С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (14-20 ноември)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[flickr (CC)] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Програмата "Старт на кариерата" набира кандидати за работа в министерства, агенции, областни и общински администрации. Инициативата, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, дава възможност на висшисти до 29 години да работят 9 месеца през 2017 г. и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност. Търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности, а също и в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина. Документи за кандидатстване се подават в бюрата по труда до 18 ноември. Пълната информация за позициите, документите и условията можете да намерите на страницата на проекта.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Стипендии

Уникредит Булбанк предоставя стипендии в подкрепа на образованието и младите професионалисти в областта на икономиката. Програмата е насочена към студенти трети и четвърти курс в икономически специалности. Стипендиите са два вида - социални и за постижения. Размерът им е 150 лв. месечно за период от девет месеца. Освен финансова подкрепа стипендиантите ще получат и възможност за участие в различни събития на Уникредит Булбанк, чрез които да се потопят в корпоративната култура на компанията. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 20 ноември. Пълните критерии за участие можете да намерите на този линк.

Конкурси

Националното представителство на студентските съвети търси активни студенти и докторанти, които да отличи с приза "Студент на годината". Конкурсът има за цел да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, награждавайки студенти от всички области на висшето образование. Участниците трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. В конкурса може да участва всеки студент или докторант, който е завършил успешно първи курс и има постижения в областта, в която се обучава. Желаещите да участват могат да изпращат своите документи до 20 ноември на имейл адрес: student@npss.bg. Повече за конкурса можете да намерите на неговата страница.

Във връзка с отбелязване на 25 години от приемане на Конституцията на Република България правна програма на институт "Отворено общество - София" организира конкурс за студентски реферати. Темата е "Граници за независимостта на съда според Конституцията на Република България". Могат да участват студенти от специалност "Право" на всички висши училища от държавите членки на Европейския съюз. Рефератите трябва да представляват писмена авторска работа, която не е публикувана и не е предложена за публикуване в печатно или електронно издание. Те трябва да са написани на български език в размер до 20 страници. Предвидени са парични награди за първо, второ и трето място съответно по 800 лв., 600 лв. и 500 лв. Разработките трябва да бъдат подадени до 21 ноември на имейл адрес: info@osi.bg. Повече за условията на конкурса търсете тук.

Обучения

Обучителният център Profit Point организира безплатен семинар за управление на личните финанси. Веселин Захариев, трейдър в TeleTrade, ще запознае участниците с основните правила в планирането на личния бюджет. Те ще научат как да заделят между 10 и 20% повече от месечния бюджет, както и кои са най-добрите начини за инвестиране на свободните средства. Събитието е насочено към хора, които не смогват с организацията на приходите и разходите си. То ще се проведе на 15 ноември, от 18:30 ч., на адрес: бул. "Витоша" 146, етаж 1 (над Пиреос банк). Необходима е предварителна регистрация на този линк.

Бизнес клуб УНСС ще проведе обучение за изготвяне на CV съвместно с професионалисти от "Адеко България". Основен лектор на събитието ще бъде Десислава Василева, ръководител "Подбор" в компанията, а за практическата част ще й помага Даниела Иванова, специалист по подбор на таланти. То е насочено към студенти, които тепърва ще се сблъскват с писането на автобиографии и мотивационни писма, както и за тези, които си мислят, че знаят как да напишат своето CV, но въпреки това не получават обаждане от работодателите. Всеки, който иска да усъвършенства своите умения в тази насока, може да заповяда на 15 ноември, от 19:00 ч. в CoShare Hive, като се запише предварително на този линк.

Dart Center for Journalism & Trauma към Колумбийския университет организира 4-дневно обучение по отразяване на преживяванията в ранно детство и развитието на мозъка. То ще е фокусирано върху постиженията в невронауките и тяхното приложение за детското развитие и по-конкретно насочено към уязвими деца, развиващи се в трудни условия. Обучението ще включва презентации на експерти по невронауки, детско развитие, здравеопазване, икономика, социология и образование, както и семинари, водени от журналисти. Участието е отворено за репортери, редактори, новинари, фотографи и продуценти с поне 5 години опит, които владеят английски език. Събитието ще се проведе от 9 до 12 март 2017 г. в Ню Йорк. Организаторите покриват разходите за пътуването до Ню Йорк, както и за предвижването в самия град и настаняването. Записването за участие е до 21 ноември на сайта на университетския център за изследвания.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Компанията за образователни услуги Advent Group организира две предстоящи събития с фокус върху образованието. Първото ще представи магистърски програми, а второто – възможности за MBA във водещи университети от цял свят. Изложението за магистърски програми International Study Fair Sofia ще се проведе на 22 ноември, от 10:00 ч., в Joy Station (на ул. "Академик Стефан Младенов" 3, София). По време на събитието участниците ще научат повече за възможностите за магистърско образование в различни международни университети от Испания, Италия, Великобритания, САЩ, Холандия, Австрия, Дания и др. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация на този адрес. Изложението Access MBA ще се проведе на 24 ноември 2016 г., от 16:30 ч., в "Шератон София Хотел Балкан". Събитието ще срещне кандидатите от България с представители на едни от най-престижните бизнес училища от цял свят и ще ги запознае с техните MBA програми, условията за кандидатстване, възможностите за финансиране, както и кариерните им перспективи след завършване. Участието е безплатно, но е необходима предварителна онлайн регистрация тук.

Тазгодишното издание на софтуерната конференция jsTalks ще бъде посветено на JavaScript. Компютърни ентусиасти ще имат възможност да се срещнат с някой от най-изявените професионалисти в сферата, да чуят техните презентации, да обменят опит и да създадат контакти. Събитието ще включва около 25 сесии на различни нива и насочени към различна публика, като участниците ще могат да избират сами програмата си и в кои сесии да се включат. Някои от темите ще бъдат "Използване на Redux и Angular 2", "Микросървиси", "Създаване на мобилни приложения с JavaScript", "Автоматизиране на комуникацията с MS Bot Framework". JsTalks ще се състои на 19 ноември, в Sofia Event Center. Своя безплатен билет за участие можете да вземете на този линк.

"Ден на кариерата" във Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" за втора поредна година ще запознае студенти с вариантите за реализация в областта на физиката. В рамките на форума възпитаниците на факултета ще имат възможност да се срещнат с 20 организации, предлагащи възможности за кариерно развитие. Сред потвърдилите участието си до този момент са АЕЦ Козлодуй, Bulgarian Air Traffic Services Authority, Национален институт по метеорология и хидрология, "Аурубис България". Всички желаещи да посетят събитието са добре дошли на 15 ноември, от 10:00 ч., във фоайето на Физическия факултет. За допълнителна информация посетете Facebook страницата на форума.

Национален младежки семинар "Младежки компетенции - младежко овластяване", организиран от Асоциация за подпомагане на академичната общност, ще се проведе на 1 декември. На събитието ще бъде представено проучване, което изследва свободното време на младите хора, отношението им към игрите и младежките пространства. Целта е да се събере мнението на участниците в семинара относно проучването и да се изготви политически документ, засягащ управлението на свободното време, компетенциите и младежкото овластяване. Могат да се включат хора, занимаващи се активно с младежки дейности в рамките на неправителствени организации или учебни институции. Организаторите покриват разходите за транспорт в едната посока, настаняване, храна и работни материали. Одобрените кандидати ще бъдат селектирани на база формуляр за участие, който трябва да се попълни до 21 ноември. Подробности относно програмата ще откриете на този линк.

Изпълнението на проект "Насърчаване на младежкото предприемачество" стартира с провеждането на национална младежка среща в София на 24 ноември. Основната цел на проекта, реализиран от Институт за икономическа политика (ИИП), е да доведе до подобряване на ефективността на политиките, които стимулират предприемаческата активност. Участниците ще генерират първите идеи как да се случи това. Могат да се включат млади и активни граждани, които проявяват интерес към младежките политики, насочени към предприемачеството. Те ще получат сертификат Youthpass за участието си в проекта. Организаторите ще поемат разходите за изхранване и обучителни материали, както и част от транспортните разходи. Кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр до 17 ноември. Повече информация е достъпна на сайта на ИИП.

По случай Световната седмица на предприемачеството Посолството на САЩ в България организира среща-дискусия на 18 ноември, от 14:00 ч., в Американския център към Столична библиотека. Тя е насочена към млади предприемачи, фермери, представители на професионални сдружения, както и на неправителствени и правителствени организации. Панелната дискусия има за цел да очертае перспективите пред земеделието и хранителната индустрия. Модератор на срещата ще бъде Соломон Паси, а участниците в нея са фермерите Виктор Илиев и Надежда Рангелова-Бояджиева, както и предприемачите Любомир Добранов и Ина Паунова. На събитието ще присъстват и д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на Президента на Република България за иновационна и здравна политика и заместник-посланик Мартина Стронг. Повече информация можете да намерите на сайта на Посолството.

Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly