С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (12-18 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Уникредит Булбанк дава старт на ежегодната си стажантска програма през март. В нея могат да се включат студенти и млади професионалисти, които искат да започнат своя кариерен път във финансовия сектор. Стажът е с периодичност между 3 и 6 месеца и дава възможност за дългосрочна кариера в банковата институция. Програмата е платена и целогодишна, като всеки кандидат може да прецени кога е най-удобният момент да се включи в нея. През 2018 г. стажантите могат да изберат да работят както в Уникредит Булбанк, така и в дружествата "Уникредит лизинг", "Уникредит факторинг" и "Уникредит кънсюмър файненсинг". В банката стажантите имат голям избор от възможности да се включат в клоновата мрежа в София и в цялата страна или в екипите на следните дирекции и отдели: "Банкиране на дребно", "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране", "Информационни технологии", "Операции", "Управление на риска", "Необслужвани кредити", "Обслужване и удовлетвореност на клиентите", "Маркетинг и реклама", "Връзки с обществеността и комуникации", "Човешки ресурси" и "Център за контакт с клиенти". След края на програмата има възможност на стажантите да им бъде предложен трудов договор. За да кандидатствате, трябва да попълните формуляр. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Рекламна агенция Saatchi & Saatchi, Университетът по финанси, бизнес и предприемачество (ВУЗФ) и "Кариери" обявяват конкурс на тема "Идеи с бъдеще". Авторите на трите най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат стипендии за обучение в магистърската програма "Реклама, бизнес дизайн и бранд мениджмънт" на Saatchi & Saatchi и ВУЗФ, всяка от които покрива 50% от таксата за обучение. Допълнително всеки победител ще получи и едногодишна менторска програма за реализация на идеята си. Идеите, с които може да се участва, могат да бъдат бизнес или социални идеи, важното е кандидатите ясно да покажат какъв реален човешки проблем разрешава. Разработките се изпращат във формат по желание (от презентация през интерактивно видео до изпращане на реален проект) на имейл: saatchi@vuzf.bg или по пощата на адрес: София, бул. България 118, ет. 1, Saatchi & Saatchi. Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Победителите ще бъдат уведомени лично до 10 април 2018 г., а имената им ще бъдат обявени официално на сайта страницата на Karieri.bg.

Правителството на Република Корея отпуска стипендии на чуждестранни граждани за обучение в Корейския институт за развитие и в частност Училището за публична политика и управление за придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър" по програмите публична политика, политика за развитие и публично управление. Лекциите ще се провеждат на английски език. Кандидатите за обучение трябва да подготвят и изпратят необходимите документи съгласно изискванията, посочени от корейския университет. Крайният срок за подаване на документите е 16 март 2018 г. Подробности за стипендията може да откриете тук.

Конкурси

Американският университет в България организира двудневен майсторски клас за анализ на данни. Data Science Master Class ще се проведе в Elieff Center, София, на 23 и 24 март. Обучението представлява цялостен курс, предназначен да разясни в детайл същината на големите данни, науката за данните и машинното обучение. Първият ден от майсторския клас е насочен към хора с бизнес интереси, които се интересуват или работят в тази сфера. Темите през втория ден ще са от полза за IT специалисти, които имат интерес да придобият практически опит. Лектор ще бъде Северионо Мергали, професор по информационни системи в училището по мениджмънт на SDA Bocconi. Telelink дава възможност на петима ученици от 12 клас или студенти да си осигурят безплатно участие в майсторския клас, като попълнят регистрационната форма за участие до 16 март. Те трябва да дадат интересен отговор на въпроса "Защо според Вас данните са по-ценни от нефта". Повече информация за инициативата вижте тук.
Клуб "Финанси" към Икономически университет – Варна организира Пети национален конкурс за есе на икономическа тема. В него могат да участват всички ученици и студенти в България, както и българи, обучаващи се в чужбина. За студентите темата е "Световната задлъжнялост – последици и перспективи", а за учениците – "Дигиталното образование – алтернатива на традиционното". Обемът на есетата трябва да е до 5 страници. Текстовете трябва да бъдат пратени на essays_finance@ue-varna.bg до 31 март 2018 г., а победителите ще бъдат обявени през месец април. Есетата ще бъдат оценявани от жури, а освен грамота и парична награда победителите ще бъдат наградени от медийните партньори на инициативата "Капитал" и "Кариери". Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. "Капитал", а от "Кариери" - кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на "Капитал" и "Кариери".

Стартира регистрацията за четвъртото издание на филмовия фестивал We Art Water, организиран от фондация We Are Water. Фестивалът се опитва да повиши осведомеността и информираността на населението по проблемите на водите и канализацията чрез филмовото изкуство. В конкурса може да участва всеки с авторска творба до 3 минути, отговаряща на условията на We are Water Film Festival. Наградният фонд на четвъртото издание е 10 хил. евро. Конкурсните категории са микро-фантастика, микро-документалистика и микро-анимация. Участниците във всяка категория се състезават за награда от 3 хил. евро, а победителите ще се определят от международно жури. Повече информация за международния конкурс за късометражно кино We Art Water може да намерите официалния сайт.

Работа
"Дневник" търси за екипа си помощник-редактор. Той трябва да е в състояние да прецени и провери идващата от различни източници информация, след което да я поднесе бързо и грамотно, да има базови понятия за политиката, здравеопазването и социалната сфера в България. Освен това трябва да познава добре информационните сайтове и агенции и да е в състояние да отсява новините в телевизионните интервюта на политиците, както и да пише с умение и удоволствие. Изискванията към кандидатите са да могат да създадат или редактират текст до ясно и кратко съдържание, да имат поне една година опит в печатна или електронна медия и да знаят добре английски език. За кандидатстване изпратете CV и мотивационно писмо на karieri@dnevnik.bg до 21 март 2018 г. Детайли за обявената позиция може да откриете на страницата на Dnevnik.

Обучения
Фондация Reach for Change България организира Академия за социални предприемачи. Това е третото издание на обучителната програма, насочена към хора, които искат да развият своя социална инициатива и да я направят финансово устойчива, но имат нужда от знания, практически умения и контакти. Обученията ще се проведат в три уикенда между 30 март и 22 април в София. Пълната такса за участие в третото издание на Академията е 480 лева, а крайният срок за кандидатстване за Академията е 15 март. С финансовата подкрепа на ING Bank, клон България, 30-те най-добри кандидати ще получат стипендия от 50% и ще следва да заплатят такса от 240 лева. Академията адаптира в по-интензивен и кратък формат доказаната международна методология за подкрепа на социални предприемачи на Reach for Changе. Програмата включва три практически модула посветени на: Планиране и измерване на социална промяна; Бизнес моделиране; Презентационни умения и привличане на подкрепа. Техни фасилитатори ще бъдат трима от най-опитните обучители и практици у нас: Юрий Вълковски от Reach for Change България, Цветелина Тенева от The Business Institute и проф. д-р Десислава Бошнакова. Участниците в Академията ще работят в екипи по практически учебни казуси в сферата на социалното предприемачество, а водещи професионалисти от социалния и бизнес сектор ще се включат като ментори в Академията, за да дават насоки и съвети на екипите. Всеки модул в Академията ще започва с лекция на опитни практици в сферата на социалното предприемачество от България, Австрия и Хърватия. Повече информация за Академията за социални предприемачи, можете да намерите на сайта на обучителната програма.

Софтуерната академия към акредитиран център "Нет Ит" предлага безплатни онлайн обучения по компютърни технологии и програмиране. Обученията са подходящи за хора от всички възрасти, включително ученици и студенти, които търсят начин да се ориентират в света на информационните технологии. Чрез тези курсове те могат да се запознаят с водещите среди за разработка на софтуер и да изберат към коя да се насочат професионално; да изучат безплатно основите на програмирането с езиците C#, Java, C++; както и да се запознаят с основните елементи на компютърния хардуер. За записване за академията посетете сайта на инициативата и влезте в рубриката "Безплатни обучения".
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Третото издание на "Ден на професиите" ще се проведе на 17 март в ПУ "Паисий Хилендарски". Събитието има за цел да помогне на гимназистите по-лесно да се ориентират в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия. Инициативата е насочена към учениците от 8 до 12 клас, които ще могат да получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали. Гимназистите ще имат възможността да чуят лекции за професиите, свързани с дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT. Събитието е с вход свободен, а повече информация може да откриете тук.

На 23 март от 9:30 до 17:00 ч. ще се проведе Career Speed Dating за говорещи немски или френски, а на 29 март – за кандидати, търсещи работа в сферата на финансите. Career Speed Dating е формат, който улеснява кандидатстването за работа, като изпраща участниците в инициативата директно на етап интервю. Участие може да вземе всеки, който владее немски, френски или има образование в сферата на финансите. По време на Career Speed Dating участниците се срещат с 10 компании, които търсят хора за своя екип, и имат 3 минути, за да научат най-важното за работата и същевременно да впечатлят интервюиращите. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. И двете събития ще се проведат в бар "Спутник" на ул. "Янко Сакъзов" 17, София. Повече информация може да намерите на страницата на Career Speed Dating.

Център "Кариера и възпитаници" на ТУ-София организира "Стажове 2018 г., изложение на работодатели в ТУ-София" на 17 април, от 9:00 ч., в Техническия университет в София. Изложението се провежда за седма поредна година за студенти от 3-ти и 4-ти курс, които не могат да намерят реализация в своята сфера. По време на събитието ще има възможност за директен контакт между студентите и фирмите, които ще могат да представят информация за своята дейност – за свободни стажантски или стипендиантски програми. Входът е свободен и не е необходима предварителна регистрация. Повече информация може да откриете тук и тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица
Повече информация за тях можете да намерите тук

Bulgaria Development Holdings Limited (BDHL) търси стажант-мениджър. За кандидатстване трябва да се изпрати CV и снимка на recruitment@bdh-bg.com. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

"Майко Мила!" заедно с The Business Institute дават стипендия за обучение по алтернативна МВА програма в контекста на реална бизнес среда в България. Подробности за програмата по аМВА и пълните условия за кандидатстване може да откриете тук и тук.

Български център за нестопанско право (БЦНП) организира творчески конкурс за артисти-активисти "Граждански будилник". Подробности може да откриете на страницата на БЦНП.

Стартира приемът на кандидатури за PowerUP! на InnoEnergy – четвъртото издание на най-голямото състезание за стартъпи в сектора на чистата енергия в Централна Европа. За участие в състезанието трябва да се представи прототип на продукта, отбор, след което е нужно да се попълни формуляр, а крайният срок е 15 април.

Списание "Българска наука" обявява конкурс "Обясни науката" за научнопопулярна статия. Участниците трябва да изпращат своите статии на admin@nauka.bg, а крайният срок за участие е 15 април 2018 г. Повече информация за конкурса може да откриете на страницата на списание "Българска наука".

356labs организира "Facebook Live: Вие питате, ние отговаряме!" на 13 март от 19:30 часа. Лектор ще бъде основателят на 356labs Боби Христов. Участието е безплатно и не изисква регистрация.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly