С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16-22 януари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Асоциацията по земеделие и екология в Германия търси студенти от немскоговорящите държави, включително и чужденци, за стажантска програма, насочена към екоземеделието в Боливия или в Сенегал. Проектът предлага придобиване на практически умения в устойчивото земеделие, както и културен обмен и трупане на международен опит. Желателно е студентите да имат основни знания и опит в организацията на групи и в екоземеделието, както и да владеят испански или френски на добро ниво. Те трябва да разполагат и с личен компютър, който да използват по време на стажа. Одобрените кандидати ще получават стипендия, включваща самолетните билети до мястото на стажа и обратно. Крайният срок за изпращане на необходимите документи е 31 януари, а пълните условия можете да намерите на този линк.
Фармацевтичната компания "Байер България" търси стажанти "Процеси на управление на данни". Стажантската програма е подходяща за студенти, които искат да се развиват професионално като бизнес анализатори или проектни мениджъри. В нея могат да участват учащи в 4 или 5 курс от висшето си образование в специалностите "Икономика", "Бизнес администрация", "Мениджмънт" или подобни. Продължителността на стажовете е от 4 месеца, 15 часа седмично, с възможност за удължаване. Желаещите да се включат трябва да изпратят подробно CV и мотивационно писмо на имейл адрес: jobs.bg@bayer.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари 2017 г. Повече информация за програмата можете да намерите тук.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) обявява лятна стипендиантска програма за бакалаври в областта на инженерството, физиката, компютърните технологии, здравеопазването и околната среда. Студентите трябва да са преминали поне три години от своето обучение в редовна форма до началото на стажа. Изискването е да не са работили преди в ЦЕРН за повече от три месеца и да знаят английски на високо академично ниво, като владеенето и на френски ще се счита за голямо предимство. Продължителността на програмата е между 8 и 13 седмици в периода юни-август 2017 г. Стажът е платен, като студентите ще получават по 90 швейцарски франка (около 160 лв.) за всеки ден от престоя си. Документите се подават до 27 януари в платформата на организацията.

Посолството на Индонезия в България набира кандидати за две стипендиантски програми в областите на изкуствата и културата - "Дармасисва" и "Индонезийски изкуство и култура". Могат да кандидатстват младежи между 17 и 35 години за първата програма и между 21 и 30 години за втората. Стипендиантите ще се обучават в продължение на три месеца - от 6 май до 19 август на някое от следните места: Денпасар (остров Бали), Макасар (провинция Южно Сулавеси), Сурабая (провинция Източна Ява) и Паданг (остров Суматра), като ще им бъдат покрити абсолютно всички разходи. Сроковете за изпращане на документите са съответно 30 януари за "Дармасисва" и 9 февруари за "Индонезийски изкуство и култура". Повече информация можете да получите на електронната поща на Посолството на Индонезия - kbrisofia@indonesia.bg.

Стипендиантската програма на фондация "Амджен" дава възможност на студенти да придобият опит чрез практическа научно-изследователска работа в сферата на естествените науки и биотехнологиите във водещи образователни институции в Европа. Университетите домакини на лятната програма са: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария; и Institut Pasteur, Франция. Кандидатите трябва да са студенти, които все още не са завършили бакалавърската си степен, имат отлични академични резултати и интерес да получат докторска степен. Стипендиантите ще имат възможност да участват в Европейски симпозиум в Англия в края на програмата, на който да обсъдят изследванията си и да се свържат с други стипендианти. Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари, а условията зависят от институцията домакин. Пълна информация можете да намерите на сайта на фондацията.

Колежът по публични политики към Централния европейски университет (Будапеща, Унгария) обявява стипендии за студенти от Южните Балкани (Албания, България, Гърция, Косово и Македония). Финансирането - общо около 43 хил. евро на човек - включва таксата за обучение в двугодишната магистърската програма по публична администрация и разходите за живот. Кандидатите ще бъдат класирани по академични постижения. Обучението се води изцяло на английски език по американски модел на обучение, като програмата е акредитирана в Унгария и САЩ. Крайният срок за кандидатстване за стипендия е 1 февруари, а за прием по програмата е 1 юни. Пълната информация за стипендиите е достъпна на сайта на учебното заведение.
Конкурси

Европейската младежка награда "Карл Велики" е конкурс, посветен на развитието и интеграцията на Европейския съюз (ЕС) и въпросите, свързани с европейската идентичност. Тя се присъжда на проекти, които: насърчават разбирателството в Европа и света; подпомагат изграждането на общо усещане за европейска идентичност и интеграция; служат като модел за младежите, които живеят в Европа; предлагат практически примери за съвместното съжителство на европейци като една общност. Участниците трябва да са на възраст между 16 и 30 години и да са граждани или жители на държава-членка не ЕС. Наградата за най-добър проект е 7500 евро, втората награда е 5000 евро и третата награда е 2500 евро. Подаването на проекти става до 30 януари, а допълнителна информация е налична на сайта на инициативата.

Център за ученическо, техническо и научно творчество - Разград организира ученически журналистически конкурс на името на революционера и журналист Григор Попов. Творбите се класират в три раздела - публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика, а основната тема е "Светът под лупа". В конкурса могат да се включат ученици от 5 до 12 клас в две възрастови групи. Критериите за оценка са: умение за откриване на новината и за отразяване в медийното пространство; умение за селекция на събитията при създаването на журналистически текстове; умения за употреба на журналистически изразни средства в съответния раздел и жанр. Най-добрите творби ще участват в изложба, посветена на деня на Разград. Крайният срок за изпращане на творбите е 31 януари, а пълният регламент за участие можете да намерите тук.

Фондация "Америка за България" обявява конкурс за обучение на фермери в САЩ по обменната си програма "Лидери в земеделието". Шестнадесет български специалисти от аграрния сектор ще бъдат избрани да заминат, а целта на програмата е да подкрепи развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в България. Българските фермери ще се запознаят със съвременните маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция. Те ще се обучават в две основни направления - млечно говедовъдство и месно говедовъдство. Обученията в САЩ се администрират от Института за международно земеделие "Норман Борлауг" към Университета "Тексас А&M". Кандидати се набират до 31 януари, а повече информация можете да получите на сайта на фондацията.

Обучения

От софтуерния портал Dev.bg ще проведат три безплатни обучения през следващата седмица. Първото е на 18 януари, от 19:00 ч., в Sbar (София, бул. "Никола Й. Вапцаров" 6) и е на тема "Как да създадеш софтуерен продукт за Tesla, NASA и Netflix". Лектор ще бъде Георги Динков, софтуерен инженер с над 6 години опит в компании като Axway и Micro Focus и съосновател на Botron Software. Темата на второто събитие е "Building IoT from the gym door to the climbing wall" и ще се състои на 19 януари, от 19:00 ч., в cosmos coworking cam (София, ул. "Ангел Кънчев" 3). Лекторът Димитър Георгиев е Microsoft Azure MVP с над 10 години опит в софтуерната индустрия, основател на GymRealm Technology. Третото събитие - "A walkthrough of your tailor-made Functional Test Automation Process" - е на 23 януари, от 19:00 ч., в betahaus. По темата ще говори Камен Янков, вътрешен QA Trainer, съосновател и участник в процеса на автоматизация в Seeburger. За всяко от събитията е необходима предварителна регистрация на линка към него.

В рамките на инициативата "Бъдители" Софтуерният университет ще бъде домакин на безплатния семинар "Как да успеем в дигиталния свят". В рамките на инициативата Явор Панталеев, търговски директор на "Ойрошпед", ще говори по темата "Колко струва труда ни?". Борислава Крендева, психолог и тренер с над 15-годишна практика, ще коментира темата "Новите измерения в комуникацията". Наталия Кирилова, собственик и изпълнителен директор на Digital Marketing Group, ще отговори на въпроса "Как да управляваме успешно дигитална агенция?". Събитието ще се състои на 19 януари, от 19:00 ч., в зала Knowledge, а място можете да запазите тук.

Харвардският университет обяви, че започва да предлага безплатни курсове по фотография онлайн. Обучението се състои от 12 модула, а последният, 13-ти модул се състои от финалният тест, който студентите трябва да преминат, за да завършат курса. Програмата включва няколко предмета – основни на цифровата фотография, използване на цифров фотооапарат, разчитане на хистограми, значение на светлина, цветознание, изложбени техники, кратка история на фотографията и др. Не е необходима предварителна регистрация. Желаещите да участват могат директно да следват курсовете онлайн.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Започват срещите на работодатели от "Тракия икономическа зона" с кандидати от регионите с висока безработица. В инициативата ще участват представители на компанните "Сенсата технолоджис България", "АББ България", "Белла България", "Кауфланд България", "Либхер Хаусгерете - Марица", "Биомашиностроене" и "Галакси инвестмънт груп", за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. При готовност от страна на кандидатите могат да се проведат и интервюта на място. Срещите ще се състоят в периода 24 януари - 11 февруари в Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина. Организаторите от JobTiger, с подкрепата на фондация "Тръст за социална алтернатива", ще проведат предварителни срещи както в градовете на събитията, така и в близки населени места между 19 януари и 9 февруари. Подробен график, както и актуална информация за проекта можете да откриете на официалната страница на инициативата.

Cambridge English Language Assessment организира "Дни на Кеймбридж". Поредицата от събития ще се състоят в края на януари и са насочени към учители (София – 23 януари; Пловдив – 24 януари; Бургас – 25 януари; Варна – 26 януари). В рамките на тези дни учителите ще разберат повече за уменията, които кандидатите трябва да притежават, за да се справят успешно с изпитите , ще научат актуални новини от Cambridge English и ще имат възможност да обсъдят каква допълнителна подкрепа могат да получат от Cambridge English Language Assessment при преподаването на подготовката за изпитите. Пълната програма можете да видите тук, а тук можете да се запишете безплатно за участие.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Информационният център на ЕС приема на едномесечни стажове студенти, обучаващи се в български или чуждестранни университети. Кандидатите трябва да подадат автобиография във европейски формат и мотивационно писмо до 31 януари на адрес: infocentre@evropa.bg.

Фармацевтичната компания "Байер България" търси стажанти "Процеси на управление на данни". Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари 2017 г. Повече информация за програмата можете да намерите тук.

Reuters Institute предлага стипендии на журналисти с поне пет години професионален опит за изследователска дейност и обучение към Оксфордския университет. Крайният срок за подаване на документите е 31 януари, а пълните условия и различните видове финансиране можете да намерите на сайта на института.

Софтуерният портал Dev.bg организира безплатното събитие Product lifecycle in the Cloud - The roadmap to achieve 99.99 %, част от потребителската група IT Project Management. Събитието ще се състои на 16 януари, от 19:00 ч., в betahaus. Необходима е предварителна регистрация тук.

Dev.bg организира обучение на тема Reactive programming - основни принципи и проблеми", което е част от потребителската група Reactive Programming. Желаещите могат да заповядат на 17 януари, от 19:00 ч., в 1Hub, след като се регистрират тук.

Dev.bg организира обучение на тема Angular 1 и Jasmine (Unit Testing), което е част от потребителската група AngularJS. Лекцията е на 19 януари, от 19:00 ч., в сградата на IT Step. Записване и повече информация - тук.

Безплатният семинар "Тайната на ангажиращите презентации" е отворен за всеки, който иска да подобри своето публично представяне под формата на презентации. Датата на семинара е 24 януари, а часът – 19:00. Повече информация е налична на Facebook страницата на събитието.

IT компанията ScaleFocus организира безплатно събитие, посветено на актуалните тенденции в софтуерното тестване. Събитието ще се проведе на 17 януари, от 18:30 ч., в сградата Capital Fort (София, бул. "Цариградско шосе" 90, New York City Hall). Необходима е предварителна онлайн регистрация тук.
Снимка

 

Karieri.bg вече е и във Viber. Следвайте ни, за да получавате първи информация за новите обяви за работа и стаж: http://chats.viber.com/karieri.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly