С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (8 – 14 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Менторство

Стартира десетият сезон на менторската програма за ученици от 10-ти и 11-ти клас Аble Mentor. Младежите, които участват в инициативата на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), ще могат да работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца. Те ще имат възможност да избират между три направления - личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива. Целта на програмата е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения, като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие, като междувременно създава приятелства и дълготрайни контакти. За менторите тя е възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците, както и да развиват лидерския им потенциал, а също и да се срещнат с интересни хора. Кандидатстването за участие в програмата – както за менторите, така и за учениците, става през сайта на програмата до 5-ти октомври за София и Дупница, 7-ми за Благоевград, 14-ти за Шумен и 26-ти за Пазарджик, като е необходимо менторите да изпратят CV, а след това и да се явят на интервю, като целта е да се гарантира добрата работа и взаимодействие в менторските двойки. За да бъде валидна кандидатурата им, учениците пък трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с техните интереси и желания, и най-вече какъв проект искат да развиват в рамките на програмата. Повече информация можете да намерите на уебсайта или на Facebook страницата на инициативата.

Стипендии

Седем компании дават стипендии и бизнес казуси в alternative MBA (aMBA) на The Business Institute. По случай юбилея на програмата Vivacom, Harmonica, Baristo, IOW Bulgaria, Avon, Клуб Twisted Jiu Jitsu и "Дори Лукс" дават 30% стипендия за кандидат-участниците, които гласуват за бизнес казус на една от седемте компании, по който да се работи в предстоящите два семестъра на 10-тия випуск на аMBA. Самите казуси са реални предизвикателства, подадени от мениджъри - алумни на aMBA и The Business Institute. Работата с реални бизнес казуси е ключов елемент от съдържанието на aMBA. Този подход поставя наученото в практичен контекст и позволява да се проследят взаимовръзките между бизнес звената в компанията и тяхното влияние върху конкретния казус и обратно. аMBA започва на 23 октомври и e за бизнес практици, които търсят катализиране на своя потенциал и пряко приложение на нови умения в реалната работа, без "тежестта" на дипломата. Запознайте се с бизнес казусите и гласувайте за тях на сайта на The Business Institute. Крайният срок за кандидатстване за стипендиите е 14 октомври. Научете повече тук.

Конкурси

Paysafe Group организира първия глобален хакатон, който ще се състои в пет различни града. Хакатонът ще се проведе в пет ключови локации: София (България), Виена (Австрия), Хайдерабад (Индия), Монреал и Калгари (Канада). Целта на предизвикателството е да идентифицира нови идеи, таланти и иновации, които отговарят на смелите технологични амбиции на компанията. Глобалният хакатон е отворен за всички IT специалисти, които имат страст към технологиите и програмирането и търсят възможност да покажат изключителните си умения. Паралелно с възможността да спечелят голям награден фонд, те ще могат да обсъдят опциите за развитие на кариерата си в Paysafe. Всички заинтересовани участници трябва да се регистрират предварително тук. Глобалният хакатон на Paysafe ще бъде разделен на две части, които включват предизвикателства, посветени на Graph Theory и Dynamic Programming. Първата част се състои в онлайн предизвикателство, което ще се поведе от 8 до 20 октомври. Класиралите се на трите челни позиции ще получат парична награда в размер на съответно 3 хил. долара за първо място, 2 хил. долара за второ място и 1000 долара за трето място. Участниците, класирали се сред първите 50 места във всяка от петте локации, ще получат директна покана за втората част от хакатона, която ще се проведе на живо на 27 октомври на място в близост до офисите на Paysafe в петте локации. Участниците ще трябва да представят работата си пред жури, след като всички са приключили с предизвикателството. Всяка локация ще отличи отделен победител, който ще получи награда в размер на 5 хил. долара, а глобалният шампион ще бъде избран сред петте локални победители и ще спечели допълнителен награден фонд в размер на 20 хил. долара. Повече информация относно глобалния хакатон на Paysafe, включително предизвикателствата, правилата, локациите и регистрацията вижте тук.

Проектът "Истории с хубав край" търси интересни разкази по истински случаи, които да представляват различни гледни точки за това "Какво прави едно еротично преживяване история с хубав край?". Организаторът – социологът Маги Назер, цели всички разкази да се съберат в онлайн сборник, както и в хартиен вариант, за да се разшири полето ни за размишления и разговори с партньори, приятели и други относно това какво е възможно, "позволено", какво ни носи удоволствие и ни удовлетворява. Можете да споделите своята история чрез попълване на въпросника на страницата. Участието в проекта е доброволно и не е предмет на финансово възнаграждение. Можете да изберете дали да останете анонимни или да публикуват историята с име или прякор. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

"Телерик академия" обявява старт на приема за първите за 2019 г. Telerik Academy Alpha програми. Кандидатстването е отворено до 23 ноември за студенти и професионалисти, които искат да започнат кариера в областта на ИТ. Желаещите могат да избират между технологиите .NET и JavaScript. Програмите стартират на 2 януари 2019 г. и ще се провеждат в обучителния център на "Телерик академия" в София. Кандидатите е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на сайта на "Телерик академия", след което трябва да се явят на входен изпит с Java, а за .NET могат да избират между езиците C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Основните изисквания към кандидатите са да имат навършени 18 години, базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в IT сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик Академия".

Събития
Двудневното събитие Салон "Обучение и професионална реализация" ще срещне български младежи с представители на френски висши учебни заведения, франкофонски програми в България, както и с компании в различни области. Инициативата се организира от Френския институт и агенция "Campus France Париж" с медийното партньорство на "Кариери". Форумът, който ще се проведе на 26 и 27 октомври във Френския институт в София, е част от глобалната политика за популяризиране на френското висше образование и на франкофонските програми в България. То има за цел да засили диалога между висшите учебни заведения и фирмите, за да могат студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а завършилите млади специалисти да намерят подходящата работа. Салонът е насочен както към франкофони, така и към нефранкофони. В него могат да се включат ученици и студенти, които желаят да продължат образованието си във Франция или във франкофонските програми в България, както и студенти, търсещи професионален стаж, и дипломирани специалисти, които желаят да си намерят работа. По време на форума посетителите ще имат възможност да получат повече информация и за възможностите за стипендии и настаняване във Франция. За улесняване на комуникацията с френските представители на всеки щанд ще присъства асистент-преводач. Входът е свободен, но за среща с представителите на бизнеса е необходимо предварително онлайн записване. Повече информация за двудневната инициатива може да намерите тук.

Huawei търси да назначи нови служители в България. За целта компанията организира специално еднодневно събитие на отворените врати, което ще се проведе на 10 октомври в хотел "Балкан" в София. Програмата на събитието и отворените в момента позиции можете да видите тук. Независимо дали се интересувате от тях или от компанията като цяло, искате да се запознаете с локалния ѝ екип или да чуете интересни факти за работата с нея лично от регионалния ѝ директор "Човешки ресурси", компанията ви кани на специална среща с екипа си от 13:00 ч. Освен нея през целия ден може да получите информация за отворените позиции и първо интервю от специалисти по набиране на кадри от Adecco. Кандидатите могат да изпратят своите автобиографии и мотивационни писма и на адрес: Stela.Dimitrova@adecco.com.

Atos Bulgaria организира деветото издание на изложението "Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и аутсорсинг 2018 – София", което ще обиколи няколко български града. На него се дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии и телекомуникациите, да се срещнат с компаниите лидери в секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг и да открият своето ново работно място или възможност за стажантска програма. На 11 октомври събитието ще се проведе в хотел "Маринела" в София и ще започне от 10:00 ч., на 15 октомври - на Пловдивския панаир, а на 17 октомври ще посети Варна в Rosslyn Dimyat Hotel. От Atos Bulgaria организират и играта Atos Photo Hunter, в която всеки може да участва на място. Входът е свободен. Повече може да разберете тук и тук.
Второто издание на изложението за образование и кариера "Професии с бъдеще" ще се проведе на 20 октомври. Събитието, което се организира от медията за работа и кариерно развитие "Кариери" и консултантската компания за образование в чужбина Orange, ще се проведе от 10:30 ч. в хотел "Балкан". Изложението има за цел да помогне на младите хора да научат повече за професиите с перспектива и подходящото образование, което ще ги подготви за тях. В рамките на събитието професионалисти от различни сектори ще разкажат за професиите си, а специалисти от университети в Англия и Холандия ще представят своите програми, стипендии и възможности за кариера след дипломирането си. Сред професиите на фокус са инженер по роботика, предприемач, разработчик на игри и т.н., а университетите, които ще участват са UWE Bristol, Falmouth University, Американският университет в Благоевград, Coventry University. Водещ на събитието ще бъде влогърът Крис Захариев, който също ще разкаже за професионалните си занимания. Участието в изложението "Професии с бъдеще" е безплатно, нужна е само предварителна регистрация на сайта на събитието.
Френското посолство в България, френски висши учебни заведения и представители на франкофонските програми в България ще се срещнат с кандидат-студенти от Варна в рамките на новото издание на "Пътуващ салон на образованието". Събитието, на което "Кариери" е медиен партньор, ще се проведе на 26 и 27 октомври във Фестивален и конгресен център във Варна. Освен България салонът ще обиколи Сърбия, Босна-Херцеговина, Черна гора и Македония. Инициативата цели да даде възможност на бъдещите студенти за директен контакт с учебните институции, като ги насочи в избора на специалност и учебни заведения. По време на събитието младежите ще получат информация за процедурите за кандидатстване и прием, както и за различните възможности за финансиране на бъдещото си обучение. Допълнителна информация за форума "Пътуващ салон на образованието 2014" и университетите, които ще участват в него, ще намерите тук.
Под надслов "Вдъхнови бъдещето" "Джуниър Ачийвмънт България" отвори регистрацията за организации-домакини в 17-то издание на "Мениджър за един ден". Инициативата, на която "Кариери" е медиен партньор, ще се проведе на 30 октомври (вторник) в цялата страна. "Мениджър за един ден" дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Форматът предвижда утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите да дадат възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр в рамките на един ден. Ежегодно около 400 организации-домакини отварят вратите си за общо 1000 стажанти, а за обявените позиции в "Мениджър за един ден" кандидатстват над 2500 млади хора. Компаниите и организациите-домакини могат да обявят своите свободни позиции от 5 септември до 5 октомври 2018 г., а учениците и студентите да кандидатстват за обявените позиции между 25 септември и 15 октомври 2018 г. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата "Мениджър за един ден". В рамките на програмата тази година "Джуниър Ачийвмънт България" организира и четвъртото издание на Младежкия кариерен форум "Професиите на бъдещето", където водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори ще говорят с младежите на теми, свързани с дигитализацията на професиите. Участието на ученици и студенти в събитието е безплатно, необходима е предварителна регистрация.

Skylines организира презентация на холандското образование в Radbound University. Представители на втория най-добър многопрофилен университет в Холандия ще гостуват в София, за да представят своите бакалавърски и магистърски програми на английски език. Презентацията на Radboud University ще се проведе на 11 октомври, от 18:30 ч., в хотел "Маринела" в София. Входът за събитието е свободен с предварителна регистрация във формата.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Центърът за култура и дебат Червената къща "Андрей Николов" търси да назначи стажант с опит в сферата на комуникациите на непълен работен ден, който да помага с популяризирането на различни събития и каузи. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври. Възнаграждението е по договаряне. Повече информация вижте тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Комуникации и програми за социални предприемачи". Повече информация за стажантската програма може да намерите тук и тук.

AEG стартира конкурс за дизайн на кухня. Добавете вашия дизайн на кухня и прочетете повече за конкурса тук.

Фондация "Подкрепа за образование" обявява конкурс за стипендианти. Пълните изисквания, необходимите документи и начините за кандидатстване може да видите тук.

"Телерик Академия" стартира първия цялостен мастър клас за блокчейн и етериум в България в партньорство с LimeAcademy. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик Академия".

Лондонското училище по PR започва нов курс на тема "PR и мениджмънт на репутацията". Обучението ще се проведе от 9 октомври 2018 г. до 25 февруари 2019 г. За повече информация посетете уебсайта на London School of PR – Bulgaria: www.lspr.bg или пишете на имейл info@lspr.bg.

ScaleFocus обяви старт на стажантската си програма ScaleCamp.Приемът стартира на 1 октомври, а обучението на 4 ноември. Повече може да научите на сайта на компанията.

"Заедно в час" започна набирането на участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.

Фондация "Кроношпан" отпуска стипендия за българските зрелостници, които завършват гимназия през 2019 г., за 4-годишно обучение за бакалавърска степен в университета за предприемачи – "Бабсън Колидж" в Бостън. Повече информация може да откриете тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly