Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (7 - 13 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

U.S. & Foreign Commercial Service обявява стажантска позиция за студенти. Стажът ще продължи 4 месеца, като започва през септември. Кандидатите трябва да имат интерес към международната търговия, да имат добри умения за обслужване на клиенти и да владеят английски език. След приключване на стажа студентите ще получат сертификат и удостоверение. За да кандидатствате, е нужно да попълните апликационна форма, като прикачите CV на английски език и две препоръки. Крайният срок за подаване на документи е 13 август.

Софтуерната компания SAP търси стажант на пълен работен ден на позицията Local HR Services. Стажантът ще бъде част от екипа по човешки ресурси, който отговаря за решаването на исканията на служителите и ги консултира. Кандидатите трябва да имат добри комуникационни и организационни умения, да говорят добре английски език и да могат да разрешават проблеми. Предишен опит не се изисква. При започване на стажа се сключва 6-месечен договор. Може да кандидатствате на този адрес.

Конкурси

Telus International Europe стартира конкурс за интериорен дизайнерски проект на част от офисното си пространство в София. Целта му е даде поле за изява на млади архитекти и дизайнери, които не е нужно да имат професионален стаж. Конкурсът ще се проведе на 2 етапа. В първия кандидатите трябва да изпратят портфолио и контактна информация. Във втория етап петима от участниците ще получат задание от Telus да променят конкретно офис пространство, като ще трябва да изготвят и изпратят проект и остойностяване. Победителят ще има възможността да реализира проекта си, за което ще получи възнаграждение. Крайният срок за кандидатстване е 22 август. Може да заявите участието си на този имейл адрес: design@telusinternational.com. Повече информация за условията на конкурса може да откриете тук.

Белгийско-българската асоциация Best2B обявява конкурс за есе на тема "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Кандидатите трябва да са студенти в български университети. Есето трябва да е в PDF формат и да е в обем до 3 страници. Необходимо е да се включат трите имена на участника, университет, специалност, курс, телефон и имейл адрес. Изпращайте писмените работи на този имейл: presscenter@best2b.org. Крайният срок е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

На 8 август ще започне Лятна академия за онлайн маркетинг, която ще се проведе под формата на 8 уебинара. Обучението ще продължи 6 седмици. На него ще бъдат представени техники как да се привлекат повече клиенти и да се увеличат продажбите в онлайн магазините. Всеки, който изгледа всичките уебинари, ще има възможност да се яви на тест след края на академията, като ако има над 80 процента верни отговори, ще получи сертификат. Лектори ще бъдат Боян Москов, който е собственик на онлайн магазин за козметика и Мария Боева, която се занимава със социални мрежи, реклами във Facebook и AdWords. Повече информация за темите, които ще бъдат представени, може да откриете тук.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности, които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.

Събития

На 26 август стартира събитието DEV.BG all in one - 12 speakers, 2 tracks, 1 day. На него ще се съберат всички потребителски групи на IT общността DEV.BG. Предвидени са 12 събития, разпределени в две части. Инициативата ще продължи цял ден, като първата лекция ще започне в 9:30 ч. Всички събития са безплатни, но е необходима предварителна регистрация. Пълната програма и апликационните форми за участие може да откриете тук.

Предстои семинар на тема "Как български StartUp получи подкрепата на империята Virgin". На него ще бъде представена платформата Transformify, която използва алгоритми, за да намери точния човек за всяка позиция. Лектор ще бъде Десислав Каменов, който е съосновател на Transformify и технически директор в два стартъпа. Той ще разкаже как са основали платформата, какъв път за извървели, за да реализират идеята си и защо социалното предприемачество е в основата на всичко. Събитието ще се проведе на 26 август, от 13:00 ч., в СофтУни, зала Inspiration Lab (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2). Необходима е предварителна регистрация.

На 26 август ще се проведе събитието How to go Location Independent – A Freelancer’s Guide, което е част от инициативата DEV.BG all in one- 12 speakers, 2 tracks, 1 day. На него ще бъдат представени новите модели на работа, основни съвети как да станете дигитален номад и какво означава да бъдете независими от географското местоположение. Лектор ще бъде Фотис Рутсис, който е част от OpenGov екипа към кабинета на гръцкия премиер. Семинарът започва в 11:00 ч., в СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). Нужна е предварителна регистрация.

Събитието
Re-prioritizing my Product Portfolio. Еconomics of Agile, Part 1 е също част от инициативата на DEV.BG. То ще се състои на 26 август, от 15:45 ч., в сградата на СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). На него ще бъдат представени рисковете при разработването на продукти, какво представлява икономиката на закъснението и какъв е мениджмънтът на Agile портфолио. Лектор е Ивана Ганчева, която си сътрудничи с фирми, развиващи продукти в Европа. Необходима е предварителна регистрация.
На 5 септември ще се проведе 10-тото издание на кариерния форум за българи с опит и образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Събитието се организира от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там", а "Кариери" е медиен парнтьор. Очаква се в рамките на форума над 100 работодатели да представят своите свободни позиции за работа и стаж. В конферентната му част, която ще се излъчва и онлайн на karieri.bg, ще участват утвърдени професионалисти в различни сфери. Te ще разкажат повече за личния си път към успеха, ще дадат кариерни съвети и ще споделят своята гледна точка за смисъла да правиш кариера в България. В рамките на събитието ще има и специалисти, които ще помагат на участниците с безплатни кариерни консултации и проверка на CV. На щанда на "Кариери" ще можете да получите и новото издание на кариерния гид "Моята кариера. Непознатите перспективни професии".
"Кариера в България. Защо не?" ще се проведе в Интер Експо Център. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
На 22 и 23 ноември ще се проведе събитието Bulgaria Excel Days 2017 - Excel in Business - Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices, което е посветено на най-новите тенденции и практики в приложението на Microsoft Excel, VBA и PowerBI в бизнеса. Организатор на инициативата е ITraining - компания за професионални консултации, IT обучение и бизнес тренинг в сферата на Microsoft продуктите, информационните технологии и уеб маркетинга, а Кариери е медиен партньор.
Първият ден включва конферентна част, в която ще участват лектори от чужбина, всички носители на наградата Microsoft MVP за Excel като Хенк Влутман (Холандия), Гаспар Каменшек (Словения), Чарлс Уилямс (Великобритания), проф. Ерве Тирие (Франция), както и български експерти в сферата на Microsoft Excel и Data Platform. В рамките на втория ден ще се проведе Мастърклас на тема Get Power with Power Query & Transform your Data, воден от Кен Пълс, Microsoft MVP от Канада, който е един от най-големите световни експерти в областта на Excel, Power BI и Data Analysis.
Пълната програма на конференцията може да откриете тук. Билетите за събитието са пуснати в продажба, като до 30 септември има 30% отстъпка от цената на уъркшопа. Всички записани за ще получат и 30% отстъпка за ниво или модул по избор от курсовете Business Essentials 2018 на Capital-MDV Business School.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Предстои форумът за социално предприемачество и иновации "Идеите - това сме ние". Той ще се проведе под надслов "Дигитални иновации: Избери твоето средство за социална иновация". Той дава възможността на амбициозни хора да създадат проекти за решаване на проблеми в различни сфери. Победителите ще получат награда на стойност 1000 лв. За да кандидатствате, попълнете формуляра. Крайният срок е 9 август.

Детският телевизионен канал Cartoon Network организира конкурс по влогърски умения за деца. Целта му е да стимулира деца на възраст между 6 и 16 г. да покажат уменията си в създаването на видео блогове. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември. Децата ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявени на сайта на организацията. Видео блоговете могат да бъдат качени на сайта или чрез Youtube URL.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Списанието "Българска наука" организира конкурс на тема Fresh Video Photo, като част от проектите Fresh и "Нощ на учените 2017". Крайният срок за кандидатстване е 20 септември, като готовите материали изпращайте на адрес: admin@nauka.bg. Повече информация за регламента на конкурса може да откриете тук.

Предстои инициативата "Младежка предприемаческа борса", която се организира от Младежкия информационно-консултантски център "Каузи". Фондацията търси млади и предприемчиви хора, които искат да реализират своя бизнес или социална идея. Крайният срок за записване е 11 септември. Повече информация за обучението и кандидатстването може да откриете тук.

Софтуерният университет организира подготвителния курс Programming Basics, който дава начални умения по програмиране. Курсът стартира на 9 септември и ще продължи 2 месеца, като занятията ще се провеждат всяка събота. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.

На 11 август ще се проведе поредното издание на инициативата "Месечното дизайн събитие", организирана от "Българска дизайн група". Темата ще бъде "Как да предобрим бранд от национална значимост". Семинарът започва в 19:30 ч., в Бетахаус (ул."Крум Попов" 56-58).

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Центърът за развитие на човешките ресурси и информационният център "Европа директно" организират конкурс за ученическа разработка на тема "Другият през моите очи". Той е насочен към училища, които работят по европейски проекти и тематики. Крайният срок за участие е 10 август. Повече информация за конкурса и изискванията му, може да намерите тук.

Фондация "Българска памет" организира конкурс за есе на тема "Моите идеи за модерно образование в онлайн епохата". Есетата се изпращат на имейл адрес: info@bgmf.eu. Крайният срок е 20 септември.

Canon обявява конкурс на тема "Летни истории 2017". За участие е нужна регистрация на този адрес. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Повече информация може да откриете тук.

Стартира глобалната платформа за млади лидери Telenor Youth Forum. Във форума могат да се включат хора на възраст между 20 и 28 години, които умеят да разказват истории и владеят свободно английски език. За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите кратък текст на английски език на тема "Дигитализация за мир", в който да представите мотивацията и опита си при осъществяването на промяна в обществото. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Документите се изпрашат на този адрес. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2018 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново . Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2018 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly