С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 - 12 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Райхле и Де-Масари България пръдакшън" търси стажанти в Техническия университет за 2019 г. Стажантската програма е шестмесечна и дава възможност за разгръщане на знания и потенциал в избраното направление. Третото издание на стажантската програма ще се проведе от юли до декември 2019 г. Тя е насочена към завършващите 3-та година на обучение в университет през 2019 г. или са придобили бакалавърска или магистърска степен в някое от следните направления: Инженерни специалности, Индустриален мениджмънт, Електротехника, Икономика, Бизнес администрация или Човешки ресурси. Кандидатите трябва да бъдат ориентирани към постигането на резултати, да са аналитични и упорити, активни и жадни за нови знания и умения, а освен това да работят добре в екип. Изискванията са да имат академичен резултат над 4.50, силен интерес в избраното направление, да работят с MS Office и добро ниво на английски език (ниво B2). Шестмесечната стажантска програма дава възможност за придобиване на професионален опит в следните направления: Човешки ресурси, Качество, Проучване и развитие, Управление на верига на доставки, Работа в модерна международна производствена компания, Предизвикателни проекти, Индивидуален план за обучение. Студентите ще имат персонален ментор, конкурентно възнаграждение, социални придобивки, като ще бъдат назначени на трудов договор за 6 месеца. В края на програмата ще получат сертификат за стажа. За да се включат, кандидатите трябва да изпратят актуална автобиография, описание на личната си мотивация и цели за присъединяване към екипа на recruitment_bg@rdm.com до 30 април 2019 г.

Конкурси

Mомичета с интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите и с желание да стартират своя компания могат да участват в конкурса Entrepregirl v5.0. В надпреварата със свои проекти могат да се включат момичета на възраст от 16 до 25 години. В рамките на инициативата участничките ще могат да разкажат идеята си пред други предприемачи, да оттренират своите презентационни умения и да получат ценна обратна връзка. Програмата на инициативата включва и различни събития и работилници. Регистрацията за участие е достъпна до 15 ноември на www.entrepregirlbg.com.

Националното представителство на студентските съвети организира национален приз "Студент на годината". Събитието има важна и основна цел да подпомогне процеса за повишаване качеството на висшето образование чрез придобиване на допълнителни знания чрез участие на студентите в извънаудиторни занимания, научно-изследователски проекти и международни конкурси, реализиране на придобитите знания и трамплин за кариерното им развитие и популяризиране на постиженията им сред цялото българско общество, включително работодателите, често поставени пред труден избор. Студентите и докторантите трябва да подадат документи за участие в национален приз "Студент на годината" до 22 ноември. Единственото условие е студентът да е завършил успешно първи курс. Към номинацията се представя резюме за номинирания, както и всичко, което може да затвърди представата пред комисията, че е най-достойният кандидат (сертификати, дипломи, грамоти и други удостоверения). Номинацията се изпраща по куриер или български пощи до НПСС. Вътрешна комисия обработва всички постъпили документи за участие в конкурса в периода 25 ноември до 3 декември. Направените номинации се оценяват от жури в началото на месец декември. Повече информация може да откриете тук.

Събития

Rabota.bg и Career guide организират на 6 ноември събитието Scale up your career. Инициативата е предназначена за хора, който търсят своя старт за професионална кариера. Посетителите ще могат да се срещнат с десетки работодатели и техните отворени работни позиции. Всички желаещи могат да се регистрират безплатно. Повече информация вижте тук.

"Kaufland България" организира "Ден на отворените врати" на 7 ноември. Събитието е предназначено за хора, които искат да научат повече за компанията, нейните работни практики и текущи кариерни възможности. Инициативата ще се проведе в обслужващия офис на Kaufland в гр. София, ул. "Скопие" 1А. По време на събитието участниците ще научат повече за Kaufland като работодател от първо лице – от утвърдени професионалисти, работещи в компанията. Те ще разкажат какво е да бъдеш част от екипа на компанията. Това ще се случи в три идентични панела в различен часови диапазон за удобство на участниците – със стартове в 09:30 ч., 13:00 ч. или 16:00 ч. Всеки от панелите ще включва кратко представяне на Kaufland, презентация и дискусия с гост лектор, служител на компанията, нетуъркинг сесия и посещение на филиала на Kaufland в кв. "Банишора". Участниците в "Деня на отворените врати" ще имат възможност и да се запознаят с отдел "Подбор" на компанията и да кандидатстват за работа на място, като оставят своята автобиография. Желаещите трябва да се регистрират тук. Записвания се приемат още и на имейл recruitment@kaufland.bg.

Campus X организира Venture Capital 101 - събитие за стартиращи компании с участието на Speedinvest. Компаниите ще могат да обсъдят възможностите за финансиране от австрийския фонд за рисков капитал по време на индивидуални срещи. Събитието ще се проведе на 7 ноември от 18:30 ч. до 19:30 ч. в сградата на Campus X в кв. "Младост" 1А в София. Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация. Участниците в събитието ще научат повече за плановете за инвестиции в България и региона на Speedinvest – австрийски фонд за рисков капитал с фокус върху стартиращи технологични компании в начален стадий. Феликс Фалтин, ръководител "Стратегически проекти" в Speedinvest, ще представи последните тенденции в рисковите инвестиции и сподели кои са най-добрите практики и често срещани грешки, които предприемачите допускат при търсене на външно финансиране. Преди събитието компаниите ще могат да се срещнат персонално с Феликс Фалтин, за да представят своите бизнес планове и да обсъдят възможностите за финансиране от страна на Speedinvest. Местата са ограничени, затова е необходимо желаещите да се регистрират и запазят час за срещата от сайта на Campus X.
Нови технологии, бизнес умения и инструменти, емоционална интелигентност - това са трите акцента в новото издание на конференцията за мениджъри и професионалисти в управлението на проекти PMDay Bulgaria 2018. В събитието ще се включат лектори от различни сектори и държави, като са предвидени не само презентации и дискусии, но и практични работилници. Основната обединяваща тема е Project Management Intelligence или комплексният набор от знания и умения, нужни на съвременния ръководител на проекти, за да се справя успешно с работата си. Част от темите на конференцията са: Как изкуственият интелект навлиза в работата на специалистите по управление на проекти? Какви нови инструменти могат да направят работата на PM-a по-лесна и приятна? Как да управляваме екипи по-ефективно с помощта на емпатия и автентично лидерство? PMDay Bulgaria 2018 е 8-мото издание на водещата специализирана конференция за мениджъри на проекти. Инициативата се организира от PMI Bulgaria Chapter - българското представителство на международната организация за управление на проекти Project Management Institute. Събитието, в което по традиция се включват над 500 професионалисти, ще се проведе на 24 ноември. Предвидени са различни категории билети, като стандартната цена е до края на октомври, след което се повишават.
На 14 ноември "Филип Морис интернешънъл" за първи път организира "Виртуален ден на отворените врати", в който ще се представят 28 филиала на компанията от цяла Европа. В рамките на 4 часа, от 17.00 ч. до 21.00 ч., предварително онлайн регистриралите се участници, имат възможността да "посетят" виртуална стая и да разговарят в чат със служители на "Филип Морис България", както и да посетят виртуалните стаи и да зададат въпроси и на останалите европейски филиали на над 50 служителя на компанията извън България.
По време на "Виртуалния ден на отворените врати" посетителите могат да придобият представа за възможностите за кариерно развитие и корпоративната култура на "Филип Морис интернешънъл", за постиженията на компанията като работодател и визията за "Бъдеще без дим". Всеки, който участва в една от онлайн интеракциите, ще получи подарък, а някои от включилите се във виртуалната стая ще имат възможността да спечелят iPad при участие в лотария. За да участвате, регистрирайте се тук.
За поредна година професионалистите, които се стремят към развитие на управленска кариера, ще имат възможност да опознаят топ MBA програми от четири континента по време на събитието Access MBA One-to-One. То е част от есенната програма на Access MBA Tour в 49 града по целия свят, в която участват 200 водещи международни бизнес университета. В София изложението ще се състои на 24 ноември в хотел "Интерконтинентал" (бившия "Радисън"). Участието в него е безплатно, но е нужна предварителна регистрация поне пет дни преди форума. Работният език на събитието е английски. По време на събитието участниците ще се срещнат лично с представители на водещи международни бизнес училища, които предлагат обучение в МВА и EMBA програми в Европа, Северна и Южна Америка и Азия, сред които WU Executive Academy, ESCP Europe, SDA Bocconi, Sauder School of Business, IE Business School, Manchester Business School и много други. За присъствие на Access MBA след регистрация, всеки заинтересован от MBA обучение преминава през процес на предварителна ориентация и оценка от експерти, за да се подберат програмите, най-подходящи за неговите кариерни цели и потенциал за прием. Повече информация за Access MBA можете да намерите на сайта на събитието. Студенти и млади професионалисти, които се интересуват от обучение в магистърски програми на английски език, могат да се регистрират и посетят изложението Access Masters. Събитието ще се проведе на 25 ноември, в Националния дворец на културата в София.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица
Повече информация за тях можете да намерите тук

По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), "Есри България" стартира "Национален конкурс за интерактивни карти" под надслов "Преоткриваме България с ГИС". Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Компанията за производство на храни за животни и домашни любимци Nestle Purina - в партньорство с "JA България", организира Иновационен лагер за студенти специалност "Ветеринарна медицина". Събитието ще се проведе на 23 ноември в София Тех Парк, сграда "Инкубатор", зала JA StartUp Hambar. Крайният срок за регистрация на участници е 11 ноември. Повече информация може да намерите тук.

На 16 и 17 ноември ще се проведе единайстото издание на двудневния IT уъркшоп Rails Girls. Може да се регистрирате на сайта на инициативата. Повече информация можете да намерите тук.

Американският университет в България (АУБ) провежда национален лекционен тур в цялата страна на тема "Професиите на бъдещето". Пълната програма и местата, където ще бъдат провеждани лекциите, може да видите тук.

На 8 ноември фондация "Заедно в час" организира "Завладяващи презентации: първите стъпки". Присъствието е безплатно, но със задължителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.

Единадесет водещи организации обединиха усилия в организирането на форума "Образование: За бъдеще" на 23 и 24 ноември в НДК. Разгледайте цялата програма и запазете вашето място оттук. Повече информация може да видите тук и тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly