С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21-27 ноември)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Сайтът за правна култура pravatami.bg си търси стажант-автори. Работата е подходяща за студенти по право, които могат да се включат за период от три месеца с писане на статии. Те ще имат възможност ежедневно да комуникират с млади професионалисти в сферата на правото и дигиталните технологии. Успешно завършилите стажантската програма ще получат сертификат и препоръка на български и на английски език, както и възможност да започнат платена работа. Крайният срок за кандидатстване по позицията е 24 ноември, а повече за нея можете да намерите на сайта на инициативата.

"Заедно в час" стартира тазгодишната си кампания за привличане на нови хора в образователната система. Програмата дава възможност както на завършващи студенти от всякакви специалности, така и на успешни професионалисти от различни сфери да допринасят чрез работата си като учители за успеха на всеки ученик в училищата с най-голяма нужда. Успешните кандидати ще започнат своето обучение през лятото на 2017 г. и работа в училище-партньор през учебната 2017-2018 г. По време на двете години, през които ще преподават, участниците ще получават месечен финансов стимул в размер на 500 лв. от "Заедно в час" като допълнение към заплатата. Кандидатури за участие се приемат до 30 ноември 2016 г. на сайта на инициативата.

Стипендии

Институт "Монтесори" предлага стипендия за учители за включване в международния "AMI Монтесори уъркшоп". Работилницата е за работа с деца от 3 до 6 години и ще се проведе между 16 и 18 януари 2017 г. Финансирането покрива 90% от таксата за участие, която е 192 евро. Обучението ще се води от Мария Рот, дипломиран AMI обучител с над 40 години опит в образованието. Могат да кандидатстват специалисти по предучилищна педагогика от държавни или общински детски градини с опит между 2 и 5 години. Необходими са автобиография и есе до 1000 думи на тема "Как учителят може да подпомогне развитието на детето във възрастта 3-6 г.?". За да получите заявление за стипендия, трябва да пишете на имейл адрес: office@imontessori.bg. Срокът за подаване на документи е 30 ноември, а повече информация ще получите на сайта на образователната организация.

Конкурси

Висше училище по мениджмънт - Варна (ВУМ) организира състезание по програмиране за студенти. Първият етап от състезанието е "Индивидуален конкурс по програмиране" на езиците C#, Java, PHP или Python и ще се проведе на 26 ноември в университета. Според резултата от тази фаза участниците се класират за втори етап - отборна надпревара. Успешно класиралите се отбори имат право да участват на регионалното и впоследствие да получат шанс да се представят и на международното първенство. Сред наградите, които могат да бъдат спечелени още на първия етап, са предложение за работа в IT компания, предметни награди, както и стипендии за обучение в специалност "Софтуерно инженерство" във ВУМ. Записването за участие става през сайта на ВУМ.

Община Ботевград набира идейни проекти за хотел и тренировъчна зала към "Арена Ботевград" и обемно-устройствено решение за прилежащи пространства. Новите съоръжения трябва да са в пряка връзка с изградената зала с цел да функционират като комплекс, но трябва да е предвидена и възможност да могат да се използват самостоятелно. С авторите на проекта-победител ще се сключи договор за възлагане на обществена поръчка. На финалистите в конкурса се присъждат награди като компенсация за разходите по изготвянето на конкурсния проект. Те са на стойност 1500 лв., 1000 лв. и 500 лв. съответно за първо, второ и трето място. Срокът за получаване на проекти е 28 ноември, а допълнителна информация може да бъде получена тук.

Държавна опера – Русе обявява конкурс за лого на "Русенска детска опера". Очаква се проектите да отразяват както спецификата на детското подразделение, така и неговата пряка връзка с операта. В конкурса могат да участват млади дизайнери до 25 г. Номинираните проекти ще бъдат експонирани в сградата на русенската опера. Авторът на логото, спечелило конкурса, ще получи специална награда. Проектите се изпращат на имейл адрес: ruseopera@gmail.com до 30 ноември.

Фондация "Пловдив 2019" започва трета фаза на проекта "Капана – квартал на творческите индустрии" с конкурс за финансиране на събития и намеси в градската среда. Предложенията трябва да са съобразени със спецификите, статута, историята и съвременния живот на квартала. Общият бюджет по конкурса е 20 хил. лв. Основно изискване към кандидатите е сумата, за която кандидатстват, да не надхвърля 70% от общия бюджет на проекта им. Фондацията покрива разходи за: продукция (материали и консумативи), хонорари, наем на техника. Подаването на предложения става най-късно до 30 ноември. Необходимите документи и пълните условия са налични на сайта на инициативата.

Обучения

Софтуерният университет е домакин на безплатен семинар за 3D сканиране. Събитието е с практическа насоченост и съдържа: кратък преглед на методите за триизмерно сканиране на хора; представяне на първата кабина за 3D сканиране на хора в България ; практически приложения на триизмерното сканиране на хора и др. Лектор ще бъде Генка Димитрова, основател и управител на zetaFORMS. Семинарът ще се състои на 22 ноември, от 19:00 ч., в СофтУни . Можете да се запишете за участие в него през сайта на университета.

Bulgarian BI & .NET User Group ще проведе безплатно обучение на тема "Dealing with PowerBI Embedded". Презентацията ще включва най-важната информация за услугата на Microsoft - как да публикувате доклади в Microsoft Azure; настройки на PowerBI Embedded; как да създавате уеб апликации, използвайки PowerBI Embedded; най-добри практики. Лектор е Михаил Матеев, solutions архитект и директор "Бизнес развитие" в Praim Holding. Събитието е на 23 ноември, от 19:00 ч., в сградата на "Майкрософт България" (София, бул. "Никола Вапцаров" 55). Безплатен билет за участие можете да вземете тук.

"Джуниър ачийвмънт България" стартира ново издание на програмата "Учебна компания за студенти" (JA StartUp) - практически курс по предприемачество. В рамките на една учебна година или един семестър участниците сформират екип и развиват своя бизнес идея, разработват прототип на продукта/услугата и представят бизнес и финансова обосновка на проекта. Работата им се подпомага от преподавател и доброволни бизнес консултанти. За да се включите, трябва да се обучавате в български университет, независимо от образователната степен, формата на обучение и специалността. Курсът завършва с участие във форума "Изгряващи звезди", на който можете да се борите за финансиране от 10 хил. лв. Регистрирането на екипите заедно с техните идеи става до 15 декември чрез попълване на формуляр в платформата на програмата.

Отворено е записването във второ и трето ниво в програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals на Капитал Business School, MDV Professional Education. Програмата е подходяща за млади експерти в компании с големи финансово счетоводни отдели и компаниите центрове за услуги (shared service centers), както и за млади специалисти, които търсят професионално израстване или кариерна промяна. Курсовете са в blended формат – комбинация от присъствени занятия и онлайн съдържание. Работен език на обученията е английски.
Второто ниво или т.нар. Apprenticeship е подходящо за специалисти счетоводители и работещи в центровете за споделени услуги. То обхваща курсовете Cost Accounting - 25, 26 ноември, Financial Accounting - 3, 4 декември, Bookkeeping Transactions - онлайн обучение, провежда се по всяко време по заявка. Третото ниво или Professional Gateway включва изготвяне на по-сложни финансови документи и инструменти, както и управление на парични потоци и бюджети. Курсовете в него са Law and Tax (българска правна рамка) - 5 декември, External and Internal Audit, Professional Ethics - 6 декември, Cost Accounting - 10, 11 декември, Budgeting - 12 декември, Cash Management and Credit Control - 13 декември, Preparation of Financial Statements - 17, 18 декември. Може да се запише отделен курс или цялото ниво. За повече информация и записвания - capital.bg/mdv_FA.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Студентският съвет при УНСС организира Младежки икономически форум 2016. Тридневното събитие, което ще се състои от 29 ноември до 1 декември, ще включва както публични лекции, така и обучения. Тази година своето виждане по темата "Как да бъдеш успешен в България" ще споделят Стефан Шарлопов - собственик на "Шарлопов груп", в която влизат компании от областта на хотелиерството, ресторантьорство, недвижимите имоти и търговията с бижута и часовници, Иван Василев, изпълнителен директор на TNT за България, Светлан Станоев от Бизнес институт и мотивационният лектор Юлиан Тонкин. В програмата на форума са включени и шест практически обучения, водени от представители на Karoll, Allianz, "Каменица", AIESEC, Job Tiger и ABLE. Регистрацията за участие в тях е до 24 ноември. Повече за програмата на събитието можете да намерите на официалния му сайт.

По покана на StartUp Grind Sofia Тодор Колев, основател и изпълнителен директор на компанията за софтуерно развитие за стартъпи Obecto, ще говори за бъдещето на работата. Той ще говори за професиите на бъдещето, организацията на компаниите, навлизането на машините на пазара на труда през следващите години и др. Тодор Колев има 15 години професионален опит. Стартира като софтуерен разработчик и стига до управлението на собствена софтуерна компания. Той е и един от авторите на книгата Programming for .NET Framework. Лекцията ще се проведе на 25 ноември, от 19:00 ч., в Coworking Space by Puzl. Необходима е предварителна онлайн регистрация на този линк.

Вторият детски базар на професиите ще срещне деца с над 25 специалисти в различни сфери. Той е част от проекта "Гордея се с труда на моите родители" на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Целта е още от ранна възраст децата да получат представа за същността на различните професии, за да могат да се насочат правилно по-нататък. Програмата на събитието е планирана в две части - базар на професиите в "Мраморното фоайе" на НДК и лекции от специалисти в различни области, които ще се провеждат в две обособени пространства на полуетажа. Събитието ще се състои на 25 и 26 ноември, от 10:00 ч., като първият ден е предвиден за посещение на училищни групи. Пълната програма и списък с представените компании ще откриете тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly