С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (27 февруари - 5 март)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Офисът на Финансовия механизъм (ОФМ) на European Economic Area и Norway Grants в Брюксел търси младежи за едногодишен стаж. Предлагат се позиции в отделите: правни въпроси; финанси и контрол; комуникации; резултати и оценка; сектори и фондове; държавно и двустранно сътрудничество. Кандидатите трябва да са завършили наскоро студенти от специалностите право, икономика, статистика, политически науки, международни икономически отношения и др., както и да владеят отлично английски език. За предимство ще се счита опит от 1-2 години в държавни структури. Стажантите ще получават нетна заплата от 1510 евро. Ще бъде осигурено и настаняване в индивидуални апартаменти. За да кандидатствате, трябва да се регистрирате в системата на European Free Trade Association до 5 март.
"Икономедиа" търси студенти от икономически специалности, журналистика или статистика за пролетна стажантска програма във вестник "Капитал". Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще са част от бизнес отдела на медията. Задължителни изисквания са владеенето на английски език и MS Excel. Участниците в програмата ще получат и възможност за започване на постоянна работа след завършването му. Можете да кандидатствате със CV и мотивационно писмо до 15 март тук.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Фондация "Елизабет Костова" обявява стипендии за своя десети годишен семинар с фокус художествена документалистика. Програмата на семинара включва интензивни всекидневни уъркшопове по писане на художествена документалистика, дискусии под формата на кръгли маси, лекции, изнесени от гост-лекторите, и четения на преподавателите и участниците в програмата. За участие в семинара могат да кандидатстват писатели на художествена документалистика от България и от англоговорящи страни. Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима кандидати, пишещи на български език, ще получат стипендии за участие в програмата, която включва такса-участие, храна, настаняване и пътни разходи. Семинарът ще се проведе между 8 и 12 юни в Созопол. Можете да кандидатствате до 6 март, след като прочетете пълните условия на програмата тук.

Конкурси

Mомичета с интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите и с желание да стартират своя компания могат да участват в конкурса Entrepregirl v4.0. В надпреварата със свои проекти могат да се включат момичета на възраст от 16 до 25 години. В рамките на инициативата участничките ще могат да разкажат идеята си пред други предприемачи, да оттренират своите презентационни умения и да получат ценна обратна връзка. Сред наградите за най-добре представилите се са: стипендията за обучение в програма Marketing Management Master Class на Бизнес институт; пълна стипендия на Founder Institute Sofia; пълна стипендия за участие в сезон 7 на Start It Smart Pre-Accelerator; участие в Design Thinking workshop от SAP Labs Bulgaria. Програмата на инициативата включва и различни събития и работилници. Можете да регистрирате идеята си до 16 март на сайта на конкурса.

Пощенска банка кани предприемачи и стартъп компании от България, работещи в сферата на финансовите технологии, във второто регионално състезание Beyond Hackathon. По време на тридневното събитие участниците ще чуят вдъхновяващи говорители на световно ниво, ще получат съвети от експерти в сферата на бизнеса, дизайна, технологиите и комуникациите и ще представят своята идея на жури от предприемачи, дялови инвеститори и топ мениджъри на Юробанк, които ще определят победителите. Класиралите се на първо, второ и трето място на Beyond Hackathon ще получат парични награди, съответно в размер на 5 хил., 3 хил. И 2 хил. евро и ще имат възможност да станат част от програмата на Startupbootcamp Fintech в Лондон и да доразработят продукта си съвместно с Юробанк. Състезанието ще се проведе от 17 до 19 март, в The Hub Events в Атина, а регистрацията вече е отворена на този линк.
Стартира конкурсът за най-добър "Млад готвач", част от инициативата "Ресторант на годината БАКХУС 2016, Aqua Panna&San Pellegrino". Форматът се организира от "Бакхус" - списание за храната, виното и хубавия начин на живот, в партньорство с медиата за работа и кариерно развитие "Кариери" и кулинарната академия HRC Culinary Academy. Участие могат да вземат готвачи с поне една година професионален опит и на възраст до 28 години. За да се включите в конкурса "Млад готвач" е нужно да: приготвите едно основно ястие по собствена рецептата; снимате няколко фази на приготвянето му и крайния резултат (може и с видео); изпратите снимките и описанието на рецептата (използвани продукти и начин на приготвяне) на talents@hrcacademy.com до 10 март. Повече за инициативата и наградите ще намерите тук.

Европейската комисия обявява конкурс за участие в делегацията на европейския комисар по земеделие Фил Хоган по време на визитата му на международния панаир на храната в Торонто, Канада, от 1 до 3 май. Могат да кандидатстват представители на европейски компании от ключови сектори като млекопроизводство, месопроизводство, производство на вино и спиртни напитки, на зърнени продукти, на плодове и зеленчуци и на преработени селскостопански продукти. Ще бъдат избрани максимум 60 участници, които да придружат еврокомисаря по време на откриването на събитието SIAL Canada 2017, за да представят най-добрите храни и напитки от Европа. Членовете на делегацията ще имат възможност да се включат и в различни информационни и бизнес събития и да се срещнат с местни клиенти и производители. Кандидатстването е до 3 март на тази страница, където можете да намерите и повече информация за инициативата.

Обучения

В средата на месец март стартира третото издание на "Инженерна академия "Вистеон" - първи стъпки в интегрирането на софтуера за автономно шофиране". Инициативата е директно свързана с нуждата на компанията от специалисти с инженерни профили, предимно с фокус върху дизайн на електроника и разработка на софтуер за автомобилната индустрия. Избраните участници ще имат възможността да преминат през теоретични обучения и практически упражнения, обхващащи: C/C++ Development; Electronics and Software for Embedded Systems; Data Structures and Algorithms; Object-oriented design. Академията е с продължителност от 4 месеца. Производителят на автомобилна електроника "Вистеон" може да предложи стаж или трудов договор на позиция "младши инженер" на успешно завършилите. Всеки с базови познания в програмирането и алгоритмите може да кандидатства до 6 март на сайта на компанията.

Сдружение "Обединени идеи за България" стартира курс по социално предприемачество в Стопанския факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Курсът е избираем за бакалаври и магистри в Стопански факултет и е отворен за всички останали, които проявяват интерес към темата. Студентите ще имат възможност да придобият практически знания и умения, свързани с изграждане, финансиране и управление на социално предприятие. Ще научат още основните стъпки, предизвикателства и цели във фазите на дизайн, стартиране и скалиране на успешни предприемачески инициативи със социален елемент. Курсът започва на 2 март, а лекциите ще се провеждат всеки четвъртък от 18:30 ч., в зала 300 на Стопанския факултет (София, бул. "Цариградско шосе" 125). За повече информация и записване посетете сайта на организацията.

За втори път финансова група "Карол" провежда онлайн семестър за начинаещи инвеститори. Участниците ще имат възможност да научат защо и как да управляват личните си финанси, какво е необходимо да знаят, за да инвестират самостоятелно, как могат да купят акции от успешни компании в цял свят и от Българска фондова борса - София. Още по време на онлайн семестъра всеки ще може да свали платформа за търговия и да направи първите си сделки със своя демо сметка на валутния пазар. Освен записи на уебинарите, участниците ще получат и допълнителни материали за самоподготовка. В програмата тази година е включена и тема за психологията на инвестирането. Георги Ангелов, с докторат по имунология от Ecole Normale Superieure, Франция, ще представи идеи как да се репрограмира съзнанието, така че да се вземат адекватни решения не само за пазарите. Обучението ще се проведе от 13 до 22 март, а за да се запишете е необходимо да влезете в сайта на "Карол".

Johan Skytte Institute of Political Studies към Тартуския университет в Естония ще проведе безплатен онлайн курс в сферата на международните отношения. Темата ще бъде "Отношенията ЕС-Русия в периода между срещите на високо равнище от "Източното партньорство" във Вилнюс (2013 г.) и Рига (2015 г.)". Курсът е подходящ за студенти, обучаващи се в бакалавърска или магистърска степен в специалности като международни отношения, политически науки, европеистика, русистика, както и за всеки с интерес към темата. Програмата включва 26 учебни часа в рамките на 6 седмици от края на февруари до началото на април. Успешно завършилите получават сертификат от Тартуския университет. Оценяването става чрез текущи тестове и финален изпит. Желаещите могат да се запишат до 3 март на сайта на университета.
От началото на март започва първото онлайн издание на програмата по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education. Курсът има и присъствена форма, която стартира през ноември. Първото издание на присъствения формат приключи в началото на годината с награди за най-добрите курсисти.
Програма по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals е създадена по британски модел и има за цел да улесни връзката между университетското образование и реалните нужди на бизнеса, като предлага не само теоретични, но и практически знания чрез работа по реални бизнес казуси. Обучението подготвя участниците за придобиване на международните професионални квалификации за счетоводители (АAT).

Стартира кандидатстването за четвъртия учебен цикъл от безплатните младежки обучения на Български младежки форум. Темите са разнообразни и включват: "Кандидатстване за работа"; "Разрешаване на конфликти в екип"; "Erasmus+" English in Use; "Европейска доброволческа служба"; "Основи на Photoshop"; "Презентационни умения"; "Активни граждани"; "Старт в предприемачеството"; "Разработване не Research Proposal". Занятията ще се проведат в периода от 11 март до 8 април, в събота и неделя, от 11:00 ч., в офиса на "Униконсулт" (София, ул. "Козлодуй" 74). За да участвате, не е необходимо да имате предварителни знания, а само интерес към темата, за която сте избрали да се запишете. Повече информация и формуляр за участие ще намерите на сайта на организацията.

Събития

От софтуерната академия Soft Academy отново ще проведат отворено събитие за начинаещи в IT сферата, като този път акцент ще бъде програмирането с Java. В рамките на програмата ще бъдат коментирани въпросите: Какво е да работим в IT сферата - предизвикателства и възможности?; Защо езика Java?; Основни понятия в програмирането; Live Demo: Практическа демонстрация на писане на Java код в проект с графичен потребителски интерфейс; Представяне на проекти, писани от успешно реализирали се наши курсисти; Какво е нужно, за да се преквалифицираме и да започнем работа в IT сферата?; Какви са необходимите практически знания и умения, които трябва да имате, за да се реализирате като Junior Java Developer?. Лектори ще са Станислав Георгиев - съосновател и управител на Soft Academy с над 10 години опит в IT сферата, и Велико Великов - главен мениджър на Soft Academy, преподавател в курсовете "Програмиране с Java" и "Програмиране със C# и .NET". Семинарът ще се състои на 28 февруари, от 19:00 ч., в зала 4 на академията. За да запазите своето място, е необходимо да се регистрирате предварително на този линк.

Предстоят "Бързи кариерни срещи" с международни работодатели за професионалисти с немски, френски или испански език като част от инициативата "Кариера в България. Защо не?". Участниците ще се представят пред 12 работодатели, като всеки кандидат ще има право само на 3 минути с всяка компания. След като изтече времето, преминава към следващата фирма.. В инициативата ще се включат компании като SBTech, Lidl, Sitel, Sutherland, Telus, SiteGround, Walltopia и др. Събитието ще се състои на 9 март в S*Bar (София, бул. "Никола Вапцаров" 6). Необходимо е да си направите предварителна регистрация на официалния сайт.

Събитие на тема "Съхранение на данни в Ажур" ще се проведе на 28 февруари, от 18:30 ч., в коуъркинг пространството Puzl (София, бул. "Черни връх" 47, ет. 4 и 5). Лектор на срещата ще бъде Милан Нанков, основател и главен технически директор на New Venture Software. Гостите ще научат как различните услуги за съхранение на данни се използват и след това как да ги сравнят. Също така ще могат да се запознаят с технологии като Queue storage, SQL Database, DocumentDB, Redis Cache, SQL Server Stretch Database и др. Повече информация за събитието, което се организира от Azure User Group Bulgaria и Асоциацията на софтуерните инженери, можете да видите тук.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Лондонското бюро на CNN набира стажанти за ресорите новини и спорт в телевизията, както и в онлайн платформите на медията. Крайният срок за кандидатстване е 1 март, а необходимите документи можете да изтеглите от тук.

Българската асоциация по криминология, криминалистика и психология открива стажантска програма за ученици и студенти с изявен интерес към социалните науки. Своето CV и мотивационно писмо можете да изпратите до 28 февруари на karina_djokova@bgkrimi.com. Повече информация ще намерите на този линк.

Banff Centre for Arts and Creativity в Алберта, Канада предлага стипендии за писателски престой на журналисти, литературни автори, критици, куратори, артисти и учени. Крайният срок за кандидатстване е 1 март, а повече информация е налична тук.

Клуб "Финанси" към Икономически университет - Варна обявява национален конкурс за есе за ученици и студенти с медийното партньорство на "Кариери" и "Капитал". Творбите трябва да бъдат изпратени най-късно до 31 март на адрес essays_finance@ue-varna.bg. Повече за правилата на конкурса ще намерите на сайта на клуб "Финанси".

Неправителствената организация "За Земята" обявява конкурс за студентско есе на тема "Офшорните зони и тяхната роля в новия глобален финансов ред". Сполучливите текстове ще бъдат публикувани на блога за данъчна справедливост TaxDog. Своите текстове можете да изпращате до 28 февруари на konkurs@zazemiata.org.

Студентски съвет и клуб "Млад предприемач" към Икономически университет - Варна търсят креативни ученици от 10 до 12 клас и студенти за участие в националното състезание "Стани предприемач". Можете да се запишете за участие до 1 март, като попълните онлайн формуляра. Повече информация ще откриете на Facebook страницата на инициативата.

Immersion Academy кани младежи на възраст от 15 до 24 години да участват в конкурс за есе на английски език. Текстовете може да изпращате на maggie@immersion.bg до 3 март. Повече детайли за конкурса - на сайта на академията.

В рамките на инициативата Тhe City Academy Awards "Академия Градът" обявява конкурса "Малки герои" съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Можете да се регистрирате за участие до 14 април на сайта на инициативата.

Националният конкурс по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол" ще осигури финансиране до 8000 лв. на проекти на индивидуални спортисти до 25 години. Документи се подават до 28 февруари. Пълна информация ще намерите на сайта на инициативата.

Училищата на 15 държави от Европа, сред които и България, могат да кандидатстват за финансиране до 800 евро със свой проект на тема "Социално включване". Проектните предложения трябва да са на английски език и да бъдат подадени до 28 февруари в сайта на Academy of Central European Schools, организатор на конкурса.

Център за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски" ще проведе деветото издание на курса "Възход на нациите: перспективи пред растежа и развитието". Желаещите да се запишат трябва да изпратят кратко есе до 350 думи на тема "Какви са вашите кариерни цели? Как програмата ще ви помогне да ги постигнете?", академична справка или копие на диплома за висше образование и CV до 4 март на info@economicstrategy.org. Повече за курса можете да научите на този линк.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly