С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (31 юли - 6 август)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Конкурси

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Целта му е да подкрепи бизнес идеи със значим социален и екологичен ефект. Те трябва да допринасят за подобряването на живота на хората, без значение от икономическата дейност и отрасъл, в който се развиват. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Двата най-добри бизнес проекта ще получат финансиране в размер до 20 хил. лв. всеки, както и едногодишна експертна помощ. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Детският телевизионен канал Cartoon Network организира конкурс по влогърски умения за деца. Целта му е да стимулира деца на възраст между 6 и 16 г. да покажат уменията си в създаването на видео блогове. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември. Ментор на участниците ще бъде влогърът Крис Захариев, който ще им помага със съвети как да направят канала си успешен, да развиват творческия си потенциал и да избягват капаните, които мрежата поставя пред тях. Децата ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявени на сайта на организацията. Видео блоговете могат да бъдат качени на сайта или чрез Youtube URL. Младежите трябва да вземат участие в най-малко две предизвикателства, за да се класират за финалния кръг. След първите 4 задачи жури ще избере тримата най-добри, които ще имат възможността да участват във видео уъркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър на Cartoon Network.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) . В конкурса могат да участват училищни настоятелства, читалища, фондации или сдружения, които биха искали да организират събитие или проект с такава цел. Ще бъде отпусната финансова подкрепа в размер на 300 евро на събитие. Целевата група за събитията са млади хора на възраст между 8 и 24 г., които да бъдат въведени в програмирането. За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Списанието "Българска наука" организира конкурс на тема Fresh Video Photo, като част от проектите Fresh и "Нощ на учените 2017". Участниците трябва да покажат как виждат науката чрез кратко видео или снимка. Продължителността на видеото не трябва да бъде по-малко от минута и не повече от 10 минути. Може да се участва в конкурса както самостоятелно, така и в екип с други хора. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември, като готовите материали изпращайте на адрес: admin@nauka.bg. Повече информация за регламента на конкурса може да откриете тук.

Обучения

Предстои инициативата "Младежка предприемаческа борса", която се организира от Младежкия информационно-консултантски център "Каузи". Фондацията търси млади и предприемчиви хора, които искат да реализират своя бизнес или социална идея. "Младежката предприемаческа борса" има за цел да мотивира хора на възраст от 15 до 29 г., като им осигури безплатни консултации и обучения по бизнес планиране, предприемачество и връзки с инвеститори. На база на тях кандидатите ще разработят свой бизнес план и презентация. Креативните идеи ще бъдат представени на 30 септември на събитие, на което ще присъстват инвеститори, спонсори, представители на бизнеса, които ще окажат съдействие при реализацията на плановете на най-добрите идеи. Крайният срок за записване е 11 септември. Повече информация за обучението и кандидатстването може да откриете тук.

Софтуерният университет организира подготвителния курс Programming Basics, който дава начални умения по програмиране. Той включва писане на програмен код на начално ниво, работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни. Курсът стартира на 9 септември и ще продължи 2 месеца, като занятията ще се провеждат всяка събота. Обучението завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по "Софтуерно инженерство" на СофтУни. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности, които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.

Събития

На 3 август се организира семинар на тема "Защо да станеш дизайнер?". На него ще бъдат представени предимствата и вариациите на дизайнерската работа. Ще бъдат показани основните технологии, които дизайнерите използват в ежедневието си, както и какви са вариантите за обучение по дизайн и какви са сферите на реализация в областта на дизайна. Събитието ще започне в 19:00 ч., в офиса на Международната компютърна академия It Step (бул. "Александър Стамболийски" 55, етаж 7). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои събитието Silicon Drinkabout Sofia, което се провежда всеки петък в бар Caldo (ул. "Георги Раковски" 125). На него се събират хора след работа, които говорят за стартъп компании, запознават се с хора със сходни интереси и разменят бизнес идеи на по питие. Организатор на събитието е Стоян Ангелов, който е предприемач и в момента работи в сферата на уеб и мобилните решения. Silicon Drinkabout Sofia започва в 19 ч. Повече информация може да откриете тук.

На 11 август ще се проведе поредното издание на инициативата "Месечното дизайн събитие", организирана от "Българска дизайн група". Темата ще бъде "Как да предобрим бранд от национална значимост". Лектор ще бъде Димитър Гавански, който е основател на брандинг компанията "INTO". Семинарът започва в 19:30 ч., в Бетахаус (ул."Крум Попов" 56-58).

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". През април Microsoft представиха новата версия на Windows 10 - Windows 10 Creators Update. С нея се появи и една от най-големите иновации от години насам в PowerPoint, а именно възможността да се създават и използват истински триизмерни обекти в презентациите. На семинара ще бъдат представени тези презентационни нововъведения. Лектори ще бъдат Борис Христов, който е основател на компанията 356labs, и Роси Веселинова - дизайнер на агенцията. Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.
На 5 септември ще се проведе 10-тото издание на кариерния форум за българи с опит и образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Събитието се организира от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там", а "Кариери" е медиен парнтьор. Очаква се в рамките на форума над 100 работодатели да представят своите свободни позиции за работа и стаж. В конферентната му част, която ще се излъчва и онлайн на karieri.bg, ще участват утвърдени професионалисти в различни сфери. Te ще разкажат повече за личния си път към успеха, ще дадат кариерни съвети и ще споделят своята гледна точка за смисъла да правиш кариера в България. В рамките на събитието ще има и специалисти, които ще помагат на участниците с безплатни кариерни консултации и проверка на CV. На щанда на "Кариери" ще можете да получите и новото издание на кариерния гид "Моята кариера. Непознатите перспективни професии".
"Кариера в България. Защо не?" ще се проведе в Интер Експо Център. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Центърът за развитие на човешките ресурси и информационният център "Европа директно" организират конкурс за ученическа разработка на тема "Другият през моите очи". Той е насочен към училища, които работят по европейски проекти и тематики. Крайният срок за участие е 10 август. Повече информация за конкурса и изискванията му, може да намерите тук.

Фондация "Българска памет" организира конкурс за есе на тема "Моите идеи за модерно образование в онлайн епохата". Есетата се изпращат на имейл адрес: info@bgmf.eu. Крайният срок е 20 септември.

Canon обявява конкурс на тема "Летни истории 2017". За участие е нужна регистрация на този адрес. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Повече информация може да откриете тук.

Днес ще се проведе безплатен семинар на тема "E-mail маркетинг автоматизация". На него ще бъдат представени техники за това как да направите абонатите си клиенти и как да продадете повече на вече съществуващите клиенти. Нужна е предварителна регистрация на този адрес.

Британското посолство търси стажант в сектор "Политика" на пълно работно време. Стажът започва на 21 август и ще продължи 6 месеца. Предвижда се заплата в размер на 460 лв., както и допълнителни 50 лв. за транспортни разходи. Кандидатства се с попълване на апликационна форма, като крайният срок е 2 август.

Стартира глобалната платформа за млади лидери Telenor Youth Forum. Във форума могат да се включат хора на възраст между 20 и 28 години, които умеят да разказват истории и владеят свободно английски език. За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите кратък текст на английски език на тема "Дигитализация за мир", в който да представите мотивацията и опита си при осъществяването на промяна в обществото. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Документите се изпрашат на този адрес. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly