С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (28 ноември - 4 декември)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Българи могат да участват в обменна програма в Сао Пауло, Бразилия, организирана от 4YOU2, по време на която да преподават английски език на деца от местни училища. Изискванията към участниците са да не са от Бразилия, да имат завършено поне средно образование, да владеят отлично английски език и да имат готовност да работят в периода февруари - юли 2017 г. Те ще получават месечна стипендия за издръжка, ще имат осигурено настаняване в приемни семейства, ще преминат едноседмично обучение за умения и техники на преподаване и ще завършат със сертификат. Кандидатстването за програмата става на сайта на организацията до 3 декември.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Стипендии

Българската народна банка стартира конкурс за стипендии за 2017 г. Те са две по 500 лв. месечно за студенти, обучаващи се за придобиване на степен магистър, и една от 700 лв. месечно за докторанти. Изискванията към кандидатстващите е да са студенти редовна форма на обучение с минимален успех от предишното образование и държавните изпити 5.00, да не са служители на БНБ и да не са получавали преди стипендията, за която кандидатстват. Целта на програмата е да бъдат стимулирани перспективни студенти и докторанти да специализират в области и да разработват теми с важно значение за дейността на БНБ. Подаването на документи става до 8 декември, а информация за условията можете да намерите на сайта на банката.

Google и образователната платформа Udacity предлагат стипендии за подпомагане на Android разработчици, живеещи на територията на ЕС. Те са насочени както към хора с дългогодишен опит, така и към напълно начинаещи. Общо 10 хиляди компютърни ентусиасти ще имат възможност да спечелят финансиране. Стипендиите са за преминаване на обучение по някоя от програмите на Udacity за софтуерни разработчици. Завършилите програмата за напреднали, получават сертификат от Google и възможност за намиране на работа. Крайният срок за кандидатстване е 18 декември, а единственото, което трябва да направят кандидатите, е да попълнят онлайн апликационната форма на сайта на инициативата.

Конкурси

Софтуерният университет предизвиква младежи да участват в СофтУниада - конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти. В него могат да участват както студенти, така и ученици в две възрастови групи - под или над 16 години. Представянето на състезанието може да бъди в екип или самостоятелно. Членове на журито са: Момчил Станчев - Senior Software Developer в Luxoft; Радостин Богданов - CTO в Smartit и Димо Адамов - Software Support Partner Manager в HPE. Наградите за най-добрите участници включват 3 парични премии по 400 лв., възможност за работа и стаж, стипендии за обучение в СофтУни, игрални конзоли, лаптоп, сертификати. СофтУниада ще се проведе на 7 и 8 януари, а крайният срок за записване на сайта на инициативата е 9 декември.

Състезанието Chivas the Venture за социални предприемачи все още е отворено за кандидатстване - до 1 декември. То е насочено към екипи и компании с продукт, услуга, програма или приложение, които носят обществена полза. В него ще вземат участие 32 държави, като на локално ниво жури ще определи проектът, който да представи страната на глобалния финал на Chivas The Venture и да се състезава за дял от наградния фонд от 1 000 000 долара. Финалистите ще заминат на едноседмично обучение за управление на бизнес и ще представят идеите си пред световни бизнес лидери. Изискванията за участие е да сте до 25 години, да имате работещ бизнес, от който да има социално значими резултати и не създаден с цел благотворителност. Посетете сайта на инициативата за регистрация и допълнителна информация.

Обучения
Консултантската компания в областта на финансите EY ще наеме четирима от завършилите програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals, организирана от Капитал Business School, MDV Professional Education. Шанс да получат предложение за работа имат участниците, които вече се обучават в програмата, както и тези, които предстои да се включат в последното 3-то ниво, което стартира на 5 декември. School of Finance and Accounting for Young Professionals се подкрепя още и от компаниите Paysafe, Exl Service, Asarel Medet, Coca Cola, които осигуряват стипендии и/или стаж на успешно завършилите обучението. Програмата е насочена към млади специалисти и осигурява ключови знания и умения за работа във големи финансово-счетоводни отдели отдели, компании центрове за изнесени услуги и е подходяща за всички, които търсят професионално израстване или кариерна промяна. Завършването на курсовете дава нужната подготовка за явяване на изпит както за специализираната квалификацията AAT, така и за диплома по счетоводство и бизнес ACCA. За повече информация и записвания - capital.bg/mdv_FA.

До 1 декември е отворена регистрацията за две от безплатните обучения на Софтуерния университет - "Основи на програмирането с Java" и "Основи на програмирането със C#". Обученията, стартиращи на 10 декември, дават начални умения по програмиране със съответните езици и са изцяло с практическа насоченост. Курсистите ще се учат на писане на програмен код на начално ниво, работа със среда за разработка, използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзола, използване на условни конструкции и цикли. Има възможност за обучение в присъствена или онлайн форма. Програмата и начина за записване за всеки един от курсовете можете да видите тук и тук.

"Джуниър ачийвмънт България" организира две обучение през месец декември, чрез които да представи програмата "Учебна компания" на ученици и студенти. Първото - на 8 и 9 декември, ще е на тема "Дизайн мислене" и е насочено към ученици. Те ще разберат как да подобрят значително продукта на своята учебна компания чрез методологията Design Thinking. За участниците ще има кратки теоретични части, последвани от работа по отделните Design Thinking фази – проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране заедно с опитен специалист от SAP. Регистрацията е до 1 декември. Второто обучение - на 15 и 16 декември, е насочено към студенти. В рамките на два дни участниците ще преминат през всички основни стъпки на програмата JA StartUp - от генериране на идея и намиране на подходящ екип, до презентация пред жури и "инвестиция" от потенциални инвеститори. От "Нестле България" ще осигурят и отворената сесия с преподавател от Hult University. Регистрацията е до 8 декември.

По покана на Междууниверситетски център за развитие на кариерата към УНСС Богдана Бакалова и Мария Янкулова от IBM ще разкажат на студентите как да развият своя персонален бранд. Събитието "Growing your personal brand value" цели да запознае младежите с ролята на персоналния бранд в кариерното развитие. То ще включва и практическа част, в която участниците ще научат как да представят личната си марка в CV-то и как това ще повиши неговата успеваемост при кандидатстването за работа. Който има интерес към темата, може да заповяда на 5 декември от 18 часа в голямата конферентна зала на УНСС.

"Академията на Телерик" ще проведе първия в България безплатен курс за създаване на single-page приложения с Angular 2. Онлайн обучението включва следене на видео лекции и редовно предаване на домашни. То приключва с практически изпит, който ще се проведе в учебния център на "Академията" в София. Успешно завършилите ще получат сертификат. Курсът "SPA приложения с Angular 2" е част от 12-месечната програма "Софтуерна академия на Телерик". По време на обучението участниците ще придобият базови умения за програмиране в TypeScript и ще се запознаят с различни типове данни, условни оператори, класове, интерфейси, декоратори и други. Можете да се запишете до 7 декември на сайта на "Академията на Телерик".

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е домакин на обучителен форум, предназначен за директори и учители от всички средни училища в България. Събитието се организира със съдействието на Синдиката на българските учители. Специален гост ще бъде Лазар Додев, директор дирекция "Квалификация и кариерно развитие" в Министерството на образованието и науката. Той ще коментира промените в новата нормативна уредба, засягаща квалификацията на педагогическите специалисти. Обучението ще се състои на 1 декември от 10:45 часа в сградата на ВУЗФ (София, ул. "Гусла" 1). Можете да заявите присъствието си до 29 ноември на marketing@vuzf.bg.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Дигитална национална коалиция, Американо-българска алумни асоциация и Singularity University в София, с подкрепата на Microsoft България, организират публична дискусия. Темата е "Социални медии и изкуствен интелект". Събитието ще постави фокус върху социалните мрежи и ролята на изкуствения интелект в управлението им. Лектори ще бъдат: Стивън Меринджър, ръководител "Комуникационни дейности", дирекция "Публична дипломация" в НАТО, Дениз Тургут, Account Technology Strategist в Microsoft и Ева Димитрова, Marketing&Bot Consultant. Модератор ще бъде Теодор Панайотов, посланик на Singularity University в София и CEO на Coursedot.com. Дискусията ще се състои на 29 ноември от 18:30 часа в S*Bar (бул. "Никола Вапцаров" 6). Необходима е предварителна регистрация тук.

Събитието "Бизнес и ИТ. Нови възможности" ще представи пред аудиторията инвестиционния потенциал в "Индустриален и логистичен парк – Бургас" и съвременни IT решения за бизнеса. Лектори от водещи компании в бранша ще разкрият възможности за инвестиции и управление на бизнес процеси пред мениджъри на различни компании, инвеститори от страната и Бургас, представители на местната власт, браншови камари, бизнес организации и студенти. Участниците ще научат за най-популярните технологии и тенденции при бизнес софтуера, които осигуряват средата за функциониране на съвременните компании. Всеки ще има възможността да зададе лично въпросите си и да получи ценни съвети за решаването на сложни бизнес казуси. Събитието ще се проведе в Бургаския свободен университет на 30 ноември от 9:30 часа. Можете да вземете своята безплатна покана на този сайт.

JobTiger и УНСС съвместно ще реализират "Дни на кариерата" в секторите икономика, финанси, човешки ресурси, маркетинг и обслужване на клиенти. Изложението ще даде възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в споменатите области, да се срещнат с компаниите-лидери в секторите и да открият своето ново работно място или възможност за стаж. Предвидени са практически работилници, презентации, демонстрации, казуси. Сред фирмите-участници са HPE, Уникредит булбанк, Experian, IBM, Прокредит банк и др. Събитието ще се проведе на 1 декември от 10 часа в УНСС. Пълната програма и списъка с участващите компании можете да откриете на официалната страница.
Актуални събития от обзора от миналата седмица:

Студентският съвет при УНСС организира Младежки икономически форум 2016. Тридневното събитие, което ще се състои от 29 ноември до 1 декември, ще включва както публични лекции, така и обучения. Тази година своето виждане по темата "Как да бъдеш успешен в България" ще споделят Стефан Шарлопов - собственик на "Шарлопов груп", в която влизат компании от областта на хотелиерството, ресторантьорство, недвижимите имоти и търговията с бижута и часовници, Иван Василев, изпълнителен директор на TNT за България, Светлан Станоев от Бизнес институт и мотивационният лектор Юлиан Тонкин. В програмата на форума са включени и шест практически обучения, водени от представители на Karoll, Allianz, "Каменица", AIESEC, Job Tiger и ABLE. Повече за програмата на събитието можете да намерите на официалния му сайт.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly