С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

5 безплатни PowerPoint алтернативи

Кратък преглед на техните функционалности, предимства и недостатъци
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В света на презентациите от години насам доминира Microsoft PowerPoint – софтуер, с близо 30 годишна история, който всъщност редмъндският гигант не създава сам, а закупува от друга компания през вече далечната 1987 г. През тези 3 десетилетия, той си създаде както много фенове, така и много врагове и това даде причина да се родят десетки, даже стотици негови алтернативи. В тази статия ще ви покажа 5 такива безплатни инструмента, които можете да използвате следващия път, когато трябва да направите презентацията си:

1.
Google Slides – алтернативата на PowerPoint от Google. Slides е онлайн решение, което изключително много се доближава до PowerPoint като интерфейс и функционалности. Ако искате да разнообразите начина си на създаване на презентации, но все пак се стремите към подобен краен резултат какъвто PowerPoint може да ви даде, може би трябва да погледнете към Google Slides. Единственото изискване към вас е да имате безплатен Gmail акаунт.2. Canvaедна от най-нашумелите в последните 2 години онлайн услуга за "демократизиране на дизайна", предлага не само възможности да си създадете бързо и лесно снимки за постовете във Facebook или LinkedIn, но и десетки темплейти за презентации. От вас ще се иска само да смените текста, цветовете и подобни дребни детайли и презентацията ви ще бъде готова. За съжаление, няма да можете да я съхраните в друго освен PDF, от което ще загубите възможности за анимация на елементи на слайдовете, но както добре знаем – няма перфектно решение за всичко.