С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (19 - 25 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Лидл България" набира Trainees "Недвижимости". Те ще имат възможност да се запознаят с избора на локации за търговските обекти на веригата магазини, управлението на портфолиото за недвижимости, строителството и поддръжката на сградния фонд, както и с процесите в складовата логистика. Кандидатите трябва да са последна година или вече завършили висше образование с фокус икономика на строителството, урбанизъм, архитектура или фасилити мениджмънт. Нужно е да имат професионален опит в сферата максимум година и половина, да притежават шофьорска книжка, да владеят немски или английски на добро ниво и да имат силна мотивация за работа и развитие. Trainee програмата продължава 18 месеца като компанията предлага стартово заплащане в размер на 2 900 лв., ваучери за храна и допълнително здравно застраховане. Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на jobs@lidl.bg до 26 февруари 2018 г., а повече информация може да откриете на Karieri.bg.

BMW Group търси стажант, който да помага в административната дейност на автомобилната компания. Кандидатите трябва да имат висше образование със специалност икономика или инженерство, да са под 29 години, да нямат предишен професионален опит в тази област, да владеят отлично английски език, да могат да работят с MS Office и да притежават отлични комуникационни умения. Стажантът ще има задачата да генерира отчети, да помага при обработката на документацията и да дава напътствия на клиентите на компанията. Стажът ще е на пълен работен ден и ще продължи 12 месеца. Кандидатства се с актуално CV на recruiting-cs@bmwgroup.com до 27 февруари 2018 г. Повече информация може на откриете на Karieri.bg.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
TELUS International търси социално значими проекти, разрешаващи проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда, които да финансира. За програмата могат да кандидатстват неправителствени организации, като изпратят проектите си чрез онлайн формуляр до 11 март 2018 г. Членовете на борда на компанията ще оценят проектите и ще разпределят сумата от 100 хил. долара между всички одобрени организации. Повече информация за инициативата може да намерите на страницата на TELUS.

Конкурси
Клуб "Финанси" към Икономически университет – Варна организира Пети национален конкурс за есе на икономическа тема. В него могат да участват всички ученици и студенти в България, както и българи, обучаващи се в чужбина. За студентите темата е "Световната задлъжнялост – последици и перспективи", а за учениците – "Дигиталното образование – алтернатива на традиционното". Обемът на есетата трябва да е до 5 страници. Текстовете трябва да бъдат пратени на essays_finance@ue-varna.bg до 31 март 2018 г., а победителите ще бъдат обявени през месец април. Есетата ще бъдат оценявани от жури, а освен грамота и парична награда, победителите ще бъдат наградени от медийните партньори на инициативата "Капитал" и "Кариери". Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. "Капитал", а от "Кариери" - кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на "Капитал" и "Кариери".

Фондация "Димитър Цонев" организира конкурс за студенти до 24-годишна възраст по журналистика – бакалавърска степен. Кандидатите трябва да подготвят едноминутно видео на тема "Покажи добрия българин". Студентите могат да участват както индивидуално, така и в отбор. Желаещите трябва да заявят своето участие в конкурса на konkurs@dimitartsonev.com, като изпратят трите си имена, университет и курс, телефон и имейл за връзка. След като видеото е готово, трябва да бъде качено в сайт за видео споделяне, а линкът да бъде пратен на горепосочения имейл до 15 април 2018 г. За победителя е предвидена награда на стойност 1500 лв. и грамота от фондацията. Повече информация може да намерите тук.

Информационен център по растителна биотехнология на агробиоинститут (ИЦРБА) в София организира национален конкурс за есе на тема "Растенията на утрешния ден". Участниците трябва да отговорят на въпросите как да запазим природата, но и да изхраним всички, докъде може да стигне човешкото познание в тази сфера и накъде върви светът. В конкурса могат да участват ученици, студенти и докторанти като всички ще бъдат разделени в три групи. Крайният срок за изпращане на есетата е 20 април 2018 г. на pbic@abi.bg, като в имейла трябва да бъдат посочени трите имена, клас, възраст и учебно заведение. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 3 май 2018 г. по време на организирания "Биофест" от Биологическия факултет на СУ, когато ще бъдат раздадени парични и предметни награди на победителите. Подробности за конкурса може да намерите тук.

Фондация "Св. Климент Охридски" обявява Дванадесети национален литературен конкурс за стихотворение и разказ. За наградите ще могат да кандидатстват студенти с българско гражданство, обучаващи се у нас и в чужбина. Участието в конкурса става с непубликуван разказ или стихотворение. Носителите на наградите се определят от жури. Произведенията трябва да бъдат изпратени на deri@admin.uni-sofia.bg до 30 април 2018 г., като в имейла трябва да бъде дадена информация за висшето училище и специалността, в която се обучава кандидатът, точен адрес, имейл и телефон за връзка. Наградите от конкурса ще бъдат връчени на тържество по случай 24 май.
"Икономедиа" организира конкурс за есе на тема "Защо искам да живея на село". Въпросите, чиито отговори търси конкурсът, са кое мотивира младите хора да отидат да живеят на село, устойчива ли е тази тенденция и ще доведе ли тя до съживяване на изостаналите региони. Конкурсът е насочен към младите хора, но възрастови ограничения няма. Обемът на материала трябва да е до 6000 знака, включително интервалите. Есето, заедно с кратко представяне (или CV) на автора, може да бъдат изпращани на имейл ese@economedia.bg, а крайният срок е 6 март 2018 г. За есетата, класирали се на първите три позиции има награди, съответно от по 1000 лв, 500 лв. и две нощувки в къща за гости "Еко Арт".

Менторство
Наставническата програма на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) търси ментори и ученици за новия си сезон. Индивидуална менторска програма свързва ученици от 10 и 11 клас с млади и доказали се професионалисти. Новото издание ще бъде в периода март-началото на юни, а крайният срок за кандидатстване е 22 февруари включително. За регистрация, посетете сайта на инициативата или директно попълнете онлайн апликационната форма. Повече информация за менторската програма, както и разкази за някои от вече реализираните проекти, резултат от сътрудничеството между менторите и учениците, можете да прочетете тук.

Работа
Агенцията по заетостта стартира проект "Работа" за близо 9 700 безработни и неактивни лица. Инициативата предвижда да обхване 193 общини, в които безработицата е над средната за страната за предходните 12 месеца. Безработните ще бъдат наемани на пълно или непълно работно време за период до 12 месеца и ще получават възнаграждение, равно на минималната заплата. Приемът на документи по проекта ще продължи до 9 март 2018 г., а заявки за участие могат да бъдат подавани в бюрата по труда в страната или чрез електронни заявки на официалния сайт на Агенцията по заетостта. Подробна информация за проекта може да намерите тук.

Обучения
Консултантската компания EY и порталът за работа и кариерно развитие Кариери.bg организират уебинар за данъчните, осигурителните и миграционните последици от командироването на служители в страната и чужбина. Лектори ще бъдат Невена Ковачева старши мениджър в EY Bulgaria и лидер на отдел "Човешки капитал и глобална мобилност" за България, Македония, Албания и Косово и Петьо Стойков е мениджър в EY Bulgaria. Уебинарът ще акцентира, както върху задълженията за командированите служители, така и за изпращащите компании. Ще бъдат разгледани и някои основни препоръки при подготовката на командировките и какво трябва да се има предвид при анализа на потенциалните данъчни и осигурителни задължения. Лекторите ще разгледат и подхода на различните институции и тенденциите при проверки от компетентните органи във връзка с командироването на служители. Участниците във формата ще имат възможност и да зададат въпросите си в края на презентацията, така че да се възползват максимално от възможността за онлайн дискусия по темата. За повече информация и безплатна регистрация за уебинара, последвайте този линк.

"Елана Трейдинг" организира безплатен онлайн семинар на тема "Борсова корекция: Какво трябва да знаят инвеститорите, за да не губят". Обучението има за цел да запознае потенциалните и настоящите инвеститори на финансовите пазари със спецификата на борсовата корекция – какво представлява тя, кога се случва, какви са историческите примери, какви са последствията и какви са стратегиите за предпазване и възползване от корекциите. Водещ ще бъде главният инвестиционен консултант в "Елана Трейдинг" Цветослав Цачев, който ще анализира скъпи ли са американските, европейските и българските акции сега и как се избират инвестиции в тази ситуация. Онлайн семинарът ще се проведе на 20 февруари от 18:30 ч. Участието е безплатно, но е необходима задължителна регистрация. Повече информация може да намерите на страницата на събитието.

Агенцията за оценка и измерване на репутацията Perceptica Media Analytics организира курс "Медиен мониторинг на социалните мрежи". В инициативата могат да участват всички студенти от СУ "Св. Климент Охридски", независимо от изучаваната специалност, курс и факултет. По време на курса участниците ще се запознаят със спецификите на социалната комуникация, отношенията потребител-брандове, както и тенденциите за развитие на социалните мрежи. В края на обучението ще има и практическа част за обработка и анализ на текст. Най-успешно представилите се ще имат възможност за стаж и постоянна работа в Perceptica. Курсът е безплатен, а желаещите да участват могат да се запишат в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация, отдел "Бакалаври", кабинет №9 до 28 февруари включително. Повече информация може да намерите тук.

Курсът по икономическо развитие Raising a Nation (RAN), който се провежда по програмата на Harvard Business Schоol, е отворен за кандидатстване до 2 март 2018 г. В рамките на RAN студентите ще имат възможност да разгледат съвременни теории и анализи на икономистите за икономическия растеж и развитие. Участниците ще работят по казуси в областта на икономическото развитие и ще правят собствени проекти с практическа насока. Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят на имейл: info@economicstrategy.org автобиография, кратка академична справка с изучаваните предмети и оценките по тях и есе до 350 думи на тема: What are your career aspirations? How will the Center’s program in economic development help you achieve them?. Списъкът с допуснатите участници за курса RAN ще бъде обявен на 4 март. Повече за Харвардските курсове може да намерите на официалната страница на инициативата.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
Националната камара за мода на България (НКМБ) организира на всяка 16-та дата от месеца информационни сесии за кариера в сферата на модата и дизайна. Организацията цели да представи дейностите си в страната и чужбина и да изясни възможностите за кариера в сферата на модата и дизайна. Всички сесии са с вход свободен, но е нужна задължителна регистрацията, като се изпрати CV и кратък текст, в който да се обяснят намеренията на желаещия да участва, на protocol@camaramoda.bg. Градовете и точните дати на сесиите, както и повече информация може да откриете на страницата на НКМБ.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Консултантската компания в областта на човешките ресурси Adecco обяви старта на петото издание на програмата си "СЕО за един месец". За програмата се кандидатства през сайта на компанията.

"София филм фест 2018" (СФФ) и "Си Ви Ес – България" набират доброволци, които да допринесат за организацията на международния "Филм фест София-2018". За кандидатстване е нужно да се попълни формуляр, а крайният срок е 20 февруари 2018 г. Повече информация може да откриете тук.

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) в град София набира стажанти-ресурсни учители. За кандидатстване е нужно да се изпрати CV на rcenter_sf@abv.bg. Повече информация за стажа може да откриете на страницата на РЦПППО.

Финансовата компания "NN България" обявява конкурс за магистърска стипендия в Холандия за студенти от България, завършили бакалавърска степен. Повече информация за стипендията може да намерите тук.

"Заедно в час" организира поредица от събития "Кариери за кауза: "Заедно в час". Повече информация за поредицата от събития може да откриете тук.

Кариерният център на Физическия факултет към Софийския университет организира "Ден на отворените врати" на 28 април от 10 до 17 часа. Събитието е подходящо за всеки, който се интересува от физика, а входът е свободен. Повече информация може да откриете на страницата на събитието.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly