С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (14 - 20 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Медийната компания "Инвестор.бг" търси стажант в отдел "Събития". Той ще отговаря за подготовката на събития и ще прави проучвания, свързани с тематична разработка на проекти. Кандидатите трябва да владеят английски език, да имат добри комуникационни умения и да могат да работят в екип. Повече информация за стажантската програма и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Конкурси

Европейската младежка преса кани журналисти да се включат в юбилейното десето издание на Европейските младежки медийни дни. Тази година темата е "Медийна грамотност срещу възхода на популизма". По време на събитието ще се проведат дискусии с професионални журналисти. То ще бъде в периода 16-18 октомври в Европейския парламент в Брюксел. По време на форума участниците ще разработят свой материал по темата във формат по избор на английски език. За наградата EYMD Jubilee Award могат да се борят всички участници в Европейските младежки медийни дни. Те трябва да изпратят авторски материал в една от следните категории: статия (до 3 хил. знака), фотография (до 5 снимки), аудио (до 3 минути) или видео (до 5 минути) на тема "Възхода на популизма" и есе (до 4500 знака) на тема "Медийна грамотност и критично мислене". Крайният срок за кандидатстване за участие в Европейските младежки медийни дни е 20 август. Материалите за конкурса EYMD Jubilee Award може да изпращате до 2 октомври. Повече информация за събитието и конкурса може да откриете тук.

Обучения

Фондация "Каузи" организира обучението "Младежка предприемаческа борса". То е подходящо за млади, предприемчиви хора, които искат да реализират своя бизнес или социална идея. В предизвикателството могат да вземат участие хора на възраст от 15 до 29 г., на които ще бъдат осигурени безплатни консултации и обучения по бизнес планиране, предприемачество и връзки с инвеститори. Участниците ще изработят бизнес план и ще презентират своята идея. Креативните идеи ще бъдат представени по време на конференция на 30 септември, на която ще присъстват инвеститори, спонсори, представители на бизнеса, които ще окажат съдействие при реализирането на най-добрите бизнес идеи. Крайният срок за записване е 11 септември. Повече информация за кандидатстването може да откриете тук.

Ще се проведе обучението Resilience Journalism Fellowship, което е подходящо за журналисти, интересуващи се от климатичните промени и искат да разширят знанията си в тази посока. Програмата е организирана от CUNY Graduate School of Journalism и ще се проведе в периода 22-27 октомври в Ню Йорк. Кандидатите трябва да са журналисти с поне 5 г. професионален опит, които са работили по теми, свързани с околната среда. За обучението могат да кандидатстват също предприемачи с иновативни идеи, които имат потенциала да доведат до значителни промени в медийния сектор. Избраните участници ще получат стипендия, която покрива разходите им за транспорт, престой и обучение. Работният език е английски. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация за програмата може да намерите тук.

Висшето училище по застраховане и финанси организира лятно училище с игри за кариерно ориентиране. Целта му е да помогне на гимназистите да изберат подходяща професионална сфера. Обучението започва на 22 август и ще продължи до 24 август включително. В рамките на програмата участниците ще решават различни логически задачи и ще могат да създадат продукт и цялостна негова визия, както и да го представят по интересен начин, проверявайки уменията си като маркетолози и търговци. През последния ден от инициативата ще се проведе и тест за кариерно ориентиране. Всеки участник ще получи характеристика с най-силните му страни, уменията, които да развива, подходящата специалност, която да следва в университета, и професията, в която би бил най-успешен. Входът е безплатен, а записването става на този адрес.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности, които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на мейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.

Събития

Ще се проведе онлайн семинар на тема "Как да структурираме инвестициите на Българската фондова борса"(БФД), организиран от финансовата група "Елана". Семинарът е подходящ за потенциални и настоящи инвеститори на БФБ. Той ще започне в 18:30 ч., на 15 август. Ще бъдат обсъдени теми като кои са популярните акции в момента и защо, какво трябва да знаем за дивидентите на БФБ и късно ли е да се инвестира на БФБ, след като цените скочиха с над 50% за една година. Водещ на семинара ще бъде Цветослав Цачев, който е главен инвестиционен консултант в "Елана Трейдинг". Семинарът е безплатен. Крайният срок за регистрация е 15 август. Може да заявите участието си на този адрес.

Dev.BG организира семинар на тема IТ Sales: It’s all about Convergence. Част от темите са какво представляват новите организации, как се изгражда култура и оперативен опит и какво са разрушителните технологии. Лектор ще бъде Алекс Божинов, който има 2 успешни бизнеса зад гърба си, като през последните 6 г. е работил в 5 европейски държави. Семинарът ще се проведе на 26 август, от 17:00 ч., в СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Предстои семинар на тема "Вечният проблем: сблъсъкът между програмисти и мениджъри". На него ще бъдат представени техники как се създава подходящата култура в екипа. Други теми са как комуникацията и структурата на екипа са важни за успеха му, по какъв начин фирмената йерархия прави работата по-трудна или по-лесна и какви са честите причини да има търкане между програмисти и мениджмънт. Лектор ще бъде Стефан Канев, който се занимава с програмиране. Събитието ще се проведе на 26 август, от 14:15 ч., в СофтУни (ул."Тинтява" 15-17), етаж 2. Необходима е предварителна регистрация.

На 26 август ще се състои онлайн събитието Make It In Germany - Take Your Chance. Целта му е да даде повече информация за това какво е да работиш и живееш в Германия. Ще бъдат представени работни оферти, като фокусът на тазгодишното издание ще бъде към работни позиции в сферата на информационните и комуникационни технологии. Нужна е предварителна регистрация.

Предстои безплатен семинар на тема "Справи се с ума си". Участниците ще научат повече за това как функционира ума ни, кои негови тенденции ни карат да изпитваме стрес и каква е връзката между ума и дишането. Събитието ще се проведе на 25 септември, от 19:00 ч., в The Art Of Living (ул. "Георги Раковски" 140). Линкът за регистрация може да откриете на този адрес.
На 5 септември ще се проведе 10-тото издание на кариерния форум за българи с опит и образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Събитието се организира от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там", а "Кариери" е медиен партньор. Очаква се в рамките на форума над 100 работодатели да представят своите свободни позиции за работа и стаж. В конферентната му част, която ще се излъчва и онлайн на karieri.bg, ще участват утвърдени професионалисти в различни сфери. Te ще разкажат повече за личния си път към успеха, ще дадат кариерни съвети и ще споделят своята гледна точка за смисъла да правиш кариера в България. В рамките на събитието ще има и специалисти, които ще помагат на участниците с безплатни кариерни консултации и проверка на CV. На щанда на "Кариери" ще можете да получите и новото издание на кариерния гид "Моята кариера. Непознатите перспективни професии".
"Кариера в България. Защо не?" ще се проведе в Интер експо център. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Софтуерната компания SAP търси стажант на пълен работен ден на позицията Local HR Services. Предишен опит не се изисква. При започване на стажа се сключва 6-месечен договор. Може да кандидатствате на този адрес.

Telus International Europe стартира конкурс за интериорен дизайнерски проект на част от офисното си пространство в София. Победителят ще има възможността да реализира проекта си, за което ще получи възнаграждение. Крайният срок за кандидатстване е 22 август. Може да заявите участието си на този имейл адрес: design@telusinternational.com. Повече информация за условията на конкурса може да откриете тук.

Белгийско-българската асоциация Best2B обявява конкурс за есе на тема "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Изпращайте писмените работи на този имейл: presscenter@best2b.org. Крайният срок е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

На 26 август стартира събитието DEV.BG all in one - 12 speakers, 2 tracks, 1 day. На него ще се съберат всички потребителски групи на IT общността DEV.BG. Всички събития са безплатни, но е необходима предварителна регистрация. Пълната програма и апликационните форми за участие може да откриете тук.

На 26 август ще се проведе събитието How to go Location Independent – A Freelancer’s Guide, което е част от инициативата DEV.BG all in one- 12 speakers, 2 tracks, 1 day. Семинарът започва в 11:00 ч., в СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). Нужна е предварителна регистрация.

Събитието Re-prioritizing my Product Portfolio. Еconomics of Agile, Part 1 е също част от инициативата на DEV.BG. То ще се състои на 26 август, от 15:45 ч., в сградата на СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои семинар на тема "Как български StartUp получи подкрепата на империята Virgin". Събитието ще се проведе на 26 август, от 13:00 ч., в СофтУни, зала Inspiration Lab (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2). Необходима е предварителна регистрация.

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Детският телевизионен канал Cartoon Network организира конкурс по влогърски умения за деца. Целта му е да стимулира деца на възраст между 6 и 16 г. да покажат уменията си в създаването на видео блогове. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември. Децата ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявени на сайта на организацията. Видео блоговете могат да бъдат качени на сайта или чрез Youtube URL.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Списанието "Българска наука" организира конкурс на тема Fresh Video Photo, като част от проектите Fresh и "Нощ на учените 2017". Крайният срок за кандидатстване е 20 септември, като готовите материали изпращайте на адрес: admin@nauka.bg. Повече информация за регламента на конкурса може да откриете тук.

Софтуерният университет организира подготвителния курс Programming Basics, който дава начални умения по програмиране. Курсът стартира на 9 септември и ще продължи 2 месеца, като занятията ще се провеждат всяка събота. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Фондация "Българска памет" организира конкурс за есе на тема "Моите идеи за модерно образование в онлайн епохата". Есетата се изпращат на имейл адрес: info@bgmf.eu. Крайният срок е 20 септември.

Canon обявява конкурс на тема "Летни истории 2017". За участие е нужна регистрация на този адрес. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Повече информация може да откриете тук.

Стартира глобалната платформа за млади лидери Telenor Youth Forum. Във форума могат да се включат хора на възраст между 20 и 28 години, които умеят да разказват истории и владеят свободно английски език. За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите кратък текст на английски език на тема "Дигитализация за мир", в който да представите мотивацията и опита си при осъществяването на промяна в обществото. Крайният срок за кандидатстване е 15 август. Документите се изпрашат на този адрес. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly