С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 април - 6 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Дистрибуторската компания Matrix IT Global and Services Bulgaria търси стажант за планиране на събития и административна практика. Той трябва да обработва административни заявки, писма и други съобщения, да планира срещи, да води кореспонденция и да помага при организацията на различни събития. Изискванията към кандидатите са да имат достатъчно свободно време, да учат или да са завършили специалности, свързани с туризъм, международни отношения, бизнес администрация или подобни, а владеенето на английски е задължително. Стажът е платен и участниците имат възможност при добро представяне да продължат да работят в компанията. Освен това компанията предлага месечни ваучери за храна и транспорт, допълнителна медицинска застраховка, бизнес класове и много други удобства. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо на jobs@matrix-global.info. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

"Лидл България" обявява Trainee програма за ресор "Персонал" в с. Равно поле, общ. Елин Пелин. Стажантът ще премине през 3 етапа на развитие: етап на обучение, в който ще се запознае с дейностите в логистичния център на компанията, както и с главните акценти в работата на ресор "Персонал" в централния офис. Вторият етап ще премине под формата на обучения в различни отдели в различни офиси в страната, а третият етап ще е финално обучение и квалификация. Изискванията към кандидатите са да имат успешно завършено висше образование с фокус човешки ресурси или трудова и организационна психология или да са последна година от своето следване, да имат първоначален професионален опит не повече от година и половина, да се отличават със силно изразено чувство за отговорност и мотивация и да владеят немски и/или английски на отлично ниво. Стажантската програма продължава 18 месеца, а възнаграждението е в размер на 2 900 лв. плюс ваучери за храна и допълнително здравно застраховане. Кандидатства се чрез попълване на онлайн формуляр с приложена автобиография, а крайната дата е 10 май 2018 г. Повече информация може да намерите на страницата на Karieri.bg.

"Силвър Стар" търси стажант инженер за автобуси "Мерцедес-Бенц" и "Сетра" за офиса си в София. Кандидатите трябва да са бакалавър IV курс или магистър по електрическа или техническа специалност, трябва да владеят добре английски или немски език, да притежават достатъчно теоретични познания в областта на автомобилите, книжка с категория В, отлични комуникативни способности и желание за развитие. Стажът ще се провежда на непълен работен ден, включва заплащане и ще продължи между 3 и 6 месеца. За кандидатстване е нужно CV и снимка на careers@silverstar.bg до 24 май 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

"Вилмат Холдинг" набира стажант електропроектант. Участниците в програмата ще бъдат обучавани в сферата на архитектурата и дизайна и ще участват в реални условия от дейността на фирмата. Стажантите ще вземат участие в проектирането и стратегическото управление на проекти в областта на слаботоковите инсталации, в техническия контрол на изградени обекти, изготвяне на кабелни журнали и подробни количествени сметки. Изискванията към кандидатите са да имат висше образование (бакалавър или магистър) по електро специалност или автоматизация, да могат да работят на програмата AutoCAD. Кандидатите, които имат познания в областта на проектирането, владеят английски език и имат шофьорска книжка, ще са с предимство. Компанията предоставя добро обучение и възможност за професионална реализация, стимулиращо възнаграждение, отлична работна среда. Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV на jobs@vilmat.com до 9 май 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии
Roma Education Fund предлага стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход. Целта на инициативата е да се създаде широк кръг от образовани роми с висше образование, уверени в себе си и своето професионално развитие. Изискванията към кандидатите са да се определят като роми, към момента да са студенти или да предстои да бъдат приети като обучаващи се в бакалавърска, магистърска или докторска степен в акредитиран от държавата университет и да не са получавали преди стипендия от организацията. Желаещите да кандидатстват трябва да се регистрират до 15 май 2018 г. Подробности за инициативата може да намерите на страницата на организацията.

Конкурси
"Капитал" и "Кариери" дават официален старт на новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Крайният срок за кандидатстване и номиниране е 27 май. Финалистите ще получат не само повече публичност за своите успехи и инициативите, по които работят и подкрепят, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield. Общият награден фонд тази година достига 29 900 евро. Първите 10 кандидати ще получат и 3-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал". Финалистите получават EMBA стипендии на стойност 29 900 евро. Целта на формата е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години включително, да работят в България, да са на мениджърска позиция или да имат собствен бизнес, минимум 3 години трудов и минимум 2 години управленски опит. Те трябва да владеят английски свободно, понеже това е и езикът, на който се провежда процесът на кандидатстване и оценка. Конкурсът дава възможност както за директно кандидатстване, така и за номинации, като и в двата случая се използват онлайн формуляри. Участниците ще бъдат оценявани както по документи, така и след интервюта с жури от утвърдени мениджъри и предприемачи с опит. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

На 1 и 2 юни ще се проведе петото издание на Академия за иновации. Събитието се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и неправителствената организация "Обединени идеи за България" в партньорство с водещи университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия. Хакатонът е насочен към студенти, които ще имат възможност да разработят идеите си под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги в три категории: "Изобретения на бъдещето", "Дигитални иновации" и "Социални решения". Надпреварата ще се състои в литературен клуб "Перото" в НДК под менторството на жури, в което влизат представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност. Участието е напълно безплатно. Предварителната регистрация както за индивидуални участници, така и за екипи (до 5 души всеки) е отворена до 20 май. Презентациите и журирането ще започнат на 2 юни от 14:00 ч. в "Перото". Голямата награда за отбора победител е 10 хил. лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на инициативата. Повече информация може да намерите на сайта на Академията.

Райфайзенбанк България стартира кандидатстването за регионалното предизвикателство в рамките на финтех акселератора Elevator Lab. Българските стартъпи могат да кандидатстват на сайта на конкурса от 1 май до 17 юни 2018 г., като представят своите иновативни идеи и решения в сферата на анализ на данни, корпоративно банкиране, инвестиционни технологии, ново потребителско преживяване в офиса, отворено банкиране и технологии, свързани с регулациите. Победителят в регионалното предизвикателство ще бъде определен в началото на юли, когато на специална церемония най-добрите пет проекта ще бъдат представени пред журито на Elevator Lab Challenge в България. Освен право на участие в глобалното състезание българският победител получава и парична награда от 5 хил. евро. Детайли за надпреварата вижте тук.

Обучения
"Кариери" и Шефийлдският университет организират практически уебинар "Накарайте мениджмънта да слуша" за ефективно представяне на бизнес казуси. Уебинарът е предназначен за хора, които искат да "продадат" идеите си на своите ръководители, колеги или клиенти. Лектор ще бъде д-р Лесли Самози, академичен директор на MBA програмата на Шефийлдския университет. Презентацията му ще бъде на английски език, като в края ѝ участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси. Събитието се организира във връзка с конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Уебинарът ще се проведе на 10 май от 17:30 ч. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Събития
Бизнес училища от цял свят ще представят MBA програмите си в София на 12 май в двадесетото издание на Access MBA Tour в хотел "Интерконтинентал" (бивш "Радисън"). То е част от пролетната програма на Access MBA, която включва 125 международни бизнес университета и се провежда в 34 града по целия свят. По време на изложението всеки посетител и кандидат за MBA преминава през процес на предварителен подбор и оценка от експерти, за да се определи коя програма е най-подходяща за неговите кариерни цели. За всеки кандидат, който получава достъп, се изготвя индивидуална програма на събитието, която включва поредица от 25-минутни лични срещи с представители на различни бизнес училища. Участниците могат да разчитат и на помощ за подготовката си за кандидатстване, да получат информация за входящите тестове GMAT, GRE, TOEFL, IELTS, както и за наличните опции за финансиране на обучението, които тази година възлизат на обща стойност над 2 млн. евро. Те ще могат да научат повече и за процеса на прием в MBA програмите, както и да се включат в панелни дискусии с представители на университетите и техни бивши възпитаници. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация поне пет дни преди форума. Повече информация за Access MBA можете да намерите на сайта на изложението.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Строителна компания STRABAG обявява свободна позиция за стажант пътно строителство в гр. София. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо чрез попълване на формуляр. Повече информация може да намерите на Karieri.bg или тук.

Kaulfland България стартира програма за подготовка на млади кадри "Управители на бъдещето". Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят своя автобиография чрез страницата на Kaulfland или на recruitment@kaulfland.bg. Допълнителна информация може да откриете тук.

Британският съвет IELTS, Асоциацията ISIC и StudyPortals организират конкурс за стипендия "The Global Study Awards 2018". За да кандидатствате, трябва да попълните формуляр, а крайният срок е 20 юли 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Telus International организира конкурс за есе на чужд език "TELUS Adventure 2018" или история в снимки. Повече информация за конкурса може да намерите на страницата на Telus.

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) удължава срока за подаване на проекти за конкурса "PR Приз 2018" до 28 април. Повече информация за условията може да намерите тук. Кандидатства се чрез попълването на формуляр.

Red Bull организира състезание за направата на безмоторни самоделни колички - "Red Bull Soapbox". Желаещите може да кандидатстват чрез попълване на формуляр до 15 юли 2018 г. Повече информация за надпреварата може да намерите на страницата на Red Bull Soapbox.

356labs организира обучението "В света на презентациите с Ангел Искрев!". Повече информация може да намерите на страницата на събитието.

DEV.bg организира "Enterprise или startup? Кое е по-добре за мен?". Събитието е безплатно, но е нужна задължителна регистрация. Събитието ще се проведе в betahaus Sofia на 26 април от 19:15 часа. Повече информация вижте на страницата на събитието.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly