С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (4-10 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Experian Bulgaria организира лятна практика за студенти в сферата на финансите и бизнеса. Кандидатите трябва да са бакалаври след втори курс и магистри по математика, иконометрия, статистика, финанси или сходна специалност. В лятната практика участниците ще създават финансов модел, оценяващ кредитния риск, ще се научат кога и как бизнес логиката взема превес над статистиката и ще имат възможност да приложат знанията си по статистика, придобити в университета. Самата програма се състои от 10 сесии, които включват увод в оценката на кредитния риск и използването на Model Development Studio, начален анализ на предоставените данни, създаване и оценка на модел за разграничаване между добри и лоши платци и други. Всички материали по време на практиката са на английски и е необходимо добро владеене на езика. Програмата ще се проведе между 9 и 20 юли 2018 г. – по 4 часа на ден, от 9:30 до 13:30 ч. в офиса на Experian (София, бул. "Цариградско шосе" 115 Г). Кандидатства се с попълване на онлайн формуляр до 11 юни. Повече информация за практиката може да намерите тук.

"Алианц България Холдинг" търси стажанти за отдел Управление "Ликвидация на щети". Участниците в стажантската програма ще трябва да комуникират с клиенти по телефона по определени проблеми, да обработват щети и да калкулират обезщетения, както и да работят със специализирани софтуери за регистрация. Стажантите ще трябва да подпомагат дейността по изготвянето на репорти, касаещи дейността по ликвидация на щети. Кандидатите трябва да са студенти предпоследна или последна година, да умеят да комуникират с различни хора, да притежават добри познания при работа с офис пакет (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint) и да ползват английски език на работно ниво. С предимство ще бъдат студенти, учещи в Техническия университет в София. Стажът е платен с работно време по взаимно договаряне. На първите 3-ма отличили се студенти ще бъде предложена възможност за работа в компанията. Кандидатства се с автобиография и мотивационно писмо до 23 юни 2018 г. на: malina.djekova@allianz.bg. Подробности за стажантската програма може да намерите на тук.

Стипендии

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2018 г. ще се проведе третото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени три стипендии – всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си, стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2013 г. и 31 юли 2018 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет към 15 август 2018 с начална дата на курса на обучение през 2018 и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 500 думи до 8 юни 2018 г. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Конкурси
Академия "Градът" обявява конкурс съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Инициативата е насочена към български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Целта е да се популяризират идейни проекти на младите архитекти и инженери по света и в България, както и да се осъществи професионалната връзка между поколенията. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории. Различните категории са: "Градът – градска среда и инфраструктура", "Градът – сгради и вътрешни пространства", "Градът – културно-историческо наследство", "Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти". Крайният срок за регистрация на идейни проекти в конкурса в категория е 14 юни 2018 г. Разработките се подават на submissions@thecityacademyawards.bg чрез dox.bg или друг файл организатор сайт. Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти, инженери и представители на водещи компании в сектора, а критериите за оценяване са иновативност, реализуемост, социално значение и презентация. Изложбата с участващите проекти и награждаването на отличените ще се състои на 12 юли 2018 г. в Sofia Event Center. Повече информация за конкурса "Градът" може да намерите тук.

Българско кино общество обявява старт на 16-тото издание на ежегодния национален конкурс за сценарий на късометражен филм. Тазгодишното издание е посветено на темата "Герой" и може да се интерпретира по всякакъв начин. Целта на конкурса е да подпомогне млади български сценаристи и режисьори в реализацията на техните творби. Могат да кандидатстват автори до 35-годишна възраст, които трябва да предоставят текстове с дължина до 20 000 печатни знака, за всички видове филми – игрални, анимационни, документални, експериментални. Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оценява проектите. Отличията ще бъдат връчени през месец септември, сред които са "Наградата за най-добър сценарий" в размер на 1000 лв. и "Награда за най-добър филмов проект". Крайният срок за участие е 31 юли 2018 г., а пълният регламент на конкурса и формулярът за участие може да бъдат намерени тук.

Генерална дирекция "Регионална и градска политика" на Европейската комисия организира конкурс за студенти по журналистика Youth4Regions. Участниците трябва да изпратят авторска статия (400 - 1000 думи) на английски език, в която да представят по оригинален начин проект, който е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие или от Европейския кохезионен фонд и допринася са постигането на устойчив растеж. С предимство са проекти, които създават нови работни места, подобряват качеството на живот и подпомагат устойчивото развитие. Победителите в конкурса ще получат покана за участие в медийната програма по време на Европейската седмица на регионите и градовете от 8 до 11 октомври в Брюксел, в която ще се включат над 150 журналисти. Крайният срок за кандидатстване е 29 юни 2018 г. Подробна информация може да откриете тук.

Обучения
В България от 12 до 19 август в базата на Американския университет в Благоевград ще се проведе международната лятна програма "Форум глобални лидери". Инициативата, на която "Кариери" е медиен партньор, има за цел да подготви ефективни и иновативни лидери в различни области за предизвикателствата в публичния, неправителствен и частен сектор. Тя е част от международната мрежа за подготовка на млади лидери PGLF, като академиите се осъществяват още в Русия, Хърватия, Йордания и Бразилия. Програмата е насочена към студенти и млади професионалисти, които желаят да развият лидерските си умения. Част от курсовете включват умения за влияние и водене на преговори, презентационни умения и говорене пред публика, ефективно вземане на решения, лидерство и комуникация, подготовка за интервюта за работа, психология на глобалното лидерство и др. Обученията ще включват симулации, работа в групи и проекти под менторството на водещи професори от топ университети като Джорджтаун, Оксфорд и Сорбоната, както и гост-лектори от България. Изискванията към кандидатите за участие в академията са да бъдат между 18 и 35 години, да владеят английски поне на ниво B2, да не са участвали преди това в събития на PGLF в България и да имат лидерски аспирации в публичния, неправителствения или частния сектор. Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр до 1 юни 2018 г. (ако се нуждаят от виза) или до 16 юли 2018 г. (в случай че нямат нужда от виза за пребиваването си в България). Кандидатурите се преглеждат по реда на получаването им. Повече информация може да намерите на страницата на "Форум глобални лидери".

"Заедно в час" започна набирането на ученици за своята безплатна Лятна академия за успех и забавление в София. Инициативата се провежда за осма поредна година и е предназначена за ученици от 1 до 12 клас. Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети, да направи лятото им много по-смислено със забавни преживявания, нови контакти и развити умения. Часовете по време на академията ще бъдат водени от новите учители по програма "Заедно в час". Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. По време на академията, "Заедно в час" осигурява на учениците безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания, специални забавни събития – игри и занимания, както и сертификат за успешно редовните ученици в края на лятното приключение. Тя ще се провежда в рамките на три седмици - от 30 юли до 16 август, всеки делничен ден от 9:00 ч. до 12:30 ч. в две столични училища - 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в кв. "Люлин" и 125 СУ "Боян Пенев" в кв. "Младост". Записването за ученици е отворено до 15 юни на сайта на "Заедно в час". Допълнително информация може да намерите тук или тук.

Събития

На 5 и 6 юни 2018 г. ще се проведе Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика (ФМИ) към СУ "Св. Климент Охридски". Организатори на форума са Кариерен център към ФМИ и фондация "Работилница за граждански инициативи" с финансовата подкрепа на SAP Labs Bulgaria. Събитието, на което ще участват близо 70 фирми, цели да срещне студентите с водещи компании в сферата на информационните технологии и точните науки и да им предостави възможности за развитие и професионална реализация. Освен интервюта със студенти, по време на събитието ще се провеждат и фирмени презентации и уъркшопи в зала 326 на ФМИ. Събитието ще се проведе на открито в градината на факултета на адрес: бул. "Джеймз Баучер" 5. Подробна информация може да намерите тук. За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на Кариерния център на ФМИ (тел.: 02 8161 589 , e-mail: career@fmi.uni-sofia.bg).

DEV.BG организира на 11 юни от 19:30 ч. в betahaus Sofia "Работен процес при експерименти с машинно самообучение". Участниците ще разберат как се случва процесът при първоначален анализ при итеративни експерименти с модели, ще бъдат разгледани и инструментариум за пускане в продукция и много други теми. Лектори ще бъдат Лъчезар Божков, който учи машинно обучение в Португалия, а след това работи като ML Engineer в HyperScience и по-късно като Lead за Receipt Bank, и Стефан Кънчев, който е програмист и непрестанно гони качество в кода, а освен това знае много езици за програмиране. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Детайли за събитието може да откриете тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Комуникации и програми". За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 10 юни на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

За четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) стартира Националната стажантска програма "Оставаме в България". Крайният срок за участие е 13 юли. Повече за инициативата може да откриете тук.

TELUS International отвори втори прием за инициативата, в която търси социално значими проекти, разрешаващи проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда, които да финансира. Повече информация за инициативата може да намерите на страницата на TELUS.

Сдружение "Талантс" провежда младежки конкурс за есе и творческа концепция за постер на тема "Европредседателството и Аз". Творенията с документите трябва да бъдат изпратени на talants.foundation@gmail.com до 10 юни. Най-добрите предложения, избрани от журито, ще бъдат наградени с предметни награди, отпечатани и включени във временна изложба. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha .NET. Обучението е подходящо за желаещите да усвоят .Net и да стартират успешно кариера в IT сектора. Обучението стартира на 2 юли. Подробности може да намерите тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2018 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново. Декларация за поверителност ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2018 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly