С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (28 май - 3 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Капитал" набира кандидати за лятната си стажантска програма. Избраните стажанти ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 31 май на имейл адрес: pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Фондация "Reach for Change България" търси стажант "Комуникации и програми". Стажантът ще бъде въвлечен в ежедневната работа на организацията и ще получи практически опит чрез различни задачи, свързани със създаването на съдържание и поддържане на контакт със социалните предприемачи, с които работи фондацията. Стажантът ще съдейства при планирането и организирането на събития, създаването на комуникационни планове, поддържането и разработването на профили в социалните мрежи, изработката на материали и бюлетини. Кандидатите трябва да притежават знания и умения по PR, маркетинг, работа със социалните мрежи и базови умения при организирането на събития. Освен това трябва да имат отлични комуникативни умения и да владеят английски език на ниво поне B2. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване живота на деца и младежи. Стажът е неплатен, с гъвкаво работно време. Ангажиментът на стажанта ще бъде поне 20 часа присъствие седмично за период от минимум 3 месеца. За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 10 юни на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

"Алианц България Холдинг" обявява свободна стажантска позиция в Управление "Ликвидация на щети". Участниците в стажантската програма ще трябва да комуникират с клиенти по определени проблеми, да обработват щети и да калкулират обезщетения, като следят за спазването на изискванията и стандартите на компанията, да обръщат внимание на детайлите и да работят със специализирани софтуери за регистрация. Кандидатите трябва да са студенти предпоследна или последна година, да обичат предизвикателствата, да умеят да комуникират с различни хора и да намират общ език с тях, да притежават добри познания за работа с офис пакет (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint) и да ползват английски език на работно ниво. Стажът е платен и ще се провежда на 4-часов работен ден. На студентите с най-добро представяне ще бъде предложена възможност за работа в компанията. Кандидатства се с автобиография до 15 юни на malina.djekova@allianz.bg. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Подробности за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

За четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) стартира стажантска програма "Оставаме в България". Инициативата е насочена към младите професионалисти, които искат да навлязат в света на бизнеса, да получат възможности за развитие и стимул за реализация в България. Програмата предлага възможности за стаж в различни икономически сектори - финанси, публична администрация, енергетика, здравеопазване и т.н. В четвъртото издание на инициативата могат да участват стажанти от компаниите членки на Съвета, които за целта трябва да изпратят свое есе на тема "Моят успешен стаж в България". За победителите, които ще бъдат обявени през септември, са предвидени множество награди като стажове, обучения, посещения във фирми членки, участия в специално организирани събития и др. Голямата награда, която ще получат двамата победители, е посещение в Европейския парламент по покана на г-жа Ева Майдел. Материалите трябва да бъдат изпратени чрез платформата на "Оставаме в България" на сайта www.womeninbusiness.bg, раздел "Проекти" - Стажантска инициатива 2018. Крайният срок за участие е 13 юли. Повече за инициативата може да откриете тук.

Стипендии

TELUS International отвори втори прием за инициативата си за социално значими проекти, разрешаващи проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда, които да финансира. В програмата могат да кандидатстват неправителствени организации, като изпратят проектите си чрез онлайн формуляр до 4 юни 2018 г. Членовете на борда на компанията ще оценят проектите и ще разпределят сумата от 150 хил. лв. между всички одобрени организации. Повече информация може да намерите на страницата на TELUS.

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2018 г. ще се проведе третото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени 3 стипендии – всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2013 г. и 31 юли 2018 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет към 15 август 2018 г. с начална дата на курса на обучение през 2018 г. и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 500 думи до 8 юни 2018 г. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Сдружение "Талантс" провежда младежки конкурс за есе и творческа концепция за постер на тема "Европредседателството и Аз". Инициативата е част от проекта "Младежите и Европредседателството", който е насочен към младежи и цели повишаване на осведомеността и заемането на информирана гражданска позиция от тях относно дейностите в град София, свързани с провеждането на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Всеки участник с есе трябва да представи до 3 свои текста до 2 стандартни страници, написани на компютър, шрифт Times New Roman, размер на буквите 12, двустранно равнен. Проектът за постер се изпраща като файл за печат в pdf или jpeg формат с големина 100x70 cм. Към самия файл по желание може да има концепция/обяснение на проекта до максимум 1 страница. Заедно с това трябва да бъде попълнена и изпратена декларация за участие. Творенията с документите трябва да бъдат изпратени на talants.foundation@gmail.com до 10 юни. Най-добрите предложения, избрани от журито, ще бъдат наградени с предметни награди, отпечатани и включени във временна изложба. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Конкурси
Академия "Градът" обявява конкурс съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Инициативата е насочена към български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Целта е да се популяризират идейни проекти на младите архитекти и инженери по света и в България, както и да се осъществи професионалната връзка между поколенията. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории. Различните категории са: "Градът – градска среда и инфраструктура", "Градът – сгради и вътрешни пространства", "Градът – културно-историческо наследство", "Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти". Крайният срок за регистрация на идейни проекти в конкурса в категория е 14 юни 2018 г. Разработките се подават на submissions@thecityacademyawards.bg чрез dox.bg или друг файл организатор сайт. Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти, инженери и представители на водещи компании в сектора, а критериите за оценяване са иновативност, реализуемост, социално значение и презентация. Изложбата с участващите проекти и награждаването на отличените ще се състои на 12 юли 2018 г. в Sofia Event Center. Повече информация за конкурса "Градът" може да намерите тук.

Обучения
В България от 12 до 19 август в базата на Американския университет в Благоевград ще се проведе международната лятна програма "Форум глобални лидери". Инициативата, на която "Кариери" е медиен партньор, има за цел да подготви ефективни и иновативни лидери в различни области за предизвикателствата в публичния, неправителствен и частен сектор. Тя е част от международната мрежа за подготовка на млади лидери PGLF, като академиите се осъществяват още в Русия, Хърватия, Йордания и Бразилия. Програмата е насочена към студенти и млади професионалисти, които желаят да развият лидерските си умения. Част от курсовете включват умения за влияние и водене на преговори, презентационни умения и говорене пред публика, ефективно вземане на решения, лидерство и комуникация, подготовка за интервюта за работа, психология на глобалното лидерство и др. Обученията ще включват симулации, работа в групи и проекти под менторството на водещи професори от топ университети като Джорджтаун, Оксфорд и Сорбоната, както и гост-лектори от България. Изискванията към кандидатите за участие в академията са да бъдат между 18 и 35 години, да владеят английски поне на ниво B2, да не са участвали преди това в събития на PGLF в България и да имат лидерски аспирации в публичния, неправителствения или частния сектор. Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр до 1 юни 2018 г. (ако се нуждаят от виза) или до 16 юли 2018 г. (в случай че нямат нужда от виза за пребиваването си в България). Кандидатурите се преглеждат по реда на получаването им. Повече информация може да намерите на страницата на "Форум глобални лидери".

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha .NET. Обучението е подходящо за желаещите да усвоят .Net и да стартират успешно кариера в IT сектора. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 5 юни, а след това трябва да се премине онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране, който изисква базови познания с език на програмиране по избор на кандидата: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 2 юли. Подробности може да намерите тук.

Събития

356labs организира безплатен семинар на тема "Да презентираш на конференции. Как?" на 29 май от 19:00 ч. На лекцията, която ще бъде водена от Борис Христов, ще бъдат разгледани въпросите как успешно да говорим на конференция в България, а също и извън, как да намерим правилната конференция за нас, как да създадем заглавие на презентацията и как въобще да се подготвим. Събитието ще се проведе на адрес: София, ул. "Ангел Кънчев" 3. Входът е свободен, а регистрация не е нужна. Повече за семинара може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица
Повече информация за тях можете да намерите тук

"Вилмат Холдинг" набира стажант електропроектант. Участниците в програмата ще бъдат обучавани в сферата на архитектурата и дизайна и ще участват в реални условия от дейността на фирмата. Кандидатства се със CV на jobs@vilmat.com до 29 май 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Британският съвет IELTS, Асоциацията ISIC и StudyPortals организират конкурс за стипендия "The Global Study Awards 2018". За да кандидатствате, трябва да попълните формуляр, а крайният срок е 20 юли 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Фондацията към Международната коуч федерация дава старт на глобалната инициатива Ignite за предоставяне на про коучинг на организации в сферата на образованието. За повече информация може да се обърнете към координаторите на проекта в България - Теодора Каменова (teodora.kamenova@icfbulgaria.org) или Вероника Михайлова (veronika.mihaylova@icfbulgaria.org). Детайли за инициативата може да намерите тук.

FMI Club и DEV.BG организират "Стартирай успешно твоята кариера" на 31 май от 18 часа във сградата на Факултетът по математика и информатика към СУ. Входът е свободен, а повече информация може да намерите на страницата на събитието във Facebook.

Асоциацията за подкрепа на децата в партньорство с "Ротари" клуб организират първата в България Лятна академия за деца-таланти, която ще се проведе от 6 до 13 септември на Слънчев бряг. Материалите се изпращат до 15 юни на apd@apd.bg или като лично съобщение на страницата на Асоциацията за подкрепа на децата във Facebook. Повече информация за лятната академия може да намерите тук.

Saatchi&Saatchi и ВУЗФ организират лекция на тема "Как да убием идеята си?" на 28 май от 19 часа в betahaus Sofia. Входът е безплатен, нужна е само предварителна регистрация.

На 5 и 6 юни 2018 г. ще се проведе "Форум на кариерното развитие" във Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски". Подробна информация може да намерите тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly