С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (23-29 януари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[goodfreephotos] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Младежката платформа YoutHub търси младежи за тримесечен стаж за поддържане на сайта и профилите в социалните мрежи. Стажът ще продължи от средата на февруари до средата на май и ще се реализира дистанционно, като работата ще отнема до 4 часа на ден. Кандидатите трябва да имат интерес към младежките политики и възможности за професионално и личностно развитие на младите хора в България, както и да искат да натрупат опит и познания в неправителствения сектор. Стажът е неплатен, но успешно преминалите ще получат сертификат и препоръка. За да бъдете избрани, е необходимо да изпратите CV и мотивационно писмо до 3 февруари на имейл адрес: office@youthub.bg. Повече информация ще намерите на сайта на YoutHub.
Фармацевтичната компания "Байер България" търси стажанти "Процеси на управление на данни" и "Маркетинг". Стажовете са платени и подходящи за студенти, учащи в 4 или 5 курс от висшето си образование в специалностите "Икономика", "Бизнес администрация", "Маркетинг" или подобни. Продължителността на стажовете е от 4 месеца. Желаещите да се включат трябва да изпратят подробно CV и мотивационно писмо на имейл адрес: jobs.bg@bayer.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари 2017 г. Повече информация за програмите можете да намерите тук.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

"Електроенергиен системен оператор" отпуска годишни стипендии на студенти в областта на енергетиката от всеки курс на обучение в техническите университети в България. Стипендиите се отпускат, независимо от това дали студентите получават и други стипендии и награди. Размерът на стипендията отговаря на сумата от размера на учебната такса за семестъра/учебната година в съответния технически университет за съответната специалност и надбавка в размер на 2 хил. лв. за учебна година. Студентите трябва да са редовна форма на обучение и да са завършили минимум първи семестър на първи курс и да имат среден успех поне 4.50. Кандидатите за стипендии преминават през два етапа: подбор по документи и събеседване (интервю). Всички условия можете да намерите на сайта на компанията.

Институт по невро-лингвистично програмиране обявява стипендии за пролетния курс "НЛП практик". Ще бъдат предоставени една пълна стипендия от 1100 лв. и четири частични от 550 лв. за обучение по програмата, която стартира на 8 февруари. Критериите за оценка на кандидатите са нивото на мотивация, личните и професионални качества, социалната значимост на целите и възможността и желанието за популяризиране на НЛП и дейността на Института. Кандидатите трябва да имат възможност да покрият 50% от стойността на курса, в случай че спечелят частична стипендия. Документите могат да се подават до 2 февруари на имейл адрес: win@nlp.bg. Повече за дейността на института и стипендиантската програма ще откриете на официалния сайт.

Виенският институт за социални науки обявява стипендиантска програма за преводачи на името на румънския поет и преводач Паул Целан. Програмата е насочена към преводачи, работещи с източноевропейски и западноевропейски език или с два източноевропейски езика върху текстове от хуманитарните, социалните или културните науки. Предимство ще имат превеждащите източноевропейски автори жени. Избраните стипендианти ще прекарат в института от три до шест месеца, като ще получават месечно финансиране от 1050 евро и ще могат да се възползват безплатно от всички необходими ресурси, за да реализират проектите си. Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят онлайн формуляра до 6 февруари и да прикачат необходимите документи: описание на проекта, върху който ще работят, CV, списък с публикации, договор с издателство. Допълнителна информация е налична на сайта на института.

Стипендиантска програма "Милена Йесенска" към Виенския институт за социални науки ще подкрепи четирима журналисти, развиващи проекти с общоевропейска насоченост. Те ще бъдат изпратени в института за период от три месеца със стипендия от 2500 евро на месец, както и включени офис и пътни разноски до 1900 евро. Изискванията към кандидатите са: да са действащи журналисти; да имат опит в сферата на медиите (печатни, телевизионни или онлайн); да имат изключителни професионални постижения; да са граждани на Европейския съюз или на Турция, Армения, Азербайджан, Грузия. За да кандидатствате, е необходимо да попълните онлайн формуляра до 6 февруари и да прикачите необходимите документи: кратко предложение за проект на английски език; CV и списък с публикации. Пълните условия на програмата можете да намерите на този адрес.

Обучения

Областният информационен център - Варна и сдружение "Варна - Европейска младежка столица" ще проведат обучителен семинар на тема "Финансиране на НЕ-фирми". По време на събитието ще бъдат представени възможности за финансиране по оперативни и хоризонтални програми на Европейската комисия. Също така ще бъдат дискутирани начини за фондонабиране, създаване на партньорства и видове корпоративно финансиране. В третия панел на семинара ще бъде поставено началото на първата за региона партньорска мрежа на "НЕ-фирми" (НПО, асоциации, центрове, обучителни организации, групи и др.). Събитието ще се състои на 25 януари, от 13:00 ч., в залата на Областен информационен център - Варна, като е необходимо да запазите мястото си на oic_varna@abv.bg. Пълната програма на събитието - тук.

От софтуерения портал Dev.bg организират безплатно обучение за IT мениджъри на тема "Growing Pains: Как да трансформираме екип, който е достигнал прага на възможностите си?". Участниците в събитието ще научат как да преодолеят момента, в който успешният екип достига своя критичен лимит и спира да се развива. Лектор ще бъде Веско Колев, директор "Software Engineering" в Progress, където в момента отговаря за дивизия от 80+ души, разположени на 3 континента. През последните 10 години ръководи екипи от различна големина в няколко компании, като в последните няколко години е фокусиран върху дебъгване (от англ. debugging) и трансформиране на комплексни процеси и организации. Мястото на събитието е cosmos coworking camp (София, ул. "Ангел Кънчев" 3, етаж 1), а датата - 26 януари, 19:00 ч. Задължителна е предварителната регистрация, която трябва да се направи на този линк.

"Академията на Телерик" стартира нов онлайн прием за студенти и специалисти с предишен опит в програмирането. Те могат да се включат в един от курсовете "Компонентно тестване със C#" или "Обектно-ориентирано програмиране (ООП) с JavaScript" от вече стартиралия сезон на "Софтуерната академия на Телерик". Изискванията към участниците са да притежават базови умения по програмиране и опит с технологиите C#, HTML, CSS и JavaScript. През април отлично представилите се участници ще изберат в каква област на софтуерното инженерство да се специализират и ще имат възможност да преминат към присъствена форма на обучение при старта на специализациите. При успешно завършване на цялостното обучение курсистите ще получат сертификат. Крайният срок за записване е 29 януари, а повече информация можете да намерите на сайта на инициативата.

UniStart е пълен курс по предприемачество, който в рaмките нa 6 седмици предостaвя всички необходими знaния и умения, необходими на един екип, за да превърнe една идея в бизнес. Организира се за трета поредна година от Младежкия бизнес клуб и ще се проведе в рамките на месеците март и април. Могат да участват: сформиран екип с идея; екип с идея в търсене на нови членове; млад предприемач с идея, който е в търсене на екип; млад предприемач, който иска да се присъедини към сформирал се екип. С предимство са кандидати с профил бизнес, технологии или дизайн, като идеите също трябва да са в тези сфери. Всички, преминали успешно първия етап на кандидaтстване, ще бъдат поканени на UniStart BootCamp - 24-часово предизвикателство, което сформира екипи, среща участниците с ментори и представя програмата. Крайният срок за кандидатстване на сайта на инициативата е 5 февруари.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Тази седмица ще се състои първото издание на Leaders Talk за 2017 г., организирано от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Гост ще бъде Пламен Русев - предприемач, инвеститор, филантроп, председател на Webit Foundation. Той ще говори за своя опит като основател и организатор на форума Global Webit Series, провеждан в София, Истанбул, Дубай, Сингапур и Ню Делхи и като предприемач с доказан успех в разработването на бизнес начинания в мултикултурни и предизвикателни бизнес среди. Водещ ще бъде д-р Десислава Бошнакова, преподавател по PR в департамент "Масови комуникации" на Нов български университет и основател и управител на PR агенцията ROI Communication. Събитието ще се проведе на 25 януари, от 19:00 ч., в Carrusel Club (София, ул. "Георги С. Раковски" 108). Необходима е предварителна безплатна регистрация тук.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Асоциацията по земеделие и екология в Германия търси студенти от немскоговорящите държави, включително и чужденци, за стажантска програма, насочена към екоземеделието в Боливия или в Сенегал. Крайният срок за изпращане на необходимите документи е 31 януари, а пълните условия можете да намерите на този линк.

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) обявява лятна стипендиантска програма за бакалаври в областта на инженерството, физиката, компютърните технологии, здравеопазването и околната среда. Документите се подават до 27 януари в платформата на организацията.

Посолството на Индонезия в България набира кандидати за две стипендиантски програми в областите на изкуствата и културата - "Дармасисва" и "Индонезийски изкуство и култура". Сроковете за изпращане на документите са съответно 30 януари за "Дармасисва" и 9 февруари за "Индонезийски изкуство и култура". Повече информация можете да получите на електронната поща на Посолството на Индонезия - kbrisofia@indonesia.bg.

Стипендиантската програма на фондация "Амджен" дава възможност на студенти да придобият опит чрез практическа научно-изследователска работа в сферата на естествените науки и биотехнологиите във водещи образователни институции в Европа. Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари, а условията зависят от институцията домакин. Пълна информация можете да намерите на сайта на фондацията.

Колежът по публични политики към Централния европейски университет (Будапеща, Унгария) обявява стипендии за студенти от Южните Балкани (Албания, България, Гърция, Косово и Македония). Крайният срок за кандидатстване за стипендия е 1 февруари, а за прием по програмата е 1 юни. Пълната информация за стипендиите е достъпна на сайта на учебното заведение.

Европейската младежка награда "Карл Велики" е конкурс, посветен на развитието и интеграцията на Европейския съюз (ЕС) и въпросите, свързани с европейската идентичност. Подаването на проекти става до 30 януари, а допълнителна информация е налична на сайта на инициативата.

Център за ученическо, техническо и научно творчество - Разград организира ученически журналистически конкурс на името на революционера и журналист Григор Попов. Крайният срок за изпращане на творбите е 31 януари, а пълният регламент за участие можете да намерите тук.

Фондация "Америка за България" обявява конкурс за обучение на фермери в САЩ по обменната си програма "Лидери в земеделието". Кандидати се набират до 31 януари, а повече информация можете да получите на сайта на фондацията.

Харвардският университет обяви, че започва да предлага безплатни курсове по фотография онлайн. Желаещите да участват могат директно да следват курсовете онлайн.

Започват срещите на работодатели от "Тракия икономическа зона" с кандидати от регионите с висока безработица. Срещите ще се състоят в периода 24 януари - 11 февруари в Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина. Подробен график, както и актуална информация за проекта можете да откриете на официалната страница на инициативата.

Cambridge English Language Assessment организира "Дни на Кеймбридж". Поредицата от събития ще се състоят в края на януари и са насочени към учители (София – 23 януари; Пловдив – 24 януари; Бургас – 25 януари; Варна – 26 януари). Пълната програма можете да видите тук, а тук можете да се запишете безплатно за участие.
Снимка

 

Karieri.bg вече е и във Viber. Следвайте ни, за да получавате първи новини и тенденции за пазара на труда, както и от сферата на човешките ресурси:http://chats.viber.com/karieri.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly