С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (9-15 януари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Информационният център на ЕС приема на едномесечни стажове студенти, обучаващи се в български или чуждестранни университети. Те трябва да са от някоя от специалностите "Eвропеистика", "Право", "Международни отношения", "Политология", "Публична администрация", "Икономика", "Стопанско управление", "Културология" или подобни. Задължително условие е владеенето на английски език. Всеки стажант ще получи сертификат след успешно завършване на програмата, която е с образователна цел. Кандидатите трябва да подадат автобиография във европейски формат и мотивационно писмо до 31 януари на адрес: infocentre@evropa.bg.
Фармацевтичната компания "Байер България" търси стажанти "Процеси на управление на данни". Стажантската програма е подходяща за студенти, които искат да се развиват професионално като бизнес анализатори или проектни мениджъри. В нея могат да участват учащи в 4 или 5 курс от висшето си образование в специалностите "Икономика", "Бизнес администрация", "Мениджмънт" или подобни. Продължителността на стажовете е от 4 месеца, 15 часа седмично, с възможност за удължаване. Желаещите да се включат трябва да изпратят подробно CV и мотивационно писмо на имейл адрес: jobs.bg@bayer.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари 2017 г. Повече информация за програмата можете да намерите тук.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Reuters Institute предлага стипендии на журналисти с поне пет години професионален опит за изследователска дейност и обучение към Оксфордския университет. Одобрените кандидати ще имат възможност да участват в семинари с престижни лектори от бранша, да посещават международни новинарски организации като Thomson Reuters, The Financial Times, The BBC, The Economist, The Guardian, както и да обменят опит с останалите над 20 стипендианти от целия свят. Кандидатите трябва да притежават много професионални постижения, да владеят отлично английски език и да предложат тема за иследване, която е препоръчително да е сред сферите, върху които се фокусира Reuters Institute. Крайният срок за подаване на документите е 31 януари, а пълните условия и различните видове финансиране можете да намерите на сайта на института.

Конкурси

Клуб "Дебати" към Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ) и Център за култура и дебат "Червената къща" ще проведат съвместно първия еднодневен Pro-Am турнир по дебати в София. Това е учебно състезание, в което всеки отбор се състои от опитен и начинаещ дебатьор. Начинаещи дебатьори са всички, които дебатират по-малко от година и не са се класирали на финал или полуфинал на официално състезание. Участниците се регистрират индивидуално до 12 януари на този линк, а отборите се формират в деня на състезанието. Ако искате да станете съдия, но нямате съдийски опит, преди състезанието можете да се регистрирате за онлайн обучение от едни от най-добрите съдии в България. Събитието ще се проведе на 14 януари, от 9:30 ч., в сградата на Ректората на СУ, а повече информация можете да намерите на Facebook страницата на инициативата.

Обучения

Софтуерният портал Dev.bg организира безплатното събитие Product lifecycle in the Cloud - The roadmap to achieve 99.99 %, част от потребителската група IT Project Management. Участниците ще научат кои са основните моменти при реализирането на продукти в рамките на облака: жизнен цикъл на продукта; първоначална фаза; планиране; изпълнение; наблюдение и контрол; управление. Лектор ще бъде Любомир Йоловски, Delivery Manager в SAP, с над 9 години опит в компанията. Някои от ключовите умения, които владее Любомир, включват планиране на проекти, създаване и приоритизиране на цели, планиране на риска и работните задачи, изграждане на стратегия и измерване на цели в крос-функционалната среда на продукт. Събитието ще се състои на 16 януари, от 19:00 ч., в betahaus. Необходима е предварителна регистрация тук.

Dev.bg организира обучение на тема Reactive programming - основни принципи и проблеми", което е част от потребителската група Reactive Programming. Програмата на събитието ще засегне следните аспекти - какво означава една система да е реактивна; основни принципи; композитност на реактивни компоненти и системи, поток от данни; предизвикателства при дистрибутираните системи; предимства на асинхронната комуникация пред блокиращите подходи; някои примерни подходи и решения. Лектор ще бъде Здравко Стойчев, магистър по софтуерни технологии от Софийския университет "Св. Климент Охридски", защитил дипломна работа за разработка на дистрибутирани системи, използвайки принципите на функционалното и реактивното програмиране. Желаещите могат да заповядат на 17 януари, от 19:00 ч., в 1Hub, след като се регистрират тук.

Dev.bg организира обучение на тема Angular 1 и Jasmine (Unit Testing), което е част от потребителската група AngularJS. Присъстващите ще научат какво е Unit Testing; какво е Jasmine и как може да се инсталира; folder структура на проекта; практически примери; базови настройки; как да си направим мокъпни данни; как да тестваме и др. Лектор ще бъде Димитър Данаилов, Software Architect & Technology Futurist в MentorMate, който специализира в разработването на бизнес софтуер, като развива технологии и платформи за секторите здравеопазване и образование. Лекцията е на 19 януари, от 19:00 ч., в сградата на IT Step. Записване и повече информация - тук.

Безплатният семинар "Тайната на ангажиращите презентации" е отворен за всеки, който иска да подобри своето публично представяне под формата на презентации. Домакин и организатор е презентационната обучителна агенция 356labs (София, ул."Ангел Кънчев" 3). Присъстващите ще научат каква е тайната формула (крива) зад истински ангажиращите презентации и как могат да я прилагат. Лектор на събитието е основателят на 356labs Борис Христов. Датата на семинара е 24 януари, а часът – 19:00. Повече информация е налична на Facebook страницата на събитието.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Поредното издание на поредицата StartUp Talk ще бъде посветено на темата "Как Азия може да ви помогне да развитие стартъп" (How Asia can help you grow your startup). Крис Георгиев от Imagga ще разкаже за неговия опит като предприемач в Корея, какви възможности е срещнал там и какви са разликите в средата в сравнение с Европа. Участниците в събитието ще получат някои ценни съвети, насочени към това как да търсят възможности извън Европа и как българските стартъпи могат да се реализират в Азия. Безплатното събитие ще се състои на 10 януари, от 19:00 ч., в Carrusel Club (София, ул."Георги С. Раковски" 108), а своето място можете да запазите на този линк.

От Клуб "Спри и помисли" канят всички желаещи на среща-дискусия на тема "Маркетинг със съдържание". Основните моменти в програмата на събитието ще бъдат - защо да си създадем и да поддържаме блог; как се поставят основите на един работещ блог; кои са най-често срещаните грешки и как да ги избягвате; как клиентите да дойдат при вас, без да влагате значителни суми в реклама и др. Гост на дискусията ще бъде Иванка Могилска, дългогодишен копирайтър на свободна практика. Събитието ще се проведе на 11 януари, от 19:00 ч., в Читалище.то (София, ул."Лом" 1). Допълнителна информация ще откриете на Facebook страницата на събитието.

IT компанията ScaleFocus организира безплатно събитие, посветено на актуалните тенденции в софтуерното тестване. Срещата е подходяща за QA специалисти, програмисти и IT професионалисти, които се интересуват от автоматизирано тестване. Основен лектор ще бъде Фред Берингер, Digital Customer Experience and Quality Engineering в Shutterfly. След неговата лекция е предвиден дискусионен панел с експерти и специалисти от IT бранша. Събитието ще се проведе на 17 януари, от 18:30 ч., в сградата Capital Fort (София, бул. "Цариградско шосе" 90, New York City Hall). Необходима е предварителна онлайн регистрация тук.

Софтуерният университет (СофтУни) ще е домакин на безплатния семинар "Изкуството да учим и работим 5 пъти по-продуктивно". Пo време на събитието ще се дискутират следните теми: как да бъдем свръхпродуктивни - кои са 5-те показателя за продуктивност; концентрация и релаксация - какво представлява методът и как да го прилагаме; ефективно четене и запомняне. Лектор ще бъде Димитър Караманчев, съосновател на две софтуерни компании, печелили първи места на национални и международни състезания за иновации, основател на клуба по предприемачество Start It Smart. Семинарът ще се проведе на 13 януари, от 19:00 ч., в зала Open Source на СофтУни, като е необходима безплатна регистрация тук.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Филиал "Студентски труд" набира документи на желаещи за лятна работа в Германия през 2017 г. по силата на международна спогодба, сключена между двете страни. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари, а необходимите документи можете да намерите тук.

Община Бургас и Бургаската писателска общност учредяват стипендия "Млад разказвач" на името на писателя Атанас Радойнов. Разказите на свободна тема, не по-дълги от 5 страници, трябва да се изпращат в електронен вид на имейл адрес: bpo2015@abv.bg, написани на шрифт Timеs New Roman, 12 пункта. Крайният срок за подаване на творбите е 14 януари.

Европейски информационен център, гр. Велико Търново организира конкурс "Аз, доброволецът: моята доброволческа история" в партньорство с Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев" – Разград. Материалите трябва да бъдат изпратени до 15 януари на имейл адрес: office@europeinfocentre.bg. Повече информация можете да намерите тук.

За шеста поредна година Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) ще връчи 12 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Кандидатстването става до 16 януари чрез регистриране на сайта на инициативата, където можете да намерите и пълните условия за участие.

Софтуерният университет ще бъде домакин на безплатен семинар на тема "Interactive Design: основи и приложение". Събитието ще се състои на 12 януари, от 19:00 ч., в зала Knowledge. Своето присъствие можете да заявите на този линк.

СофтУни организира и безплатно обучение на тема Reactive Programming. Обучението ще се състои на 10 януари, в зала Code Ground, от 19:00 ч., но е необходима регистрация на сайта на СофтУни.

Асоциацията за развитие на българския спорт организира обучителен семинар на тема "Младежко доброволчество в спорта" на 18 и 19 февруари. Могат да кандидатстват младежи на възраст от 16 до 29 години до 20 януари, като е необходимо да изпратят мотивация до 200 думи и професионален профил на имейл адрес: info@bulsport.bg. Пълната информация е налична на страницата на организацията.

Софтуерният портал Dev.bg организира събитието "Роботика и приложен изкуствен интелект", което е част от потребителската група за Machine Learning. Събитието ще се проведе на 9 януари, от 19:00 ч., в споделеното пространство на "Бетахаус". Необходима е предварителна безплатна регистрация тук.

Събитието "Започни IT кариера през 2017 – първи стъпки в програмирането?", организирано от Soft Academy, ще покаже на софтуерни ентусиасти как да започнат своята кариера в IT сферата. Презентацията ще бъде в зала 4 на Soft Academy (гр. София, кв. Студентски град, ул. Акад. Жак Натан, зад блок 34А), на 11 януари, от 19:00 ч. Необходимо е предварително да заявите участие на този адрес.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly