С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10-16 октомври)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[publicdomainpictures] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Конкурси

На 17 октомври от 14 часа в JA Startup Hambar ще се проведе събитието HCP Challenge Workshop, част от международния конкурс HCP Challenge, организиран от SAP. Работилницата е насочена към иновативни компании или стартъпи от Централна и Източна Европа, които работят с Big Data, IoT или Analytics. На 4-часовата сесия участниците ще научат за ползите от програмата HCP Challenge и ще се включат в практическо техническо обучение за SAP HANA Cloud Platform. Кандидатите в конкурса ще получат достъп до платформата SAP HANA Cloud, помощ от технически експерти, достъп до клиенти на SAP, шанс да представят своите решения на маркетингови събития на SAP и да разширят бизнес контактите си. Участието в работилницата и в конкурса е безплатно, но е необходимо да се регистрирате на сайта на инициативата.

Стипендии

The Edinburgh Business School и iCon ще представят възможности за MBA и магистърско образование за българи на безплатно събитие на 13 октомври. То ще се проведе в сградата на Британския съвет в София, от 18:30 ч. и ще бъде изцяло на английски език. Участниците в него ще могат да получат подробна информация както за програмите в университета, така и за условията за получаване на пълни стипендии за български граждани. Освен това организаторите предлагат стипендия в размер на 10% от таксата за обучение в избрана програма на всеки включил се в събитието и кандидатствал в университета през идната кампания по прием през ноември. За да се регистрирате за събитието и да получите повече информация, посетeте този сайт.

Българската логистична компания "Ойрошпед" дава две стипендии по 540 евро за студенти, обучаващи се в магистратурата по бизнес софтуер "Бизнес анализ и ERP решения". Програмата е създадена от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в партньорство с ERP Academy и подготвя специалисти по внедряване, поддръжка и продажби на системи за управление на бизнеса. Лекциите позволяват на студентите да навлязат в най-важните сегменти на бизнес софтуера като ERP, CRM, BPM, BI, обединени комуникации, мобилни приложения, интернет на нещата и др. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша. Желаещите да кандидатстват за стипендията могат да подадат своята кандидатура под формата на запитване на следния линк до 20 октомври 2016 г.

Финансовата група "Карол" отпуска годишна стипендия в размер на 8 хил. лв. Целта е да бъде подкрепен млад талантлив учен, който има значим принос в своята научна област и интересен проект с практическо приложение. За финансирането могат да кандидатстват редовни докторанти в акредитирани висши училища, които работят по проекти в някоя от следните области: икономика, финанси, международни икономически отношения, физика, химия, математика или инженерни дисциплини Конкурсът протича на три етапа – кандидатстване по документи, интервю и презентация на разработките пред експертно жури. Крайният срок за подаване на документите е до 4 ноември. Повече информация можете да намерите на този адрес.

Училището по мениджмънт в Блед, Словения (IEDC) отпуска частична стипендия за българи за EMBA програмата си Bologna Master Program. Финансирането е на стойност 11 500 евро за едногодишния и 14 250 евро за двугодишния курс. В конкурса могат да участват мениджъри с опит от цяла България, които имат готовност да започнат обучението си през февруари 2017 г. При оценката на кандидатите ще се вземат предвид критерии като значим професионален опит и представяне, предишен академичен успех и ниво на владеене на английски език. От тях се очаква да предоставят и две професионални препоръки, както и да покажат силна мотивация и лидерски умения. Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври 2016 г. Повече информация за стипендиите ще намерите тук.

Стажове

The Washington Post търси студенти за платен стаж през лято 2017. Програмата е с продължителност 12 седмици, а заплащането е 750 долара на седмица. Позициите са за репортери в ресорите: финанси, спорт, стил, местни новини и в редакционното бюро, както и за визуални журналисти, продуценти и уеб дизайнери. Изискванията за участниците е към дата 16 октомври 2016 г. да са записани да следват във висше учебно заведение и да имат професионален опит поне в една медия. Желаещите трябва да прикачат към онлайн формуляра за кандидатстване свои авторски материали, CV в американски формат и автобиографично есе, като всички документи трябва да са на английски език. Крайният срок е 21 октомври 2016 г. За повече информация, можете да пишете на newsinterns@washpost.com.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Обучения

IТ компанията "Телебид про" предоставя безплатни обучения и професионални курсове за програмисти в рамките на програмата Hacker School. Успешно завършилите получават възможност за стаж и стипендия. Към момента са отворени за записване курсовете Linux Advanced и Programming Advanced, които са стартирали съответно на 5 и 6 октомври, но все още се набират участници. Всяко едно от обученията е с продължителност 6 месеца, а занятията се провеждат два пъти седмично. Кандидатстването става с входящ тест през сайта на Hacker School.

"Бетахаус" ще бъде домакин на поредното издание на цикъла срещи Skill sharing, което този път е посветено на интерактивната анимация. Лектор ще бъде Христо Панайотов - интерактивен разработчик в NEXT-DC и developer advocate в библиотеката за уеб анимации GreenSock. Той ще представи основните принципи на интерактивната анимация, както и инструментите за нейното създаване и тестване. Безплатното обучение "Animating the Web" ще се проведе на 11 октомври, от 19:00 ч. Необходима е предварителна онлайн регистрация.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Традиционното изложение на магистърски и докторски програми на водещи университети от цял свят - QS World Grad School Tour, ще се проведе на 22 октомври. Организаторите съобщават, че на събитието ще се представят водещи световни университети от Австрия, Франция, Испания, Швейцария, Саудитска Арабия и Англия. Сред участващите са Diplomatic Academy of Vienna, WU Vienna, ESCP, IE Business School, St. Gallen, King Abdullah University и University of Glasgow.
Посетителите на събитието ще модат да се срещнат лично с директорите по прием и да научат повече за обучението в чужбина и кариерните възможности след завършването му. На място ще могат да получат експертни съвети за подготовка за тестове, финансиране и кариерно развитие, CV консултации и професионална LinkedIn снимка. Първите 100 посетители ще получат безплатен QS World Grad School Guide. Всички присъстващи ще имат шанс да кандидатстват и за ексклузивни стипендии на стойност 1.7 млн. долара, осигурени от организаторите на събитието – компанията за образовтелни услуги QS, както и техни партньори. Събитието ще бъде в "София Хотел Балкан", в рамките на часовия диапазон от 13 до 18 ч. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация.

Технологичната компания "Страйпс България" организира събитието BeerC - for C Developers на 11 октомври, от 19:00 ч., в CowOrKing Space by Puzl (София, бул. "Черни връх" 47). Павел Близнаков, софтуерен инженер, занимаващ се с визуализации на мрежи, ще говори по темата "Understanding network programming in C". Павел има магистърска степен по компютърни науки и мрежи от Университета Клод Бернар в Лион. Използвайки своя богат опит в работата със C, C++, Perl, Java, Python, JavaScript and Lua, той ще запознае участниците със спецификите на програмирането със C и предимствата му пред останалите езици. За да се включите в събитието, е необходимо да се регистрирате безплатно тук.

Международната организация The Founder Institute София организира събитието "От корпоративната работа към предприемачеството". На него успели български предприемачи ще разкажат за своя опит като корпоративни служители и защо са предпочели да изберат пътя на предприемачеството. Събитието ще е под формата на обучение, в което участниците ще получат практически съвети и насоки за стъпките при основаването на собствена компания. Историите на Георги Малчев, основател на CaptnSocial, Теодор В. Панайотов, изпълнителен директор на Coursedot, Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe, и др. можете да чуете на 12 октомври, от 18:30 ч. в "Бетахаус" в София. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на този сайт.

Асоциацията на трейдърите в България кани български трейдъри на безплатен семинар, организиран съвместно с Комисията за финансов надзор (КФН) и Националната агенция по приходите. Целта на събитието е да запознае местните трейдъри с техните права и да им даде някои основни насоки за това как да се грижат за парите си. Представители на двете държавни институции ще отговарят на въпроси в рамките на три панела по 45 минути. Семинарът ще се състои на 13 октомври, от 14:00 ч., в сградата на КФН (София, ул. "Будапеща" 16). Повече информация можете да намерите на сайта на АТБ.

Компютърната академия IT Step организира безплатно събитие "Да станеш Java Developer - мисията възможна!", на което ще бъде представена професията Java програмист. За нея ще разкаже Цветомир Андреев, бакалавър по информатика от ПУ "Паисий Хилендарски" и Java програмист в IT доставчика "И:ФАО България". Той ще сподели с участниците в събитието какво всъщност е необходимо, за да започнете работа като Java програмист, с какви нагласи трябва да тръгнете, какви знания трябва да притежавате и в каква степен желанието и мотивацията са достатъчни за тази професия. Събитието ще се проведе на 17 октомври, от 19:00 ч. в компютърна академия IT Step (София, бул. "Ал. Стамболийски" 55). Необходимо е да се регистрирате предварително на този линк.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly