С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Трендсетър #32/2015

Селекцията на "Кариери" на най-любопитните читателски коментари от изминалата седмица
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

Вашето мнение в важно за нас! В рубриката "Трендсетър" подбираме някои от най-интересните читателски коментари от предходната седмица. Станете трендсетърите на "Кариери", като коментирате кариерните теми, които ви интересуват и не спирате да задавате въпросите, които ви вълнуват. За най-активните имаме и награди в края на месеца.


Re: Казус: Шефът чужденец
Без да претендирам за правилност на мнението си, смятам, че отговорността в случая трябва да се понесе от служителя Стефанов. От казуса става ясно, че именно Стефанов е забавил производствената документация и ако той е единственият служител, на когото е поверена тази задача , би следвало да понесе и индивидуалната отговорност за това. Тъй като работя в голям колектив не за първи път, с увереност твърдя, че колективната отговорност е индивидуална безотговорност! 
Междукултурните отношения пораждат единствено и само следния проблем: чужденецът очаква да възложи работа и тя да се свърши, а бг служителят очаква да се възложи задача и ако не се свърши, той да се скатае и да прехвърли отговорността на някой друг. А щом става въпрос за човек на 54г., това означава, че "качеството" е изградено отдавна и прилагано в много ситуации преди тази. 
Правилният подход в подобна ситуация е се направи предупреждение, че при следващ такъв казус, последствията ще се понесат от... 
gerydimitrova


Явно от някаква криворазбрана "солидарност". 
Подкрепям мнението ти и г-н Стефанов трябва да си поеме вината. 
Работил съм с чужденци и са много по-добри шефове от българите.
Кирето

Ако г-н Мюлер имаше поглед върху процеса на подготовка на поръчката, най-вероятно щеше да подготви план с метрики, с които да следи прогреса на работа и да забележи критичните закъснения достатъчно рано и евентуално да ги предотврати или поне да намали отражението върху изпълнението на поръчката. Ако г-н Мюлер е нямал поглед върху процеса, но е бил достатъчно умен и е имал социални компетенции, би попитал екипа си как да се създаде план и да се следи изпълнението му. Но изглежда, че г-н Мюлер е получил тази работа само заради фамилията си и е дошъл на почивка в България, с ясното съзнание, че ако нещо се обърка, просто ще посочи някой от "местните", който да "обере парсата". 
А г-н Стефанов явно си работи за колкото му плащат или просто толкова си може, без усещане за отговорност към организацията, която го храни, и хората, с които работи и че те разчитат той да си свърши работата, тъйкато тяхното препитание зависи от това. 
Относно междукултурните различия - ако г-н Мюлер попадне в Доха, или пък е г-жа Мюлер и попадне в Япония или Южна Корея, тогава ще разбере какво са междукултурни различия. Всичко останало е мотивация, като нямам предвид просто пари. 
-- 
Очаквам следващия казус!

m_art_in

Абсолютно. 
Казвам го това от позицията на мениджър в международна фирма, чиито по-голям шеф е немец (но не такъв некадърник като хер Мюлер). 
Отговорността винаги се носи от мениджъра. 
Той трябва да направи план с ясни отговорности и срокове и да следи изпълнението на плана. Ако документацията се забави, Мюлер трябва своевременно да поговори със Стефанов, да установи причината за забавянето, както и да предприеме мерки да компенсира със съкращаване на сроковете по останалите дейности. 
Абсолютно недопустимо е Мюлер да изчака всички да си свършат работата и чак накрая той да направи анализ на свършеното. 
Абсолютно недопустимо е и набиването на канчетата на член от колектива пред всички останали. 
Тъй като провиненията са две, Мюлер трябва да бъде сменен, а новият мениджър трябва да поговори със Стефанов дали забавянето е по обективни причини и само ако не е, да предприеме санкции срещу Стефанов.
Jig

@@@

Re: Функционалната автобиография
Съветите са много добри и са приложими дори и за класическото хронологично CV. Например секциите "профил" и "ключови умения" могат да се добавят във всяко CV, преди изброяването на работните места. Така можеш сам да си създадеш желания имидж, вместо да оставяш поле за свободни интерпретации.
Никола

@@@

Re: Какво да включа в CV-то си?
Според мен, трябва да има *някакво* писмо. Не е нормално да пратиш празен имейл, без поне едно "здравей" вътре, а само с прикачено CV. Така че, един придружаващ текст, съдържащ поздрав и пояснение какво пращаш и защо (или по коя обява), се налага дори само заради етикета. 

Дали ще разширим този текст и дали ще се "мотивираме" в него, вече е отделен въпрос. Според мен, вместо да задълбаваме в описание на мотивите си, най-добре е да изтъкнем с какво ще сме *полезни* на работодателя като подчертаем най-важното от опита и квалификациите, както беше препоръчано по-горе.
Никола

@@@

Re: Мариана Итева: MBA позволява на мениджърите да развият "меките" си умения
Една от статиите за МВА, която най-много ми е харесала до сега. Прииска ми се и на мен да запиша. Никога не е късно за допълнително образование. А за такива мениджъри в БГ все още повече четем, отколкото познаваме.
Cecigrig

@@@

Re: Какво означават абревиатурите във фиша за заплата
Полезна информация за тези, които не знаят. 
Само не видях да се споменава за данъчното облекчение при вноски по Допълнително доброволно пенсионно осигуряване при условие, че служителят сам си прави вноските...
Кирето

@@@

Re: Петъчен виц: Пешо, Пешо, спри се, бе!
Ето защо, винаги, ама винаги имайте едно наум спрямо колегите си...:)
Ghost

@@@

Re: Време за обяд
Аз откривам по малко от себе в почти всички типажи. В зависимост от работното място съм обядвала и сама, набързо или не толкова, със сандвич купен, или направен в къщи. Обядвала съм и с колеги, както в близко до офиса заведение, така и в конферентната зала " въоръжени " например с хляб, лютеница, майонеза и салам. Това което не съм правила досега е да си нося готвена манджа от вкъщи и да ям здравословни мюслита с кисело мляко. Първото ми се струва неудобно, а второто не е моята диета. ;) Както и да се храни човек обаче според мен най-важното е да е с апетит и да му е сладко.
Bee

Хаха, беше ми забавно. 
Спомних си времето, когато работх в една фирма, толкова добре се разбирахме с колегите, че с удоволствие обядвахме заедно в близката кръчма и не ние се искаше да свършва :).
Jessika
 
Karieri.bg през изминалата седмица

Най-четено:
1. Какво означават абревиатурите във фиша за заплата
2. Дипломатът в IT индустрията
3. Марин Трошанов: Посланието ми към младите хора е "Не се отказвайте"

Най-коментирано:
1.
Казус: Шефът чужденец
2. Какво означават абревиатурите във фиша за заплата
3. Петъчен виц: Пешо, Пешо, спри се, бе!

Най-препоръчвано:
1.
Какво означават абревиатурите във фиша за заплата
2. Петъчен виц: Пешо, Пешо, спри се, бе!
3. Казус: Шефът чужденец
  
За да получавате бюлетините на "Кариери" с новини и тенденции в областта на човешките ресурси, мениджмънта и кариерното развитие, влезте в сайта  или се регистрирайте.

Станете част от онлайн общността на "Кариери". Включете се в нашите дискусии и анкети и през социалните мрежи: FacebookTwitterLinkedInGoogle+Pinterest.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly