С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (12 - 18 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Консултантската компания в областта на човешките ресурси Adecco обяви старта на петото издание на програмата си "СЕО за един месец". Инициативата предоставя възможност за кариерно развитие на младите хора, като те ще имат шанса да работят рамо до рамо с изпълнителните директори на Adecco в 48 държави, включително и България. След края на стажа, който продължава един месец, десет от кандидатите ще бъдат избрани да участват в обучителен лагер. В рамките на лагера ще бъдат тествани техните умения за работа в екип и иновативност, а само един от тях ще бъде избран да работи заедно с главния изпълнителен директор на групата Adecco Ален Дехейз. Избраните финалисти ще получат наставления и професионални възможности от Adecco и след приключването на едномесечния си стаж. За програмата се кандидатства през сайта на компанията.

"София филм фест 2018" (СФФ) и "Си Ви Ес – България" набират доброволци, които да допринесат за организацията на международния "Филм фест София-2018". Ангажиментите на участниците ще бъдат да посрещат и информират зрителите, да помагат за организацията на феста, да разпространяват рекламни и информационни материали и други. Доброволците ще имат свободен достъп до прожекциите и събитията, организирани от СФФ и ще получат сертификат за участие. Изискванията към кандидатите са да са студенти или ученици над 18 години, да имат достатъчно свободно време, да проявяват интерес към киното, изкуството и културата и да бъдат отговорни. За кандидатстване е нужно да се попълни формуляр, а крайният срок е 20 февруари 2018 г. Повече информация може да откриете тук.

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) в София набира стажанти-ресурсни учители. Кандидатите трябва да са студенти 3 или 4 курс в специалност педагогика, логопедия или психология, да имат желание да се развиват в сферата на образованието и да работят с деца и ученици със специализирани образователни потребности. Стажът ще се провежда на половин работен ден. Участниците ще придобият нови и полезни знания в областта на приобщаващото образование, а освен това ще станат част от обучения и семинари по актуални теми. За кандидатстване е нужно да се изпрати CV на rcenter_sf@abv.bg. Повече информация за стажа може да откриете на страницата на РЦПППО.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Финансовата компания "NN България" обявява конкурс за магистърска стипендия в Холандия за студенти от България, завършили бакалавърска степен. Кандидатите трябва да посочат ясна нужда от финансово подпомагане, да са първи член на семейството, който ще постъпи в университет, а изборът на магистърската програма да е в сферата на икономиката, финансите и управлението на риска. Одобрените ще получат ментор, който ще бъде до тях през целия период на обучението, както и финансова подкрепа в размер на 5000 евро. За кандидатстване е нужно CV, мотивационно писмо, финансов план и университетска диплома, а документите трябва да бъдат подадени онлайн. Повече информация за стипендията може да намерите тук.

Конкурси
Клуб "Финанси" към Икономически университет – Варна организира Пети национален конкурс за есе на икономическа тема. В него могат да участват всички ученици и студенти в България, както и българи, обучаващи се в чужбина. За студентите темата е "Световната задлъжнялост – последици и перспективи", а за учениците – "Дигиталното образование – алтернатива на традиционното". Обемът на есетата трябва да е до 5 страници. Текстовете трябва да бъдат пратени на essays_finance@ue-varna.bg до 31 март 2018 г., а победителите ще бъдат обявени през месец април. Есетата ще бъдат оценявани от жури, а освен грамота и парична награда, победителите ще бъдат наградени от медийните партньори на инициативата "Капитал" и "Кариери". Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. "Капитал", а от "Кариери" - кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на "Капитал" и "Кариери".

Обучения
Консултантската компания EY и порталът за работа и кариерно развитие Кариери.bg организират уебинар за данъчните, осигурителните и миграционните последици от командироването на служители в страната и чужбина. Лектори ще бъдат Невена Ковачева старши мениджър в EY Bulgaria и лидер на отдел "Човешки капитал и глобална мобилност" за България, Македония, Албания и Косово и Петьо Стойков е мениджър в EY Bulgaria. Уебинарът ще акцентира, както върху задълженията за командированите служители, така и за изпращащите компании. Ще бъдат разгледани и някои основни препоръки при подготовката на командировките и какво трябва да се има предвид при анализа на потенциалните данъчни и осигурителни задължения. Лекторите ще разгледат и подхода на различните институции и тенденциите при проверки от компетентните органи във връзка с командироването на служители. Участниците във формата ще имат възможност и да зададат въпросите си в края на презентацията, така че да се възползват максимално от възможността за онлайн дискусия по темата. За повече информация и безплатна регистрация за уебинара, последвайте този линк.

"Клийнтех България" и "Climate-KIC" организират The Journey - международно лятно училище за иновации с благоприятно влияние върху климата. Програмата предлага задълбочени знания, умения и ценен международен опит, както и целенасочена работа с инструменти за стартиране на успешен бизнес, иновативни работилници и креативни сесии. Училището ще се проведе в периода юли-август 2018 г., като през това време участниците ще обиколят 20 държави – всяка седмица в различен европейски град. По време на програмата ще бъдат посетени и най-добрите европейски университети, изследователски центрове и компании в различни държави. Крайният срок за кандидатстване е 18 февруари. Повече за програмата и начина на кандидатстване можете да откриете на сайта на инициативата.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
Ratio организира "Skeptics in the Pub: Професия Археолог". На събитието археологът Надежда Карастоянова, която работи на обекти от вече над 10 години, ще разясни какво представлява професията, какво включва работата на един археолог и още много други неща. "Skeptics in the Pub: Професия Археолог" ще се проведе на 13 февруари от 20 часа в Gramophone Club (София, ул. "Будапеща" 6). Входът е свободен, а повече информация може да намерите на страницата на събитието.

SoftUni организира безплатен семинар на тема "Креативността: "Hack"-ът към вашето продуктивно ежедневие". На събитието ще се даде практична информация и ще се разяснят техники, развиващи въображението и творческите умения с цел повишаване на продуктивността и концентрацията. Темата е подходяща за всеки, интересуващ се от личностно развитие, стартиране на бизнес и здравословна среда. Лектор ще бъде Димитър Караманчев, който е основател на софтуерни компании с национални и международни награди за иновации. Семинарът ще се проведе на 16 февруари от 19 часа в зала "Experience" на Софтуерния университет (София, ул. "Тинтява" 15-17). Участието е безплатно, но има задължителна регистрация. Допълнително информация може да откриете тук.

"Заедно в час" организира поредица от събития "Кариери за кауза: "Заедно в час". В рамките на няколко информационни сесии между 26 февруари и 1 март ще бъдат представени програмата за лидерско развитие на организацията и ще се коментира как всеки може да допринесе за положителна промяна в образователния сектор. Участниците в програмата на "Заедно в час" преподават минимум две години на ученици в български училища, като развиват своите професионални и личностни умения. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито предварително придобита квалификация за учител. Повече информация за поредицата от събития може да откриете тук.

Кариерният център на Физическия факултет към Софийския университет организира "Ден на отворените врати" на 28 април от 10 до 17 часа. През целия ден в сградата на факултета (София, бул. "Джеймс Баучер" 5) ще бъдат представяни популярни лекции за новите предизвикателства пред физиката и астрономията, възможностите за работа в различните области на физиката, експерименти и демонстрации по оптика, магнетизъм, електричество, лазери, астрономия и други области на физиката. Освен това ще има и посещение на Университетската астрономическа обсерватория. Събитието е подходящо за всеки, който се интересува от физика, а входът е свободен. Повече информация може да откриете на страницата на събитието.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук:

Комуникационната организация Publicis One търси стажант в сферата на маркетинга, PR-а и рекламата. За кандидатстване трябва да се изпрати CV и снимка. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Компанията "Евромаркет" търси стажант-сервизен инженер в сервиз за металообработваща техника. Кандидатите трябва да изпратят CV и снимка на hr@euromarket.bg, а повече информация за програмата може да намерите на Karieri.bg.

Министерството на младежта и спорта обявява процедура за набиране на доброволци, които да помагат в организацията на събития по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Крайният срок за подаване на документите е 13.02.2018 г., а повече информация може да намерите на спортното министерство.

Българо-американска комисия за образователен обмен "Фулбрайт" осигурява стипендии за преподавателска и изследователска дейност. Кандидатстването става чрез попълване на формуляр до 10 май, а подробности относно стипендията може да откриете на сайта на организацията.

Telus International Europe продължава инициативата си "Мога там. Искам тук" и през тази година. Тя предлага на българи, които живеят зад граница и владеят 2 западни езика, възможност за кариера в международна среда в България. Какви са стъпките за подаването на документи и повече информация може да намерите на сайта на организацията.

Народно читалище "Христо Смирненски – 1948" и столичният район "Овча купел" организират XVI Национален литературен конкурс "Ний всички сме деца на майката земя". Творбите трябва да бъдат изпратени на smirnenski06@mail.bg, а крайният срок е 10 април 2018 г. Повече информация вижте тук.

Американската високотехнологична компания HyperScience стартира образователна програма "HS Learn" за по-задълбочено представяне на машинното обучение (machine learning). Информация за програмата и темите всеки може да намерите в страницата на HyperScience във Facebook.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly