С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (31 октомври - 6 ноември)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

"Джуниър ачийвмънт България" обяви началото на регистрацията за ученици и студенти между 16 и 23 години в инициативата "Мениджър за един ден", на която "Кариери" е медиен партньор. Утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и висши държавни управници ще дадат възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация. Целта на проекта е да помогне на младите хора да се ориентират по-лесно в кариерното си развитие и изборите, които стоят пред тях, а също и да срещне бизнеса с потенциални бъдещи служители. Петнадесетото издание на "Мениджър за един ден" ще се проведе на 17 ноември в цялата страна. Желаещите да се включат в работния процес на различни български организации могат да го направят, като се регистрират на сайта на програмата между 1 и 16 ноември, където могат да разгледат отворените позиции за кандидатстване.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Стипендии

За четвърта поредна година "Еврофутбол" ще даде специална стипендия в памет на своя колега Лука Бекяров. В конкурса могат да кандидатстват студенти на Техническия университет - София във факултет "Компютърни системи и управление" (ФКСУ). Условието е студентите да са или първи курс и да имат бал поне 29 от кандидатстудентските изпити, или 2-ри и 3-ти курс с успех поне (много добър) 5.00. Основни критерии за финансирането са академичният успех и постиженията в конкурси и състезания. Стипендията е една и е в размер на 2500 лв. След първоначалния подбор по документи с избраните финалисти ще бъде проведено интeрвю, което ще определи крайния получател на субсидията. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Повече информация за необходимите документи е достъпна на сайта на фондация "BCause".

Американският университет в България (АУБГ) и телевизия Bulgaria ON AIR организират конкурс за EMBA стипендии. Те са две и са в размер 50% (6 хил. евро) от таксата за обучение в ЕМВА програмата на АУБГ. Студенти, насочили се към тази специалност, могат да кандидатстват за финансирането, като подготвят кратко проучване на вдъхновяваща история за успешен бизнес в България. Това включва представяне на нов продукт или услуга, бизнес стратегия, комуникационна кампания, HR програма и т.н. Проучването може да се отнася за всякакъв тип организация. Кандидатите трябва да отговарят и на изискванията за прием в съответната програма. Крайният срок за подаване на необходимите документи е 12 ноември. Подробности можете да намерите на сайта на АУБГ.

Конкурси

Започна записването за междууниверситетското състезание за млади предприемачи Start-Up Универсиада. В него могат да участват студенти от Технически университет - София, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Университет за национално и световно стопанство и Университет по архитектура, строителство и геодезия, независимо от степента на образование или формата на следване. Инициативата се организира съвместно с Cleantech Bulgaria и Регионалния център за иновации за климата Climate-KIC (EIT). Можете да се регистрирате в инициативата до 31 октомври, като вземете своя безплатен билет съобразно вашия университет на този линк. Победителят ще спечели: участие в майсторския клас Business Models for Climate Change Technologies and Innovation, организиран от Climate-KIC във Валенсия, Испания, през декември 2016 г. на стойност 1500 евро; вход в акселераторската програма на Climate-KIC Bulgaria през 2017 г. с подкрепа на стойност 10 хил. евро; и създаване на преакселераторска програма през 2017 г. в университета на победилия екип.

Интердисциплинарен студентски уъркшоп (ИСУ 2016), организиран от Университета по архитектура, строителство и геодезия, ще се проведе между 6 и 11 ноември в сградата на учебното заведение. Поканени са да участват студенти поне трети курс по архитектура, урбанизъм, инженерни науки, мениджмънт, дизайн, реклама, социология и други специалности. Темата на работилницата е "Дизайнът като медиатор: устойчиви решения за урбанистичните проблеми в нарастващия съвременен град" и ще бъде посветена на решаването на реален градоустройствен проблем в ж.к. "Младост" 4, София. Финалистите ще бъдат определени от жури. Предвидени са три награди: за първо място - 500 лв., за второ - 300 лв. и за трето - 200 лв., както и поощрителни награди. Всеки от студентите в събитието ще получи сертификат за участие. Желаещите да се включат могат да пишат на имейл адрес: workshop.isu.uaceg@gmail.com. Повече за програмата на инициативата можете да намерите на нейната Facebook страница.

Община Велико Търново обяви ученически конкурс за антиреклама на тютюнопушенето съвместно с Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление на образованието. Конкурсът е под надслов "Последствията от тютюневия дим" и е посветен на Международния ден без тютюнопушене /17 ноември/. Антирекламите могат да бъдат разнообразни – текст, клип, рисунка, колаж, инсталация, пано или друго авторско произведение. Журито ще оценява по оригиналност на антирекламата за ограничаване и предотвратяване на тютюнопушенето и по нейния потенциал да достигне до максимален брой хора. Ученици от 5 до 12 клас от община Велико Търново могат да се включат в инициативата. Те трябва да представят индивидуални авторски творби, които да не са копирани от интернет. Предметни награди са предвидени за най-добрите антиреклами, специалната награда е фотосесия, а грамоти ще получат всички участници. Крайният срок за изпращане на проектите на адреса на Регионалната здравна инспекция (Велико Търново, ул. "Никола Габровски" №23, етаж 8, стая 803) е 10 ноември.

Фондът на "Младежка банка - Перник" ще финансира проекти в размер до 500 лв. в конкурс за младежки проекти и инициативи. Реализирането на идеите трябва да бъде планирано за пролетния сезон (от началото на март 2017 г.). Областите на финансиране са: спортни дейности; култура и творчество; обособяване и развитие на младежки пространства; грижа за животните и околната среда. По един проект от всяка от четирите области ще бъде одобрен за финансиране. Победителите ще имат възможност да участват в индивидуални и групови срещи и обучения, които ще им помогнат да реализират своите идеи по най-добрия и желан начин. Идеите трябва да се изпращат на имейл адрес: youthbank.pk@gmail.com, а крайният срок е е 14 ноември. Повече информация можете да намерите на сайта на "Младежка банка - Перник".

Обучения

Асоциацията на студентите по урбанизъм в България организира серия от безплатни обучения Urban Software. В рамките на занятията ще бъдат разгледани девет различни софтуера (Word, Excel, AutoCAD, ArcGis, Photoshop, Illustrator, InDesgin, PowerPoint и ScetchUp), използвани в сферата на градското планиране и градския дизайн. Курсът е подготвен от студенти за студенти с цел взаимопомощ, запознаване и овладяване на съответните програми с фокус върху дейността на урбанистите. Всяка лекция е с продължителност три часа и с начален час 19:00 ч. Първите дати са 1 и 3 ноември, а мястото на провеждане е студио "Прожектиране" в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Повече информация за програмата на курса и записването можете да намерите на Facebook страницата му.

Инвестиционният посредник "Карол" организира безплатен уебинар на тема "Как да повишим стандарта си на живот, без да жертваме от времето си?". Участниците в него ще научат: как да управляват по-добре парите си и да спестяват умно; спазването на кои принципи помага за успешното инвестиране; как най-добре да защитят парите си от инфлация; кои са активите с най-висока историческа възвръщаемост. Експерти от "Карол" реализират безплатното обучение, базирано на собствено детайлно проучване по поставения проблем, като обхватът на проблема е разгледан в световен мащаб. Уебинарът ще се проведе на 2 ноември от 16:00 ч. Необходима е предварителна регистрация за участие на този адрес.

Софтуерният университет е домакин на безплатния семинар "Как да заснемаме качествени клипове и видео материали". По време на семинара ще имате възможността да се запознаете с някои от най-важните моменти при създаването на клипове и видео материали, както и при изграждането на малки студия: видове обективи; видове камери; видове носители; видове окомплектоване според снимачните нужди; заснемане с DSLR - позитиви и недостатъци; видове осветление; видове филтри за обективи и осветление; запис на звук - видове микрофони и аксесоари, запис на звук в студио и на терен; изисквания към изграждане на нискобюджетно студио. Лектор на събитието ще бъде Димитър Златков, магистър по "Кино и телевизионно операторство". Той е работил като оператор в Sportal.bg, ТВ2 (по-късно преименувана на Pro Bg), BTV и в момента в ТВ Плюс. Обучението ще се проведе на 4 ноември, от 19:00 ч., в зала Knowledge на СофтУни. Повече информация можете да намерите на този адрес.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

The Business Institute организира интерактивно събитие Business Lab на тема "Пазарен подход за неправителствена организация". По време на него участниците ще решават реални казуси на реални организации заедно с експерти, използвайки методологии, прилагани в програмите "Социално предприемачество и управление на социални организации" и "Академия за социални предприемачи". Основният разглеждан казус ще бъде "Анализ и оценка на възможности за генериране на приходи на пазарен принцип с цел постигане на трайна финансова автономност". Модератор на събитието ще бъде Ралица Станоева, фасилитатор в The Business Institute. Събитието ще се проведе на 31 октомври, от 17:00 ч. в "Къщата на гражданските организации". Необходима е предварителна регистрация тук.

На 3 ноември ще се състои поредното издание на платформата за споделяне на знания и опит Taalks&Taalks, организирана от Saatchi&Saatchi Bulgaria. Рекламната агенция кани професионалисти, намерили иновативни решения в своята сфера или отворили изцяло нови хоризонти благодарение на нови технологии и нови начини на работа, които да представят различни възможности за сътрудничество и реализация. Лектор този път ще бъде Рене Беекман, съосновател на интерактивното студио за творческа реализация на послания "Реактив". Той е и един от основателите на магистърската програма "Дигитални изкуства" в НХА, където преподава интерактивни системи в изкуството, нет арт и други предмети. За да се запознаете с предизвикателствата в неговата работа, е необходимо да потвърдите своето участие на този адрес. Мястото на събитието е офисът на Saatchi&Saatchi (бул. "България" 118), а началният час е 17:30.

На 5 и 6 ноември ще се състои конференцията за свободна култура, свободен софтуер и софтуер с отворен код и свободно споделяне на знания OpenFest, организирана от фондация "Отворени проекти". В програмата са включени повече от 30 работилници, презентации, лекции и дискусии, водени от специалисти от България и чужбина. Между тях са Виктор Павлов, управител на първата българска софтуерна компания "Микроинвест", Христо Мохамед, сътрудник по проекти в ЦЕРН, Арьен Камфуис, съосновател на Gendo - консултантска компания за мениджмънт на IT организации. Някои от темите на събитието са "Направи си сам собствен лаптоп", Open Street Map, Personal growth through open-source contributions. Началният час на конференцията и през двата дена е 10:30 ч., а мястото на провеждане е зала "България". Пълната програма и списък с лектори можете да нaмерите на официалния сайт.

Във връзка с 15-то издание на проекта "Мениджър за един ден" от "Джуниър Ачийвмънт България" стартират пилотно нов формат събития - MFD Talks. Целта на инициативата е да помогне на младите хора по-лесно да се ориентират коя професия е подходяща за тях, как да напишат мотивационно писмо и да разберат кои са често срещаните грешки при кандидатстването за работа. В отделна едночасова сесия HR специалисти ще предоставят индивидуални кариерни консултации на млади хора. По темите на отделните панели ще говорят представители на HPE, Novartis Oncology, "Кариери" и Swiss Education Group. Регистрацията е отворена до 4 ноември на сайта на "Джуниър Ачийвмънт България", където можете да намерите повече информация за програмата и лекторите. MFD Talks 2016 ще се състои на 7 октомври от 15 ч. в JA StartUp Hambar, "София тех парк".


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly