С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6-12 февруари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[flickr (CC)] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

УНИЦЕФ търси младежи между 14 и 25 години от цял свят с английски, испански или френски език за тримесечен стаж в блога Voices of Youth. Темите, върху които те ще трябва да пишат, ще са частично насочени към промените в климата и околната среда, затова е препоръчително да имат интерес в сферата. Избраните кандидати ще получат възможност за седмични обучения, лични напътствия от експерти на организацията, взаимодействия с различни професионалисти, както и с млади блогъри от цял свят. Стажът ще се реализира от разстояние. Крайният срок за кандидатстване е 10 февруари, а подробности за инициативата ще намерите на този линк.

Университетската агенция на Франкофонията предлага възможности за професионални стажове на български студенти от университетите членове на организацията. Те ще имат възможността да ползват финансиране за провеждане на международни професионални или академични стажове за период от един до три месеца между април и декември 2017 г. Кандидатите трябва да са завършили поне първи курс от своето обучение. Програмата покрива транспорта, месечната издръжка и здравната застраховка на участниците. Можете да заявите желание за участие до 15 февруари, след като посетите сайта на организацията и изтеглите необходимите документи.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Руската програма за професионално развитие "Перспективы" предоставя стипендии за участие в проект за трансгранична журналистика. Могат да кандидатстват журналисти и блогъри от Русия, Централна Азия, Източна Европа, Балтийския и Кавказкия регион, които имат между 3 и 15 години професионален опит. Те ще имат възможността да работят заедно върху материали, промотиращи наднационалното сътрудничество. С предимство ще са съвместните кандидатури на екипи. Работният език е руски. Програмата на инициативата включва семинари, изследователски пътувания и дистанционна работа. Участниците ще получат стипендия, покриваща всички разходи, включително и дневна издръжка. Кандидатите трябва да дадат предложение за история, върху която да работят, както и да приложат свои материали и препоръки от медии до 12 февруари, както и да попълнят апликационната форма на сайта на проекта.

Турското правителство обявява стипендии за обучение на международни студенти от цял свят за бакалавърски и с предимство за магистърски, докторски и научноизследователски програми. Кандидатите трябва да са на възраст до 35 години за докторантура и до 30 години за магистър и да завършват сегашното си ниво на обучение най-късно в края на тази учебна година. Те трябва да отговарят на изискванията за прием на избрания университет, за да имат право да получават стипендия. Класирането ще става на база оценки, академични и социални постижения. Стипендията покрива настаняване в университетските общежития, както и месечна издръжка в размер на 200 щатски долара за бакалавър, 300 - за магистър, 400 - за докторантура и 1000 - за научноизследователски програми. Кандидатури в онлайн системата на инициативата се приемат до 17 февруари.

Международна фондация "Св.Св.Кирил и Методий" обявява конкурс за стипендии за ученици за продължаване на обучението във веригата "Колежи на обединения свят" за учебните 2017/2018 г. и 2018/2019 г. На България са предоставени две стипендии с до 100% финансиране в зависимост от финансовото положение на кандидата и шест частични стипендии в следните колежи: Колеж "Лестър Б. Пиарсън" (Канада), Колеж "Робърт Бош" (Германия); Адриатически колеж (Дуйно, Италия); Колеж в Мостар (Босна и Херцеговина); Колеж в Маастрихт (Холандия); Колеж Дилиджан (Армения); Колеж Чангшу (Китай); Колеж "Атлантик" (Обединено кралство). Кандидатите трябва да са български граждани, на възраст между 16 и 18 години; в момента да са в 10 или 11 клас и да имат успех не по-нисък от 5.45. Документи се подават до 17 февруари, а пълната информация е достъпна на сайта на фондацията.

Британският BPP University отпуска стипендии за летните си обучения по право. Лятното училище включва два модула с практическа насоченост - Въведение в международното бизнес право (3-14 юли) и Въведение в гражданското и наказателното право (17-28 юли). Кандидатите трябва да са студенти по право и да владеят английски език на ориентировъчно ниво IELTS 6, но не се изисква представяне на сертификат. Стипендиите са под формата на регистрационна такса с общ размер 2400 британски паунда (по 1200 британски паунда за всеки модул). Участниците поемат единствено настаняването си и режийните разходи, като ще получат съвети и препоръки от специалния отдел Настаняване. За стипендиантската програма се кандидатства чрез онлайн формуляр, като крайният срок е 14 април. Повече информация за лятното училище по право можете да намерите тук. За повече детайли и консултация за участие в стипендиантския конкурс може да се свържете и с официалния представител на университета за България - MDV Professional Education.

Конкурси

Община Силистра и литературно сдружение "Реката и приятели" организират национален поетичен конкурс на тема "Любовта е пиянство или пиянство от любов". Право на участие имат лица над 18 години, които трябва да изпратят едно непубликувано и напечатано в 3 екземпляра стихотворение, посветено на 14 февруари - Ден на Св. Валентин и на Св. Трифон Зарезан. Ще бъдат връчени три парични награди: първа - 200 лв., втора - 150 лв. и трета - 100 лв. Произведенията не трябва да са участвали в други конкурси. Крайният срок за участие е 15 февруари, а адресът за получаване на стихотворенията е: гр. Силистра 7500, ул. "С. Велики" №33, Община Силистра, стая 314, За конкурса "Любовта е пиянство или пиянство от любов". Повече за условията на конкурса можете да научите на сайта на общината.

Българска асоциация по водите и сдружение "Аз обичам водата" обявяват национален фотоконкурс "Фонтаните на България". Той се организира по случай Седмица на водата 2017 и Световния ден на водата - 22 март. Снимките трябва да бъдат на работещи фонтани на територията на България, старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове. Всеки участник има право да качи до 3 авторски фотографии. Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба "Фонтаните в България", която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Ще бъдат раздадени и пет специални награди. Можете да участвате до 15 февруари, след като се регистрирате на страницата на конкурса.

Столична община набира проектни предложения на неправителствени организации по програма "Европа". Ще се финансират идеи в три приоритетни области: 1. подкрепа на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт при създаване и прилагане на политики и добри практики, свързани с европейското измерение за развитие на столицата; 2. устойчиви общински политики и модели за социализиране на градски пространства в партньорство с неправителствения сектор с цел създаване на нови обществени знакови центрове в град София, които да допринасят за уникалната идентичност и европейска значимост на града; 3. насърчаване на интелигентното и устойчиво градско развитие чрез подкрепа на иновативни и младежки дейности в публичния сектор, осъществени в сътрудничество между граждани, обществени организации и местната власт. Документи се подават онлайн до 16 февруари.

Обучения

Bremen International Graduate School of Social Sciences набира участници за Лятно училище за социална кохезия. Могат да кандидатстват студенти от цял сват от магистърски или докторски програми в областта на социалните науки и с опит в използването на напреднали количествени методи. Фокус на обучението ще бъде взаимодействието между социалната кохезия и културния, етнически и религиозен плурализъм във време на социални трансформации и повишаване на мигрантските потоци по света. Участниците ще имат възможността да обсъждат и оценяват влиянието на социално-структурните, институционалните, политическите и индивидуалните фактори върху социалната кохезия на различни нива в обществените организации. Участието в програмата е безплатно, като ще бъде покрита и част от пътните разходи. Подаването на необходимите документи става до 15 февруари.
От началото на март започва първото онлайн издание на програмата по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education. Курсът има и присъствена форма, която стартира през ноември. Първото издание на присъствения формат приключи в началото на годината с награди за най-добрите курсисти.
Програма по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals е създадена по британски модел и има за цел да улесни връзката между университетското образование и реалните нужди на бизнеса, като предлага не само теоретични, но и практически знания чрез работа по реални бизнес казуси. Обучението подготвя участниците за придобиване на международните професионални квалификации за счетоводители (АAT).
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Поредната среща-дискусия на клуб "Спри и помисли" ще бъде посветена на видео маркетинга и как да предаваме своите идеи с помощта на видео технологии. Участниците ще научат "Защо да използваме видео комуникация в нашия бизнес?" и "Защо е непростимо за един малък бизнес да пренебрегва видеото като канал за общуване, още повече, че цената за използването му е пъти по-ниска, отколкото в предишните години?". Гост ще бъде Петър Петров, създател на българската платформа за онлайн видео "Уебинария.бг". Той ще говори и за възможностите, които видео технологиите предоставят - уроци, дискусии, уебинари, срещи с клиенти, демонстрации и т.н. Събитието ще се състои на 8 февруари, от 19:00 ч., в "Читалище.то" (София, ул. "Лом" 1). Допълнителна информация ще намерите на Facebook страницата.

Бизнес академията 9 Academy кани бизнес ентусиасти на второто издание на поредицата Lessons Learned. Гост ще бъде Александър Николов - бизнес консултант и коуч, автор на книгата "Бизнес растеж", основател на сайта DoubleYourBusiness.bg и "Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж". Той ще сподели с присъстващите за своя професионален път - кои са били нещата, които са му помогнали да успее, кои са били грешките и провалите, от които е научил най-много; както и как помага на собствениците на малък бизнес да привличат повече клиенти, да печелят повече пари и да работят по-малко. Ще имате възможност да му зададете всичките си въпроси на живо на 9 февруари, от 19:00 ч., в SBar (София, бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Необходима е предварителна регистрация тук.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Студенти ще могат да стажуват в Почетното консулство на Република Чехия в Пловдив като част от проекта "Студентски практики - Фаза 1". Желаещите трябва да кандидатстват според правилата на проекта "Студентски практики - Фаза 1" на Министерството на образованието и науката.

Образователен проект "Аз мога - тук и сега" предоставя 7 пълни стипендии за участие в Националното състезание по IT, информатика и визуални изкуства. Можете да кандидатствате за финансирането до 7 февруари, като имате предвид условията, посочени на сайта на инициативата.

Ученици и студенти в неравностойно положение могат да кандидатстват за стипендиантската програма "Постигам по-висок успех" на Фондация "Благотворител". До 15 февруари те трябва да изпратят необходимите документи, както и есе между 1800 и 3600 знака на една от темите "Свободата е личен избор, не може да дойде отвън" и "На какво добро бях свидетел и какво добро направих през миналата година" на имейл адрес: office@blagotvoritel.org. Пълните условия ще намерите в тук.

Колумбийският университет организира безплатен онлайн курс за разследваща журналистика. Курсът започва на 8 февруари 2017 г. и ще продължи пет седмици, като желаещите могат да се запишат през системата за онлайн обучение на университета.

Фондация "С.Е.Г.А." ще проведе първия от поредица семинари по проекта Map Your Meal на 17 февруари. Мястото на събитието е Културен център G8, а часът - 10. Записванията стават през сайта на фондацията.

Софтуерната академия Soft Academy ще е домакин на информационна среща на тема "Започни IT кариера през 2017 - първи стъпки в програмирането?". Събитието ще се проведе на 8 февруари, от 19:00 ч., в зала 4 на академията. Можете да се запишете за участие онлайн тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly