С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (13-19 февруари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Deutsche Welle търси млади професионалисти за двуезичен 18-месечен стаж в областта на онлайн и телевизионната журналистика. Кандидатите трябва да владеят отлично немски и английски език и да имат някакъв начален журналистически опит. Стажът започва през септември 2017 г. Основна част от него са практически насочените семинари. Програмата включва още работа с редакционните департаменти на медията в Берлин и Бон, както и с някое от международните бюра - в Брюксел, Москва или Вашингтон. Участниците ще проведат и едномесечна практика в партньорската медия на Deutsche Welle, Deutschlandradio. Успешно завършилите програмата ще получат възможност за започване на работа. Кандидатури се приемат до 22 февруари. Повече можете да научите на официалния сайт на медиата.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Британският BPP University отпуска стипендии за летните си обучения по право. Лятното училище включва два модула с практическа насоченост - Въведение в международното бизнес право (3-14 юли) и Въведение в гражданското и наказателното право (17-28 юли). Кандидатите трябва да са студенти по право и да владеят английски език на ориентировъчно ниво IELTS 6, но не се изисква представяне на сертификат. Стипендиите са под формата на регистрационна такса с общ размер 2400 британски паунда (по 1200 британски паунда за всеки модул). Участниците поемат единствено настаняването си и режийните разходи, като ще получат съвети и препоръки от специалния отдел "Настаняване". За стипендиантската програма се кандидатства чрез онлайн формуляр, като крайният срок е 14 април. Повече информация за лятното училище по право можете да намерите тук. За повече детайли и консултация за участие в конкурса може да се свържете и с официалния представител на университета за България - MDV Professional Education.

Конкурси

Общински детски комплекс (ОДК) - Варна набира ученически проекти за национален конкурс "Българските архитектурни паметници в макети". Темата на конкурса е "Вятърни мелници и воденици". Размерите на макетите не трябва да надвишават 50x50 см в основата и 50 см на височина, както и да тежат под 3 кг. Работите трябва да са индивидуални и да са изработени самостоятелно от участниците. Право на участие имат всички ученици от 1 до 12 клас, като те ще се класират в 4 възрастови групи. Ще бъдат връчени: специална награда на кмета на град Варна; специална награда на ОДК-Варна; специална награда на Двореца на децата; първа, втора и трета награда във всяка възрастова група и поощрителни награди. Творбите се изпращат най-късно до 18 февруари на адрес: Общински детски комплекс - Варна, ул. "Петко Каравелов" 3, етаж 2, кабинет 4. Пълните условия за участие ще намерите тук.

Клуб "Финанси" към Икономически университет - Варна обявява национален конкурс за есе за ученици и студенти с медийното партньорство на "Кариери". Темите тази година са: за студенти - "Brexit - ново начало или началото на края"; за ученици - "Висшето образование - разход или инвестиция". Могат да участват студенти, обучаващи се в степен бакалавър или магистър, и ученици от средните училища. Есетата трябва да са анонимни и в обем до пет страници. Най-добрите работи ще бъдат публикувани, а авторите им ще получат награди от спонсорите на инициативата. Всеки включил се в конкурса ще получи грамота за участие. Творбите трябва да бъдат изпратени най-късно до 31 март на адрес essays_finance@ue-varna.bg. Повече за правилата на конкурса ще намерите на сайта на клуб "Финанси".

Обучения

Новият сезон на ABLE Mentor набира ученици и ментори за включване в мрежата за споделяне на знания и опит, създадена от Асоциацията на българските лидери и предприемачи. Пролетното издание на програмата ще се проведе в периода февруари-юни 2017 г. Инициативата събира ученици и ментори в екипи по двама въз основа на общи интереси, за да работят върху проекти в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. Могат да кандидатстват млади професионалисти и студенти, които искат да предадат ценния си опит и знания на ученик и да развият лидерския си потенциал. От другата страна могат да се включат ученици в 10 или 11 клас, които искат да получат ценни съвети от свой личен ментор, да реализират мечтата си за проект или да усъвършенстват своите умения. Проектът ще се реализира в София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Враца и Казанлък. Сроковете за всеки град и повече информация за ABLE Mentor ще откриете на офиациалната страница на асоциацията.

Община Бургас набира младежи за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация. Курсовете са специализирани за някоя от позициите помощник-възпитател, социален асистент, готвач или строител - специалност мазилки и шпакловки. Кандидатите трябва да са на възраст до 29 години; да имат завършено минимум средно образование за включване в обучение за помощник-възпитател, както и завършен най-малко 10-и клас за останалите специалности; да не са били ангажирани с обучение или заетост през последните 4 месеца и да не са били регистрирани към бюро по труда през последните 12 месеца. Отговарящите на всички изисквания могат да подават документи до 17 февруари. Подробна информация можете да намерите на сайта на общината.

Инвестиционният посредник "Елана трейдинг" организира безплатен онлайн семинар на тема "Как се инвестира в акции на технологични компании". На него ще бъде коментирана спецификата на инвестиране в акции на технологични компании, като ще бъде поставен акцент върху подбора и оценката на технологичните акции и как те да се включат в портфейлите на дългосрочните инвеститори или да бъдат използвани за спекулативни печалби. Ще се направи преглед на представянето на тези акции през 2016 г., както и очакванията от технологичните гиганти през 2017 г. Ще бъдат предложени подходящите спрямо тенденциите инструменти за търговия и инвестиции. Водещ на обучението ще бъде Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в "Елана трейдинг". Можете да се включите на 21 февруари, от 18:30 ч., след като се запишете тук.

Предприемаческата академия за жени Dolls Academy търси 20 участнички за своето първо издание, което стартира на 4 март. Инциативата е създадена от клуб "Млад предприемач" към Икономически университет - Варна и онлайн списанието за предприемачество Dolls.bg. Могат да участват момичета на възраст от 16 до 26 години, живеещи във Варна, които имат идея и желание за развиване на свой бизнес. В продължение на един месец те ще се обучават на основните умения, необходими за това, и ще обменят идеи и опит с други амбициозни млади хора. Крайният срок за кандидатстване е 23 февруари, а повече можете да научите на сайта на академията.

Осем от университетите в Бръшляновата лига пускат близо 250 безплатни онлайн курса за дистанционно самообучение в различни области. Университетите "Браун", "Харвард", "Принстън", "Йеил", Колумбийския и Пенсилванския и колежа "Дартмут" предлагат електронни уроци в следните области: компютърни науки; бизнес и мениджмънт; хуманитарни науки; изкуство и дизайн; наука; здравеопазване и медицина; математика; образование; инженерство. Платформата за онлайн обучение Class Central е създала специална колекция от всички курсове, която постоянно се обновява и която може да се запишете да следвате, за да разберете, когато се е появил нов курс. Някои от курсовете предлагат и сертификат при успешното им завършване. Информация за всеки курс и сроковете за включване в него ще намерите на сайта на Class Central.
От началото на март започва първото онлайн издание на програмата по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education. Курсът има и присъствена форма, която стартира през ноември. Първото издание на присъствения формат приключи в началото на годината с награди за най-добрите курсисти.
Програма по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals е създадена по британски модел и има за цел да улесни връзката между университетското образование и реалните нужди на бизнеса, като предлага не само теоретични, но и практически знания чрез работа по реални бизнес казуси. Обучението подготвя участниците за придобиване на международните професионални квалификации за счетоводители (АAT).
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Образователната организация "Джуниър ачийвмънт България" представя за първи път като част от проекта "Социални иновации" иновационен лагер за ученици от гимназиален етап. Могат да се включат екипи до трима души със свое иновативно бизнес решение на зададен казус, както и самостоятелни участници. Ще бъдат одобрени 80 ученици, които по време на събитието ще бъдат разпределни в отбори. Отборите ще работят с ментори от NN България, които чрез дискусии и съвети ще помогнат на младежите да достигнат до най-добрата социално-предприемаческа идея. Ще присъства жури, пред което всеки отбор ще презентира своето бизнес решение на зададения казус, след което ще бъдат избрани и наградени трите най-добри отбора. Разходите по нощувките и храната ще бъдат поети от JA България. Можете да кандидатствате до 22 февруари на сайта на организацията, където можете да намерите и пълните условия за участие.

Международната компания за опаковъчни решения "Мултивак" ще проведе ден на отворените врати в производствения си комплекс в София на 22 февруари. Ученици и студенти от технически специалности ще имат възможност да се запознаят с производствения процес, използваните машини и технологии и организацията на работа в компанията. Участниците в събитието ще получат информация и за стажантски програми и възможности за реализация и ще се срещнат лично с професионалисти от компанията, които да отговорят на всички въпроси на младежите. Желаещите да се запишат могат да го направят до 17 февруари на имейл: careers@bg.multivac.com. На Facebook страницата на събитието можете да получите допълнителна информация.

Списание Enterprise организира седмото издание на форума "My Success in Education 2017 - Аз и бизнесът", насочено към студенти 3 и 4 курс и магистри от цялата страна. Целта на проекта е да подпомогне връзката висше образование-бизнес и да представи реални възможностите на завършващите студенти за реализация в мултинационални компании в България, както и за развиване на свой бизнес. Участниците в инициативата ще решават различни бизнес казуси и ще работят в малки екипи по проекти. Менторите на програмата ще бъдат млади мениджъри от чужди и български компании, които работят успешно на чужди пазари. Сред тях са Александър Вебер, отдел "Поддръжка - Industry Standard Server" в HPE Bulgaria; Христо Христов, изпълнителен директор на "Нет инфо"; Рени Пейчева, изпълнителен директор на Прокредит банк България. Събитието ще се състои на 23 февруари, с начален час 9:30, в аула "Максима" на УНСС, като е необходима предварителна регистрация.

В рамките на съвместната си инициатива "Рецепти за успех" сдружение "Тук-Там" и фондация "Заедно в час" канят опитни професионалисти с разнообразна кариерна история да представят пътя си пред младежи. Целта на проекта е да провокира прогресивно мислещите млади хора, като ги информира и ангажира със значими за всички въпроси в сферата на професионалното развитие, гражданското общество и бъдещето на обществото и икономиката. В издание номер 26 на поредицата гост-лектор ще бъде Весела Малинова, управляващ директор на Comptel Bulgaria. Тя ще разкаже как от учител по химия се насочва към HR професията и каква е разликата между това да си "мениджър" на клас от ученици и управител на IT компания. Още въпроси към нея ще можете да зададете на 23 февруари, от 18:30 ч., в офиса на Comptel (София, бул. "Шипченски проход" 9, етаж 1), след като вземете своя безплатен билет тук.

Наближава третото издание на кариерния форум "Професии на бъдещето", инициатива на "Джуниър ачийвмънт България", на която "Кариери" е медиен партньор. Тази година фокус на събитието са професиите във финансово-счетоводния сектор и какви възможности за развитие предлагат за младите хора в идните години. Ще бъде обърнато внимание също и на технологиите, които навлизат в тази индустрия. Специален HR панел ще бъде посветен на въпроса за "Синдрома на прегарянето" и справянето с него. Ще има и два дискусионни панела, в които изявени специалисти ще обсъдят бъдещето на професиите в сферата на "традиционните" и дигиталните финанси и кои са стъпките към кариерния успех на водещите финансисти. Събитието ще се състои на 29 март, в Иновационен форум "Джон Атанасов" в София тех парк. Младежи от 17 до 24 години могат да се запишат от 27 февруари, след като регистрацията бъде отворена на сайта на JA Bulgaria, където можете да следите и за новини около форума.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Университетската агенция на Франкофонията предлага възможности за професионални стажове на български студенти от университетите членове на организацията. Можете да заявите желание за участие до 15 февруари, след като посетите сайта на организацията и изтеглите необходимите документи.

Турското правителство обявява стипендии за обучение на международни студенти от цял свят за бакалавърски и с предимство за магистърски, докторски и научноизследователски програми. Кандидатури в онлайн системата на инициативата се приемат до 17 февруари.

Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" обявява конкурс за стипендии за ученици за продължаване на обучението във веригата "Колежи на обединения свят" за учебните 2017/2018 г. и 2018/2019 г. Документи се подават до 17 февруари, а пълната информация е достъпна на сайта на фондацията.

Община Силистра и литературно сдружение "Реката и приятели" организират национален поетичен конкурс на тема "Любовта е пиянство или пиянство от любов". Крайният срок за участие е 15 февруари. Повече за условията на конкурса можете да научите на сайта на общината.

Българска асоциация по водите и сдружение "Аз обичам водата" обявяват национален фотоконкурс "Фонтаните на България". Можете да участвате до 15 февруари, след като се регистрирате на страницата на конкурса.

Столична община набира проектни предложения на неправителствени организации по програма "Европа". Документи се подават онлайн до 16 февруари.

Bremen International Graduate School of Social Sciences набира участници за Лятно училище за социална кохезия. Подаването на необходимите документи става до 15 февруари.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly