С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (20-26 февруари)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstcok] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Лондонското бюро на CNN набира стажанти за ресорите новини и спорт в телевизията, както и в онлайн платформите на медията. Програмата е насочена към наскоро завършили журналистическа специалност или подобна, които имат амбиции за реализация в електронните медии. Те трябва да са граждани на Обединеното кралство или Европейския съюз, да имат свежи идеи, иновативно мислене, добро владеене на английски език и да се ангажират с най-високите стандарти в журналистиката. Стажантите ще се занимават с проучвания, проверяване на факти, записване на кадри, асистиране по време на снимки, предлагане на идеи за материали и предавания, участие в планьорки и т.н. Продължителността на стажа е от 1 май до 31 август, като има възможност за започване на постоянна работа в медията след това. Крайният срок за кандидатстване е 1 март, а необходимите документи можете да изтеглите от тук.
"Икономедиа" търси студенти от икономически специалности, журналистика или статистика за пролетна стажантска програма във вестник "Капитал". Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще са част от бизнес отдела на медията. Задължителни изисквания са владеенето на английски език и MS Excel. Участниците в програмата ще получат и възможност за започване на постоянна работа след завършването му. Можете да кандидатствате със CV и мотивационно писмо до 15 март тук.

Българската асоциация по криминология, криминалистика и психология открива стажантска програма за ученици и студенти с изявен интерес към социалните науки. В продължение на три месеца стажантите ще създават съдържание и ще обработват информация, свързани със сферата на работа на организацията. Има възможност за дистанционно изпълнение на задачите, както и за развиване на собствени проекти. Младежите ще могат да разчитат и на личен ментор със солидни опит и знания в тази сфера, както и на стартъп атмосфера на работа. Те ще научат и как се кандидатства за финансиране по проект. Най-добрите стажанти ще получат предложение за платена работа след завършване на стажа, както и сертификат и препоръки. Основното изискване към кандидатите е да владеят чужд език, препоръчително английски. Своето CV и мотивационно писмо можете да изпратите до 28 февруари на karina_djokova@bgkrimi.com. Повече информация ще намерите на този линк.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Banff Centre for Arts and Creativity в Алберта, Канада предлага стипендии за писателски престой на журналисти, литературни автори, критици, куратори, артисти и учени. Програмата продължава от 2 до 30 юли и предлага академична среда за разработването на писмените работи, възможност за получаване на консултации от членове на образователната институция и за посещение на дискусии и събития. Стипендията покрива обучението на участниците по програмата, възнаграждение в размер на 2000 канадски долара за създадените материали в рамките на програмата и покриване на пътните разходи до 750 канадски долара. Крайният срок за кандидатстване е 1 март, а повече информация е налична тук.

Конкурси

Клуб "Финанси" към Икономически университет - Варна обявява национален конкурс за есе за ученици и студенти с медийното партньорство на "Кариери" и "Капитал". Темите тази година са: за студенти - "Brexit - ново начало или началото на края"; за ученици - "Висшето образование - разход или инвестиция". Могат да участват студенти, обучаващи се в степен бакалавър или магистър, и ученици от средните училища. Есетата трябва да са анонимни и в обем до пет страници. Най-добрите работи ще бъдат публикувани, а авторите им ще получат награди от спонсорите на инициативата. Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. "Капитал", а от "Кариери" - кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на "Капитал" и "Кариери". Всеки включил се в конкурса ще получи грамота за участие. Творбите трябва да бъдат изпратени най-късно до 31 март на адрес essays_finance@ue-varna.bg. Повече за правилата на конкурса ще намерите на сайта на клуб "Финанси".

Неправителствената организация "За Земята" обявява конкурс за студентско есе на тема "Офшорните зони и тяхната роля в новия глобален финансов ред". Могат да участват студенти от всички специалности, но все пак е препоръчително да са от областта на икономиката, правото, политическите науки и журналистиката, за да имат необходимите познания, свързани с тематиката на конкурса. Текстовете трябва да са в размер до 3000 думи и да са насочени към практически решения на проблемите. Сполучливите текстове ще бъдат публикувани на блога за данъчна справедливост TaxDog. Авторите на четирите най-добри есета ще бъдат изпратени на образователна екскурзия до Брюксел и Амстердам с обиколка на най-важните места свързани с лобизма в европейската столица и със статута на данъчен рай на Холандия. Пътуването ще бъде във втората половина на март и покрива самолетни билети, наземен транспорт, нощувки и джобни пари. Своите текстове можете да изпращате до 28 февруари на konkurs@zazemiata.org.

Студентски съвет и клуб "Млад предприемач" към Икономически университет - Варна търсят креативни ученици от 10 до 12 клас и студенти за участие в националното състезание "Стани предприемач". То е в двумодулна форма. На участниците се предлагат работилница по предприемачество и работен казус, който да решат по групи. Състезанието ще се проведе на 11 и 12 март в сградата на университета. Най-добре представилите се участници ще получат специални награди и възможности за улеснен прием в някоя от програмите на висшето учебно заведение. Можете да се запишете за участие до 1 март, като попълните онлайн формуляра. Повече информация ще откриете на Facebook страницата на инициативата.

Immersion Academy кани младежи на възраст от 15 до 24 години да участват в конкурс за есе на английски език. Текстовете трябва да са по някоя от темите: "What matters to me and why?"; "What is a problem in my school/university/community/country and what should be done about it?"; "Why is language learning important to me?". Дължината на есето трябва да бъде между 500 и 1000 думи. В допълнение всеки участник в конкурса трябва да напише кратко описание за себе си до 200 думи, също на английски. Тримата победители в конкурса ще получат пълна стипендия за участие в първата в България лятна академия за езици и лидерство по метода "Пълно потапяне" през юли. Седем отличени участници в конкурса ще получат частична стипендия. Първите десет участници ще получат и индивидуална консултация за подобряване на уменията си по писане на английски с преподавател от САЩ. Текстовете може да изпращате на maggie@immersion.bg до 3 март. Повече детайли за конкурса - на сайта на академията.
Стартира конкурсът за най-добър "Млад готвач", част от инициативата "Ресторант на годината БАКХУС 2016, Aqua Panna&San Pellegrino". Форматът се организира от "Бакхус" - списание за храната, виното и хубавия начин на живот, в партньорство с медиата за работа и кариерно развитие "Кариери" и кулинарната академия HRC Culinary Academy. Участие могат да вземат готвачи с поне една година професионален опит и на възраст до 28 години. За да се включите в конкурса "Млад готвач" е нужно да: приготвите едно основно ястие по собствена рецептата; снимате няколко фази на приготвянето му и крайния резултат (може и с видео); изпратите снимките и описанието на рецептата (използвани продукти и начин на приготвяне) на talents@hrcacademy.com до 10 март. Повече за инициативата и наградите ще намерите тук.

В рамките на инициативата Тhe City Academy Awards "Академия Градът" обявява конкурса "Малки герои" съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Участниците в конкурса трябва да представят идейни проекти за създаване на модерна, комфортна, приветлива и приятелска среда в детското отделение на УМБАЛСМ "Пирогов". Фокусът на проекта е в преобразяването на съществуващите интериорни общи пространства, рецепция, фоайета, места за изчакване, коридори и стаи за игра. Могат да се включат български студенти от български и чуждестранни университети и млади професионалисти в областта на архитектурата и строителството, интериорния дизайн, художници, дизайнери, психолози, социални работници, педагози. Проектите могат да бъдат разработени индивидуално или в екип. Ще бъдат раздадени пет награди по 900 евро за най-добрите идеи. Можете да се регистрирате за участие до 14 април на сайта на инициативата.

Националният конкурс по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол" ще осигури финансиране до 8000 лв. на проекти на индивидуални спортисти до 25 години. Средствата трябва да са предвидени за участие в състезание, за закупуване на екипировка, за подготовка или за възстановяване. Задължително условие е участниците в програмата да могат да осигурят 20% от цялата сума, необходима за покриването на проекта. Кандидатстването става в три възрастови групи: до 15 години; от 16 до 20 години; от 21 до 25 години. Документи се подават до 28 февруари. Пълна информация ще намерите на сайта на инициативата.

Училищата на 15 държави от Европа, сред които и България, могат да кандидатстват за финансиране до 800 евро със свой проект на тема "Социално включване". Право на участие имат учители и ученици от държавни училища, които имат идея за съвместен проект с извънучилищна институция. Той трябва да е насочен към разрешаването на социален проблем в общността, а целевата група да са ученици от 13 до 17 години. Инициативата е подкрепена от Министерството на образованието. Проектните предложения трябва да са на английски език и да бъдат подадени до 28 февруари в сайта на Academy of Central European Schools, организатор на конкурса.

Обучения

Център за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски" ще проведе деветото издание на курса "Възход на нациите: перспективи пред растежа и развитието". Обучението е част от програмата "Харвардски курсове", които българският университет подготвя съвместно с Училището по бизнес към Харвардския университет. Участниците ще научат отговорите на въпросите "Защо едни държави са толкова богати, а други - толкова бедни?" и "Как икономическите политики могат да променят това?". Курсът ще се води през есенния семестър на 2017 г. Необходими са предварителни познания по микроикономика, макроикономика, многовариантно смятане и иконометрия. Желаещите да се запишат трябва да изпратят кратко есе до 350 думи на тема "Какви са вашите кариерни цели? Как програмата ще ви помогне да ги постигнете?", академична справка или копие на диплома за висше образование и CV до 4 март на info@economicstrategy.org. Повече за курса можете да научите на този линк.

"Академия на Телерик" организира семинар на тема "Автоматизирано тестване със Selenium WebDriver - от основните принципи до облачните технологии". Събитието е отворено за специалисти и начинаещи с интерес към осигуряването на качеството на софтуера (Quality Assurance). Гост-лектор ще бъде Антон Ангелов, QA архитект в Progress, който разполага с дългогодишен опит в областта на софтуерното инженерство и е признат за "най-ценен професионалист" (MVP) за 2016 и 2017 г. от международната технологична общност CodeProject. Срещата, част от серията технологични събития Telerik Academy Plus, ще се проведе на 22 февруари от 18:30 ч. в обучителния център на Академията в Младост 1А в София. Участието е безплатно, като се изисква предварителна регистрация.

Симулация на законодателния процес в институциите на Европейския съюз "Модел Европейски съюз София", организирана от BETA Bulgaria, ще се проведе в периода 6-10 септември. В нея ще участват млади хора от държавите-членки и съседни на ЕС страни, които в рамките на една седмица ще дискутират реални европейски директиви и регламенти. Младежите ще имат възможност да влязат в ролите на: Logistics Officer, Accountant, Participants Coordination Officer, Content Officer, Policy Officer, Partnerships Officer, Digital Media Officer и Fund Raising Officer. Работният език ще бъде английски. Кандидатстването е отворено до 24 февруари, а повече информация ще намерите на Facebook страницата на проекта.

Пловдивският Университет "Паисий Хилендарски" открива две безплатни магистърски програми за обучение на педагози като част от проект по програма "Еразъм+". Кандидатите трябва да са завършили висше образование в България или чужбина със степен бакалавър или магистър и да нямат повече от една година педагогически стаж в училище. Специалността "Училищна педагогика - учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение" ще се изучава в продължение на три семестъра, а "Начална училищна педагогика" - четири семестъра. Одобрените студенти ще имат ангажимент да работят от есента на 2017 г. до края на проекта през 2019 г. като учители в пилотни училища, определени от МОН. Документи за прием ще се приемат от 13 до 27 февруари в кабинет 218 на Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски" на бул. "България" №236 в Пловдив. Подробности можете да научите на сайта на университета.
От началото на март започва първото онлайн издание на програмата по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education. Курсът има и присъствена форма, която стартира през ноември. Първото издание на присъствения формат приключи в началото на годината с награди за най-добрите курсисти.
Програма по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals е създадена по британски модел и има за цел да улесни връзката между университетското образование и реалните нужди на бизнеса, като предлага не само теоретични, но и практически знания чрез работа по реални бизнес казуси. Обучението подготвя участниците за придобиване на международните професионални квалификации за счетоводители (АAT).
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Сдружение "Глобално развитие" организира финална конференция на тема "Житейски умения и мултикариерно бъдеще" като част от проект по програма "Еразъм+". Участниците в нея ще търсят отговори на въпросите "Кои са житейските умения, водещи към успешна кариера?" и "Доколко академичната среда ни подготвя за пазара на труда?". В дискусия по темата ще се включат: Ели Илиева, преподавател и мениджър на сдружение "Глобално развитие"; д-р Красимира Василева, председател на "Национално сдружение на българските европейски клубове"; Ивайло Богомилов, проектен мениджър на Асоциация на обединените европейски студенти - София и координатор на връзката с Европейски младежки форум и процеса по структурен диалог на AEGEE-Europe; Мадлен Ненкова, мениджър "Кариерно развитие на ученици" в Orange BG и основател на младежката платформа YOUTHub. При желание за посещение на семинара на 25 февруари от 12 часа в СУ "Св. Климент Охридски" пишете на Facebook страницата или на lifeskills@education4u.org.

Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" обявява "Дни на отворени врати" за интересуващите се от професията ръководител на полети. Посетителите ще имат възможността да присъстват на презентацията от експерти на предприятието. Те ще видят в реално време работата на Районния център за обслужване на въздушното движение и тренажорите за обучение на ръководителите на полети. Инициативата е част от кампанията за пролетен подбор на кандидати за ръководител на полети, която ще продължи до 20 април. Всички желаещи да се включат в събитието ще могат да го направят на 23 февруари и 21 март от 9 часа, след предварително записване тук.

Американският университет в България посреща бъдещи студенти и родители с инициативата "Ден на отворените врати". Всички желаещи ще могат да се запознаят със студентския живот в кампуса на висшето учебно заведение в Благоевград - да разгледат университетския комплекс, да се срещнат с преподаватели и студенти и да получат професионална консултация коя специалност да изберат. Гостите ще научат повече и за уникалната за България образователна система liberal arts, която дава възможност на студентите да избират различни дисциплини, по които да се обучават. Представителите на университета ще отговарят на всякакви въпроси и ще представят процедурите за кандидатстване, възможностите за стипендии, финансова помощ, преференциални условия за заеми, стажове, програми за Work & Travel и други. Всички желаещи да посетят събитието на 25 февруари от 9 часа могат да се регистрират тук.

Instituto Europeo di Design ще представи своите програми и възможности за кариерно развитие пред български студенти на презентации и творчески семинари във Варна, София и Пловдив. Творческите семинари, водени от Габриеле Горети, ще включват лекция и интерактивна сесия с аудиторията на тема: "Реални истории с етикет "Made in Italy". Ролята на визуалния разказ за създаването на естетични продукти и иновативни дизайнерски решения." В рамките на семинара ще имате възможност да обсъдите своето портфолио с лектора. За целта е препоръчително да носите със себе си скици и проекти. На срещата ще получите информация, свързана със специалните стипендии за прием в бакалавърските програми, които ще покрият 50% от таксата за обучение. Входът за събитието е безплатен. Предварителна регистрация може да направите тук.

В София ще се проведе първата дискусия от поредицата "jumpthegap talk" в рамките на седмото издание на международния конкурс за млади дизайнери jumpthegap. Темата на срещата ще бъде "Иновацията е потребна: Възможностите на дизайна и архитектурата да намират решения за удовлетворяване на потребностите на хората.". Гост на събитието ще бъде Валентин Водев, дизайнер и основател на компанията VELLO, член на международното жури на конкурса. Модератор ще бъде инж. д-р София Ангелова, преподавател по ергономия в специалност "Инженерен дизайн", Технически университет - София. Дискусията ще се проведе на 21 февруари от 18 часа в "Експо баня София", изложбена зала на Roca, бул. "Мария Луиза" 16. Вход свободен с предварителна регистрация.

Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly