С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6-10 март)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[flickr (CC)] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Посолството на САЩ в София търси студенти от България и чужбина, които не са американски граждани, за стаж в областта на финансите, включващ поемането на различни счетоводни и платежни дейности. Кандидатите трябва да имат възможност да отделят минимум по 20 часа на седмица в продължение на близо 6 месеца. Другите изисквания са свободно владеене на английски и български език, умения за обслужване на клиенти и за работа с MS Office. Посолството предлага на участниците гъвкаво работно време и трупане на опит в международна институция. Началото на стажа е 1 май, а кандидатстването е до 15 март. Повече информация за необходимите документи ще намерите на сайта на Посолството на САЩ.
"Мобилтел" стартира новото издание на стажантската си програма. Темата на проекта е "Експедиция Мтел" и в него могат да се включат студенти от всички български университети. Професионалните области, за които може да се кандидатства, са информационни технологии, телекомуникации, човешки ресурси, маркетинг, финанси, право, администрация и обслужване на клиенти, както и корпоративни комуникации. Разгледайте свободните позиции в секцията "Обяви за работа" на Karieri.bg.
KPMG обявява кампания за набиране на стажанти. Областите, в които може да се кандидатства, са Audit, Tax и Advisory. В стажантската програма могат да участват студенти, които са записали последна година в специалности "Финанси", "Счетоводство" или такива с бизнес насоченост. Отличното владеене на английски език и компютърната грамотност са задължителни. Разгледайте възможностите тук.
"Икономедиа" търси студенти от икономически специалности, журналистика или статистика за пролетна стажантска програма във вестник "Капитал". Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще са част от бизнес отдела на медията. Задължителни изисквания са владеенето на английски език и MS Excel. Участниците в програмата ще получат и възможност за започване на постоянна работа след завършването му. Можете да кандидатствате със CV и мотивационно писмо до 15 март тук.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Френското правителство отпуска стипендии за обучение и научна дейност на български студенти със съдействието на Френския институт в България. Стипендиите са за магистратура с професионална насоченост, магистратура с научна насоченост, специализирана пост магистърска подготовка в областта на мениджмънта, докторантура под двойно научно ръководство (cotutelle), както и за краткосрочен престой за научноизследователска дейност на докторанти, зачислени в България, или млади научни работници, членове на български научни екипи, в области, избрани от самите кандидати. Крайният срок за подаване на документите е 17 март, а пълните условия за различните програми ще намерите на страницата на Френския институт.

300 български студенти ще имат възможност да получат безплатно висше образование в руски учебни заведения през академичната 2017/2018 година. Стипендията покрива пълната стойност на обучението, общежитието е на промоционални цени, отпуска се и месечна стипендия, независимо от показаните резултати. Ако студентите се представят добре по време на следването си в Русия, имат възможност да получават и стипендии за успех. За тези, които не знаят руски език, са предвидени безплатни едногодишни курсове. В програмата участват 896 руски университета, включително 530 държавни и 366 частни. Изпити има само за специалности като медицина и творчески програми. Кандидатстването се провежда до 20 март, а желаещите трябва да подадат документи чрез Руския културно-информационен център в София.

Правителството на Република Корея предлага стипендии на чуждестранни граждани за обучение в Училището за публична политика и управление към Корейския институт за развитие. Студентите ще могат да кандидатстват за магистърски програми по публична политика, по политика за развитие или по публично управление. Кандидатите трябва да притежават диплома за завършена образователно-квалификационна степен "бакалавър" с много добър успех; да не са корейски граждани, както и техните родители; да са физически и психически здрави; да са под 40 години към 1 септември 2017 г. Програмата покрива всички разходи на избраните студенти, включително за пътуване, за жилище, за обучение и за месечна издръжка. Подаването на пълния пакет от документи става до 20 март. За повече информация можете да се обърнете и към Посолството на Република Корея в България.

Конкурси

Посолството на САЩ в България обявява конкурс за участие в Международния летен космически лагер на НАСА в Хънтсвил, Алабама. Финансиране за участие в програмата ще получат двама ученици на възраст между 15 и 18 години и един учител, които имат силен интерес и постижения в областта на STEM (науките, технологиите, инженерството или математиката). Задължително условие е владеенето на английски език, тъй като това ще бъде работният език по време на лагера. Избраните участници ще могат да се включват в инженерни предизвикателства, да изпълняват космически мисии, да тестват способностите и знанията си по точните науки в различни работилници. Лагерът ще се проведе от 9 до 14 юли. Кандидатстването става чрез мотивационно писмо до 500 символа, което трябва да бъде изпратено до 15 март. Повече ще научите на сайта на Посолството.

Професионалисти и студенти по дизайн и архитектура могат да се включат в седмото издание на международния конкурс Jumpthegap, създаден от компанията за обзавеждане за баня Roca и Барселона дизайн център.
Наградата за победителя във всяка от категориите (професионалисти и студенти) е 10 хил. евро. Има и специална награда за устойчивост в размер на 6 хил. евро, учредена от международна фондация We Are Water. Участниците трябва да представят предложения за нови, иновативни и устойчиви решения за пространството на банята. За председател на журито е избран известният архитект Патрик Шумахер, директор на Zaha Hadid Architects, а сред останалите членове тази година за първи път има българин - дизайнерът Валентин Водев. Крайният срок за регистриране на проектите е 15 март, а повече за условията на конкурса ще намерите на официалния му сайт.

Конкурс за есе за ученици от 12 клас на тема "Аз и моят съсед – какво ни разделя и какво ни събира?" организира катедра "Етнология" към Философско-исторически факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Есето трябва да е с обем от 1 до 4 стандартни страници. Отлично представилите се участници ще се записват без полагане на кандидат-студентски изпит в специалностите "Етнология" и "Социална антропология" на университета. За тези, които не успеят да получат отлични оценки, журито е предвидило поощрителни награди. Конкурсът предполага дванадесетокласниците, които се включат в него, да проявяват интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство. Материалите се изпращат не по-късно от 15 март 2017 г. на електроннния адрес: pu-konkurs@uni- plovdiv.net. Повече информация ще откриете тук.
Стартира конкурсът за най-добър "Млад готвач", част от инициативата "Ресторант на годината БАКХУС 2016, Aqua Panna&San Pellegrino". Форматът се организира от "Бакхус" - списание за храната, виното и хубавия начин на живот, в партньорство с медиата за работа и кариерно развитие "Кариери" и кулинарната академия HRC Culinary Academy. Участие могат да вземат готвачи с поне една година професионален опит и на възраст до 28 години. За да се включите в конкурса "Млад готвач" е нужно да: приготвите едно основно ястие по собствена рецептата; снимате няколко фази на приготвянето му и крайния резултат (може и с видео); изпратите снимките и описанието на рецептата (използвани продукти и начин на приготвяне) на talents@hrcacademy.com до 10 март. Повече за инициативата и наградите ще намерите тук.

Обучения

Консорциумът Skillman стартира международна открита покана за участие към учащи между 18 и 30 години в 3-дневно интензивно обучение на тема Industry & Production 4.0 Manager в автомобилния сектор. Кандидатите трябва да са от професионални гимназии или технически специалности в университет и да имат минимум диплома за средно образование. В рамките на проекта са предвидени два дена в Националния изследователски център във Флоренция и посещение в основният завод и изследователски център на FIAT в Торино. Организаторите ще покрият всички разходи на участниците. Обучението ще се проведе от 3 до 5 април. Можете да кандидатствате до 12 март на сайта на инициативата.

Младежки информационно-консултантски център "ЗаЕДНО" организира тридневно обучение на тема "Медиите - начин на употреба", насочено към младежи на възраст между 15 и 29 години. Участниците ще имат възможността да се потопят в света на медиите, да разширят познанията си в областта, да научат как да имат критична оценка към медийното съдържание или как те самите да създават такова. Организаторите са подготвили срещи с практикуващи журналисти и експерти, както и много интерактивни игри и симулации, чрез които включилите се в инициативата да развият себе си като ангажирани и информирани потребители и творци на медийно съдържание. Обучението ще се състои от 17 до 19 март във Факултет по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Желаещите да участват могат да попълнят онлайн формуляр за регистрация до 12 март.

Центърът за отворено обучение към Световната банка организира онлайн курс по гражданско ангажиране. Негов предмет са най-модерните изследвания и теории, свързани с гражданското участие, както и примери как гражданите и правителствата работят съвместно и новите начини за подобряване на техните общества. Лектори на курса са водещи специалисти в сферата на социалните науки. Курсът се провежда на английски език. Ангажираността е от 2 до 4 часа седмично за период от 5 седмици. Началото е на 15 март. За да се запишете, е необходимо да се регистрирате в онлайн платформата.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

JobTiger и "Нестле България" канят младежи да се включат в работилница "Добра кариера, добър живот", организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума "Национални дни на кариерата". Програмата на събитието ще бъде разделена в два модула. В първата част висшият мениджмънт и служителите на компаниите организатори ще разкажат за своя кариерен път и ще дадат на младежите съвети за успешен кариерен старт. По време на втория практически модул - работилница "Готовност за работа" с HR експерти от двете компании - участниците ще имат възможност да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и др. Работилницата ще се проведе на 7 март, от 10:00 ч. в "Интерпред" София, бул. "Драган Цанков" 36. График за останалите предварителни събития от инициативата ще намерите на този линк.

Онлайн порталът за работа JobTiger ще проведе поредното издание на форума "Национални дни на кариерата" в седем града в България. Участниците в събитието ще се срещнат с водещи български и международни работодатели, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Има предвидени и дискусионни панели, на които представители на различни компании ще обсъдят заедно с присъстващите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера. Организаторите ще предлагат и безплатни съвети и консултации по писане на CV, явяване на интервю за работа и др. Можете да посетите форума на 14 и 15 март в София, на 20 март във Варна. на 22 март в Русе, на 27 март в Свищов, на 29 март във Велико Търново, на 3 април в Бургас и на 5 април в Пловдив. Пълната програма ще намерите на официалния сайт на инициативата.

Шефийлдският университет ще представи своите магистърски програми пред български студенти в рамките на "Виртуален ден на отворените врати". Младежи, интересуващи се от образование във Великобритания, ще могат да се свържат директно с университета от всяка точка на света и да зададат своите въпроси. Те ще се включат в дискусии на живо с преподаватели и студенти от учебното заведение, ще участват във виртуална обиколка на базата, ще научат повече за града и настаняването, както и за възможностите за стипендии и кариерни перспективи. Събитието ще се проведе на 9 март от 12 до 16 часа местно време (българско време - 14 до 18 часа). За да участвате, е необходимо да си направите предварителна регистрация тук.

Пролетното изложение "Европейско образование 2017" ще се проведе в София на 11 март в хотел "Маринела" и в Пловдив на 12 март в "Гранд хотел Пловдив". По време на събитието своите програми ще представят университети от Австрия, Великобритания, Германия, Дания, Холандия и др. Присъстващите ще имат възможност: да посетят специализираните щандове на консултантската фирма за образование в чужбина "Едланта" за кандидатстване в участващите образователни институции; да получат безплатни консултации за избор на страна, специалност или университет; да участват в безплатни презентации за кариерно ориентиране, писане на мотивационно есе, подготовка на портфолио и възможности за финансиране на образованието в чужбина; да поговорят с някого, който вече учи или е завършил в чужбина. Всеки регистрирал се за участие онлайн и присъствал на събитието има шанс да спечели ваучер за самолетен билет от 200 евро, за да посети един от представените университети.

Наближава второто издание на конференцията Design WeekEnd, насочена към начинаещи дизайнери, фотографи и хора с интерес в сферата. В рамките на три дни участниците ще могат да се запознаят с различни професионалисти и ентусиасти от дизайн средите, да слушат лекции на теми като фотография, дигитално изкуство, типография, лого и векторна графика, дизайн за уеб, моушън графика, както и да участват в предизвикателство по изграждане на бранд за 24 часа. Сред менторите на събитието са Жюстин Томс, основател и ръководител на уеб агенция ABC Design&Communication, Мирослав Маринов, преподавател в Софийска фотографска школа, Мери Христофорова, графичен дизайнер в Софтуерния университет. Събитието ще се проведе от 17 до 19 март, в трейнинг център и шоурум на "Идеал Стандарт - Видима" в Севлиево. Регистрацията става на сайта на конференцията.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Mомичета с интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите и с желание да стартират своя компания могат да участват в конкурса Entrepregirl v4.0. Можете да регистрирате идеята си до 16 март на сайта на конкурса.

Пощенска банка кани предприемачи и стартъп компании от България, работещи в сферата на финансовите технологии, във второто регионално състезание Beyond Hackathon. Състезанието ще се проведе от 17 до 19 март, в The Hub Events в Атина, а регистрацията вече е отворена на този линк.

За втори път финансова група "Карол" провежда онлайн семестър за начинаещи инвеститори. Обучението ще се проведе от 13 до 22 март, а за да се запишете е необходимо да влезете в сайта на "Карол".

Стартира кандидатстването за четвъртия учебен цикъл от безплатните младежки обучения на Български младежки форум. Занятията ще се проведат в периода от 11 март до 8 април, в събота и неделя, от 11:00 ч., в офиса на "Униконсулт" (София, ул. "Козлодуй" 74). Повече информация и формуляр за участие ще намерите на сайта на организацията.

Предстоят "Бързи кариерни срещи" с международни работодатели за професионалисти с немски, френски или испански език като част от инициативата "Кариера в България. Защо не?". Събитието ще се състои на 9 март в S*Bar (София, бул. "Никола Вапцаров" 6). Необходимо е да си направите предварителна регистрация на официалния сайт.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly