С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (3 - 9 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Музикалният фестивал Terra nomadica набира стажанти за тазгодишното издание. Организаторите ще изберат десет души за "магове", които ще помогнат в подготовката и случването на фестивала. Те ще имат различни роли в зависимост от това с какво искат да помогнат. Желаещите трябва да изпратят своята кандидатура на имейл: no-madsland@hotmail.com, като тя трябва да включва кратък текст, описващ кандидата и с какво той или тя смята, че може да допринесе за фестивала. Повече може да намерите тук.

YOUTHub набира стажант за позицията координатор стажантска програма. Участникът ще трябва да отговаря за промотирането на стажантската програма на уебсайта и в социалните мрежи, за съблюдаването на кандидатурите на стажантите, за обучението и въвеждането в работата на всеки един стажант, за изграждането на екипност сред стажантите, както и да проследява изпълнението на работата от страна на стажантите по заложен вече стандарт и процедура и да подпомага процеса на избор на новите стажанти. Кандидатите трябва да имат свободно време както вечер, така и през деня, да искат и да обичат да работят с млади хора, да могат да работят със социалните мрежи, да ползват WordPress, Facebook pages и Mailchimp на сравнително добро ниво, както и да владеят английски език. Позицията няма срок и е неплатена, но изисква ангажираност и посещаване поне за 4 месеца. При приключване на на ангажимента участникът получава сертификат и препоръка от страна на основателите и управляващите организацията. Кандидатства се със CV на office@youthub.bg до 5 септември.

"Силвър Стар" търси стажант автомонтьор за автомобили или автобуси "Мерцедес-Бенц" и "Сетра" за офиса си във Варна. Кандидатите трябва да са бакалавър в IV курс или магистър по електрическа или техническа специалност, да притежават достатъчно теоретични познания в областта на автомобилите, отлични комуникативни способности и желание за развитие. Стажът ще се провежда на непълен работен ден, включва заплащане и ще продължи между 3 и 6 месеца. За кандидатстване е нужно CV и снимка на careers@silverstar.bg до 27 септември. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

TimeHeroes организира инициативата "Героите". Тя свързва каузи, нуждаещи се от подкрепа, с хора, които искат да дарят времето и уменията си. До 6 септември всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, неформални групи, фирми, младежки организации, журналисти, институции и други с особен принос за доброволческата култура в страната. На 27 септември на официална церемония за втора поредна година ще бъдат обявени имената на отличените в инициативата, които ще получат наградите за доброволчество "Героите". Повече информация може да намерите тук.

Cinelibri и Vivacom организират фотографския конкурс "Любов между редовете", който е част от програмата на четвъртото издание на кино-литературния фестивал Cinelibri. Всеки желаещ може да публикува до 3 авторски кадъра на страницата на официалното събитие във Facebook "Фотографски конкурс "Любов между редовете" или да ги изпрати като лично съобщение на страницата на CineLibri до 14 септември. Участие в конкурса могат да вземат всички, които имат желание да визуализират взаимното привличане между кино и литература. Десетте най-атрактивни фотографии ще бъдат разпространени дигитално, но най-вече ще бъдат включени в тематичната фотографска изложба "Любов между редовете", част от кино-литературния фестивал Cinelibri 2018, която ще се проведе в Градската градина на София пред Народния театър "Иван Вазов" в периода 1 - 20 октомври. Един от авторите на избраните за изложбата фотографии ще спечели и атрактивния фотоапарат за инстантни снимки Leica Sofort, придружен с плаки. Повече информация и пълните правила за участие може да намерите тук.

Обучения

"Сдружение 365" организира фестивал на ученето – Free Sofia School Fest. Инициативата цели да превърне София в място за споделяне и учене, където хора с опит ще предадат знанието си на участниците, използвайки за класни стаи градските пространства. На фестивала, който ще е на 15 септември, организаторите са подготвили едни по-нестандартни и увлекателни практични обучения, които ще бъдат представени в 30-минутни рамки из 8 локации из централната част на столицата. Желаещите ще имат възможност да обикалят из града и да се учат на място на неща, които са полезни, практични и са обвързани с градското измерение на София. "Учителите" ще бъдат хора, които не са подагози по образование, но са истински увлечени и опитни в темите, които ще представят. Участието е безплатно, а регистрация не е необходима. Подробности за обучителите, локациите на "класните стаи" и повече информация може да намерите на страницата на инициативата във Facebook.

Събития

Асоциация "Българска книга" организира шестото издание на "Алея на книгата – София" от 11 до 16 септември. По време на инициативата в 23 шатри ще се разположат над 60 български издателства, а на специална сцена на "Литературния кът" ще има културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. Официалното откриване е на 11 септември от 17:00 ч. в "Литературния кът" на събитието - до паметника на Алеко Константинов на софийската пешеходна улица "Витошка". Пътуващото книжно изложение ще бъде разположено през цялото време в центъра на София в пешеходния участък на булеварда - от пресечката с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска" и ще е с работно време от 10:00 до 20:00 ч. Входът е свободен за всички желаещи. Повече информация може да намерите тук.

APE - Апетит за образование чрез практика организира "Отворен форум по интереси". Събитието, което събира учени от различни научни дисциплини на едно място, позволява на всеки да демонстрира част от дейностите, които разработва на практика. Целта на мероприятието е да се запознаят повече хора с развойната дейност, която се извършва от българските учени, технологиите, които се използват от тях, и не на последно място да се привлече общественото внимание към науката и стратегическото значението, което има тя в развитието на всяко общество и подрастващото поколение. Демонстрациите, които ще бъдат проведени в различни направления като химия, биология, геология и география, астрономия, роботика, физика ботаника и спорт, ще дадат възможност на повече хора да видят света през различна гледна точка. Събитието ще се състои на 15 септември от 16:00 ч. в НДК. Входът на събитието е свободен, но след предварителна регистрация. Повече вижте в страницата на инициативата.
За 11-та поредна година сдружение "Тук-Там" и Back2BG.com, с медийната подкрепа на Karieri.bg организират най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина и работодатели, търсещи професионалисти – "Кариера в България. Защо не?". Тази година инициативата ще се състои на 20 септември в Интер Експо Център, София. Събитието е предназначено за студенти, специалисти и предприемачи, които търсят кариерно развитие в България. Тази година в изложението се включват над 90 топ компании, предоставящи възможности за реализация в България. Част от активностите по време на форума ще са кариерно изложение, конферентна програма с лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации и кариерни консултации. Освен лекциите и дискусиите през целия ден посетителите на събитието ще могат да се възползват и от различните дейности в нетуъркинг зоната на форума. Освен това те ще могат да си направят безплатно кариерна консултация, проверка на CV и тест за определяне нивото на владеене на език. Присъствието на изложението е безплатно, но е нужна предварителна регистрация със CV или LinkedIn профил на karieravbulgaria.com. Повече за инициативата и програмата на събитието може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Вистеон" стартира своята ежегодна "Инженерна академия". Желаещите може да подадат своето CV на bgcareer@visteon.com до 7 септември. Повече информация може да намерите тук.

Dev.bg организира на 4 септември от 19:30 часа Internet of Things: The Internet of Fails. Събитието ще се проведе в Work & Share Coworking Space на ул. "Тинтява" 15-17. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече вижте тук.

"Дни на кариерата" и JobTiger организират "Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и аутсорсинг 2018 – София". Повече може да откриете на страницата на събитието.

Техническият университет - София и център "Кариера и възпитаници (алумни)" организират традиционното изложение на компании - "Дни на кариерата". Повече информация за изложението и условията за участие за работодатели може да получите, като пишете на career@tu-sofia.bg или тук.

SAP Labs България в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират стипендиантската програма "Study IT First". Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени формуляр и декларации на konkurs@wcif-bg.org в срок до 10 октомври 2018 г. Документите за кандидатстване са достъпни от тук. Повече информация може да намерите тук.

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2018-2019 година. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври 2018 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly