С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (8-13 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

CityCash обявява платена стажантска програма за отдел "Човешки ресурси" в София. Стажантът ще трябва да администрира и обработва документация, свързана с персонала, да съдейства в процеса по подбор на нови служители, да подготвя презентации, да изготвя справки и да внася свежи идеи в работата на компанията. Кандидатите трябва да имат завършено висше образование в областта на човешките ресурси, да нямат много опит по специалността си, да са на възраст до 29 години, да имат постоянен адрес в София, да са амбициозни и комуникативни личности. Стажът, който ще продължи 6 месеца, включва възнаграждение от 1008 лв. бруто на месец за 8-часов работен ден. Кандидатства се със CV на hr@citycash.bg до 30 май 2018 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Стипендии

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2018 г. ще се проведе третото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени три стипендии – всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си, стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2013 г. и 31 юли 2018 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет към 15 август 2018 с начална дата на курса на обучение през 2018 и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 500 думи до 8 юни 2018 г. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Конкурси

"Клийнтех България" и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организират конкурса "Ти си бъдещето". Инициативата поставя на фокус устойчивите бизнес практики в сферата на кръговата икономика в българските организации. В предизвикателството могат да участват мениджъри от различни сфери на дейност, които трябва да споделят успешни практики на техните организации за ефективно използване на природните ресурси чрез намаляване повторно потребление, преработка и трансформация на масовите отпадъци в нов ресурс. Регистрацията за участие вече е отворена, а крайният срок за кандидатстване е 15 май 2018 година. Награждаването ще се състои на 18 май на бизнес форум "Кръгова икономика и чисти технологии", който е част от официалната програма на председателството на България на Съвета на ЕС. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

EIT Health удължава срока за кандидатстване в конкурса за стартъпи InnoStars Awards до 15 май. Инициативата е насочена към микро- и малки предприятия, спинофи и стартъпи в секторите на здравеопазването и IT, които вече имат прототип или минимум жизнеспособен продукт (MVP). Одобрените кандидатури ще получат менторство и обучение, както и безвъзмездно финансиране в размер на 8 хил. евро. Средствата се определят за бизнес развитие, регистрация на продукта, писане на бизнес план и за придобиване на предприемачески опит в реална среда от група експерти. Първите три най-успешни екипи ще получат 60 хил. евро. Победителят получава 25 хил. евро, втората награда е 20 хил. евро, а третият отбор получава 15 хил. евро, за да разработи своя продукт или прототип. Първите 6 отбора могат да представят своите проекти на международно жури, включващо представители на основните партньори на EIT Health. Начините на кандидатстване и повече информация може да намерите на сайта на инициативата.

Фестивалният и конгресен център – Варна (ФКЦ) организира конкурс за плакат на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост". В конкурса имат право да участват студенти и ученици до 35 години. Плакатите/рисунките трябва да са авторски, на тема "Любовта е лудост", да съдържат надписа "Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" или International Film Festival "LOVE IS FOLLY" и да са с размери 50 х 70 см. Творбите трябва да се представят на място във ФКЦ или да се изпратят на адрес: Фестивален и конгресен център, бул. "Сливница" № 2, Варна 9000 до 15 юли 2018 г. Всички плакати ще бъдат изложени във фоайетата на ФКЦ по време на фестивала, който ще се проведе от 24 август до 2 септември тази година. Преди откриването на "Любовта е лудост" - от 24 юли до 24 август, творбите ще бъдат поместени във Facebook страницата на фестивала, където всеки ще има възможност да гласува за избрания от него плакат. Победителят ще получи награда в размер на 300 лв., а по 100 лв. ще получат двама от участниците, които станат фаворити на гостите на фестивала и на акредитираните журналисти. Наградите ще бъдат връчени на победителите на официалното закриване на "Любовта е лудост" на 31 август. Допълнително информация може да откриете на страницата на конкурса.
"Капитал" и "Кариери" дават официален старт на новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Крайният срок за кандидатстване и номиниране е 27 май. Финалистите ще получат не само повече публичност за своите успехи и инициативите, по които работят и подкрепят, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield. Общият награден фонд тази година достига 29 900 евро. Първите 10 кандидати ще получат и 3-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал". Финалистите получават EMBA стипендии на стойност 29 900 евро. Целта на формата е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години включително, да работят в България, да са на мениджърска позиция или да имат собствен бизнес, минимум 3 години трудов и минимум 2 години управленски опит. Те трябва да владеят английски свободно, понеже това е и езикът, на който се провежда процесът на кандидатстване и оценка. Конкурсът дава възможност както за директно кандидатстване, така и за номинации, като и в двата случая се използват онлайн формуляри. Участниците ще бъдат оценявани както по документи, така и след интервюта с жури от утвърдени мениджъри и предприемачи с опит. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

"Лидл България" обявява второто издание на "Ти и Лидл за по-добър живот". Граждански организации могат да кандидатстват със свои проекти, подавайки предложенията си на стойност до 10 хил. лв. до 20 юни. Целта на инициативата, която се реализира в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум, е да допринесе за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот в различните региони в страната. Получените проекти ще бъдат оценявани на три етапа и ще преминат през проверка за наличност на изискваната документация, оценка по качествени критерии, включително устойчивост, иновативност и значимост на идеята за местните общности. Всички одобрени проекти ще бъдат оценявани от експертно жури. В третия етап избраните проекти ще се разгледат и оценят от служителите на "Лидл България". Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Целта на събитието е да отличи и награди най-добрите материали по актуални въпроси и проблеми на днешния свят, а темата на тазгодишното издание е "Дигиталното бъдеще на градовете, индустрията и енергетиката". Конкурсът ще се проведе в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа и в него могат да участват както печатни, така и онлайн и електронни медии. Основната цел на съревнованието е да отличи най-добрите медийни материали по темата и да насърчи общуването между журналисти от региона. Материалите трябва да са излъчени или публикувани между 1 октомври 2017 г. и 14 август 2018 г. Те трябва да отразяват в дълбочина темата в национален или международен контекст. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., а кандидатурите трябва да бъдат изпращани на pressaward.bg@siemens.com. Изпратените материали ще бъдат оценявани от експертно жури. Трите най-добри журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат наградени по време на гала вечеря. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.

Обучения
"Кариери" и Шефийлдският университет организират практически уебинар за ефективно представяне на бизнес казуси, предназначен за хора, които искат да "продадат" идеите си на своите ръководители, колеги или клиенти. Лектор ще бъде д-р Лесли Самози, академичен директор на MBA програмата на Шефийлдския университет. Презентацията му ще бъде на английски език, като в края ѝ участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси. Събитието се организира във връзка с конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Уебинарът ще се проведе на 10 май от 17:30 часа. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha .NET. Обучението е подходящо за желаещите да усвоят .Net и да стартират успешно кариера в IT сектора. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 5 юни, а след това трябва да се премине онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране, който изисква базови познания с език на програмиране по избор на кандидата: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 2 юли. Подробности може да намерите тук.

Събития

Философско-историческият факултет (ФИФ) на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" организира кръгла маса за професиите на бъдещето. Целта на организаторите е да се представят и обсъдят новите форми на обучение, които ще подготвят младите хора за професиите на бъдещето. Актуалната тема ще събере университетски и училищни преподаватели от редица пловдивски учебни заведения и организации. По време на кръглата маса ръководители на катедри във ФИФ ще представят нови и вече утвърдени бакалавърски програми, а работодатели, сред които общински предприятия и дирекции, ще разкажат как възпитаници на ПУ "Паисий Хилендарски" се реализират в избраната професия. Форумът ще се проведе на 9 май (сряда), от 10:30 ч. в малката конферентна зала на ДК "Борис Христов". Входът е свободен, а предварителна регистрация не е нужна. Повече информация може да намерите на страницата на ПУ.

Telerik Academy организира събитие, посветено на възможностите за кариерна реализация с .NET. Кариерната вечер ще се проведе на 17 май от 19:00 ч. в обучителния център на Академията в Campus X (ж.к. Младост 1А, София) и е насочена към всички, които са заинтересовани да се включат в обучителната програма Alpha .NET и искат да стартират професионалната си реализация в софтуерната индустрия. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

"Кариери в бяло" организира изложения за работа в сферата на здравеопазването на 12 май във Варна и на 13 май в София. Събитието е посветено на лекари специалисти, специализанти, лекари от дентална медицина, общопрактикуващи медици, физиотерапевти, медицински сестри, специалисти по здравеопазване и други в сферата, които търсят нови възможности за работа. Освен оферти от България на изложението ще бъдат представени такива от медицински заведения от Германия, Франция, Швеция, Дания, Норвегия и Обединеното кралство. Организаторите съветват кандидатите да носят със себе си автобиография, за да кандидатстват за най-добрите оферти още на място. Изложението във Варна ще започне в 10:00 ч. в хотел "Черно море", а в столицата събитието е със същия начален час в хотел "Рамада". Входът е безплатен. Повече информация за изложенията може да намерите тук.

"Ай Си Еф България" организира редица събития по време на международната седмица на коучинга с тема "Аз създавам бъдещето – пътят на лидера чрез коучинг подход". Целта на инициативата е да повиши разбирането на широката публика за ползите от работата с професионален коуч и да демонстрира ефекта от коучинг процеса. От 7 до 13 май 2018 г. с подкрепата на различни организации ще се организират отворени събития с безплатни демонстрации и лекции, за да се даде възможност на всеки да опита лично ползите от него. Различните събития могат да бъдат разгледани на сайта на инициативата или на Facebook страницата. Участието е безплатно, като може да се участва на повече от едно събитие, но е необходима предварителна регистрация.
Бизнес училища от цял свят ще представят MBA програмите си в София на 12 май в двадесетото издание на Access MBA Tour в хотел "Интерконтинентал" (бивш "Радисън"). То е част от пролетната програма на Access MBA, която включва 125 международни бизнес университета и се провежда в 34 града по целия свят. По време на изложението всеки посетител и кандидат за MBA преминава през процес на предварителен подбор и оценка от експерти, за да се определи коя програма е най-подходяща за неговите кариерни цели. За всеки кандидат, който получава достъп, се изготвя индивидуална програма на събитието, която включва поредица от 25-минутни лични срещи с представители на различни бизнес училища. Участниците могат да разчитат и на помощ за подготовката си за кандидатстване, да получат информация за входящите тестове GMAT, GRE, TOEFL, IELTS, както и за наличните опции за финансиране на обучението, които тази година възлизат на обща стойност над 2 млн. евро. Те ще могат да научат повече и за процеса на прием в MBA програмите, както и да се включат в панелни дискусии с представители на университетите и техни бивши възпитаници. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация поне пет дни преди форума. Повече информация за Access MBA можете да намерите на сайта на изложението.

356labs организира "Facebook Live: Вие питате, ние отговаряме!" на 15 март от 19:30 часа. Всеки, който има презентационен въпрос, може да го зададе, а специалистите от организацията ще отговорят на него в рамките на час. Въпросите могат да бъдат задавани както като коментар на страницата на събитието, така и по време на лайв излъчването. Лектор ще бъде основателят на 356labs Боби Христов. Участието е безплатно и не изисква регистрация.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.


Дистрибуторската компания Matrix IT Global and Services Bulgaria търси стажант за планиране на събития и административна практика. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо на jobs@matrix-global.info. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Lidl България обявява стажантска програма за отдел човешки ресурси в с. Равно поле, общ. Елин Пелин. Кандидатства се чрез попълване на онлайн формуляр с приложена автобиография, а крайната дата е 10 май 2018 г. Повече информация може да намерите на страницата на Karieri.bg.

"Силвър Стар" търси стажант инженер за автобуси "Мерцедес-Бенц" и "Сетра" за офиса си в София. За кандидатстване е нужно CV и снимка на careers@silverstar.bg до 24 май 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

"Вилмат Холдинг" набира стажант електропроектант. Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV на jobs@vilmat.com до 9 май 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Roma Edication Fund предлага стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход. Желаещите да кандидатстват трябва да се регистрират до 15 май 2018 г. Подробности за инициативата може да намерите на страницата на организацията.

На 1 и 2 юни ще се проведе петото издание на Академия за иновации. Предварителната регистрация както за индивидуални участници, така и за екипи (до 5 души всеки) е отворена до 20 май. Презентациите и журирането ще започнат на 2 юни от 14:00 ч. в "Перото". Повече информация може да намерите на сайта на Академията.

Райфайзенбанк България стартира кандидатстването за регионалното предизвикателство в рамките на Elevator Lab – най-големите финтех акселератор за региона на Централна и Източна Европа. Българските стартъпи могат да кандидатстват на сайта на конкурса от 1 май до 17 юни 2018 г. Детайли за надпреварата вижте тук.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly