С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 януари - 5 февруари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[flickr (CC)] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Новинарският сайт на Дружество за ООН (ДООНБ) в България търси младежи за двумесечен стаж в някой от ресорите "Права на човека", "Мир и сигурност" и "Екология и устойчиво развитие". Кандидатите трябва да притежават висока езикова култура и грамотност, както и да владеят английски език на отлично ниво. Стажът предлага възможност за обучение и развиване на аналитични умения, критично мислене и умения за работа с източници на информация; придобиване на задълбочени знания за ООН и организациите от семейството на ООН; работа с динамичен екип от Младежката секция на ДООНБ. Успешно преминалите ще получат и удостоверение за стаж. Кандидатите трябва да изпратят свой материал и CV до 6 февруари на internship@una.bg. Повече информация ще намерите на сайта на UNA News Bulgaria.

Студенти ще могат да стажуват в Почетното консулство на Република Чехия в Пловдив като част от проекта "Студентски практики - Фаза 1". Инициативата е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ) и е насочена към студенти, които изучават бизнес администрация, мениджмънт, международни икономически отношения и международен маркетинг. Практикантите ще се запознаят с тънкостите на дипломатическия и деловия протокол, с начините за осъществяване на международни контакти, с техники за водене на преговори. Желаещите трябва да кандидатстват според правилата на проекта "Студентски практики - Фаза 1" на Министерството на образованието и науката.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Образователен проект "Аз мога - тук и сега" предоставя 7 пълни стипендии за участие в Националното състезание по IT, информатика и визуални изкуства. То ще се проведе в гр. Девин, от 21 до 23 април, а право на участие имат ученици от 8 до 12 клас. Стипендията покрива пълния престой на участника по време на състезанието. Състезателната цел е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии за реализиране на проекти от творчески характер. Състезателните направления са "Презентация", "Видеоклипове", "Графичен дизайн", "Редизайн на уеб сайтове с Photoshop", "Фотография", "Програмиране", "Front-end Development" и "Linux системна администрация". Можете да кандидатствате за финансирането до 7 февруари, като имате предвид условията, посочени на сайта на инициативата.

Ученици и студенти в неравностойно положение могат да кандидатстват за стипендиантската програма "Постигам по-висок успех" на Фондация "Благотворител". Ще бъдат раздадени пет стипендии за ученици с успех над (отличен) 5.50 по 400 лв., пет стипендии за ученици с успех над (много добър) 5.00 по 200 лв. и 3 стипендии за студенти първокурсници. Право на финансиране имат ученици от 8 до 12 клас с нарушено зрение, лишени от родителски грижи или живеещи в приемни семейства, както и студенти, лишени от родителски грижи или живеещи в приемни семейства. До 15 февруари те трябва да изпратят необходимите документи, както и есе между 1800 и 3600 знака на една от темите "Свободата е личен избор, не може да дойде отвън" и "На какво добро бях свидетел и какво добро направих през миналата година" на имейл адрес: office@blagotvoritel.org. Пълните условия ще намерите в тук.

Конкурси

Софийският университет "Св. Климент Охридски" обявява конкурс за селектиране на студенти и докторанти за практическо обучение в Университета Молизе, Италия. Инициативата е по проект HEI PLADI (Higher Education Innovation in Plant Diversity: flexible learning paths for emerging labour market), по програма "Еразъм+". Обучението по "Таксономия на растенията" ще се проведе от 13 до 18 март 2017 г, а работният език е английски. Към момента на кандидатстването желаещите да участват трябва да имат завършени минимум два семестъра от следването си в степен Бакалавър, да притежават основни познания по ботаника и/или таксономия на растенията, с издържан поне един изпит в тези области и да владеят английски език. Кандидатите ще бъдат селектирани на база комплексна оценка на тяхната мотивация, степента на владеене на английски език и средния успех към момента на кандидатстването за практическото обучение. Крайният срок за изпращане на документите е 6 февруари, а повече информация можете да намерите тук.

Обучения

Инвестиционният посредник "Елана трейдинг" ще проведе безплатен онлайн семинар на тема "Прогнози 2017 г.: В какво е подходящо да се инвестира?". Ще бъдат разгледани прогнозите за български и чуждестранни пазари на акции, валути, петрол, злато. Ще бъдат предложени конкретни подходящи финансови инструменти за краткосрочна и дългосрочна инвестиция през 2017 г. Водещ ще бъде Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в компанията. Обучението е подходящо за спестители, които търсят по-високодоходни варианти за парите си, както и за инвеститори във финансовите пазари. Семинарът ще се състои на 1 февруари, от 18:30 ч., като е необходима предварителна регистрация на сайта на "Елана".

Summer Work and Travel Alumni Association със съдействието на Американското посолство в България организира безплатна предприемаческа академия. Програмата на обучението ще включва лекции с вдъхновяващи лидери и предприемачи, ролеви игри, работа в екип, срещи със специалисти от релеванти сфери и успели съмишленици, минали по този път. Кандидатите трябва да са участвали поне веднъж по програма Work and Travel USA (Бригада в САЩ), да са на възраст под 30 години, да владеят поне средно ниво на английски и да разполагат с ясна бизнес идея, която да развиват по време на академията. Тази година ще има 3 академии по два дни и половина в учебния център на НАП в гр. Банкя в периодите 24-26 февруари, 24-26 март и 7-9 април. За да кандидатствате, е необходимо да попълните апликационната форма до 3 февруари.

Колумбийският университет организира безплатен онлайн курс за разследваща журналистика. Курсът предлага едновременно история на разследващата журналистика и въведение в основните предизвикателства пред разследващите журналисти днес. Преподавател ще бъде Аня Шифрин, директор на специализацията по технологии, медии и комуникации в Columbia University School of International and Public Affairs и член на консултативния съвет на програмата за независима журналистика на Фондация "Отворено общество". От участниците се очаква да отделят между 3 и 5 часа седмично. Курсът започва на 8 февруари 2017 г. и ще продължи пет седмици, като желаещите могат да се запишат през системата за онлайн обучение на университета.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Фондация "С.Е.Г.А." ще проведе първия от поредица семинари по проекта Map Your Meal на 17 февруари. Семинарът е подходящ за представители на младежки организации, фасилитатори, обучители и учители, които имат желанието да ползват интерактивни упражнения в тяхната ежедневна работа, като в същото време имат желанието да повишат знанията си за глобалната хранителна система. Основната цел на проекта е да изостри обществената чувствителност и разбиране на глобалните взаимозависимости чрез разглеждане на глобалната хранителна система. Мястото на събитието е Културен център G8, а часът - 10. Записванията стават през сайта на фондацията.

Софтуерната академия Soft Academy ще е домакин на информационна среща на тема "Започни IT кариера през 2017 - първи стъпки в програмирането?". По време на събитието ще бъдат разгледани следните въпроси: какво е да работим в IT сферата – предизвикателства и възможности?; видове езици за програмиране и в кои сектори се използват – за да изберете желания от вас път за развитие; front-end, back-end, UX, web development, база данни, QA - ориентиране в морето от термини; необходима техническа основа и умения, които трябва да имаме, за да започнем работа в IT сферата; какво е нужно за да се преквалифицираме и да започнем работа в IT сферата. Лектори ще бъдат Велико Великов, главен мениджър на Soft Academy; Ивета Петрова, маркетинг мениджър на Soft Academy, и Ива Иванова, специалист "Човешки ресурси" (HR) в Playtech Bulgaria. Събитието ще се проведе на 8 февруари, от 19:00 ч., в зала 4 на академията. Можете да се запишете за участие онлайн тук.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Младежката платформа YoutHub търси младежи за тримесечен стаж за поддържане на сайта и профилите в социалните мрежи. За да бъдете избрани, е необходимо да изпратите CV и мотивационно писмо до 3 февруари на имейл адрес: office@youthub.bg. Повече информация ще намерите на сайта на YoutHub.

Фармацевтичната компания "Байер България" търси стажанти "Процеси на управление на данни". Желаещите да се включат трябва да изпратят подробно CV и мотивационно писмо на имейл адрес: jobs.bg@bayer.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари 2017 г. Повече информация за програмата можете да намерите тук.

"Електроенергиен системен оператор" отпуска годишни стипендии на студенти в областта на енергетиката от всеки курс на обучение в техническите университети в България. Всички условия можете да намерите на сайта на компанията.

Институт по невро-лингвистично програмиране (НЛП) обявява стипендии за пролетния курс "НЛП практик". Документите могат да се подават до 2 февруари на имейл адрес: win@nlp.bg. Повече за дейността на института и стипендиантската програма ще откриете на официалния сайт.

Виенският институт за социални науки обявява стипендиантска програма за преводачи на името на румънския поет и преводач Паул Целан. Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят онлайн формуляра до 6 февруари и да прикачат необходимите документи: описание на проекта, върху който ще работят, CV, списък с публикации, договор с издателство. Допълнителна информация е налична на сайта на института.

Стипендиантска програма "Милена Йесенска" към Виенския институт за социални науки ще подкрепи четирима журналисти, развиващи проекти с общоевропейска насоченост. За да кандидатствате, е необходимо да попълните онлайн формуляра до 6 февруари и да прикачите необходимите документи: кратко предложение за проект на английски език; CV и списък с публикации. Пълните условия на програмата можете да намерите на този адрес.

UniStart е пълен курс по предприемачество, който в рaмките нa 6 седмици предостaвя всички знaния и умения, необходими на един екип, за да превърнe една идея в бизнес. Крайният срок за кандидатстване на сайта на инициативата е 5 февруари.
Снимка

 

Karieri.bg вече е и във Viber. Следвайте ни, за да получавате първи новини и тенденции за пазара на труда, както и от сферата на човешките ресурси: http://chats.viber.com/karieri.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly