С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (19 - 25 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Фондация Reach for Change България търси стажант "Комуникации и програми за социални предприемачи". Стажантът ще бъде въвлечен в ежедневната работа на организацията и ще получи практически опит чрез различни задачи, свързани със създаването на съдържание и поддържане на контакт със социалните предприемачи, с които работи фондацията. Стажантът ще съдейства при планирането и организирането на събития, създаването на комуникационни планове, поддържането и разработването на профили в социалните мрежи, изработката на материали и бюлетини. Кандидатите трябва да притежават знания и умения по PR, маркетинг, работа със социалните мрежи и базови умения при организирането на събития. Освен това трябва да имат отлични комуникативни умения и да владеят английски език на ниво поне B2. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване живота на деца и младежи. Стажът е неплатен, с гъвкаво работно време. Ангажиментът на стажанта ще бъде поне 20 часа присъствие седмично за период от минимум 3 месеца. За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 20 март на ahinora.rangelova@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

"Заедно в час" набира кандидати за своята програма за професионално и лидерско развитие. Одобрените участници ще преподават две години в училища, партньори на организацията, като ще започнат работа от септември 2018 г. Преди това ще преминат интензивна лятна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито придобита професионална квалификация "учител". Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех. Крайният срок за кандидатстване е 25 март. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.
Вече започна и набирането на училища партньори на "Заедно в час". До 13 април учебните заведения могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията. Повече информация за училищата партньори може да бъде намерена тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Рекламна агенция Saatchi & Saatchi, Университетът по финанси, бизнес и предприемачество (ВУЗФ) и "Кариери" обявяват конкурс на тема "Идеи с бъдеще". Авторите на трите най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат стипендии за обучение в магистърската програма "Реклама, бизнес дизайн и бранд мениджмънт" на Saatchi & Saatchi и ВУЗФ, всяка от които покрива 50% от таксата за обучение. Допълнително всеки победител ще получи и едногодишна менторска програма за реализация на идеята си. Идеите, с които може да се участва, могат да бъдат бизнес или социални идеи, важното е кандидатите ясно да покажат какъв реален човешки проблем разрешават. Разработките се изпращат във формат по желание (от презентация през интерактивно видео до реален проект) на имейл: saatchi@vuzf.bg или по пощата на адрес: София, бул. "България" 118, ет. 1, Saatchi & Saatchi. Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Победителите ще бъдат уведомени лично до 10 април 2018 г., а имената им ще бъдат обявени официално на сайта страницата на Karieri.bg.

Конкурси

Философско-историческият факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" организира четвърти национален конкурс за есе за 12-класници на тема "Чуждите празници в българската култура - необходимост или подражание?". В конкурса могат да участват всички ученици от 12 клас в средните училища в страната с интереси в областта на краезнанието, литературата, българския език, историята, етнографията, туризма и културното наследство. Есето трябва да представлява писмена разработка в обем до 4 страници по посочената тема. Повече насоки може да намерите на сайта на факултета. Есето трябва да бъде придружено от декларация за авторство. Всички работи е нужно да включват данни за кореспонденция: трите имена на участника, град, училище, клас, пощенски адрес и телефон. Есетата трябва да бъдат пратени до 22 март на pu-konkurs@uni-plovdiv.net. С оценка от националния конкурс всички класирани участници могат да запишат в бакалавърска програма в ПУ вместо полагане на изпит. Повече информация може да намерите тук.


Фондация "Веолия" организира конкурс за иновативни студентски проекти с нестопанска цел. Проектите трябва да бъдат в някоя от трите основни сфери на дейност на фондацията: международна подкрепа за развитие; социални връзки и възможности за заетост; опазване на околната среда и биологичното разнообразие. Жури ще избере 3-те най-добри проекта, а победителите ще получат финансова помощ за реализиране на инициатива си, както и техническа подкрепа - съдействие на експерти от групата "Веолия" чрез Програмата за спонсориране на умения. Желаещите да участват трябва да кандидатстват през сайта на организацията, като крайният срок за подаване на кандидатурата е 30 април 2018 г. Повече информация може да откриете тук или тук.

Националната камара за мода на България организира конкурса Bulgarian Fashion Talent Design Competition & Awards. Желаещите да участват трябва да изпратят 5 от модните си скици във формат А4 или А3, заедно с автобиография и ушит модел на един от тях. Само 31 от участниците ще получат правото да направят дебют в групово модно ревю на 30 март 2018 г. в 31-то издание на Fashion Week Bulgaria като полуфиналисти. Общо 7 от всички ще станат финалисти и ще имат шанс да направят самостоятелно ревю на тема етно мода, спортно-елегантна мода, бельо или плажна мода, дамска, мъжка или висша мода в есенното издание на Fashion Week Bulgaria. Краен срок за подаване на кандидатурата е 22 март 2018 г. на ftdc@camaramoda.bg. Повече за конкурса може да намерите на страницата на инициативата.
Клуб "Финанси" към Икономически университет – Варна организира Пети национален конкурс за есе на икономическа тема. В него могат да участват всички ученици и студенти в България, както и българи, обучаващи се в чужбина. За студентите темата е "Световната задлъжнялост – последици и перспективи", а за учениците – "Дигиталното образование – алтернатива на традиционното". Обемът на есетата трябва да е до 5 страници. Текстовете трябва да бъдат пратени на essays_finance@ue-varna.bg до 31 март 2018 г., а победителите ще бъдат обявени през месец април. Есетата ще бъдат оценявани от жури, а освен грамота и парична награда, победителите ще бъдат наградени от медийните партньори на инициативата "Капитал" и "Кариери". Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. "Капитал", а от "Кариери" - кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на "Капитал" и "Кариери".

Обучения

Европейската комисия в България и Karieri.bg организират уебинар за възможностите за работа и стаж в европейските институции. Онлайн семинарът се провежда във връзка с отворения на 8 март ежегоден конкурс за работни позиции в европейските институции. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 10 април, а пълните условия за участие могат да бъдат намерени на сайта на EU Careers. Актуалните възможности за работа в евроинституциите ще бъдат представени от Бойко Благоев, ръководител отдел Комуникации на Представителство на Европейската комисия в България. Във втората част на уебинара ще бъде направен преглед и на възможностите за стажове, които предлагат различните европейски институции.
Уебинарът е подходящ за студенти в последен курс на обучение или дипломирани професионалисти с натрупан опит в различни сфери. Инициативата ще се проведе на 30 март с начален час 11:30 часа. Участието е безплатно, нужна е само предварителна регистрация. Предварителни въпроси към лектора можете да изпращате и на karieri@karieri.bg.

"Заедно в час" и студентски клуб "Спектър" организира "Работилница: Различен път към успеха". На събитието ще се коментират темите: какви са вариантите за кариера след завършване на университета; как да развием комуникационните, организационните и лидерските си умения; как да работим успешно в екип с разнообразни групи хора. Работилницата ще се проведе на 20 март от 16 до 18 ч. в зала 411 на Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". По време на обучението участниците ще работят по реални казуси от различни сфери. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Повече информация може да намрите тук.

JA България организира обучение по дизайн мислене (design thinking) за студенти или наскоро завършили. За участниците ще има кратки теоретични части, последвани от работа по отделните фази на дизайн мисленето – проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране заедно с опитен специалист от SAP. Обучаващите се ще разберат по-добре с какви проблеми се сблъскват потенциалните клиенти и до каква степен идеята им за продукт или услуга ги разрешава. За участие е нужна регистрация, а крайният срок е 22 март. Повече информация за обучението може да откриете на страницата на JA България.

VMware България организира безплатното обучение Talent Boost. Инициативата цели да подобри и развие знанията на младите таланти в разработването на софтуер в България. Обучението ще продължи десет седмици и ще бъде водено от инженери и IT специалисти. Talent Boost се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за успешна кариера на инженер в голяма IT компания. Участниците ще могат да се докоснат до изкуството на анализа, софтуерната архитектура и дизайн. Желаещите да участват трябва да попълнят форма за регистрация на сайта на инициативата. Одобрените кандидати ще минат през кратко интервю, за да се гарантира, че програмата е подходяща за нивото на умения на всеки от тях. На най-добре представилите се VMware България може да предложи от 3 до 6 месеца платен стаж. Повече информация за академията може да откриете тук.

Фондация "Бауерзакс" и Община Габрово организират за втора поредна година младежки лагер по предприемаческо мислене. В рамките на една седмица – от 10 юли, ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна ще развиват своето икономическо мислене и ще търсят решения на съвременни предизвикателства и проблеми. По време на курса ще има множество игрови ситуации, собствена "бордова игра", казуси, "стая със загадки", срещи с успели млади предприемачи и посещения на иновативни предприятия в Габрово. За записвания за участие в летния лагер, контакти и допълнителни въпроси може да се свържете с Весислав Илиев на iliev@bauersax.org или на тел.: +359 894 616 416.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) организира Ден на отворените врати на 20 март и дискусионен форум "Лидерството като бранд в условията на Четвъртата индустриална революция" на 23 март. През целия ден в сградата на учебното заведение посетителите ще могат да се запознаят с представители на компаниите партньори на ВУТП. Кандидат-студентите ще имат възможност да опознаят атмосферата на Висшето училище, както и да научат за възможностите за кариера след дипломирането си. Самият дискусионен форум започва от 11 ч. и ще бъде посветен на 137-годишнината от създаването на училището за практическо и теоретично изучаване на телеграфичната и пощенска служба. Целта му е да представи широката платформа за дискутиране на проблемите на лидерството в условията на цифрово общество. Входът е свободен.

Академията за мениджъри WU Executive Academy към Виенския университет по икономика и бизнес организира информационна сесия, на която ще представи тройно акредитираните си MBA програми и магистърски програми по право. В рамките на събитието участниците ще добият представа какво могат да очакват от обучението в Академията и партньорските бизнес училища на WU Executive Academy. Далибор Бабич, заместник-ръководител на магистърските програми и програмен мениджър на Професионалната MBA програма по предприемачество и иновации, ще запознае участниците с подробности относно програмите на Академията, изискванията за прием в университета и възможностите за стипендии. Той ще даде и някои съвети и насоки във връзка с МВА кандидатстването в институцията. Всеки участник може да донесе своето CV и да обсъди плановете си за по-нататъшно обучение и кариерно развитие с представител на университета или някой от студентите, които вече са завършили WU Executive Academy. Събитието ще се състои на 22 март 2018 г., от 16:00 до 18:00 ч., в зала "Средец" на Гранд Хотел София, ул. "Гурко" 1, София. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на сайта на Академията.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

УниКредит Булбанк дава старт на ежегодната си стажантска програма през март. За да кандидатствате трябва да попълните формуляр. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Стартира регистрацията за четвъртото издание на филмовия фестивал We Art Water, организиран от фондация We Are Water. Повече информация за международния конкурс за късометражно кино може да намерите официалния сайт.

"Дневник" търси за екипа си помощник-редактор. За кандидатстване изпратете CV и мотивационно писмо на karieri@dnevnik.bg до 21 март 2018 г. Детайли за обявената позиция може да откриете на страницата на Dnevnik.bg.

На 23 март от 9:30 до 17:00 ч. ще се проведе Career Speed Dating за говорещи немски или френски, а на 29 март - за кандидати, търсещи работа в сферата на финансите. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Център "Кариера и възпитаници" на ТУ-София организира "Стажове 2018 г., изложение на работодатели в ТУ-София" на 17 април от 9 часа в Техническия университет в София. Повече информация може да откриете тук и тук.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly