С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (17-23 октомври)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стипендии

Висшето училище по застраховане и финанси с подкрепата на CTeam отпуска стипендии за обучение в магистърска програма "Управление на човешките ресурси и лидерско поведение". Четирима студенти ще получат финансиране в размер на 1000 лв. за следването си по специалността. Завършилите тази магистърска програма придобиват умения за ръководство и управление на държавни и частни институции, усвояват специализирани знания за същността, динамиката и развитието на организационните феномени, а също така и компетенции за тяхното изследване, диагностициране и оценка. Студентите, които проявяват интерес към магистратурата, могат да кандидатстват за стипендия, като изпратят запитване за конкретната програма и своето CV на marketing@vuzf.bg в срок до 26 октомври.

Стажове

Организацията по прехрана и земеделие (FAO) към ООН набира младежи до 30 години за стажантската си програма. Стажовете са с продължителност между 3 и 6 месеца и се провеждат в седалището в Рим, Италия, или в регионалните офиси на институцията. На участниците в програмата се осигурява месечна стипендия с максимален размер 700 американски долара. Студенти, завършили минимум втори курс, и младежи, дипломирани през последните две години, с интереси в сферата на дейност на FAO ще получат възможност да работят и да се развиват в международната организация. Изискванията към кандидатите са: отлично владеене на английски, испански или френски, като за предимство ще се считат арабски, китайски или руски; добри технологични, комуникационни и аналитични умения и липса на роднинска връзка с членове на FAO. Кандидатурите се приемат през цялата година. Повече за програмата и процеса на кандидатстване можете да откриете на сайта на организацията.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Конкурси

"Обичам хейта" е посланието на новото издание на Reporteen 2016 – конкурс за каузи, които променят средата чрез алтернативния подход на тийнейджърите, организиран от Център за образователни инициативи. Целта е ученици на възраст между 13 и 19 г. да бъдат провокирани да предизвикат промяна с креативността си. За да участват, младежите трябва да запишат видео, в което по оригинален начин изразяват недоволството си към нещо от заобикалящата ги среда, като включат и предложение как то да бъде подобрено. Всеки желаещ може да изпраща свое видео или да изрази своето послание на официалната страница на програмата. Конкурсът ще продължи до 21 октомври, а седемте най-големи хейтъра ще получат награда от 1000 лв.

Националното състезание по извличане на данни Queryada 2016 ще проведе допълнителен първи кръг. Той ще се състои на 19 октомври /сряда/, от 18:00 ч., и ще бъде отново онлайн. След провеждането му ще бъдат обявени имената на всички състезатели, които преминават на втори етап. До момента за участие във втори и трети кръг са класирани 29 участници. Надпреварата, която се организира от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", ще се проведе на 22 октомври. Повече информация за събитието може да прочетете тук.

Обучения

"Стартъп България" организира безплатното събитие "StartUP Talk: Колко важно е да можем да продаваме, или изкуството на презентацията". Присъстващите ще научат какво е презентация и защо е необходима, как да направят първо впечатление, кои са елементите на успешната презентация и на успешния презентатор и как да завършат "ударно" своята презентация. По тези теми ще говорят Любомир Аламанов, генерален директор на SiteMedia Consultancy, Ивелина Николова, съосновател и директор на комуникациите в StoreGecko, и Илиян Стоянов, съосновател и главен разработчик на 6lowpan.io. StartUp Talk ще се състои на 17 октомври от 19:30 часа в сградата на The Site Media (ул. "Камен Андреев" 15-17, София). Своето място може да запазите безплатно на този линк.

Софтуерният университет организира две безплатни обучения, които ще се състоят на 18 и 22 октомври. Темата на първото е "Първи стъпки с IoT и Raspberry Pi". Лектор ще бъде Тони Герджиков, софтуерен инженер с над 10 години опит в сферата на виртуализацията и телекомуникациите. Той ще демонстрира какво е IoT и как да създадете собствен IoT проект с Raspberry PI, как се инсталира операционна система, как да работите с входно-изходните портове, както и с онлайн платформата Cayenne My Devices. Второто обучение на тема "Дизайн и илюстрация на векторна графика" ще обхване базовите техники за векторизиране на изображения и създаване на векторна графика. Повече информация за програмата и регистрацията за събитията може да намерите на секцията със семинари в сайта на СофтУни.

Training Academy организира безплатен уебинар "Маркетинг работилница: Как да създам качествени Facebook реклами, които да носят реална полза за моя бизнес". Участници в уебинара ще бъдат Димитър Савов, изпълнителен директор на StartupMasters.eu и Fasscorp Studios, Екатерина Темелкова, маркетинг мениджър на Софтуерния университет, и Вергиния Къшева, основател на CourseLab и Training Academy. В рамките на събитието ще бъдат обхванати въпросите какво прави една Facebook кампания успешна, как да спечелиш повече клиенти с помощта на Facebook, колко точно финансови средства са ти необходими за една силна Facebook кампания и кои са най- често допусканите грешки в рекламирането чрез Facebook. За да се включите в уебинара на 20 октомври, от 19:00 ч. и да зададете и своите въпроси, е необходимо да се регистрирате тук.

Българският младежки форум организира трети учебен цикъл от безплатни младежки обучения. Предвидените курсове са: "Кандидатстване за работа" (5 ноември), "Гражданознание" (12 ноември), "Основи на Photoshop" (13 ноември), "Използване на английски език в Erasmus+ проекти" (20 ноември) и "Разрешаване на конфликти в екип" (3 декември). Всички обучения, коио започват в 9:30 ч. и продължават до 13:30 ч., ще се проведат в офиса на "Униконсулт" на ул. "Козлодуй" 74. Необходима е предварителна регистрация на този адрес.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Клуб "Инвестор.бг" организира дискусия на тема "Финансов мениджмънт", която е безплатна за студенти и ученици. Основните акценти в събитието ще бъдат "Управление, привличане и инвестиране на капитала на компаниите" и "Тенденциите в дигитализацията и инвестиции". Сред участниците в обсъждането са Камен Колчев, изпълнителен директор на "Елана финансов ходлинг", Диана Николаева, съдружник и лидер на отдел "Консултации по сделки" в "Ърнст и Янг България", Ивелин Камбуров, финансов директор на "Кредисимо". Дискусията ще се проведе на 20 октомври, от 15:30 ч., в "Гранд хотел София". Можете да се регистрирате за участие тук.

Образователното изложение Education UK, организирано от Британския съвет, ще се състои на 22 октомври, от 11:00 ч., в "София хотел Балкан". Събитието включва индивидуални срещи с представители на водещи британски университети, които се интересуват от кандидати от България, както и консултации за изпита по английски IELTS с експерти от изпитния отдел на Британски съвет. Сред университетите, които ще представят своите програми, са University College London, Cardiff University, The University of Manchester, The University of Reading, University Of Warwick, Queen Mary University of London. Ако се регистрирате онлайн предварително, ще имате бърз достъп до изложението и ще получавате актуална информация за програмата с презентации на университетите, а също ще участвате в теглене за награди.

CodeWeek Враца е безплатно двудневно събитие, организирано от "Враца софтуер общество", което се състои от лекции и практически занимания по едни от най-иновативните теми в информационната ера. Целта е ученици, студенти, работещи и безработни да се срещнат с професионалисти практици, които ще разкажат защо IT специалистите са толкова високо платени, има ли смисъл да се захващат с това и от къде да започнат. Участниците ще имат възможност сами да изберат област, от която се интересуват, и да се включат в съответните лекции и работилници. Сред 14-те модула на заниманията са "Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress", "Увод в програмирането", "Създаване на приложения за Андроид", "Видеообработка", "Photoshop". CodeWeek Враца ще се състои на 22 и 23 октомври в ППМГ "Акад. Иван Ценов", Враца. За да участвате в инициативата, е необходимо да се регистрирате на официалния сайт, където можете да откриете и повече информация за нея.

CG2 Code For Art е безплатна конференция, организирана от V-Ray Chaos Group, насочена към 3D артисти, аниматори, архитекти, програмисти, студенти и преподаватели в областта на компютърната графика. Събитието ще се проведе на 22 и 23 октомври в "Интер експо център". Първият ден ще бъде посветен на VFX & Gaming и ще включва презентации на успешни проекти в областта на визуалните ефекти, анимацията и гейминга, както и представяне на най-новите разработки в областта на компютърната графика. През втория ден ще се състои архитектурната сесия, на която професионалисти от водещи архитектурни студиа, ще представят последните си проекти, различни подходи при създаване на архитектурна визуализация, както и полезни идеи и трикове. За да посетите CG2 Code For Art, е необходимо да се регистрирате на официалния сайт, където можете да намерите и пълната програма на конференцията.

Френският институт в България организира изложение на френското висше образование, което ще се проведе на 28 и 29 октомври. Ще бъдат събрани на едно място френски висши учебни заведения и представители на франкофонските програми в България. В събитието ще участват също френски предприятия в България и български фирми, утвърдени на франкофонските пазари. Инициативата има за цел да засили диалога между университети и предприятия, за да имат възможност студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а дипломираните млади специалисти - да намерят подходящата работа. За да участвате в събитието, не е задължително да знаете френски език, необходимо е единствено да се регистрирате предварително онлайн до 24 октомври. Повече информация за програмата на събитието и списъка с висшите учебни заведения, които ще се включат, можете да намерите тук.

Единадесетото издание на изложението "Дни на кариерата" ще се проведе на 25 и 26 октомври в Техническия университет – София (ТУ-София). Участниците ще имат възможност да научат от компании от различни сектори, сред които IT, телекомуникации, машиностроение, енергетика и др., за актуално стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми. Събитието ще се проведе в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебни корпуси на ТУ-София. За повече информация може да посетите официалния сайт на инициативата.


   Share Tweet Share
   още от тази рубрика:

   Реклама

   Реклама

   © 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
   Общи условия за публикуване на обява ново.
   Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
   Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
   mobile Към мобилната версия на сайта

   Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

   Новини: ДневникЕвропа

   IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

   Развлечение: БакхусLIGHT

   На английски: KQuarterly