "Подбор на персонал". Стажът е по програма на МОН. Кандидатите трябва да се редовни студенти и да не са провеждали друга практика по програмата. Стажантът ще събира информация за различни индустрии, селектира кандидатите по документи, ще участва в изготвянето на обяви и ще отговаря за поддържането и развиването на базите данни. Стажантската програма е подходяща за младежи, които имат интерес към управление на човешки ресурси. Желаещите да участват могат да кандидатстват на този сайт.

"Нова телевизия" провежда студентска практика в отдел "Новини и актуални предавания". Тя е предназначена за студенти, които са завършили най-малко втори курс хуманитарна специалност във висше учебно заведение. Стажът ще продължи 2 месеца. В края му стажантите ще получат сертификат за проведена практика. Срокът за кандидатстване е 20 юли. Необходимо е да изпратите автобиография и мотивационно писмо на този имейл адрес: novinite@ntv.bg.

Обединена българска банка търси PR стажант в звено "Връзки с обществеността и спонсорство". Стажът е подходящ за студенти, които са 3 или 4 курс в специалностите "Връзки с обществеността", "Маркетинг" и "Реклама". Предимство е да се интересуват от корпоративни комуникации в социалните медии. Стажантите ще участват в осъществяването на стратегия за онлайн комуникация и ще натрупат практически опит в сферата на PR-а. Стажът не е платен. Крайният срок е 16 юли. Може да кандидатствате на този адрес.
KPMG обявява кампания за набиране на стажанти в направление Одит. Могат да участват студенти, които са записали последна година в специалност "Счетоводство", "Финанси" или такава с бизнес насоченост. Отличното владеене на английски език и компютърна грамотност за задължителни. За повече информация вижте този линк.

Стипендии

Благотворителната фондация BCause заедно с фондация "Сирак" набира кандидат-стипендианти за учебната 2017-2018 по програма "Готови за успех". Тя е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове. За нея могат да кандидатстват ученици от 12 клас, както и студенти от бакалавърска и магистърска степен в държавни университети. Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е 2 хил. лв. за студентите и 1000 лв. за учениците. Критерий за избор е успехът, който кандидатите имат от предходната учебна година. Крайният срок за подаване на документи е 6 октомври. Повече информация за инициативата и формулярите за участие може да откриете тук.

Конкурси

Стартира глобалната платформа за млади лидери Telenor Youth Forum. Победителят ще имат възможността да се запознае с ангажирани млади хора от цял свят, да получи напътствия от експерти от различни области и да работи по значими проекти в международен екип. Във форума могат да се включат хора на възраст между 20 и 28 години, които умеят да разказват истории и владеят свободно английски език. За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите кратък текст на английски език на тема "Дигитализация за мир", в който да представите мотивацията и опита си при осъществяването на промяна в обществото. Победителят ще вземе участие по време на събитията за връчването на Нобеловата награда за мир в Осло. Другата награда е участие в международен семинар, който ще бъде в Банкок през 2018 г. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Документите може да изпратите на този адрес. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Обучения

Immersion Academy Bulgaria организира безплатно обучение по разговорен английски с преподавател от САЩ за младежи на възраст от 15 до 25 г. Обучението ще се състои от 17 до 28 август и ще предостави 30 астрономически часа езикова практика (по 3 астрономически часа на занятие). Желаещите могат да се запишат до 20 юли, като изпратят кратка мотивация, описание за себе си на английски и телефон за контакт на имейл адрес: maggie@immersion.bg или се обадят на тел. 0889925804. Курсовете ще се провеждат от 10-13 ч. ли от 18-21 ч. всеки работен ден в периода в InitLab (ул. "Рила 6", София). Максималният брой участници в група е осем. Повече за обучението можете да видите тук.

Списание "Българска наука" организира безплатен онлайн курс за автори. Подходящ е за хора, които се интересуват от научна журналистика. Курсът е на няколко етапа. Той започва с преводите, като участниците ще научат откъде да намират достоверни материали и как да правят задълбочени проучвания. Втората част е свързана с интервюто и как се задават правилните въпроси. В последната част на курса ще разберете как да подбирате правилните снимки и какви са техниките при писането на научно-популярна статия. Във всеки модул ще имате задачи, които трябва да изпълните, а списанието ще върне отговор с препоръки за това как сте се справили. За курса може да се запишете тук.

Предстои шестото издание на Световния форум за демокрация през ноември в Страсбург. Неговата цел е да събере на едно място млади хора със свежи идеи за XXI в., които да бъдат чути от медиите и политиците. Тазгодишната тема на форума е популизмът и неговият ефект върху обществото. Световният форум за демокрация ще бъде от 8 до 10 ноември. В обучението са предвидени различни експерименти и събития, в които младежите да вземат участие. Участниците трябва да са възраст между 16 и 30 г., да владеят английски език и да участват активно в инициативи на гражданското общество. Разходите по пътуването и настаняването са поети от организаторите. Кандидатите трябва да попълнят апликационна форма и да качат едноминутно видео в YouTube на тема What Does Populism Mean to You?. Крайният срок за кандидатстване е 11 юли. Повече информация може да откриете тук.

Стартира безплатен обучителен курс "Увод в програмирането за учители", организиран от СофтУни. Ще придобиете умения в работа с езика за програмиране C# и средата за разработка Visual Studio. Занятията ще се проведат от 18 до 21 юли. от 10 до 18 ч., в зала Creative+Experience в сградата на Софтуерния университет. Има опция обучението да се проведе онлайн. След края на курса ще получите комплект от задачи. При успешното им изпълнение ще можете да се явите на изпит, като при успех над 5 ще получите сертификат. Крайният срок за записване е 16 юли. Може да се регистрирате за участие тук.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности , които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.

Събития
Как ще изглежда офисът на бъдещето? Или в бъдещето понятие като офис чисто и просто няма да съществува? Изобщо има ли бъдеще офисът и какво е то? Това са основните теми, които ще бъдат засегнати по време неформална среща на тема "Бъдещето на офиса", организирана от медиата за кариерно развитие и обяви за работа "Кариери" в рамките на второто издание на инициативата "Офис на открито" на Фондация Credo Bonum. Експерти от различни области ще споделят гледни точки, прогнози и прозрения от професионалния си опит и ще отговарят на въпроси на публиката. Събитието е напълно безплатно и е предназначено за всички професионалисти, които градят активно кариера и влагат постоянни усилия в личното и професионалното си израстване. То ще се проведе на 12 юли, от 10:00 ч., в градинката пред сградата на Българо-Американска кредитна банка (ул. "Кракра" 16, София). Тези, които няма да успеят да присъстват, ще могат да проследят разговора и на живо във Facebook страницата на "Кариери".

DEV.BG организира семинар на тема "Как да оценяваме времето и труда си като фрийлансъри". На него ще разберете какви са предимствата на работата на свободна практика, какви предизвикателства срещат фрийлансърите, как да оценяваме времето и труда си. Лектор ще бъде Владимир Събев, който разработва уеб приложения като фрийлансър от 4 години. Събитието ще бъде на 24 юли, от 19:30 ч., в Betahaus Sofia (ул. "Крум Попов" 58). За участие е необходима предварителна регистрация.
Предстои втори информационен ден за конкурса на "Нова броудкастинг груп" - "Промяната". Всеки, който има иновативна идея за подобряване на живота на децата в България, може да кандидатства до 18 юли на този сайт. На събитието ще бъде поканена Евгения Сарафова, която е съосновател на образователната организация "Географ БГ" и е победил в миналогодишното издание на "Промяната". Тя ще разкаже за нейния опит като участник в конкурса и ще даде съвети на новите кандидати. Другият лектор ще бъде Христина Попова, която е програмен мениджър на организацията Reach for Change. Тя ще даде повече информация за формата на конкурса, условията за кандидатстване и критериите за оценка. Събитието ще бъде на 11 юли, от 17:30 ч., в Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58).

Наближава конференцията "Планът за инвестиции за Европа - възможности за българския бизнес". Събитието се провежда в рамките на инициативата "Ин-вЕСт", финансирана от Представителството на Европейската комисия в България. Целта му е да допринесе за развитието на обективна и достъпна информационна среда в България относно Плана "Юнкер" и действията на Европейския съюз за насърчаване на създаването на работни места, растеж и инвестиции. В събитието ще вземат участие Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България; Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара; Иван Нончев, журналист в Bloomberg TV Bulgaria; и д-р Кирил Величков, ръководител на отдел "Европейски проекти и финансови институции" на СиБанк. Конференцията ще се проведе на 14 юли, от 10:30 ч., в Дома на Европа. Може да заявите желание за участие на имейл адрес: office@europe.bg.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Варненското сдружение "Приятели на Карин дом" обявява лятна стажантска програма. Организацията, която предоставя професионални услуги на деца със специални нужди и техните семейства, търси стажант в направление "Развитие партньорства". За да кандидатствате, е нужно да изпратите автобиографията си и мотивационно писмо на имейл: karindom@karindom.org. Крайният срок за подаване на документи е 20 юли.

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) стартира Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". Програмата предлага възможности за стаж в различни икономически сектори - финанси, публична администрация, енергетика, здравеопазване и т.н. За да се включат в нея, кандидатите трябва да подготвят материал на тема "Портрет на успелия човек, когото познавам". Творбите, с които се кандидатства, трябва да бъдат качени на сайта на Съвета. Крайният срок за участие е 15 август. Повече за инициативата може да откриете тук.

Райфайзенбанк обяви стажантската си програма "РайСтарт". Тя е насочена към студенти 2-ри, 3-ти и 4-ти курс редовна, задочна или дистанционна форма на обучение, както и такива, които са в процес на завършване на квалификационната си степен във висше учебно заведение. От банката предоставят възможност за 45-дневна практика. Кандидатства се с автобиография и мотивационно писмо. Повече информация може да откриете тук.

Лабораторията за иновативно изкуство 180° обявява конкурс за късометражен ням филм. Темата му е "unCOOL", като организаторите искат да видят визията на участниците върху тази дума. Видеото не трябва да надвишава 3 минути - само образи, без звук. Крайният срок за изпращане на видеата е 14 юли на имейл: info@180-degrees.org, чрез сайтовете за споделяне като WeTransfer, Dropbox или Google Drive.

Започна записването за IT академията на технологичната компания SoftServe. Темата на безплатния тримесечен курс ще бъде насочена към технологията .NET с направление Sitecore. Обучението стартира на 24 юли, а занятията ще се провеждат вечер два пъти седмично. Документи се подават тук до 19 юли.

Стартира нов прием за шестмесечната обучителна програма Telerik Academy Alpha. Тя е подходяща, както за хора без предишен опит и знания по програмиране, така и за студенти и специалисти с базови познания в областта. Хора, които нямат предишни знания по програмиране, ще имат възможността за три месеца да се подготвят онлайн, а останалите могат да кандидатстват директно. Повече информация за академията може да откриете тук.

Екипът на ИМКА Габрово организира Лидерска академия за студенти и ученици. Обучението ще бъде в периода от 29 юли до 2 август в местността Узана, близо до Габрово. Участниците трябва да са на възраст от 14 до 19 г. Крайният срок за записване е 25 юли. За участие в академията, трябва да попълните формуляр.

Dev.bg организират събитие на тема "Маркетинг платформа с клиенти в 36 държави - Q&A с Мъри от Метрилo". Компанията "Метрило" е основана от предприемача Мъри Иванов, който ще бъде и лектор на събитието. То ще бъде на 11 юли от 19:30 ч. в SBar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои събитие на тема Marketing, Sales & Business Development In The IТ B2B World. Започва в 19:30 ч. на 18 юли в SBar (бул. "Никола Вапцаров" 6). За участие е нужно да се регистрирате на този адрес.

Стартира семинар на тема "Ключът към успех в социалните мрежи през 2017". На него ще се говори за важността и въздействието на социалните мрежи, как те ни помагат да увеличим продажбите си и как чрез тях може да изградим успешен и разпознаваем бранд. Семинарът ще бъде на 12 юли от 19 ч. в SoftUni Digital (ул. "Тинтява" 15-17). Нужна е предварителна резервация.

Предстои новото издание на международните стипендиантски програми на "Фондацията за наука и образование" на "Байер България". Студенти, които възнамеряват да започнат иновативен изследователски проект в чужбина, могат да кандидатстват за стипендиите "Ото Байер", "Карл Дуисбург", "Джеф Шел" или "Курт Хансен". Крайният срок за кандидатстване за петте програми е 18 юли. Повече информация за програмата за стипендии и формулярите за участие може да откриете тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly