С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (17 - 23 юли)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Британското посолство търси стажант в сектор "Политика" на пълно работно време. Стажът започва на 21 август и ще продължи 6 месеца. Кандидатите трябва да имат добри комуникационни и организационни умения, както и интерес към българската политика. Стажантът ще анализира миграционната криза, ще разработва документи, свързани с политиката на страната ни след парламентарните избори, както и предстоящото й председателство на Съвета на Европейския съюз. Предвижда се заплата в размер на 460 лв., както и допълнителни 50 лв. за транспортни разходи. Кандидатства се с попълване на апликационна форма, като крайният срок е 2 август.

Правният сайт pravatami.bg търси стажант, който да помага в създаването на съдържание за портала. Стажът е подходящ за хора, които искат да натрупат знания и опит, както и да повишат правната си култура. Кандидатите трябва да са студенти по право или да са наскоро завършили. Стажантската програма ще бъде в периода от 31 юли до 3 септември и е неплатена. След края й организаторите обещават да издадат на участнците сертификат и препоръка на български и английски език. Крайният срок за кандидатстване е 23 юли. Повече информация за стажа може да откриете тук.

Фондация "За нашите деца" предлага платен стаж. Организацията осигурява подкрепа за уязвимите български деца и техните семейства, полага грижи в посока предотвратяване на изоставянето на деца, както и възможност за живот в семейна среда за изоставените деца. Стажантът ще бъде част от екип "Проекти и застъпничество" и ще участва в дейностите по проект "Грижа в ранната възраст". Сред задачите, за които ще отговаря, са проучване на добри практики, обработка на данни, подготовка на анализи, превод на документи. Стажът ще продължи 3 месеца, като е с гъвкаво работно време. Кандидатите трябва да са студенти в сферата на "Политическите науки", "Социални дейности", "Здравеоопазване" или сходни специалности. Кандидатства се със CV в Europass формат и мотивационно писмо имейл адрес: hr@detebg.org. Крайният срок за подаване на документи е 23 юли.

Конкурси

Стартира глобалната платформа за млади лидери Telenor Youth Forum. Победителят ще имат възможността да се запознае с ангажирани млади хора от цял свят, да получи напътствия от експерти от различни области и да работи по значими проекти в международен екип. Във форума могат да се включат хора на възраст между 20 и 28 години, които умеят да разказват истории и владеят свободно английски език. За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите кратък текст на английски език на тема "Дигитализация за мир", в който да представите мотивацията и опита си при осъществяването на промяна в обществото. Победителят ще вземе участие по време на събитията за връчването на Нобеловата награда за мир в Осло. Другата награда е участие в международен семинар, който ще бъде в Банкок през 2018 г. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Документите се изпрашат на този адрес. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Обучения
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности , които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.

Събития

Днес ще се проведе събитието Mobile Testing - From Zero to Hero, организирано от Dev.bg. Организаторите обещават да разяснят какво представлява мобилното тестване, какви са различните подходи при него, както и да предоставят повече информация за различните видове мобилни приложения. Лектор ще бъде Димитър Топузов, който има над 10 години опит в осигуряването на качество и мобилното тестване. Събитието започва в 19:30 ч. в Betahaus (ул. "Крум Попов" 56). Нужно е да се попълни формуляр за участие.

Отново днес в СофтУни ще се проведе семинарът User Experience Workshop. От него ще разберете повече за процеса на създаване на една система, както и какви са предизвикателствата при създаването на иновативна идея и концепция за единна виртуална администрация. Лектор е Ивелин Влайков, който е UX дизайнер и в момента създава мобилни и уеб приложения за потребители на различни бранодове в различни държави в Европа. Събитието започва в 19 ч. в зала Tech+Knowledge на Софтуерния университет (София, ул. "Тинтява" 15-17, етаж 1). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои семинар на тема "Как да хакнем мозъка си и да го направим по-бърз". На него ще разберете как да увеличите потенциала на мозъка си, как лесно да намирате творчески решения на трудни задачи и да активирате неизползваните ресурси на мозъка си. Лектор на събитието ще бъде Ангел Лазаров, който е основател на Института по невро-лингвистично програмиране. Семинарът ще се проведе на 21 юли от 19 ч. в зала Experience на Софтуерния университет (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 1). Ще бъде излъчван и онлайн в сайта на СофтУни. Необходима е предварителна регистрация.

На 19 юли ще се проведе събитието "Ethereum - бъдещето днес", организирано от СофтУни. На него ще бъдат представени възможностите, които предлага blockchain технологията. Семинарът ще се концентрира не само върху теми за разработчици, а и върху основните идеи и концепции, заради които blockchain еволюира. Ще разберете как бихте могли да използвате тази технология, която е широкоприложима за всеки вид бизнес. Лектор ще бъде Венимир Петков, който работи в Global Invest Place и Global Academy Place и се занимава с криптовалути и blockchain. Събитието започва в 19 ч в зала Experience на Софтуерния университет (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 1). Нужна е предварителна регистрация.

Предстои събитие на тема Marketing, Sales & Business Development In The IТ B2B World. Лектор ще бъде Цвети Кьосева - изпълнителен директор на софтуерната компания "Методия". В рамките на презентацията ще се коментира разлика между маркетинга, продажбите и бизнес развитието, както и най-често допусканите типове грешки в тези сфери. Събитието започва в 19:30 ч. на 18 юли в SBar (бул. "Никола Вапцаров" 6). За участие е нужно да се регистрирате на този адрес.

Европейската комисия в България организира граждански диалог със заместник-председателя на ЕК Юрги Катайнен. На него ще бъдат обсъдени темите за бъдещето на България в Европейския съюз, как се разпределя бюджетът на ЕС и защо е нужна обща отбрана на външните граници. На събитието ще присъства и заместник министър-председателят на България Томислав Дончев. Семинарът ще започне в 15 ч. на 21 юли в сградата на Европейската комисия в България (ул. "Георги Раковски" 124). Поради засилените мерки за сигурност е препоръчително да дойдете най-късно в 14:30 ч. За да се включите в гражданския диалог, е нужно да попълните формуляр за участие.

На 19 юли започва публичната дискусия "Брекзит и бъдещето на Европа". На нея са поканени Илхан Кючюк, член на Европейския парламент и зам.-председател на "Алианса на либералите и демократите за Европа", Саджат Карим, член на Европейския парламент, политологът Димитър Ганев и Бисерка Бенишева, посланик и директор Европейски въпроси. На събитието ще бъдат коментирани бъдещите възможности за партньорство с ЕС след Брекзит и какво е бъдещето на Европейския съюз. Събитието стартира в 10:30 ч. в Европейската комисия в България (ул. "Георги Раковски 124"). Потвърдете присъствието си до 19 юли на имейл адрес office@ilhankyuchyuk.eu.

Центърът за развитие на човешките ресурси организира информационна среща на тема "Възможности на Европейската доброволческа служба". Тя е насочена към организации, които нямат акредитация по Европейска доброволческа служба (ЕДС) и нямат опит в разработването на проекти по Програма "Еразъм+". На събитието ще бъдат представени изискванията към организации, които желаят да получат акредитация за ЕДС - Програма "Еразъм+", както и какъв е процесът за кандидатстване с проектни предложения. Срещата ще се проведе на 25 юли от 13 ч. в Конферентна зала на ЦРЧР (ул. "Граф Игнатиев" 15, ет. 1 ). За да участвате, трябва да попълните апликационна форма до 24 юли в 13 ч.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.

Агенцията за подбор и лизинг на персонал Horizons търси стажант "Подбор на персонал". Стажът е по програма на МОН. Стажантът ще събира информация за различни индустрии, селектира кандидатите по документи, ще участва в изготвянето на обяви и ще отговаря за поддържането и развиването на базите данни. Желаещите да участват могат да кандидатстват на този сайт.

"Нова телевизия" провежда студентска практика в отдел "Новини и актуални предавания". Стажът ще продължи 2 месеца. Срокът за кандидатстване е 20 юли. Необходимо е да изпратите автобиография и мотивационно писмо на този имейл адрес: novinite@ntv.bg.

Благотворителната фондация BCause заедно с фондация "Сирак" набира кандидат-стипендианти за учебната 2017-2018 по програма "Готови за успех". Тя е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове. Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е 2 000 лв. за студентите и 1 000 лв. за учениците. Крайният срок за подаване на документи е 6 октомври. Повече информация за инициативата и формулярите за участие може да откриете тук.

Списание "Българска наука" организира безплатен онлайн курс за автори. Подходящ е за хора, които се интересуват от научна журналистика. За курса може да се запишете тук.

DEV.BG организира семинар на тема "Как да оценяваме времето и труда си като фрийлансъри". Събитието ще бъде на 24 юли, от 19:30 ч., в Betahaus Sofia (ул. "Крум Попов" 58). За участие е необходима предварителна регистрация.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly