С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 -11 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Bulgaria Development Holdings Limited (BDHL) търси стажант-мениджър. Стажантската програма продължава 1 година (от май 2018 г.) и осигурява развитие на професионалните умения, практическо обучение в чужбина и успешен старт на бъдеща кариера в сферата на кетъринга, ресторантьорството и предприемачеството. Кандидатите трябва да са млади и амбициозни хора, владеещи добре английски език, нямащи предишен опит в тази сфера, завършили специалности като мениджмънт, хотелиерство, ресторантьорство или други подобни. Стажът ще се провежда на пълен работен ден, а освен това компанията ще плаща всички разходи по пребиваването на обучаващия се в чужбина. За кандидатстване трябва да се изпрати CV и снимка на recruitment@bdh-bg.com. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
"Майко Мила!" заедно с The Business Institute дават стипендия за обучение по алтернативна МВА програма в контекста на реална бизнес среда в България. В продължение на няколко месеца една жена ще има възможността да посещава обучение от най-високо качество, както и да участва в разработването и решаването на реални бизнес казуси в реални компании, действащи в България. В програмата могат да участват хора, които имат някакви бизнес умения и търсят нови области за развитие или мениджъри-собственици на компании, които са придобили немалка част от своите умения в реалната си практика, но имат нужда да ги структурират, допълнят и осъвременят. Крайният срок за кандидатстване е 16 март 2018 г., а на 23 март ще бъде обявено и името на победителката. Подробности за програмата по аМВА и пълните условия за кандидатстване може да откриете тук и тук.

Конкурси
"Икономедиа" организира конкурс за есе на тема "Защо искам да живея на село". Въпросите, чиито отговори търси конкурсът, са кое мотивира младите хора да отидат да живеят на село, устойчива ли е тази тенденция и ще доведе ли тя до съживяване на изостаналите региони. Конкурсът е насочен към младите хора, но възрастови ограничения няма. Обемът на материала трябва да е до 6 хил. знака, включително интервалите. Есетата заедно с кратко представяне (или CV) на автора могат да бъдат изпращани на имейл: ese@economedia.bg, а крайният срок е 6 март 2018 г. За есетата, класирали се на първите три позиции, има награди, съответно от по 1000 лв, 500 лв. и две нощувки в къща за гости "Еко Арт".
Клуб "Финанси" към Икономически университет – Варна организира Пети национален конкурс за есе на икономическа тема. В него могат да участват всички ученици и студенти в България, както и българи, обучаващи се в чужбина. За студентите темата е "Световната задлъжнялост – последици и перспективи", а за учениците – "Дигиталното образование – алтернатива на традиционното". Обемът на есетата трябва да е до 5 страници. Текстовете трябва да бъдат пратени на имейл: essays_finance@ue-varna.bg до 31 март 2018 г., а победителите ще бъдат обявени през април. Есетата ще бъдат оценявани от жури, като освен грамота и парична награда победителите ще бъдат наградени от медийните партньори на инициативата - "Капитал" и "Кариери". Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. "Капитал", а от "Кариери" - кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на "Капитал" и "Кариери".

Wizz Air стартира второто издание на състезанието за студенти Wizz Youth Challenge. То е отворено за студенти от университети или колежи, които ще имат възможността да демонстрират своя потенциал, като предложат иновативни и креативни идеи за решаване на бизнес казус, зададен от компанията. При одобрение на идеята в първия етап на конкурса, участниците ще могат да я представят на живо пред авторитетно жури, съставено от авиационни експерти на WIZZ, в рамките на събитие в Будапеща, Унгария, на 9 и 10 май 2018 г. Победителите ще могат да пътуват неограничено в мрежата на авиокомпанията за период от 1 година. Отборите, класирали се на второ и трето място, ще получат безплатни двупосочни билети за дестинация от мрежата на авиокомпанията по тяхно желание. Регистрация за конкурса може да се направи от 5 март до 25 март 2018 г. на този адрес.

Български център за нестопанско право (БЦНП) организира творчески конкурс за артисти-активисти "Граждански будилник". Желаещите да участват трябва да изпратят авторско произведение, с което изразяват какво значи за самите тях гражданското участие, защо е важно правото на свободно сдружаване, застъпването за обществено значими каузи и свободата на словото без цензура и ограничения. Конкурсът има 3 категории, в които може да се кандидатства – фотография, илюстрация и текст. В "Граждански будилник" могат да участват български и чуждестранни творци, в това число студенти и ученици – без ограничения за възраст. Творбите трябва да изследват или изобразяват отношение към гражданските права и свободи като фундаментален елемент на демократичните общности. Всеки автор може да подаде до 5 свои творби. Материалите се изпращат на имейл: aylin@bcnl.org до 20 март 2018 г. Най-въздействащите творби ще бъдат удостоени със символични награди, а авторите на произведенията, класирали се на първо място в категория, ще получат по 300 лв. Подробности може да откриете на страницата на БЦНП.

Стартира приемът на кандидатури за PowerUP! на InnoEnergy – четвъртото издание на най-голямото състезание за стартъпи в сектора на чистата енергия в Централна Европа. Състезанието дава огромна възможност за развитие на бизнес и създаване на присъствие на глобалния базар. Освен финансови награди победителите в състезанието ще имат възможността да се включат в престижната програма Highway, която превръща идеите и дизайните в реалност. Тя предлага на начинаещите предприемачи финансиране от 150 хил. евро и подкрепа в развитието и протекция на продукта, тиймбилдинг, достъп до международни потребители и източници на външно финансиране. Финалът на PowerUp! ще се проведе в Прага. За участие в състезанието трябва да се представи прототип на продукта, отбор, след което е нужно да се попълни формуляр, а крайният срок е 15 април.

Списание "Българска наука" обявява конкурс "Обясни науката" за научнопопулярна статия, посветена на избран от автора актуален научен въпрос или тема от всички области на науката и техниката. Участници в конкурса могат да бъдат лица от всички възрасти и професии. Статията трябва да е в обем до 10 страници и следва да излага и обяснява избраната от кандидата тема или въпрос, съчетавайки научно ниво и обоснованост с популярност и достъпност на изложението за широк кръг читатели. Върху една разработка може да работи както един човек, така и екип от хора. Участниците трябва да изпращат своите статии на admin@nauka.bg, а крайният срок за участие е 15 април 2018 г. Повече информация за конкурса може да откриете на страницата на списание "Българска наука".

Обучения
Фондация Reach for Change организира Академия за социални предприемачи. Това е третото издание на обучителната програма, която е насочена към хора, които искат да стартират своя социална инициатива и да я направят финансово устойчива, но имат нужда от знания, практически умения и контакти. Програмата предлага практически обучителни сесии, основани на международни методологии и бизнес инструменти на Reach For Change, Lean LaunchPad (Steve Blank) и Strategyzer, ръководени от обучители на Reach for Change и The Business Institute. Участниците ще имат възможност за екипна работа по практически учебни казуси в сферата на социалното предприемачество. Като част от обучителната програма се предвижда и споделяне на опит и менторство от доказани професионалисти от социалния и бизнес сектор, както и лекции на успешни практици в сферата на социалното предприемачество. Предвиждат се и нетуъркинг събития за обмяна на опит, идеи и контакти между участници, ментори, партньори и лектори. Обученията ще се проведат в три уикенда между 30 март и 22 април в София. Таксата е 480 лв., а крайният срок за кандидатстване е 15 март. Повече информация за Академията за социални предприемачи можете да намерите на сайта на обучителната програма.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
YOUTHub и Фондация 42 организират безплатен уебинар на тема "Първи стъпки в търсенето на работа", който ще се проведе на 6 март, от 19:30 часа. Обучението ще засегне основните въпроси, свързани с търсенето и кандидатстването на работа: идентифициране на професионалните възможности за работа и развитие, самооценка на знанията, уменията и компетентностите, канали за търсене на работа, документи при кандидатстване и много други. Продължителността на уебинара ще е между 40 и 60 минути и е подходящ за хора между 18 и 30 години с малък или никакъв работен опит. За участие е нужна задължителна регистрация. Повече информация може да отриете на страницата на обучението.

Ежегодното издание на "Българския кариерен форум" ще се проведе на 10 март в посолството на България и Българския културен институт в Лондон. Кариерният форум представя компании от различни сектори. Събитието ще събере на едно място над 250 специалисти от разнообразни сфери - икономисти, IT специалисти, HR експерти, бизнес консултанти, физици и други. Студенти, млади професионалисти и представители на водещи компании, опериращи в родината, ще се обединят в името на обща кауза - "пътят обратно към България е отворен пред всички". Програмата на събитието включва изложение, разнообразни презентации и работилници, на които посетителите ще имат възможност да научат повече за компаниите и организациите. Всеки желаещ да участва трябва да качи своето CV на сайта на организацията. Повече информация за форума може да откриете тук и тук.

"Едланта" организира Изложение Европейското образование (EEF) на 10 март в София и на 11 март във Варна. То има за цел да представи различни университети на високо ниво и да предостави възможност на участниците в изложението да добият още по-голяма представа дали и къде искат да продължат образованието си в чужбина. Ще бъдат разгледани въпроси като кои страни са най-предпочитани от студентите, кои университети и специалности са най-избирани, какви финанси и какви документи са нужни за образование в чужбина и много други. Събитието е безплатно след предварителна регистрация. Програмата на изложенията и повече информация може да откриете на страницата на "Едланта".

356labs организира "Facebook Live: Вие питате, ние отговаряме!" на 13 март от 19:30 часа. Всеки, който има презентационен въпрос може да го зададе, а специалистите от организацията ще отговорят на него. Въпросите могат да бъдат задавани както като коментар на страницата на събитието, така и по време на лайв излъчването. Лектор ще бъде основателят на 356labs Боби Христов. Участието е безплатно и не изисква регистрация.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Консултантската компания BIGGA набира стажант по администрация на продажбите. Кандидатите трябва да изпратят CV на office@bigga-bg.com до 14 март 2018 г. Детайли за стажа може да намерите на Karieri.bg.

180 Degrees Consulting Sofia търси младши консултант. За кандидатстване трябва да се попълни формуляр в сайта на компанията, а крайният срок е 3 май 2018 г. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Фондация "Америка за България" и World Press Institute (WPI) предлагат стипендия за обучение в САЩ на български журналист с над 5 години професионален опит. Документи за кандидатстване се приемат до 16 март 2018 г., а името на избрания стипендиант ще бъде обявено в началото на май. Допълнителна информация може да откриете тук.

Visteon Bulgaria организира първия хакатон с автомобилна насоченост у нас. Подробности за хакатона може да откриете тук.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира безплатна финансова академия за ученици между 10 и 12 клас. Всеки желаещ да присъства може да се регистрира на marketing.@vuzf.bg. Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

На 31 март 2018 г. от 13 часа в Модерен театър ще се проведе форум "Ключ". Желаещите да посетят форум "Ключ" безплатно могат да се регистрират на сайта на събитието. Повече информация може да намерите тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly